dragomira Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 nie jest idealnie narysowane,ale tak można to dociąć http://imageshack.us/photo/my-images/807/img8162ikopia2.jpg/ Quote
Cockermaniaczka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 troche degazowania,wyrownania i bedzie ok ;] A mi jest przykro dzisiaj:( stala klientka ma nagle zale ze wszystko zle,mimo ze pies byl robiony jak zawsze...:( Nie wiem co tym ludzia sie dzieje,jak malo placa to chyba nie potrafia uszanowac czlowiekia:( Quote
Naklejka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 CTR ma kołtuny i filce, tak czy siak nadaje się do podcięcia, sama bym to zrobiła, ale ja tylko ją "przechowuję" w fryzjera bawić się nie będę.... :D Quote
dragomira Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Cockermaniaczka napisał(a):troche degazowania,wyrownania i bedzie ok ;] A mi jest przykro dzisiaj:( stala klientka ma nagle zale ze wszystko zle,mimo ze pies byl robiony jak zawsze...:( Nie wiem co tym ludzia sie dzieje,jak malo placa to chyba nie potrafia uszanowac czlowiekia:( A jak by mieli zapłacić dużo, to pójdą gdzie indziej.....A może by tak klienta :mad:....? Quote
Cockermaniaczka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 mi jest po prostu przykro...Bardzo :( dawno mnie tak nikt nie potraktowal ehh,chyba musze przywyknac ze tak to bywa:( Quote
betty_labrador Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Cockermaniaczka napisał(a):mi jest po prostu przykro...Bardzo :( dawno mnie tak nikt nie potraktowal ehh,chyba musze przywyknac ze tak to bywa:( może miała złe przeżycia jakieś i akurat u Ciebie na fryzurze sie wyładowała? Emocje potrafią wiele przesłonić, i wtedy można sie czepiać byle czego byle sobie ulżyć. Myślę , że nie powinnaś tego tak brać do siebie. Najwyżej wiecej jej psa nie zrobisz, o ile jeszcze bedzie chciała. Choć trzeba przyznać że to dość dziwne zachowanie. Quote
Cockermaniaczka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 no dziwne bo przychodzila co miesiac a nagle foch straszny,nic nie pasuje ...a siostra kobity psa odbierala i mowila ze slicznie,ze ladnie ze super...wiec tym bardziej nie moge tego pojac ehh:( no nic,moze dzisiaj jest zly dzien dla wszystkich:( Quote
betty_labrador Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Cockermaniaczka napisał(a):no dziwne bo przychodzila co miesiac a nagle foch straszny,nic nie pasuje ...a siostra kobity psa odbierala i mowila ze slicznie,ze ladnie ze super...wiec tym bardziej nie moge tego pojac ehh:( no nic,moze dzisiaj jest zly dzien dla wszystkich:( czasem tak sie zdarza jak ktos sie przeładuje emocjonanie ;) naprawde- wystarczy sie porozgladac by zauważyć mnóstwo podobnych przykładów. To sie nazywa agresja przekierowana . Zwierzeta tez tak maja :) Quote
kelpie87 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Skoro już mowa o ruskach:diabloti: Pocieszę wasze oczy wystawową fryzurą i piękną brodą:cool3: http://imageshack.us/photo/my-images/845/dscf0836k.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/30/dscf0834k.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/808/dscf0826n.jpg/ PS. Nic z tego, chyba nie pooglądacie... Trudno ... Quote
bobroska. Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Jaki fajny pomponik na ogonku ma! :lol: Dragomira, a maszynka nie zepsuje włosa, tak, jak np. u westów, sznaucerów? Quote
nykea Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Maszynka robi sie tylko uszy, czubek glowy szyje i zadek. Quote
kelpie87 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Nie ma pomponika tylko ogon zwinięty w precelek:lol: A odnośnie golenia, to ruski często sie goli żeby włos poprawić. Np. często goli się szczylki, i to już parotygodniowe na golaska (oprócz głowy i łap) żeby przyspieszyć wymianę szczenięcego puchu na dorosły włos. Dorosłe wystawowe psy też niektórzy raz na jakiś czas golą np. żeby odrosła "świeża" sierść. Sama tak zrobię za tydzień i na listopadowe Kielce spodziewam się ładnego włosa bez wypłowiałego podszerstka:cool3: Quote
Agucha Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Piękny! :) Ja mam jeszcze takie techniczne pytanko - jakiej długości powinna być sierść na grzbiecie i ogonie? Bo rozumiem, że broda jak najdłuższa, a nogom i klatce nadaje się kształt :) Quote
Cockermaniaczka Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 a nie da sie tego podszerstka wyskbac ew wyjac hakowym marsem?Czy to zbrodnia w tej rasie? Quote
Agucha Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Cockermaniaczka napisał(a): A mi jest przykro dzisiaj:( stala klientka ma nagle zale ze wszystko zle,mimo ze pies byl robiony jak zawsze...:( Nie wiem co tym ludzia sie dzieje,jak malo placa to chyba nie potrafia uszanowac czlowiekia:( Co to za pies? Nie ma co się łamać - jak jej przejdzie to wróci ;) A jak nie wróci to o tyle mniej nerwów zjesz. Quote
Cockermaniaczka Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 sznupka co ledwo sznupke przypomina;/ Juz sie przestalam przejmowac,przykro trochę jest ale trudno,takie życie... Tyle mniej nerwów... Quote
dysia-u Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Agucha napisał(a):Co to za pies? Nie ma co się łamać - jak jej przejdzie to wróci ;) . gorzej jak wróci ale jej nie przejdzie hihihi nie przejmuj sie , ludziom nie mozna dogodzić Quote
kelpie87 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Agucha napisał(a): Ja mam jeszcze takie techniczne pytanko - jakiej długości powinna być sierść na grzbiecie i ogonie? Bo rozumiem, że broda jak najdłuższa, a nogom i klatce nadaje się kształt :) A na takie pytanie to się już tak łatwo nie odpowie:evil_lol: Włos ma być takiej długości, żeby było dobrze:lol: A to u każdego psa jest inaczej. Ruska nie tnie się "na centymetry" tylko tak się modeluje i operuje długościami włosa żeby uzyskać pożądany efekt. Ja na kłębie zostawiam ok 5 cm, do tyłu stopniowo coraz krócej, na lędźwiach prawie po skórze, na zadzie odrobinkę dłużej zeby nie wyszedł ścięty. A efektem ma być równiutka i płynnie opadająca do tyłu górna linia. Brzmi prosto, ale przestaje takie być jak się nam trafi pies z niezbyt modelowym grzbietem:diabloti: Ogon tnie się na taką długość żeby pasował do reszty. Brodę można przyciąć żeby poprawić kształt i usunąć zniszczone końce. A samo trymowanie bez sensu bo bez podszerstka i tak fryzura nie wyjdzie. Quote
gryf80 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 cocer nie martw się,pewnie już nie przyjdzie,więc problem z czapki.będą inni.czasem tak jest,że właściciele psów troszkę podobnych do pewnej rasy,chcieliby po strzyżeniu otrzymac psa "jak z wystawy" Quote
Cockermaniaczka Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 nie martwie sie,jedna marude mniej... Zastanawiam sie tylko jak sobie radzic z takimi ludzmi,robic poprawki za free czy wogole nie reagowac? Najlepsze ze meczy mnie mailami,wyslala mi zdjecie dowodu swojego:lol: Zdjecia psa na ktorych nic nie widac:lol: Nie pytajcie po co bo ja tego nie ogarniam zwyczajnie:shake::p Jakas dziwna kobita,ale coz wariaci sa na tym swiecie:lol: Quote
Cockermaniaczka Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 nie zrobilam po strzyzeniu bo byla obcieta tak jak zawsze.czyli mniej wiecej tak http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/270804_214211278614008_100000754133023_509798_6678270_n.jpg No nic,problem sam sie rozwiazal... Zaproponowalam Pani ze za darmo poprawie jej tego psa,dla swietego spokoju mowie-dobra niech jej bedzie...:roll: A na co pani z oburzeniem napisala ze na pewno nie przyjdzie :multi: Tak wiec nie mozna byc za dobrym jak widac dla ludzi :shake::p Quote
gryf80 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 daj spokój,a pies z nią tańcował!jeśli podobny do tego na foto to całkiem w porządku.z resztą podobaja mi się psy "mocniej"podcięte.taki mam gust Quote
Recommended Posts