Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

troche degazowania,wyrownania i bedzie ok ;]
A mi jest przykro dzisiaj:( stala klientka ma nagle zale ze wszystko zle,mimo ze pies byl robiony jak zawsze...:(
Nie wiem co tym ludzia sie dzieje,jak malo placa to chyba nie potrafia uszanowac czlowiekia:(

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
troche degazowania,wyrownania i bedzie ok ;]
A mi jest przykro dzisiaj:( stala klientka ma nagle zale ze wszystko zle,mimo ze pies byl robiony jak zawsze...:(
Nie wiem co tym ludzia sie dzieje,jak malo placa to chyba nie potrafia uszanowac czlowiekia:(

A jak by mieli zapłacić dużo, to pójdą gdzie indziej.....A może by tak klienta :mad:....?

Posted

mi jest po prostu przykro...Bardzo :( dawno mnie tak nikt nie potraktowal ehh,chyba musze przywyknac ze tak to bywa:(

może miała złe przeżycia jakieś i akurat u Ciebie na fryzurze sie wyładowała? Emocje potrafią wiele przesłonić, i wtedy można sie czepiać byle czego byle sobie ulżyć.
Myślę , że nie powinnaś tego tak brać do siebie. Najwyżej wiecej jej psa nie zrobisz, o ile jeszcze bedzie chciała. Choć trzeba przyznać że to dość dziwne zachowanie.

Posted

no dziwne bo przychodzila co miesiac a nagle foch straszny,nic nie pasuje ...a siostra kobity psa odbierala i mowila ze slicznie,ze ladnie ze super...wiec tym bardziej nie moge tego pojac ehh:( no nic,moze dzisiaj jest zly dzien dla wszystkich:(

Posted

no dziwne bo przychodzila co miesiac a nagle foch straszny,nic nie pasuje ...a siostra kobity psa odbierala i mowila ze slicznie,ze ladnie ze super...wiec tym bardziej nie moge tego pojac ehh:( no nic,moze dzisiaj jest zly dzien dla wszystkich:(

czasem tak sie zdarza jak ktos sie przeładuje emocjonanie ;) naprawde- wystarczy sie porozgladac by zauważyć mnóstwo podobnych przykładów. To sie nazywa agresja przekierowana . Zwierzeta tez tak maja :)

Posted

Nie ma pomponika tylko ogon zwinięty w precelek:lol:

A odnośnie golenia, to ruski często sie goli żeby włos poprawić. Np. często goli się szczylki, i to już parotygodniowe na golaska (oprócz głowy i łap) żeby przyspieszyć wymianę szczenięcego puchu na dorosły włos.
Dorosłe wystawowe psy też niektórzy raz na jakiś czas golą np. żeby odrosła "świeża" sierść. Sama tak zrobię za tydzień i na listopadowe Kielce spodziewam się ładnego włosa bez wypłowiałego podszerstka:cool3:

Posted

Piękny! :)

Ja mam jeszcze takie techniczne pytanko - jakiej długości powinna być sierść na grzbiecie i ogonie?
Bo rozumiem, że broda jak najdłuższa, a nogom i klatce nadaje się kształt :)

Posted

Co to za pies?
Nie ma co się łamać - jak jej przejdzie to wróci ;)
A jak nie wróci to o tyle mniej nerwów zjesz.

Posted

Agucha napisał(a):
Co to za pies?
Nie ma co się łamać - jak jej przejdzie to wróci ;)
.

gorzej jak wróci ale jej nie przejdzie hihihi
nie przejmuj sie , ludziom nie mozna dogodzić

Posted

Agucha napisał(a):

Ja mam jeszcze takie techniczne pytanko - jakiej długości powinna być sierść na grzbiecie i ogonie?
Bo rozumiem, że broda jak najdłuższa, a nogom i klatce nadaje się kształt :)

A na takie pytanie to się już tak łatwo nie odpowie:evil_lol: Włos ma być takiej długości, żeby było dobrze:lol: A to u każdego psa jest inaczej. Ruska nie tnie się "na centymetry" tylko tak się modeluje i operuje długościami włosa żeby uzyskać pożądany efekt. Ja na kłębie zostawiam ok 5 cm, do tyłu stopniowo coraz krócej, na lędźwiach prawie po skórze, na zadzie odrobinkę dłużej zeby nie wyszedł ścięty. A efektem ma być równiutka i płynnie opadająca do tyłu górna linia. Brzmi prosto, ale przestaje takie być jak się nam trafi pies z niezbyt modelowym grzbietem:diabloti: Ogon tnie się na taką długość żeby pasował do reszty.
Brodę można przyciąć żeby poprawić kształt i usunąć zniszczone końce.
A samo trymowanie bez sensu bo bez podszerstka i tak fryzura nie wyjdzie.

Posted

cocer nie martw się,pewnie już nie przyjdzie,więc problem z czapki.będą inni.czasem tak jest,że właściciele psów troszkę podobnych do pewnej rasy,chcieliby po strzyżeniu otrzymac psa "jak z wystawy"

Posted

nie martwie sie,jedna marude mniej...
Zastanawiam sie tylko jak sobie radzic z takimi ludzmi,robic poprawki za free czy wogole nie reagowac?
Najlepsze ze meczy mnie mailami,wyslala mi zdjecie dowodu swojego:lol: Zdjecia psa na ktorych nic nie widac:lol:
Nie pytajcie po co bo ja tego nie ogarniam zwyczajnie:shake::p
Jakas dziwna kobita,ale coz wariaci sa na tym swiecie:lol:

Posted

nie zrobilam po strzyzeniu bo byla obcieta tak jak zawsze.czyli mniej wiecej tak
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/270804_214211278614008_100000754133023_509798_6678270_n.jpg

No nic,problem sam sie rozwiazal...
Zaproponowalam Pani ze za darmo poprawie jej tego psa,dla swietego spokoju mowie-dobra niech jej bedzie...:roll:
A na co pani z oburzeniem napisala ze na pewno nie przyjdzie :multi:
Tak wiec nie mozna byc za dobrym jak widac dla ludzi :shake::p