Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od 2 - 3 dni psiak robi dziwną kupkę. Raz dziennie załatwia się na jasno zielono. Dodatkowo kupka owinięta jest czymś w rodzaju błony. Pozostałe są ok ...
Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane oraz czy muszę jechać w związku z tym do weta. Początkowo myślałem, że jak to szczeniak zjadł coś i przejdzie mu ... Ale jednak nie :-? ...
Dodam jeszcze że Loco czuje się dobrze, nie ma temperatury, chętnie się bawi ...
Co to może być? Spotkał się ktoś kiedyś z czymś takim?

Posted

Coś nie chce działać wyszukiwarka... ale jest gdzieś na weterynarii mój topik pt. "Dziwne kupki" 8)

Kupka "owinięta" śluzem oznacza jakiś stan zapalny jelita grubego, czasem pojawia się chwilowo, w skutek podrażnienia po zjedzeniu jakiegoś wynalazku, a może wynikać z jakiejś choroby, robactwa, czy złego funkcjonowania jelita...

Myślę, że warto zabrać psa do weterynarza jeśli taki stan się utrzymuje od kilku dni.

Z moich obserwacji wynika, że Kreska reaguje tak na suchą karmę, kiedy je suche przez kilka dni, to pojawia się śluz, więc suka już nie jada suchego wcale :-?

Posted

coztego napisał(a):
Coś nie chce działać wyszukiwarka... ale jest gdzieś na weterynarii mój topik pt. "Dziwne kupki" 8)

Wpisywałem w wyszukiwarce podobne tematy i nic z tego :-? ...
Mi również wydaje się, że musi to mieć związek z jedzeniem. Zdarza się to zawsze podczas spaceru, który odbywamy sobie po moim powrocie z pracy. Wcześniej pies sam siedzi w domu i najprawdopodobniej coś sobie je :-? ...
Tylko pozostaje pytanie - CO? :-?

Posted

PiotrekJ napisał(a):
Tylko pozostaje pytanie - CO? :-?

:lol: Zrób inwentaryzację :wink:

Ale kupka popołudniowa i śluz w niej może być po prostu wynikiem śniadania. :-? Jak moja miała takie kupki, to też nie każda była ze śluzem i to mnie myliło, bo też myśłałam, że suczysko po prostu dożywia się śmieciami...
Kupki się unormowały po terapii metronidazolem.

A potem wróciły przy suchej karmie, po jej odstawieniu już mamy spokój.

Posted

coztego napisał(a):

Ale kupka popołudniowa i śluz w niej może być po prostu wynikiem śniadania. :-?

Psiak na śniadanie dostaje karmę, ale dziś jej wcale nie tknął :-? ... Za to kupka na spacerze była taaaka wielka :-? ...
Z tą "inwentaryzacją" to dobry pomysł :wink: ...

Posted

Mój piesio, miał tak (ale nie zielone) po tym jak wet zalecił żeby jadł kurczaka (pierś) i ryz wszytko rozgotowane. Im dłużej to jadł tym wiecej sluzu. Ostawilam kurczaka, je royala i jest seper kupa;) a juz sie bałam, pies jest w trakcie szczepien i przez rozwolnienie mial przesuniete szczepienie, dalszym biegunkom mial zapobiec kurczak...