Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj Białasek miał bardzo miłe odwiedziny i był w związku z tym na spacerku :) Najpierw był trochę przerażony i bał się iść wśród tylu szczekających psów (ostatnio miał przykre przygody z atakującymi go psami) więc wzięłam go na ręce i tak wyszliśmy sobie ze schroniska (on na rękach jest bardzo spokojny - ufa, że taki sposób transportowania jest dla niego bezpieczny :) ) Potem było dużo wąchania, aż wreszcie zaczął się podbój świata i psiak ciągnął do przodu jakby brał udział w maratonie - tak bardzo chciał skorzystać i powąchać jak najwięcej! :-)
Na koniec dostał pyszny smaczek w prezencie, który psiak zjadł z apetytem w swojej budzie.
To był bardzo miły dzień dla naszego kochanego Białaska :-)

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten spacer napewno dla Białaska bardzo wiele znaczył :)
Ja od wczoraj mam w domu niewidomą sunię - Kajusie, która była w schronisku prawie 6 lat :)
Przedewszystkim : NIGDY NIE TRACIĆ NADZIEJI :)

Posted

Oj, tak, ten spacerek był przemiły dla Białaska z kilku względów, ale o tym kiedy indziej ;)

Aśka, koło schroniska jest mało śniegu - większość stopiła się przy porannym słońcu (potem było trochę zimniej :-? ). Ale Białaska i tak było widać, bo jest trochę brudny ;-)

Posted

[quote name='Mysia_Zabrze']
Przede wszystkim : NIGDY NIE TRACIĆ NADZIEJI :)
No właśnie - nie możemy - bo ON NIE TRACI!

[quote name='Mysia_Zabrze']
Ja od wczoraj mam w domu niewidomą sunię - Kajusie, która była w schronisku prawie 6 lat :smile:

Mysia - a może napiszesz tu parę słów o tym jak się Twoja Kajusia aklimatyzuje w domu?
Może to zachęci kogoś do podjęcia podobnej co Twoja decyzji?

Posted

Kajusia daje sobie świetnie radę :) Okazuje się, że nie widomy pies może żyć zupełnie normalnie, nie mam z nią żadnych problemów, dogaduje się też z moimi pozostałymi pieskami... A cała rodzina jest nią zachwycona :)
PS. Schody dla Kaji też nie są przeszkodą :)

Posted

Białasku kochany wierzę, że na Ciebie też czeka taki dobry człowiek jak na Kajusię (ja mam w domu Karusię znajdę :) ) Byle tylko szybciutko Cię zobaczył i zabrał do domku!!!!!!!!!

Posted

Białasek jest bardzo dzielny i na pewno wie, że każdy kolejny dzień spędzony na mrozie przybliza go do dnia, kiedy wsiądzie do ciepłego samochodu, z przyjemną muzyczką i pojedzie do swojego domu...

Posted

Przeczytajcie jaki piękny list dostałam od Pani, która ma ślepą sunię:

"Sama mam ''niewidomego'' psiaczka [sunia] WIKA. WIKA to WIKTORIA życia nad śmiercią. Kupiliśmy Ją w HODOWLI (...). Nie wiedzieliśmy, że jest ślepa. Mieliśmy JĄ uśpić, bo jak żyć ze ślepotką.... Można - jest kochana.

Wika jest bardzo wdzięczna i miła. Nauczyła sie chodzic na smyczy "wyciąganej". Niewiele osób chce uwierzyć, że ona kompletnie nic nie widzi. Sama czasami dziwię się, że ona wie, że już teraz trzeba podnieść łapkę do góry bo wchodzimy na schody. W mieszkaniu nauczyliśmy sie stawiac krzesła na swoje miejsce aby Wika nie wchodziła na nie. Cudownie patrzeć, kiedy jedziemy na działke i gdzie tam lata sobie luzem. Ma chyba rozrysowany cały plan 1200m [gdzie drzewa, krzaczki, płotki, altanka, domek]. Jesli sadzimy coś nowego to poprostu wołamy ja i uderzamy w to "cos". Bardzo szybko uczy się o nowej przeszkodzie. Fajnie na nią patrzeć kiedy opszczekuje krety, które dla nas są nie widoczne ,bo chodzą korytarzami pod ziemią. Ma bardzo dobry słuch. Bardzo lubi bawić się z drugim naszym zwierzęcym domownikiem Bosmanem-kotem. Chyba niewiele ludzi widziało psa, który chodzi na palcach - robi to wtedy gdy bawi się z kotem i "nie chce aby kot widział", że ona się skrada do niego. Na temat Wiki mogę długo pisać - jest to temat rzeka...

Myślę że BIałasek znajdzie przyjaciela, który będzie chciał nauczyc się od niego {od Białaska} jak patrzeć sercem i tylko sercem, bo oczy nic nie widzą...
przyjaciółka Wiki i Bosmana"

- i to właśnie jest prawdziwa miłość, nieprawda? :loveu:

Posted

:bigcry:
Piękna historia...idę nos wytrzeć.

Białasku, ja bardzo, bardzo wierzę że i Ty znajdziesz dom, znajdziesz Państwa, którzy będą krzesła na miejsce ustawiać i poklepywać nowo zasadzone drzewo...

Posted

:cry: kto ma zanjomych w hurtowni chusteczek??

Białaskowi na pewno sie uda - tylu pieskom z Azorka się tak wspaniale udało w tym roku, może Białasek bedzie zwięczeniem tych 12 miesięcy?

Posted

Kochany Bialasku, na swieta zycze Ci cieplutkiego domku i opiekuna o wielkim sercu!!! Wierze, ze jeszcze bedziesz bardzo szczesliwy i mocno trzymam kciuki za domek :kciuki:

Posted

Mikołaju :x-mas: ! Tutaj w "Azorku", pod Sochaczewem, jak się jedzie z Warszawy i skręca w polną drogę, czeka na Ciebie piesek Białasek. Ten piesek jest wyjątkowy - zawsze patrzy tylko sercem. Ale choć jest niewidomy, jego marzeniem nie jest odzyskanie wzroku. Białasek marzy tylko o tym by mieć swój dom! By mieć Pana, Panią, a może ich oboje. I być z nimi już po kres swych sił. Przyznasz Mikołaju że to nie jest duże życzenie. Takie życzenie na co dzień spełnia się wielu fajnym pieskom. Więc bierz się do roboty bo gwiazdka za dwa dni!!!:evil: ;-)