Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
Postanowilem tez sie pochwalic moimi "Myssssonami" :)

Ta glowa to Kora (zwana tez Korkiem albo Emilem - nie wiadomo czemu :))
Kora to jamnik, ma 6 lat. Oczywiscie w domu nie bylo tak zimno jakby mozna przypuszczac :), Kora tak sie zakopuje nawet jesli jest +30 stopni na zewnatrz - tez nikt nie wie dlaczego :)

Mam nadzieje ze nikt nie oskarzy mnie o jakas antyreklame ;))))

Oczywiscie przed spaniem trzeba sie wykapac :)

Joga z rana jest wskazana :)

:)

Kora jakos nie miala ochoty na fotografowanie :)

Jak mawia moja mama - "Przygody Misia Malutkiego w Krainie Puchatych Podusi" :)

"A ja i tak wyjde" :)

To z kolei Tara, kundelka lat 12, pochodzi z bardzo starej psiej rodziny, to juz jest nasty potomek w naszym domu :)

To rowniez Tarunia, zblizenie z profilu :)

I znowu Tarcia - spacer zimowy :)

ehhhh szkoda ze nie wszyscy moga sobie tak beztrosko z rana leniuchowac :)

Atak Swistaka :)

Wyraznie jest mna znudzona :)

To jest Scrabi zwany Niunkiem ;), Scrabi jest starszym wujkiem Tary, jest 2 lata mlodszy odemnie czyli 19 latek juz. Ma juz zacme, klopoty ze sluchem, a zeby to chyba osme :(...Niech nikogo nie zmyli jego wiek - co prawda jesli musi wyjsc z budy wydaje sie ze jest to ponad jego sily, ale wystarczy otworzyc furtke, zaraz dostaje poweru ze trudno jest go dogonic :)

A tu Niuniek z powerem :) (wyglada troche jak skuter sniezny :))

Senior po raz kolejny :)

Dobrze ze moja babcia tego nie widziala :)

Scrabi wyraznie o czyms mysli :)

Znow z powerem :)

A to jest Ralf. Jak widac to owczarek niemiecki. Jest u nas juz 5 lat. Nie wiemy ile ma naprawde - ktos go pozucil w pobliskim lesie. Chodzilismy z mamusia pol roku zeby go oswoic, byl bardzo nieufny, w koncu udalo sie go podstepem wprowadzic na plac. Powoli zaczelismy z nim bawic, mowic do niego itd. ... az nagle zaszczekal na przejezdzajacy samochod i tak szczeka do dzis :)

Ralfis przytloczony ciezarem egzystencji.... :)

I znow Fisiu - tym razem jesienia...

Na wiosne - Ralf nie mogl uwierzyc ze to snieg :)

Ralfis podczas zabawy ;)

"Czego oni odemnie chca?" :)

To jest Saba - mama Tary. Mieszka u mojej babci. Niestety zdjec ma malo a te ktore ma i tak sa nie za ciekawe - nie wiadomo czemu boi sie aparatu wiec zeby jej nie straszyc malo ich robilem

Zdjecie z zaskoczenia :)

To jest Rei - kotka ktora mieszka u naszych sasiadow ale stoluje sie u nas. Po prostu pewnego dnia pojwily sie u nas nie wiadomo skad dwa kociaki. Jednego oddalismy znajomym. Rei zostala. Poniewaz nasze psiaki nie za bardzo chcialy ja tolerowac zaczela mieszkac u sasiadow, do nas przychodzi jesc. Teraz czasami tez drepta po placu - sie juz przyzwyczaila do psow a one do niej :)

To jest Mis - piesek mojej cioci. Mlodszy brat Tary :) Opiekujemy sie nim gdy ciocia wyjezdza.

A to jest kotek cioci.

To jest Łatek - brat Saby :). Byl jeszcze Lisek ale odszedl od nas pare lat temu :((((
Łatka i Liska wziela nasza sasiadka - jednak ze wzgledu na specyficzny styl zycia jaki prowadzila, w zasadzie zadko bywala w domu. Od kilkunastu juz lat stolowaly sie u nas a teraz stoluje sie tylko Łatek. Niestety bardzo sie boi aparatu wiec zdolalem zrobic tylko pare zdjec. Na tym najlepiej go widac.

To nie jest fotomatarz. Zabka nie zostala przez nikogo wlozona na galazke - po prostu sobie siedziala w sloncu ;)

A to sa przyjaciele ktorzy sie pojawiaja w naszym garazu co roku :)

To tak zeby sie troche "ogrzac" w ta zime :)

Postaram sie niebawem dorzucic pare zdjec innych naszych pupili :)
Pozdrawiam

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli bym miała córeczkę (niestety dzieci nie mam i nie specjalnie lubię), to wydałabym ją za Ciebie, bo tacy chłopcy to marzenie jest, Ty naprawdę lubisz te potworki - i tak trzymać!

• 2 months later...
Posted

Witam,
Chcialem pokazac jak wyglada odpowiednio "ululana do snu" Tarunia - jest godzina ok 1 w nocy poniewaz o tej porze zbieramy sie do snu. Chyba ze mamy maraton ogladania jakiegos serialu jak ostatnio Zaginionych, czytania ksiazki, siedzenia na necie itp ;) to bedzie godzina po 3 w nocy ;)
Ta czesc glowy obok Taruni to moja mama, poniewaz tylko moja mama potrafi odpowiednio ululac Tarunie - trwa to ok 30 minut. Odpowiednio lulanie np Kory trwa ok 30 sekund :D A Ralf i Scrabi sa samululajacy :D
pozdrawiam

• 4 months later...
Posted

Mamy nowe zwierzatko - co prawda samo sie wprowadzilo i nie chce sie wyprowadzic :).
Stwierdzilem ze jesli juz sie zadomowil to musi miec skrzynke na listy

Zrobilismy z "Krytka" pacyfiste :) (napis troche slabo widac - "STOP PRZEMOCY" ;))

Pozdrawiam

Posted

:D

Zabawne towarzycho :lol:

Moje stwory też razem z nami zaliczały maraton oglądania różnorakich seriali (Przyjaciół, Zaginionych, House M.D., a teraz na tapecie stary ale jary klasyk czyli M.A.S.H.).

Skrzynka na listy krecika mnie rozwaliła :loveu:

Posted

israel napisał(a):
Mamy nowe zwierzatko - co prawda sie samo wprowadzilo i nie chce sie wyprowadzic :).
Stwierdzilem ze jesli juz sie zadomowil to musi miec skrzynke na listy

Zrobilismy z "Krytka" pacyfiste :) (napis troche slabo widac - "STOP PRZEMOCY" ;))

Pozdrawiam

To się nazywa miłość do wszelakiej zwierzyny:lol: Bomba!:lol:

Posted

leemonca napisał(a):
ale masz super!!! taki zwierzyniec!!! a krecik i jego poczta?!? Świetne!!!
pozazdrościć pomysłu! :cool2:
Pomysl mojej mamy - 42 lata a pomysly 17 latka :)
Wykonanie juz moje ;)