Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No proszę :D !!! W sumie całkiem niezły pomysł :D !!! Ciekaw jestem tylko, co na to autor książki, czy wie o tym, choć i ja już od dawna znam ten adres, pod którym ją udostępnił.......
No, ale pieniędzy przecież nikt nie żąda :D .

Posted

kiedys ktos bodajze z wroclawia sprzedawal na allegro nieszczesne poradniki, ktore byly zbiorem tekstow zywcem siagnietych z internetu, byla tam min. ksiazka koreckiego, cos z absow i teksty ze stron www dziewczyna brala za to pieniadze twierdzac ze to jej wlasne teksty. jej konto zostalo zawieszone. podobno autor ksiazki 'bulterier' zostal powiadomiony o plagiacie machnal na to reka. w kazdym razie ksiazka faktycznie jest do sciagniecia za darmo i skoro nikt tu sie nie podszywa pod autora i nie zarabia na tym, to ja nie widze w tym nic zlego. :)

Posted

Nie znam człowieka i nie będe oceniał ale wiadomo że ilość tzw gwiazdek na allegro wzbudza zaufanie. Ten człowiek nie dokonując żadnej transakcji zdobędzie ich na pewno nie mało ( z tego co zauważyłem od wczoraj przybyło mu ich ok 10 ) a za jakiś czas nię będzie można z poziomu uzytkownika sprawdzić na jakich to aukcjach ów sprzedający zyskał tyle punktów które to rzekomo świadczą o ilości zadowolonych nabywców.
swoją drogą fajnie to sobie ktoś wymyślił :wink:

• 2 weeks later...
Posted

A ja zdąrzyłam nawet kilkakrotnie porozmawiać z tym młodym człowiekiem i telefonicznie i poprzez gg....wystawiając tą aukcję, nie był kierowany zadnymi złymi intencjami...własnie w dniach, w których wystawił tą aukcję, sam przywiózł do swojego domu małą bullinkę....z ksiazką zapoznał się zanim przywiózł sunię, a wiedzac jakie są powszechne opinie na temat bulli i moze też majac świadomosć, ze czasem kupują je ludzie nieodpowiedzialni, naprawdę chciał, zeby wiedza bullowa dotarła do jak najwiekszej ilosci osób...

być moze i przy okazji chciał zarobic parę pnktów allegro ;) ale sądzę, ze bardziej naprawdę mocno przeżywajac pojawienie się w domu małego bullika, poczuł misję niesienia w świat wiedzy bullowej :)

Posted

ja tez mysle jak quatrusia./ nie mozna nic mu zarzucic a poza tym skoro przyczynia sie do propoagowania rasy bez korzysci wlasnej to zasluguje na pozytywny komentarz czyz nie?

Posted

i dlatego też napisałem że nie oceniam. Bardzo dobrze to o nim świadczy jeśli zależy mu na zmianie wizerunku bulla w społeczeństwie. Ja również mu pozytywa wystawiłem ( mi też sie dodatkowy punkt na allegro przyda ;-)

Posted

Naiwni jesteście i tyle.
Gość nabija sobie punkty na Allegro, wykorzystują to inne osoby zyskujące "gwiazdki", a pote nowe wałki będą.
poza ty to niezgodne z prawem. Nie ma znaczenia, że ta publikacja jest dostepna w internecie, bo to właścicel praw do niej zdecydował się na taki krok i mozna sobie ściągnąć i poczytać, a nie zarabiać na niej, czy rozpowszechniać w celu uzyskania pozytywnych komentarzy na Allegro.

Tępicie rozmnażanie nie-papierowych psów, a w tym przypadku "może sobie chciał nabić punkty :-D "
Co w tym smiesznego? Nawet nie on, ale ilu z ludzi, którzy zalicytowali myślą o i być może przeprowadzą próbę oszustwa?
Ech..Aż mi się tłumaczyć nie chce. Aukcja powinna być zdjęta, a wszyscy uczestnicy po ostrzeżeniu.

Wasze argumenty to odpowiednik : "Suka raz dla zdrowia musi" i "Kastracja? Nie, to nie po Bożemu"

PS> Witam po nieobecności -> niestety uśpiliśmy jednego z naszych psów i przez dłuższy czas nie miałem ochoty na odwiedzanie tej strony.

• 2 weeks later...
Posted

Szczerze mówiąc to chciałem pokazać Bulle w innym obrazku a punkty allegro przy okazji sie nabiły...naprawde wiele osób pisało do mnie o swoich bullach i pisało , że to świetny pomysł.Ja nie chciałem pieniędzy za to , a wręcz dopłacałem do tego całego interesu płacąc prowizje ale to tam są grosze...Widze ze nie wszyscy mają tu dobre zdanie...Aukcji już nie wystawiam aby uniknąc głupich komentarzy.Jeśli chodzi o prawa autorskie to raczej nie widze problemu,ponieważ sam autor dał książke na neta aby kazdy mógł sobie ją ściągnąć.Lecz nie każdy umiał ją znaleźć.Ja pomogłem mu niejako w jej promocji.Interpretujcie to jak chcecie...

Posted

Cieszę się,ze Pan od małej bullinki Nelly zarejestrował się na dogomani i osobiście wyjaśnił Wam swoje intencje...
sama dzięki tej aukcji przeczytałam wreszcie tę książkę ( i nie chodziło mi o punkty , bo jestem Supersprzedawcą i mam prawie 600 pkt! ) i teraz tym bardziej ten pomysł popieram, bo ksiazka w naprawdę mądry i prawdziwy sposób mówi o bullach....i dobrze, żeby każdy , kto zamierza bulla kupic ,a wcześniej nigdy bulla w domu nie miał, tę książke przeczytał...

a z tego co wiem ksiazka jest juz faktycznie darmowo udostępniona w necie...

może dzięki tego typu akcjom, nie zdarzy sie po raz kolejny ,ze bull trafi w nieodpowednie ręce jakiegoś zakompleksionego dresiarza, bo może jak ksiażka bedzie za darmo, to sobie gosciu przeczyta i go olśni,że moze faktycznie bull to pies nie dla niego!!

No i serdecznie witam Nelly na Dogomanii, mam nadzieję ,że wkrótce przedstawi Wam swoja bullinkę bliżej :loveu:

aha, tak wogóle Pan od Nelly za pierwszym razem wystawił tą ksiazkę za 4 czy 5zł, ale kiedy zalicytowałam, napisał mi ,ze mi ją wysyła za darmo i nie chce za nią żadnych pieniażków, po czym tą samą aukcję wystawił od razu raz jeszcze z KUP TERAZ 1zł !!

myślcie, co chcecie, ja to pochwalam!! pochwalam wszelkich głosicieli wiedzy bullowej!!

Posted

Dziękuje serdecznie Quattrusi za poparcie :) Jest naprawde w pożądku...nic więcej nie mam do powiedzenia , chyba że ktoś chce książke to z chęcią prześle na maila lub podam link :) Pozdrowienia i dosiego :)

Posted

Jesli ktokolwiek wczesniej wyraził w tym wątku uwagi krytyczne odpowiadam na nie !!!!

książkę udostępniają sami wydawcy na stronie, którą zresztą polecają w książce, a mianowicie na www.naszepsy.pl !!!!!

http://www.naszepsy.pl/lektury.asp?Id=1568

sama dopiero parę dni temu przeczytałam książkę Koreckiego i uważam ,ze to wprost genialna i obowiązkowa dla każdego potencjalnego posiadacza bulla lektura ( dla tego, ktory ma bulla, a jeszcze ksiazki nie czytał również!!!!

Cieszę się , że udało mi siewychować tak dobrze moją bullinkę, ale w okresie jej dorastania były momenty, kiedy szukałam dróg, żeby znaleźć z nią idealne porozumienie....wszystko wymagało wielu prób, szukania nowych dróg... a Quattrusia nie jest moim pierwszym bullem, tzn moim faktycznie pierwszym, ale jest ze mnadlatego ,ze i u rodziców zawsze był bull...

myśle ,że gdybym dużo wczęsniej przeczytała tą ksiażkę, byłabym w pewnych aspektach wychowawczych bardziej utwierdzona, i chyba byłoby mi łatwiej...ta ksiażka to naprawdę dobry drogowskaz do wychowania bulla i wszelkiej wiedzy o nim, mimo iż każdy bull jest oczywiście na swój sposób inny...