MSMIMI Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 znalazłam bardzo sympatyczną aukcję, powiem ze bylam mile zaskoczona. czyzby przedświąteczny klimat juz wplywal? :P http://allegro.pl/show_item.php?item=75485672 pozdr. Quote
Asta Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 W 100% tak :wink: Następni ludzie będą wiedzieli więcej o rasie... I dostaną miły prezent na święta :santagri: Quote
MSMIMI Posted December 3, 2005 Author Posted December 3, 2005 czyzby znalazl sie autor ogloszenia? :wink: Quote
Asta Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Niestety... Nie... Ja nie jestem autorem ogłoszenia :wink: Tylko mówię to co myślę :) Quote
PawełM Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Wszystko fajnie tylko co z prawami autorskimi ? :evilbat: Quote
tufi Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Ksiazke bez problemow mozna sciagnac stad: http://www.naszepsy.pl/lektury.asp?Id=1568 Quote
coco Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 No proszę :D !!! W sumie całkiem niezły pomysł :D !!! Ciekaw jestem tylko, co na to autor książki, czy wie o tym, choć i ja już od dawna znam ten adres, pod którym ją udostępnił....... No, ale pieniędzy przecież nikt nie żąda :D . Quote
MSMIMI Posted December 5, 2005 Author Posted December 5, 2005 kiedys ktos bodajze z wroclawia sprzedawal na allegro nieszczesne poradniki, ktore byly zbiorem tekstow zywcem siagnietych z internetu, byla tam min. ksiazka koreckiego, cos z absow i teksty ze stron www dziewczyna brala za to pieniadze twierdzac ze to jej wlasne teksty. jej konto zostalo zawieszone. podobno autor ksiazki 'bulterier' zostal powiadomiony o plagiacie machnal na to reka. w kazdym razie ksiazka faktycznie jest do sciagniecia za darmo i skoro nikt tu sie nie podszywa pod autora i nie zarabia na tym, to ja nie widze w tym nic zlego. :) Quote
wfh85 Posted December 5, 2005 Posted December 5, 2005 Nie znam człowieka i nie będe oceniał ale wiadomo że ilość tzw gwiazdek na allegro wzbudza zaufanie. Ten człowiek nie dokonując żadnej transakcji zdobędzie ich na pewno nie mało ( z tego co zauważyłem od wczoraj przybyło mu ich ok 10 ) a za jakiś czas nię będzie można z poziomu uzytkownika sprawdzić na jakich to aukcjach ów sprzedający zyskał tyle punktów które to rzekomo świadczą o ilości zadowolonych nabywców. swoją drogą fajnie to sobie ktoś wymyślił :wink: Quote
QUATTRUSIA Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 A ja zdąrzyłam nawet kilkakrotnie porozmawiać z tym młodym człowiekiem i telefonicznie i poprzez gg....wystawiając tą aukcję, nie był kierowany zadnymi złymi intencjami...własnie w dniach, w których wystawił tą aukcję, sam przywiózł do swojego domu małą bullinkę....z ksiazką zapoznał się zanim przywiózł sunię, a wiedzac jakie są powszechne opinie na temat bulli i moze też majac świadomosć, ze czasem kupują je ludzie nieodpowiedzialni, naprawdę chciał, zeby wiedza bullowa dotarła do jak najwiekszej ilosci osób... być moze i przy okazji chciał zarobic parę pnktów allegro ;) ale sądzę, ze bardziej naprawdę mocno przeżywajac pojawienie się w domu małego bullika, poczuł misję niesienia w świat wiedzy bullowej :) Quote
MSMIMI Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 ja tez mysle jak quatrusia./ nie mozna nic mu zarzucic a poza tym skoro przyczynia sie do propoagowania rasy bez korzysci wlasnej to zasluguje na pozytywny komentarz czyz nie? Quote
wfh85 Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 i dlatego też napisałem że nie oceniam. Bardzo dobrze to o nim świadczy jeśli zależy mu na zmianie wizerunku bulla w społeczeństwie. Ja również mu pozytywa wystawiłem ( mi też sie dodatkowy punkt na allegro przyda ;-) Quote
Jarek_Soja Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Naiwni jesteście i tyle. Gość nabija sobie punkty na Allegro, wykorzystują to inne osoby zyskujące "gwiazdki", a pote nowe wałki będą. poza ty to niezgodne z prawem. Nie ma znaczenia, że ta publikacja jest dostepna w internecie, bo to właścicel praw do niej zdecydował się na taki krok i mozna sobie ściągnąć i poczytać, a nie zarabiać na niej, czy rozpowszechniać w celu uzyskania pozytywnych komentarzy na Allegro. Tępicie rozmnażanie nie-papierowych psów, a w tym przypadku "może sobie chciał nabić punkty :-D " Co w tym smiesznego? Nawet nie on, ale ilu z ludzi, którzy zalicytowali myślą o i być może przeprowadzą próbę oszustwa? Ech..Aż mi się tłumaczyć nie chce. Aukcja powinna być zdjęta, a wszyscy uczestnicy po ostrzeżeniu. Wasze argumenty to odpowiednik : "Suka raz dla zdrowia musi" i "Kastracja? Nie, to nie po Bożemu" PS> Witam po nieobecności -> niestety uśpiliśmy jednego z naszych psów i przez dłuższy czas nie miałem ochoty na odwiedzanie tej strony. Quote
*Nelly* Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Szczerze mówiąc to chciałem pokazać Bulle w innym obrazku a punkty allegro przy okazji sie nabiły...naprawde wiele osób pisało do mnie o swoich bullach i pisało , że to świetny pomysł.Ja nie chciałem pieniędzy za to , a wręcz dopłacałem do tego całego interesu płacąc prowizje ale to tam są grosze...Widze ze nie wszyscy mają tu dobre zdanie...Aukcji już nie wystawiam aby uniknąc głupich komentarzy.Jeśli chodzi o prawa autorskie to raczej nie widze problemu,ponieważ sam autor dał książke na neta aby kazdy mógł sobie ją ściągnąć.Lecz nie każdy umiał ją znaleźć.Ja pomogłem mu niejako w jej promocji.Interpretujcie to jak chcecie... Quote
QUATTRUSIA Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Cieszę się,ze Pan od małej bullinki Nelly zarejestrował się na dogomani i osobiście wyjaśnił Wam swoje intencje... sama dzięki tej aukcji przeczytałam wreszcie tę książkę ( i nie chodziło mi o punkty , bo jestem Supersprzedawcą i mam prawie 600 pkt! ) i teraz tym bardziej ten pomysł popieram, bo ksiazka w naprawdę mądry i prawdziwy sposób mówi o bullach....i dobrze, żeby każdy , kto zamierza bulla kupic ,a wcześniej nigdy bulla w domu nie miał, tę książke przeczytał... a z tego co wiem ksiazka jest juz faktycznie darmowo udostępniona w necie... może dzięki tego typu akcjom, nie zdarzy sie po raz kolejny ,ze bull trafi w nieodpowednie ręce jakiegoś zakompleksionego dresiarza, bo może jak ksiażka bedzie za darmo, to sobie gosciu przeczyta i go olśni,że moze faktycznie bull to pies nie dla niego!! No i serdecznie witam Nelly na Dogomanii, mam nadzieję ,że wkrótce przedstawi Wam swoja bullinkę bliżej :loveu: aha, tak wogóle Pan od Nelly za pierwszym razem wystawił tą ksiazkę za 4 czy 5zł, ale kiedy zalicytowałam, napisał mi ,ze mi ją wysyła za darmo i nie chce za nią żadnych pieniażków, po czym tą samą aukcję wystawił od razu raz jeszcze z KUP TERAZ 1zł !! myślcie, co chcecie, ja to pochwalam!! pochwalam wszelkich głosicieli wiedzy bullowej!! Quote
*Nelly* Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Dziękuje serdecznie Quattrusi za poparcie :) Jest naprawde w pożądku...nic więcej nie mam do powiedzenia , chyba że ktoś chce książke to z chęcią prześle na maila lub podam link :) Pozdrowienia i dosiego :) Quote
MSMIMI Posted December 29, 2005 Author Posted December 29, 2005 ja tez popieram, dlatego zalozylam ten watek. i zapraszam na www.forum.bullterrier.pl ;) Quote
QUATTRUSIA Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Jesli ktokolwiek wczesniej wyraził w tym wątku uwagi krytyczne odpowiadam na nie !!!! książkę udostępniają sami wydawcy na stronie, którą zresztą polecają w książce, a mianowicie na www.naszepsy.pl !!!!! http://www.naszepsy.pl/lektury.asp?Id=1568 sama dopiero parę dni temu przeczytałam książkę Koreckiego i uważam ,ze to wprost genialna i obowiązkowa dla każdego potencjalnego posiadacza bulla lektura ( dla tego, ktory ma bulla, a jeszcze ksiazki nie czytał również!!!! Cieszę się , że udało mi siewychować tak dobrze moją bullinkę, ale w okresie jej dorastania były momenty, kiedy szukałam dróg, żeby znaleźć z nią idealne porozumienie....wszystko wymagało wielu prób, szukania nowych dróg... a Quattrusia nie jest moim pierwszym bullem, tzn moim faktycznie pierwszym, ale jest ze mnadlatego ,ze i u rodziców zawsze był bull... myśle ,że gdybym dużo wczęsniej przeczytała tą ksiażkę, byłabym w pewnych aspektach wychowawczych bardziej utwierdzona, i chyba byłoby mi łatwiej...ta ksiażka to naprawdę dobry drogowskaz do wychowania bulla i wszelkiej wiedzy o nim, mimo iż każdy bull jest oczywiście na swój sposób inny... Quote
borsaf Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Z pozdrowieniami dla bullików: Znajdź psa na zdjęciu: [URL=http://imageshack.us][/U Quote
Recommended Posts