Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

jenis napisał(a):
Witam
W Wilne był dzisiaj dzięń Asiczków.Zachwile wstawie wyniki .Jka coś będzie zle to Asia poprawi.

DEZIK-CWC
MASKA-CAJC.NAJ.JUNIOR
ERKA-CAC.NDSwR
JUMA-BOB
PARA HODOWLANA-I MIEJSCE
GRUPA HODOWLANA-IMIEJSCE
BIS JUNIORÓW MASKA-I MIEJSCE
JUMA-BOG II

GRATULUJE :multi::multi::multi::multi::multi:

Chciałam napisać rano, ale nie mogłam się jakoś zalogować.

Asiu.... GRATULACJE!!

Fajnie, że już niedługo znowu się zobaczymy :) Nie wiem czy widziałaś, ale odpisałam Ci na maila dotyczącego wyjazdu :)

Pozdrawiam
Iwa

Posted

Wow wow wow! Asiaczki zawsze szaleja, ale w Wilnie wyjatkowo! Pieknie! :multi::multi::multi: Moze juz niedlugo pojezdze z Wami po wystawach z czyms moim... :diabloti:

Co do sprawy ktora omawialysmy przez tel - pytalam taty, ale niestety nic nie pamieta

Buziaki :)

Posted

Iwa-R napisał(a):
Chciałam napisać rano, ale nie mogłam się jakoś zalogować.
Asiu.... GRATULACJE!!
Fajnie, że już niedługo znowu się zobaczymy :) Nie wiem czy widziałaś, ale odpisałam Ci na maila dotyczącego wyjazdu :)
Pozdrawiam
Iwa

Tak, dzisiaj go przeczytałam. Dzisiaj tez dam odpowiedź.

deer_1987 napisał(a):
znasz nazwe hodowli?

Suczka - wg katalogu - nazywa się: CHAGMAS LADY IN BLACK. Ponieważ jest w czarno-białym umaszczeniu, to sugeruję że człon "Chagmas: może byc nazwą hodowli.

C&B napisał(a):
Gratulujemy i my :loveu:
Do zobaczenia za rok w Białymstoku :loveu:

A może gdzieś wcześniej...?

Agasia napisał(a):
Wow wow wow! Asiaczki zawsze szaleja, ale w Wilnie wyjatkowo! Pieknie! :multi::multi::multi: Moze juz niedlugo pojezdze z Wami po wystawach z czyms moim... :diabloti:
Co do sprawy ktora omawialysmy przez tel - pytalam taty, ale niestety nic nie pamieta
Buziaki :)

O, byłoby super!!!

Pzdr.

Posted

Do tego wszystkiego Maśka miała konkurencję w postaci czarno-białej suczki importowanej ze Skandynawii, która pokonała i potem pokonała pieska z kl.młodziezy (już sporego, dobrze zapowiadającego się, ale niestety, bardzo niesfornego na ringu), pochodzącego z czeskiej hodowli.
Maśka nazdobywała tyyyyle nagród, że zielona powinna ją odebrać samochodem ciężarowym...:evil_lol:

Ja ją kiedyś uduszę.Rano pobiegała,przyszła na śniadanko i zaraz "po" do łóżeczka.Spała ze 3 godziny w różnych pozach oczywiście pod kołderką.
Zaczęło się jak wstała.Pojechaliśmy na pole przerzucić siano.Pole graniczy z drogą polną a dalej ziemie Stacji Nasiennictwa.Masia zobaczyła większy traktor i tyle ją było widać.W głąb ze trzysta ha.Maśka zniknęła za horyzontem.Wszędzie poorane a ja (z moją nadwagą) przez te skiby przeskakuję i wrzeszczę.Mój traktor na łące,ja 2 km dalej biegam jak sarenka a Masia ? galopy po sam horyzont.Tak się wkurzyłam.Idę do tego traktora (mojego),burczę pod nosem albo przepadnie albo wróci.
Zdążyłam ruszyć a tu Masia przy kole grzecznie biegnie jakby nigdy nic.
W końcu ją upolowałam.Przyjechał syn,Masię w samochód i do aresztu(do domku na fotelik).Jedno jest w tym bardzo dobre.Trochę schudłam.
A prezentów co nie miara.Jeszcze ze dwie takie Maśki i sklep otworzę.
Asia pewnie mówi po cichu "moja krew"

Posted

zielona napisał(a):

Ja ją kiedyś uduszę.Rano pobiegała,przyszła na śniadanko i zaraz "po" do łóżeczka.Spała ze 3 godziny w różnych pozach oczywiście pod kołderką.
Zaczęło się jak wstała.Pojechaliśmy na pole przerzucić siano.Pole graniczy z drogą polną a dalej ziemie Stacji Nasiennictwa.Masia zobaczyła większy traktor i tyle ją było widać.W głąb ze trzysta ha.Maśka zniknęła za horyzontem.Wszędzie poorane a ja (z moją nadwagą) przez te skiby przeskakuję i wrzeszczę.Mój traktor na łące,ja 2 km dalej biegam jak sarenka a Masia ? galopy po sam horyzont.Tak się wkurzyłam.Idę do tego traktora (mojego),burczę pod nosem albo przepadnie albo wróci.
W końcu ją upolowałam.Przyjechał syn,Masię w samochód i do aresztu(do domku na fotelik).Jedno jest w tym bardzo dobre.Trochę schudłam.

Malutką piranię chcesz udusić.....niedobra Kobieto :evil_lol:;)
Ucałuj pychola, a sama masz trochę sportów :cool3:, czyli same korzyści :lol:

A.

Posted

zielona napisał(a):

Ale mialas przygode!!

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ale mialas przygode!!

Takie przygody to ja mam kilka dziennie.Ptaki zbierają się już na polach do odlotu.Masia łeb w górze i obserwuje.Lecą dzikie kaczki(dwie pary),bardzo nisko a ta diablica jak wyrwała to prędkość była za wielka i nosem zaparkowala w ogrodzeniu.Oczywiscie nie zauważyła i musiałam jechać po nią na koniec wsi.
Mnie kiedyś nerwy puszczą.Cholera jest tak beztroska.Ale jak dostanie łomot to muszę powiedzieć,że dwie godziny pamięta.Ona żyje w powietrzu.Ciągle gdzieś pędzi.Zanim mi dzisiaj zwiała to upolowała mysz na polu.Ale szybko ją zamordowała i nie miała się czym bawić.Znudzona Masia.

Posted

Strona basenji bedzie w grudniu ale mozna wejść na podhalany i w wystawy albo moje basenji
Ballada o Wędrowaniu - Polski Owczarek Podhalański - Tatra Shepherd Dog
Tą małą piranię to powinnam mieć ze 20 lat wcześniej.Wieś jej bardzo służy.Ma dużo przestrzeni i cały dzien na powietrzu.Dosłownie "pije słonce".Bawi się świetnie z innymi psami ale tak je kiwa,że video w domu nie potrzebuję.Masie biegnie w prawo i w jednej sekundzie biegnie już w lewo.Jej refleks jest niesamowity.U nas nie ma konkurencji wyścigów ale muszę ją gdzieś pokazać.

Posted

zielona napisał(a):

Tą małą piranię to powinnam mieć ze 20 lat wcześniej.Wieś jej bardzo służy.Ma dużo przestrzeni i cały dzien na powietrzu.Dosłownie "pije słonce".Bawi się świetnie z innymi psami ale tak je kiwa,że video w domu nie potrzebuję.Masie biegnie w prawo i w jednej sekundzie biegnie już w lewo.Jej refleks jest niesamowity.U nas nie ma konkurencji wyścigów ale muszę ją gdzieś pokazać.

Masz szczęśliwe psy :lol:

A.

Posted

Maks i Spark napisał(a):
Masz szczęśliwe psy :lol:

A.

Ja kiedyś zawału dostanę.Maśka potrafi mnie zagotować 30 razy na sekundę.
Odkąd wychowałam dzieci to już zapomniałam o tym uczuciu

Posted

Asiaczek napisał(a):
jenis,

Dodać warto, że wczorajsza niedziela to był generalnie polski dzień!

wielkie gratulacje Asia!! poszaleliście jak zwykle

dodam do tej niedzieli i nasz sukces -Smarcik w Niemczech BIS1 :loveu::multi:

Posted

zielona napisał(a):
Do tego wszystkiego Maśka miała konkurencję w postaci czarno-białej suczki importowanej ze Skandynawii, która pokonała i potem pokonała pieska z kl.młodziezy (już sporego, dobrze zapowiadającego się, ale niestety, bardzo niesfornego na ringu), pochodzącego z czeskiej hodowli.
Maśka nazdobywała tyyyyle nagród, że zielona powinna ją odebrać samochodem ciężarowym...:evil_lol:

Maśka woli nie przeciągać struny, wie, czym to pachnie...:evil_lol:

zielona napisał(a):
Takie przygody to ja mam kilka dziennie.Ptaki zbierają się już na polach do odlotu.Masia łeb w górze i obserwuje.Lecą dzikie kaczki(dwie pary),bardzo nisko a ta diablica jak wyrwała to prędkość była za wielka i nosem zaparkowala w ogrodzeniu.Oczywiscie nie zauważyła i musiałam jechać po nią na koniec wsi.
Mnie kiedyś nerwy puszczą.Cholera jest tak beztroska.Ale jak dostanie łomot to muszę powiedzieć,że dwie godziny pamięta.Ona żyje w powietrzu.Ciągle gdzieś pędzi.Zanim mi dzisiaj zwiała to upolowała mysz na polu.Ale szybko ją zamordowała i nie miała się czym bawić.Znudzona Masia.

Hahaha, chciałaś, to masz...
Ja trochę żałuję, że nie mam tego problemu, bo... mam 3-4 razy dziennie spacery . Czasami Pola Mokotowskie, ale tam nie ma takich atrakcji jak mysz, ptaki...

zielona napisał(a):
A już wieczorem jak idzie spać to kompletne zwłoki.Śpi i słychać jak rośnie.

Oj, niech Masia już nie rośnie. Niech tylko nabiera ciałka... Wzrost to ona ma już OK.:lol:

deer_1987 napisał(a):
macie swoja galerie tutaj? bo baner masz ale nie podlinkowany :(

Z tego, co mi wiadomo, zielona nie ma Galerii na DGM. Wszelkie info o Maśce można przeczytać a fotki zobaczyć - tutaj w Galerii Asiaczków.:lol:

zielona napisał(a):
Strona basenji bedzie w grudniu ale mozna wejść na podhalany i w wystawy albo moje basenji
Ballada o Wędrowaniu - Polski Owczarek Podhalański - Tatra Shepherd Dog

Ale ja raczej nie jestem "za" robieniem jej licencji wyścigowej, bo jednak wolę sylwetkę "wystawową" baska, a nie "wyścigową".:lol:

zielona napisał(a):
Ja kiedyś zawału dostanę.Maśka potrafi mnie zagotować 30 razy na sekundę.
Odkąd wychowałam dzieci to już zapomniałam o tym uczuciu

No tak, kolejne dziecko do odchowania masz.:evil_lol:

pati napisał(a):
wielkie gratulacje Asia!! poszaleliście jak zwykle

dodam do tej niedzieli i nasz sukces -Smarcik w Niemczech BIS1 :loveu::multi:

Ooooo, pozazdrościć tylko! My o taki piekny tytuł otarliśmy się "o włos", bo Jumcia zdobył BOG2.:evil_lol::lol: Prawda, że niedużo nam zabrakło do BIS1?;)
Pati - ucałowania dla Was za piękny wynik w Niemczech, wracajcie bezpiecznie. Mały, bo mały, ale Smart walczy jak lew!

Pzdr.

Posted

Uffffffff,teraz ja przebrnęłam przez zaległości!!!!!!!! :evil_lol: ASIACZKU WIELKIE GRATULACJE za dotychczasowe osiągnięcia psiaków!!!!:multi::multi::multi:
Nawet nie śmiem ich wymieniać...[SIZE=4]:oops:

JESTEŚ WIELKA!!!!!:cool3: