Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z agresywnym czy ostrym?

Z agresywnym - to chyba nie.
Z ostrym - tak. To np. mój Farik. To macho w każdym calu i nie lubi chłopaków. Ale jego zachowanie na spacerach jest dokładnie takie, jak i samców innych ras, które na dodatek kryły i doskonale wiedzą, co to jest suka w cieczce i do czego służy. :lol: Jednak przy spotkaniu z innym psem, wolę przejść na drugą stronę ulicy. Ale też Farik daje się odwołać i zatrzymać "w połowie"; robi to niechętnie i na wyraźne nasze życzenie.:evil_lol:

Nieraz widziałam baska, który w trakcie pokazywania zębów podczas wystawy, nie jest do tego przyzwyczajony i dziabnie sedziego. Ale nie jest to jednak agresja, tylko brak treningu. Przynajmniej ja to tak traktuję. A gdy brak jest dobrego kontaktu z psem ub brak doświadczenia w postępowaniu z psami (generalnie), to ciężko baska nauczyć czegokolwiek. Serio.
Pzdr.

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cerber']Cześć Kochana, ja już wróciłam :):):)
Cerfberku - a to dla Ciebie, w podziękowaniu, że znalazłas chwile czasu i zajrzałaś do baskowego świata:

"Na peronie w Poroninie
pchła pląsała po pieninie.
Przytupnęła, podskoczyła
i pianino przewróciła...".

P.S. autor znany.
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Cerfberku - a to dla Ciebie, w podziękowaniu, że znalazłas chwile czasu i zajrzałaś do baskowego świata:

"Na peronie w Poroninie
pchła pląsała po pieninie.
Przytupnęła, podskoczyła
i pianino przewróciła...".

P.S. autor znany.
Pzdr.

ojej dziękuję, ładne to jest... nie ma za co dziękować, ze weszłam, przecież jesteśmy bywalcami u siebie :) znaczy Ty częściej bywasz u mnie, bo ja ostatnio do nikogo nie zaglądałam na galerię :) mimo wszystko dziękuję jeszcze raz :)

Posted

Cerber napisał(a):
heh ja nie lubię tego filmu... który wymieniłaś... :P

A ja jeszcze nie wiem, czy lubię, bo go nie widziałam. :razz:
Oglądałam jedynie "Larę" w jakimś filmie, który był już wyświetlany chyba 2 lub 3 razy w TVP. I z przyjemnością popatrzyłam sobie na jej przygody...
O, już się zaczyna. Spadam.
Pzdr.

Posted

Asiu, napisałam już w mojej galerii, ale tu też dam znać... dziękujemy za zaproszenie na Pola Mokotowskie, ale Młoda ma już te Łazienki obiecane od dawna, i z różnych powodów przekładane, aż byłoby mi głupio znowu jej odmówić :oops: .
Następnym razem, może jak już śnieg spadnie ??? Albo może spotkanko z szampanem na koniec roku, przed Sylwestrem jest parę dni wolnych ???

Posted

:razz:oho mamy Galerię poetycką;)
No i co wyczytałam ...
że nie tylko ja mam 1 oko na Maroko 2 na Zanzibar ...czyli potocznie mówiąc jedno na TV a drugie na Dogo:evil_lol:
Umawiają się na Championa :p
Uparte to są Ozziki a nie baski:evil_lol:
A baski są Koffane i śliczne ....wiem bo macałam i miziałam Agabasskowe ...nawet chciałam ukraść :oops:ale one sie nie dają ukraść ,...bardzo się pańci pilnują

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:razz:oho mamy Galerię poetycką;)
No i co wyczytałam ...
że nie tylko ja mam 1 oko na Maroko 2 na Zanzibar ...czyli potocznie mówiąc jedno na TV a drugie na Dogo:evil_lol:
Umawiają się na Championa :p
Uparte to są Ozziki a nie baski:evil_lol:
A baski są Koffane i śliczne ....wiem bo macałam i miziałam Agabasskowe ...nawet chciałam ukraść :oops:ale one sie nie dają ukraść ,...bardzo się pańci pilnują

tatarata jak byś miała kabanosy to by pancie mieli gdzieś ale co prawda to prawda są do wymiziowanegomaltretowania stworzone