Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bety']Ja też o tej fotce myślałam, bo to była fotka na deser czyli "deserowa". ;)
Pzdr
A, to dobrze. Terazz mam pewność, że na dobrą foteczkę trafiłąś. A humorek to tak troszke, tyci,tyci sie poprawił?

[quote name='madeleine']http://img197.imageshack.us/img197/5836/resizeofimg2520.jpg
ja mogę powiedziec, że to jest Miscanthus sinensis 'Zebrinus' jako że w tym roku projektowałam ogród z takowymi trawami :eviltong: błysnęłam :evil_lol:
ale reszty kwiatków nazw nie znam mimo swoich studiów.
niedługo wybieram się do lasu.. może i ja znajdę jakieś ciekawe kwiatki do obfocenia ;)
pozdrawiam
O, a jaki to kierunek studiów? Zazielenianie terenow zielonych?;)

[quote name='donya']Obiecalam to podpisuję
http://img33.imageshack.us/img33/9808/resizeofimg2511.jpg
te w srodku w róznych odcieniach różu to pelargonia angielska odmiana miniaturowa
te biale i troche fioletowych to lobelia
po bokach takie fioletowe "kosmate" to żeniszek

http://img269.imageshack.us/img269/2982/resizeofimg2513.jpg i http://img194.imageshack.us/img194/7476/resizeofimg2514.jpg
to są pelargonie

Tytoń pamiętasz
Róże to wiadomo
Trawka to miskant chiński odmiana "zebrinus"

A to http://img12.imageshack.us/img12/8355/resizeofimg2516.jpg i na nastepnych fotkach są nagietki - pomarańczowe i żólte

A odnosnie dyni - piecze się w piekarniku całą, ok 45 minut. Po upieczeniu przekrawasz na pół w poprzek i widelcem wymujesz "makaron". Z makaronem robisz co chcesz - ja lubię sam, nie przyporawiony ale możesz sobie doprawic jak chcesz. Wiem, że można zrobic jak zwykły makaron z sosem pomidorowym. Tu pelna dowolność.
To jak reflektujesz :roll:
Donya - dzięki za podpisanie fotek. Jeszcze dzisiaj wstawię następne - będziesz miała co robić.
A na taką dynię to pewnie, że reflektuję! Baaaardzo jestem ciekawa, jak to smakuje. I ten makaron to tak bez soli, pieprzu...?

[quote name='Hiro']My wszyscy,a szczególnie Hiro, dziękujemy za wspaniały spacer, porady i piękne zdęcia!Mamy nadzej, że wkrótce się zobaczymy!Buziaki od Hiro dla pięknych dziewczynek:loveu:
My tez juz w domku.
Spacerek udał nam się wysmienicie, prawda? Pogoda wspaniała, mało ludzi, nawet baski swe szanowne nóżki umoczyły w wodzie...:lol:

[quote name='Mudik']Kwiatki piekne,ale się zrobiło kolorowo, a ta dynia brzmi bardzo ciekawie i ... smacznie:loveu::loveu::lol:
Może juz niedługo wypróbuję ten smak...

Pzdr.

Posted

Właśnie odkryłam jakie mam zaległosci i w zdjęciach i nawet widzę, że będą przepisy.
Bardzo dawno nie spotkałam ani nie rozmawialam z Donya!

Moja Koleżanka z miau zamieściła w swojej galerii poniższą prośbę. Czy mogłybyście coś na ten temat stosunkowo szybko ( jestem uchwytna do piątku) podpowiedzieć?
„W związku z tym że od końca sierpnia będę w Warszawie co drugi weekend mniej więcej do końca roku zgłaszam chęć spotkania z forumowiczkami ze stolicy
i liczę na Wasze rady w kwestii znalezienia rozsądnego cenowo miejsca do spania z soboty na niedzielę w pobliżu Powązek (kurs na ul. Okopowej) bądź wskazania dzielnicy z której niedzielnym porankiem w miarę szybko zdołam przemieścić się na zajęcia.”
Bardzo dziękuję i pozdrawiam Ewa

Posted

Asiaczek napisał(a):

Donya - dzięki za podpisanie fotek. Jeszcze dzisiaj wstawię następne - będziesz miała co robić.
A na taką dynię to pewnie, że reflektuję! Baaaardzo jestem ciekawa, jak to smakuje. I ten makaron to tak bez soli, pieprzu...?

Pzdr.

Ja roślinki zazwyczaj jadam bez soli i pieprzu ale nie każę Ci się katowac jak nie lubisz :evil_lol:
Będziesz jutro w domku ok 13:30 - 14??

Posted

[quote name='Czoko']Właśnie odkryłam jakie mam zaległosci i w zdjęciach i nawet widzę, że będą przepisy.
Bardzo dawno nie spotkałam ani nie rozmawialam z Donya!

Moja Koleżanka z miau zamieściła w swojej galerii poniższą prośbę. Czy mogłybyście coś na ten temat stosunkowo szybko ( jestem uchwytna do piątku) podpowiedzieć?
„W związku z tym że od końca sierpnia będę w Warszawie co drugi weekend mniej więcej do końca roku zgłaszam chęć spotkania z forumowiczkami ze stolicy
i liczę na Wasze rady w kwestii znalezienia rozsądnego cenowo miejsca do spania z soboty na niedzielę w pobliżu Powązek (kurs na ul. Okopowej) bądź wskazania dzielnicy z której niedzielnym porankiem w miarę szybko zdołam przemieścić się na zajęcia.”
Bardzo dziękuję i pozdrawiam Ewa
Ewuniu, witaj!
W sprawie noclegu - nic nie poradzę; nie znam tanich hoteli w W-wie...

[quote name='donya']Ja roślinki zazwyczaj jadam bez soli i pieprzu ale nie każę Ci się katowac jak nie lubisz :evil_lol:
Będziesz jutro w domku ok 13:30 - 14??
Donya - teoretycznie powinnam byc.
Do 12.30 musze byc u neurologa, potem powrót do domu i spacery. I dlatego pisze teoretycznie powinnam być. albo na styk.
Czyżbys wybierała się jutro w moje okolice? I to na dodatek z dynią?:evil_lol:

Pzdr.

Posted

Piękne zdjęcia z tym wilczarzem.:loveu:

A taka makaronowa dynia to jak powstała? Skrzyżowano dynię z panem makaronem czy co?
Ja sobie w ogóle nie mogę wyobrazić, co tam jest w środku.

Posted

Asiaczek napisał(a):
A, to dobrze. Terazz mam pewność, że na dobrą foteczkę trafiłąś. A humorek to tak troszke, tyci,tyci sie poprawił?

Trochę się poprawił. :lol:
Pzdr

Posted

[quote name='jamnicze']A dokąd to się mój pupil wybiera? :razz:

Bornani jedzie ze swoim pańciem do Krakowa.Tam pewnie też znajdzie się jakieś futro do deptania :evil_lol:.

Posted

[quote name='Saskja']Piękne zdjęcia z tym wilczarzem.:loveu:
A taka makaronowa dynia to jak powstała? Skrzyżowano dynię z panem makaronem czy co?
Ja sobie w ogóle nie mogę wyobrazić, co tam jest w środku.
Ja tez nie... Ale jak juz będę miała taka dynię u siebie, to zrobię ja wg przepisu Donya i porobię zdjęcia temu makaronowi w środku...:lol:

[quote name='pati1033']a ja mam nadzieje, ze fotki z dzisiejszego spacerku tez beda? :)
pati, witaj!
Postaram się dzisiaj skończyć kwiatki z ogrodu Donya i zacząć wstawiać dzisiejszy spacerek.:lol:

[quote name='Izabela124.']Fajne kwiatki:cool3:
Witaj, właścicielko Boberka.:loveu:

[quote name='bety']Trochę się poprawił. :lol:
Pzdr
Oj, to dobrze. Cieszę się.
Jakby co - dzwoń.

[quote name='Buszki'][quote name='jamnicze']A dokąd to się mój pupil wybiera? :razz:
Bornani jedzie ze swoim pańciem do Krakowa.Tam pewnie też znajdzie się jakieś futro do deptania :evil_lol:.
O, a coś bliżej?

Pzdr.

Posted

O, a coś bliżej?

Pzdr.[/quote]

Oj,Kraków to bliżej raczej nie będzie :eviltong:.
A jeśli chodzi o futra do deptania,to przecież duże miasto,coś musi się trafić :evil_lol:.

Posted

Buszki napisał(a):
O, a coś bliżej?
Pzdr.

Oj,Kraków to bliżej raczej nie będzie :eviltong:.
A jeśli chodzi o futra do deptania,to przecież duże miasto,coś musi się trafić :evil_lol:.
A ja myślałam, że w tym nowym domku jest już jakies futerko do deptania.:lol:

Buszki napisał(a):
Mi też,tylko twarz musiałam jej dorobić :cool3:.

Tak, tak, zauważyłam. A sam pomysł super!:multi:

Pzdr.