Asiaczek Posted November 14, 2006 Author Posted November 14, 2006 Blue of Blues napisał(a):No po tródach dotarłam tutaj :) No to serdecznie witaj w baskowym gronie!:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 14, 2006 Author Posted November 14, 2006 Czoko napisał(a):Moja Choculka podczas najlepszej zabawy też sobie robi przerwy w "najbezpieczniejszym miejscu.." Aha, podczas kataru gdy wcale nie mogę oddychać i wypróbowałam "Sudafed"- tabletki, moi panowie wolą spray "Otrivin". Czoko - po prostu nie wyjeżdżamy. :lol: A na taki katar zatokowy, to koleżanka poradziła mi Ibuprom-zatoki. Wezmę te tabletki, jak nie pomogą przez tydzień, to idę do wracza. Niech radzi! Pzdr. Quote
Czoko Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 [quote name='Asiaczek']Czoko - po prostu nie wyjeżdżamy. :lol: A na taki katar zatokowy, to koleżanka poradziła mi Ibuprom-zatoki. Wezmę te tabletki, jak nie pomogą przez tydzień, to idę do wracza. Niech radzi! Pzdr. Rzeczywiście zatokowego już na szczęście nie mam ale Asiu uważaj na siebie! - mnie skończylo się na obustronnej punkcji... My staramy się gdzieś wyjezdżac gdzieś gdzie żywiołowa mała jest akceptowana i może swobodnie luzem pobiegać bez smyczy. Pozdrawiam Ewa Quote
Blue of Blues Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Asiaczek koteczki wprost cudowne naoglądać się nie mogłam na Twojej stronce aż milutko sie patrzyło :) Quote
Czoko Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Blue of Blues napisał(a):Asiaczek koteczki wprost cudowne naoglądać się nie mogłam na Twojej stronce aż milutko sie patrzyło :) Właśnie odkkryłam kolejną osobę, która tez ma i psy i koty - weszłam na stronę i zobaczyłam jakie sa śliczne... Quote
Asiaczek Posted November 15, 2006 Author Posted November 15, 2006 Na DGM jest masa takich osób, co to mają i koty i psy...:lol: Pzdr. Quote
Czoko Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Asiu! Oglądałam Waszą stronę i... Wazhirka nie udało mi się zobaczyć - zdjęcie mi sie nie pokazało, nie wiem jak ma na imię Zośka, Felka - może to na Fel... Czy jest już ktoś w Galerii ze znajomymi - nic mi się nie włączyło... Pozdrawiam Ewa Quote
Asiaczek Posted November 16, 2006 Author Posted November 16, 2006 Czoko napisał(a):Asiu! Oglądałam Waszą stronę i... Wazhirka nie udało mi się zobaczyć - zdjęcie mi sie nie pokazało, nie wiem jak ma na imię Zośka, Felka - może to na Fel... Czy jest już ktoś w Galerii ze znajomymi - nic mi się nie włączyło... Pozdrawiam Ewa Czoko - Zośka = I'M YOUR LOVE Asiaczek. Felka = FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek. Asiaczek i przyjaciele - tam jest - jak dotąd tylko NORA Ekado. ale już mam przygotowane zdjęcia psiaków i kotów innych moich przyjaciół. Myslę, że w przyszlym tygodniu (albo wcześniej) uda mi się je wstawić na stronę. Abotere's WAHZIRI - ma sój kacik na stronie w dziele PSY. Ale nie ma tam jego zdjęcia. Będzie na pewno w najbliższym czasie. Ja dopiero niedawno zostałam jego właścicielką. Najpierw musiałam zapłącić za niego raty, a potem dopiero zostały uregulowane sprawy własności. A i tak nie obyło się bez komplikacji i wstępnych bardzo dużych problemów. Ale to już historia ... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 16, 2006 Author Posted November 16, 2006 Troche zdjęć z Nitry, otrzymanych dzięki uprzejmości Piotra od SH: "Dżezik, nie dyskutuj!" No, jak chcesz, to potrafisz! Zuch, Dżezik! I Wielki Wygrany z Nitgry - FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek: Porównanie o NPwR: I.... "pudło"!!!! Pzdr. Quote
Czoko Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Czyli wszystko dobrze oglądałam - patrzyłam na Felmerię i myślałam że to właśnie Felka i do Nory też dobrze trafiłam... Quote
simbik Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Wreszcie nadrobiłam zaległości do obejrzenia w twojej galerii :lol: (coś ostatnio z czasem cieńko). Zośka śliczna dziewczynka, a ja już nie mogę się doczekać jak zobaczę twoje baski na żywo w Wilnie :cool3: . Quote
Asiaczek Posted November 18, 2006 Author Posted November 18, 2006 Simbik - ale w Wilnie zobaczysz tylko 4 moje baski, reszta zostanie w domu... Tak więc Żelka, Dżezik, Farik i Wazirek będą do Twojej dyspozycji w Wilnie.:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 19, 2006 Author Posted November 19, 2006 Kilka migawek z dzisiejszego spacerku na Fortach. Pogoda była do d....y: mgła, mżawka... Ale sądząc po zdjęciach, naszych psiakom pogoda nie przeszkadzała. Oto lista obecności: Gomez, Fionka, Dżezik, Gusio , Hipka, Dablik (pytanie do Agabasska - co ty robisz Dablikowi, co?!) A tutaj same "rude": Same "rude" + Gusio: Głupia minka Fionki: Co ta Fionka tam szuka? (ciąg dalszy "głupich min"): Straznicy: każdy pilnuje swojego kierunku (Fionka, Gusio i Dzezik): Zobaczcie, jaka mgła, tylko oczy widać! Udawane zainteresowanie piłeczką-jeżykiem... Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 19, 2006 Author Posted November 19, 2006 Cd. Oto, jak nasze pociechy usiłowały wtopić się w jesienne kolory... Najpierw Gusio. Potem Dżezik... Następnie Gomcio... I Dablik z Hipką... Trzy kolory... Każdy sposób jest dobry, aby odciągnąć obcego psa od Ukochanej Pańci. tutaj: Dablik zastosował "chwyt poniżej pasa" w stosunku do Hipolinki. Sami Popatrzcie. Brudny, ale szczęśliwy Dżezik Cdn. Pzdr. Quote
sylrwia Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 :shock:Podziwiam Ciebie jak Ty wychodzisz z więcej niż jednym psem na spacerek. Miałam ostatnio dodatkowego psa i one mi się ciągle plątały między sobą i do tego jeszcze mnie :oops: wplatały między smycze :painting: :painting: Naprawde wyrazy podziwu:loveu: Quote
Asiaczek Posted November 20, 2006 Author Posted November 20, 2006 Hihihi. Jakoś dajemy radę. Ale żeby mi to przeszkadzało, to nie (tzn. 2 psy na 2 smyczach). Ale przy 3 to jeszcze nie mam takiej wprawy:razz: Czasami (głównie przy wyjazdach na wystawy) biorę 4 baski i wtedy prowadzę je na 2 smyczach i na każdej smyczy mam 2-pieskowe grono. Używam wtedy tzw. łączników. To tylko kwestia wprawy. Pzdr. Quote
agabass Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Asiaczku co to za pytanie :evil_lol: co ja mogę robić Dablikowi, od kogoś musiał się tego nauczyć. :evil_lol: Swoją wiedzę wypróbował na Hipce. Ale fotki to z jakiegoś horroru, a psy to leśne bestyje :evil_lol: Quote
Czoko Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Bardzo mi się spodobały zdjęcia z Waszego wczorajszego spacerku we mgle - właśnie przyszlam zrobić wizytę po przekazaniu pierwszej porannej partii dokumentów zanim w innym budynku zaszyję się przy ogólnodostępnym komputerze chyba że mailem dostanę inne zlecenie. Pozdrawiam Ewa Quote
simbik Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Ja bym tu dodała dymek od któregoś piesia z tekstem: " No dobra to który zaniesie ten aport? Gramy w marynarza?:evil_lol: " Quote
Asiaczek Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 Dobre! A tą zółtą piłeczką-jężykiem to interesowała sie tylko Hipka... Żaden z chłopaków nie miał na piłeczkę ochoty, za to na Hipkę miał ochotę Dablik, a potem Gusio. To bylo męczące, chłopcy powariowali...:evil_lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 Wczoraj, niestety, była"przerwa techniczna" we wstawianiu następnych zdjęć ze spaceru. Dzisiaj juz się poprawiam. Kaczkom, jak widać, pogoda w postaci mgły, mżawki, zupełnie nie przeszkadzała. Gusio obserwuje kaczki i "się zastanawia". Szkoda, że nie widać jego myślącego czółka. Tu tym bardziej nie widać myślącego czółka. Raczej odwrotną stronę medalu:lol: Najlepsze ujęcie spaceru: tak oto Hipolinka wielbi Agabasska! Gusio poczuł wolę boshą do Hipki i później były nici ze spaceru. Dla Gusia, oczywiście, bo zakochany biedak chodził na smyczy. Nowa dyscyplina sportowa - bieg parami. Na I planie - Dablik i Hipka, drugi plan - Fionka i Gusio. Jak więc widać - pary były mieszane:razz: Gusio-Zwycięzca! Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 Cd. Fionka i gusio - skąd oni wracają z takim błyskiem w oku?:roll: gałązka jesienna Poszukiwacze. Przód - tył, czy tył - przód? Rude zapatrzenie Co Dżezik chciał nam powiedziec?:razz: Szukamy skarbu! Fionka, Gusio, Gomez i...dawno tu nie widziany Krzyś! Cała szóstka + Krzys (Gusio, z wiadomych względów, na smyczy). Pzdr. Quote
agabass Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 To mi się podoba - pogromca basenji :evil_lol: fajne i ten mój umieśniony słonecznik:cool3: :crazyeye: Zaklinacz basenji :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 [quote name='agabass']To mi się podoba - pogromca basenji :evil_lol: fajne i ten mój umieśniony słonecznik:cool3: :crazyeye: Zaklinacz basenji :evil_lol: Faktycznie. Twoje opisy zdjęć są zdecydowanie trafniejsze od moich. Brawo! Ciekawe, co to na by powiedział Krzyś? Opisy zdjęć z Poznania - uzupełnione. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 Dlaczego, do jasnej anielki, nikt tu nie zagląda?! Baski starają się pięknie pozować do zdjęć, ja się staram zrobić piękne zdjęcia, a tu cisza... Ładnie to tak?:placz: Pzdr. Quote
Recommended Posts