Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Czoko napisał(a):
Moja Choculka podczas najlepszej zabawy też sobie robi przerwy w "najbezpieczniejszym miejscu.."
Aha, podczas kataru gdy wcale nie mogę oddychać i wypróbowałam "Sudafed"- tabletki, moi panowie wolą spray "Otrivin".

Czoko - po prostu nie wyjeżdżamy. :lol: A na taki katar zatokowy, to koleżanka poradziła mi Ibuprom-zatoki. Wezmę te tabletki, jak nie pomogą przez tydzień, to idę do wracza. Niech radzi!
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Czoko - po prostu nie wyjeżdżamy. :lol: A na taki katar zatokowy, to koleżanka poradziła mi Ibuprom-zatoki. Wezmę te tabletki, jak nie pomogą przez tydzień, to idę do wracza. Niech radzi!
Pzdr.

Rzeczywiście zatokowego już na szczęście nie mam ale Asiu uważaj na siebie! - mnie skończylo się na obustronnej punkcji...
My staramy się gdzieś wyjezdżac gdzieś gdzie żywiołowa mała jest akceptowana i może swobodnie luzem pobiegać bez smyczy.
Pozdrawiam Ewa

Posted

Blue of Blues napisał(a):
Asiaczek koteczki wprost cudowne naoglądać się nie mogłam na Twojej stronce aż milutko sie patrzyło :)

Właśnie odkkryłam kolejną osobę, która tez ma i psy i koty - weszłam na stronę i zobaczyłam jakie sa śliczne...

Posted

Asiu! Oglądałam Waszą stronę i... Wazhirka nie udało mi się zobaczyć - zdjęcie mi sie nie pokazało, nie wiem jak ma na imię Zośka, Felka - może to na Fel...
Czy jest już ktoś w Galerii ze znajomymi - nic mi się nie włączyło...
Pozdrawiam Ewa

Posted

Czoko napisał(a):
Asiu! Oglądałam Waszą stronę i... Wazhirka nie udało mi się zobaczyć - zdjęcie mi sie nie pokazało, nie wiem jak ma na imię Zośka, Felka - może to na Fel...
Czy jest już ktoś w Galerii ze znajomymi - nic mi się nie włączyło...
Pozdrawiam Ewa

Czoko - Zośka = I'M YOUR LOVE Asiaczek. Felka = FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek. Asiaczek i przyjaciele - tam jest - jak dotąd tylko NORA Ekado. ale już mam przygotowane zdjęcia psiaków i kotów innych moich przyjaciół. Myslę, że w przyszlym tygodniu (albo wcześniej) uda mi się je wstawić na stronę.
Abotere's WAHZIRI - ma sój kacik na stronie w dziele PSY. Ale nie ma tam jego zdjęcia. Będzie na pewno w najbliższym czasie. Ja dopiero niedawno zostałam jego właścicielką. Najpierw musiałam zapłącić za niego raty, a potem dopiero zostały uregulowane sprawy własności. A i tak nie obyło się bez komplikacji i wstępnych bardzo dużych problemów. Ale to już historia ...
Pzdr.

Posted

Troche zdjęć z Nitry, otrzymanych dzięki uprzejmości Piotra od SH:

"Dżezik, nie dyskutuj!"

No, jak chcesz, to potrafisz! Zuch, Dżezik!

I Wielki Wygrany z Nitgry - FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek:

Porównanie o NPwR:

I.... "pudło"!!!!

Pzdr.

Posted

Wreszcie nadrobiłam zaległości do obejrzenia w twojej galerii :lol: (coś ostatnio z czasem cieńko). Zośka śliczna dziewczynka, a ja już nie mogę się doczekać jak zobaczę twoje baski na żywo w Wilnie :cool3: .

Posted

Kilka migawek z dzisiejszego spacerku na Fortach. Pogoda była do d....y: mgła, mżawka... Ale sądząc po zdjęciach, naszych psiakom pogoda nie przeszkadzała.

Oto lista obecności: Gomez, Fionka, Dżezik, Gusio , Hipka, Dablik

(pytanie do Agabasska - co ty robisz Dablikowi, co?!)

A tutaj same "rude":

Same "rude" + Gusio:

Głupia minka Fionki:

Co ta Fionka tam szuka? (ciąg dalszy "głupich min"):

Straznicy: każdy pilnuje swojego kierunku (Fionka, Gusio i Dzezik):

Zobaczcie, jaka mgła, tylko oczy widać!

Udawane zainteresowanie piłeczką-jeżykiem...

Cdn.
Pzdr.

Posted

Cd.
Oto, jak nasze pociechy usiłowały wtopić się w jesienne kolory...
Najpierw Gusio.

Potem Dżezik...

Następnie Gomcio...

I Dablik z Hipką...

Trzy kolory...

Każdy sposób jest dobry, aby odciągnąć obcego psa od Ukochanej Pańci. tutaj: Dablik zastosował "chwyt poniżej pasa" w stosunku do Hipolinki. Sami Popatrzcie.

Brudny, ale szczęśliwy Dżezik

Cdn.
Pzdr.

Posted

:shock:Podziwiam Ciebie jak Ty wychodzisz z więcej niż jednym psem na spacerek. Miałam ostatnio dodatkowego psa i one mi się ciągle plątały między sobą i do tego jeszcze mnie :oops: wplatały między smycze :painting: :painting: Naprawde wyrazy podziwu:loveu:

Posted

Hihihi. Jakoś dajemy radę. Ale żeby mi to przeszkadzało, to nie (tzn. 2 psy na 2 smyczach). Ale przy 3 to jeszcze nie mam takiej wprawy:razz:
Czasami (głównie przy wyjazdach na wystawy) biorę 4 baski i wtedy prowadzę je na 2 smyczach i na każdej smyczy mam 2-pieskowe grono. Używam wtedy tzw. łączników.
To tylko kwestia wprawy.
Pzdr.

Posted

Asiaczku co to za pytanie :evil_lol: co ja mogę robić Dablikowi, od kogoś musiał się tego nauczyć. :evil_lol: Swoją wiedzę wypróbował na Hipce.

Ale fotki to z jakiegoś horroru, a psy to leśne bestyje :evil_lol:

Posted

Bardzo mi się spodobały zdjęcia z Waszego wczorajszego spacerku we mgle - właśnie przyszlam zrobić wizytę po przekazaniu pierwszej porannej partii dokumentów zanim w innym budynku zaszyję się przy ogólnodostępnym komputerze chyba że mailem dostanę inne zlecenie.
Pozdrawiam Ewa

Posted

Dobre!
A tą zółtą piłeczką-jężykiem to interesowała sie tylko Hipka... Żaden z chłopaków nie miał na piłeczkę ochoty, za to na Hipkę miał ochotę Dablik, a potem Gusio. To bylo męczące, chłopcy powariowali...:evil_lol:
Pzdr.

Posted

Wczoraj, niestety, była"przerwa techniczna" we wstawianiu następnych zdjęć ze spaceru. Dzisiaj juz się poprawiam.

Kaczkom, jak widać, pogoda w postaci mgły, mżawki, zupełnie nie przeszkadzała.

Gusio obserwuje kaczki i "się zastanawia". Szkoda, że nie widać jego myślącego czółka.

Tu tym bardziej nie widać myślącego czółka. Raczej odwrotną stronę medalu:lol:

Najlepsze ujęcie spaceru: tak oto Hipolinka wielbi Agabasska!

Gusio poczuł wolę boshą do Hipki i później były nici ze spaceru. Dla Gusia, oczywiście, bo zakochany biedak chodził na smyczy.

Nowa dyscyplina sportowa - bieg parami.
Na I planie - Dablik i Hipka, drugi plan - Fionka i Gusio. Jak więc widać - pary były mieszane:razz:

Gusio-Zwycięzca!

Cdn.
Pzdr.

Posted

Cd.
Fionka i gusio - skąd oni wracają z takim błyskiem w oku?:roll:

gałązka jesienna

Poszukiwacze.

Przód - tył, czy tył - przód?

Rude zapatrzenie

Co Dżezik chciał nam powiedziec?:razz:

Szukamy skarbu!

Fionka, Gusio, Gomez i...dawno tu nie widziany Krzyś!

Cała szóstka + Krzys (Gusio, z wiadomych względów, na smyczy).

Pzdr.

Posted

[quote name='agabass']To mi się podoba - pogromca basenji :evil_lol: fajne i ten mój umieśniony słonecznik:cool3:

:crazyeye: Zaklinacz basenji :evil_lol:

Faktycznie. Twoje opisy zdjęć są zdecydowanie trafniejsze od moich. Brawo!
Ciekawe, co to na by powiedział Krzyś?
Opisy zdjęć z Poznania - uzupełnione.
Pzdr.

Posted

Dlaczego, do jasnej anielki, nikt tu nie zagląda?!
Baski starają się pięknie pozować do zdjęć, ja się staram zrobić piękne zdjęcia, a tu cisza...
Ładnie to tak?:placz:
Pzdr.