Asiaczek Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 deer_1987 napisał(a):Dobranoc Asiaczki! Jutro wazne swieto w szwecji i pierwszy raz w jakies swieto my wolni od pracy :P zawsze wlasnie swieta dla nas byly bo inni wolni.. a odkad nie ma kasyna to inne miejsca sa zamkniete w swieta wiec nie ma pracy No to sobie odpoczywajcie, wyśpijcie się i... nacieszcie się sobą! Maks i Spark napisał(a):a jedziesz się wystawiać...? A. "Się", jak "się", ale Eśka Iwa pokaże na pewno.:lol: Iwa-R napisał(a):Ma się rozumieć, że tak :cool3: Jadę w obce kraje.... gdzieś, gdzie nas jeszcze nie było :razz: :evil_lol: Pozdrawiam Iwa Naprawde Was tamjeszcze nie było?:evil_lol: Mudik napisał(a):Jaka tajemnicza:p:evil_lol: No wiesz, wróg nie śpi...:diabloti: Pzdr. Quote
taxelina Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Dzien dobry.. spodziewalam sie tego ze dluzej niz normalnie nie pospie... Quote
Iwa-R Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Mudik napisał(a):Jaka tajemnicza:p:evil_lol: Bo szpiegi są wszędzie :evil_lol::evil_lol: Asiaczek napisał(a): Naprawde Was tamjeszcze nie było?:evil_lol: Pzdr. No dobra... byliśmy, ale się nie wystawialiśmy :D Pozdrawiam Iwa Quote
Asiaczek Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 deer_1987 napisał(a):Dzien dobry.. spodziewalam sie tego ze dluzej niz normalnie nie pospie... A to niby dlaczego? Iwa-R napisał(a):Bo szpiegi są wszędzie :evil_lol::evil_lol: No dobra... byliśmy, ale się nie wystawialiśmy :D Pozdrawiam Iwa No, juz bliżej prawdy... Pzdr. Quote
taxelina Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Asiaczek napisał(a):A to niby dlaczego? Tak mam jakos zaprogramowane.. budze sie o tej samej porze co do pracy, nawet budzika mi nie potrzeba...:mad: Quote
Asiaczek Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 deer_1987 napisał(a):Tak mam jakos zaprogramowane.. budze sie o tej samej porze co do pracy, nawet budzika mi nie potrzeba...:mad: Ja tez nie potrzebuje budzika, ale po porannej pobudce, zawsze jeszcze można głowę przytulic do podusi...:lol: Pzdr. Quote
taxelina Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 [quote name='Asiaczek']Ja tez nie potrzebuje budzika, ale po porannej pobudce, zawsze jeszcze można głowę przytulic do podusi...:lol: Pzdr. Gdyby nie to ze na chyba najwazniejsze swieto w protestanckiej szwecji musze kupic truskawki w sklepie ktory sie otwiera za 20 minut to bym sie polozyla :P Ale jestesmt zaproszeni do znajomych i kazdy cos przynosi. a wiecej tu: http://www.swedenabroad.com/Page____60377.aspx http://turystyka.interia.pl/wiadomosci/news/midsommar-wianki-po-szwedzku,1323842,236 "Midsommar jest najbardziej popularnym letnim swietem w Szwecji, obchodzonym nie tak jak w Polsce 24 czerwca lecz przypada zawsze na piatek wieczor miedzy 19 a 25 czerwca (w tym roku 20 czerwca). Szwedzi zawsze obawiaja sie jaka bedzie pogoda w tym dniu, poniewaz obchodzi sie go zawsze na zewnatrz- najpierw gromadzac sie w miejscu gdzie postawiony jest wysoki, udekorowany kwiatami i wiencami slup wokol ktorego dzieci (i dorosli tez jak maja ochote) tancza do tradycyjnych piosenek (najbardziej popularna to "Lisek czmyha po lodzie :D) a nastepnie we wlasnych ogrodkach lub altankach gdzie sie griluje, je sledzie, mlode ziemniaki a na deser swieze truskawki w bitej smietanie. Oczywiscie zwykle podczas midsommar pada, jak na zlosc :D" "Midsommar obchodzony jest w pierwsza sobote po letnim przesileniu slonecznym. Tradycja jest podawanie sledzia matjes, swiezych, gotowanych ziemniaków i gestej, kwasnej smietany z posiekanym szczypiorkiem Na deser konieczny jest tort z dojrzewajacymi wówczas truskawkami lub swieze truskawki z bita smietana." Quote
Asiaczek Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 [quote name='deer_1987']Gdyby nie to ze na chyba najwazniejsze swieto w protestanckiej szwecji musze kupic truskawki w sklepie ktory sie otwiera za 20 minut to bym sie polozyla :P Ale jestesmt zaproszeni do znajomych i kazdy cos przynosi. a wiecej tu: Ambasada Szwecji Warszawa - Midsommar Midsommar:"Wianki" po szwedzku - Wiadomości - Turystyka w INTERIA.PL "Midsommar jest najbardziej popularnym letnim swietem w Szwecji, obchodzonym nie tak jak w Polsce 24 czerwca lecz przypada zawsze na piatek wieczor miedzy 19 a 25 czerwca (w tym roku 20 czerwca). Szwedzi zawsze obawiaja sie jaka bedzie pogoda w tym dniu, poniewaz obchodzi sie go zawsze na zewnatrz- najpierw gromadzac sie w miejscu gdzie postawiony jest wysoki, udekorowany kwiatami i wiencami slup wokol ktorego dzieci (i dorosli tez jak maja ochote) tancza do tradycyjnych piosenek (najbardziej popularna to "Lisek czmyha po lodzie :D) a nastepnie we wlasnych ogrodkach lub altankach gdzie sie griluje, je sledzie, mlode ziemniaki a na deser swieze truskawki w bitej smietanie. Oczywiscie zwykle podczas midsommar pada, jak na zlosc :D" "Midsommar obchodzony jest w pierwsza sobote po letnim przesileniu slonecznym. Tradycja jest podawanie sledzia matjes, swiezych, gotowanych ziemniaków i gestej, kwasnej smietany z posiekanym szczypiorkiem Na deser konieczny jest tort z dojrzewajacymi wówczas truskawkami lub swieze truskawki z bita smietana." Dzięki za info. Tak więc w tym roku Wy przynosicie truskawki.:lol: A u nas truskawki będą jeszcze może z tydzień albo krócej i... juz ich nie będzie. Przyjdzie pora na wiśnie, czereśnie, potem borówkę amerykańską, agrest, porzeczki, no i śliwki we wrześniu. Uwielbiam normalna, tradycyjna "węgierkę" z lekko pękającą skórka przy ogonku...:loveu: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 Wychodzę teraz na pocztę, na bazarek, a i może fryzjera nawiedzę. I mam prośbę - dobijcie do końca strony, jak mnie nie będzie, co? Myślę, że jakieś 2-3 posty wystarczą... Ja już nie mam fotek do wstawiania; może jak przyjdę to poskanuję trochę "staroci", jeżeli będą chętni do oglądania mojej psiowo-kociej historii.:lol: Pzdr. Quote
gosiaja Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Witamy się w piątek ja tam jestem chętna do oglądania fotograficznych wspomnień Quote
bety Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Asiaczek napisał(a):Dzięki za info. Tak więc w tym roku Wy przynosicie truskawki.:lol: A u nas truskawki będą jeszcze może z tydzień albo krócej i... juz ich nie będzie. Przyjdzie pora na wiśnie, czereśnie, potem borówkę amerykańską, agrest, porzeczki, no i śliwki we wrześniu. Uwielbiam normalna, tradycyjna "węgierkę" z lekko pękającą skórka przy ogonku...:loveu: Pzdr. Teraz to nie tak sezonowo z tymi owocami, teraz jest dużo wczesnych odmian owoców ja np: śliwki już będę miała w sierpniu (choć widzę że w tym roku owocu będzie mało :shake:). Pzdr p.s. wedle życzenia - nowa strona :) Quote
M&S Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Asiaczek napisał(a): "Się", jak "się", ale Eśka Iwa pokaże na pewno.:lol: Pzdr. ...to jest skrót myślowy :eviltong: A. Quote
M&S Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 bety napisał(a):Teraz to nie tak sezonowo z tymi owocami, teraz jest dużo wczesnych odmian owoców ja np: śliwki już będę miała w sierpniu (choć widzę że w tym roku owocu będzie mało :shake:). Pzdr p.s. wedle życzenia - nowa strona :) mało będzię, bo słońca nie ma :shake: A. Quote
bety Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Maks i Spark napisał(a):mało będzię, bo słońca nie ma :shake: A. Nie w tym rzecz, tylko najpierw wiosną zrobiło się ciepło a potem nagle przyszły przymrozki - i to akurat w momencie kwitnienia śliw i jabłoni - no i efekt jest taki że kwiaty wymarzły. :shake::shake::shake: Pzdr Quote
taxelina Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Asiaczek napisał(a):Dzięki za info. Tak więc w tym roku Wy przynosicie truskawki.:lol: A u nas truskawki będą jeszcze może z tydzień albo krócej i... juz ich nie będzie. Przyjdzie pora na wiśnie, czereśnie, potem borówkę amerykańską, agrest, porzeczki, no i śliwki we wrześniu. Uwielbiam normalna, tradycyjna "węgierkę" z lekko pękającą skórka przy ogonku...:loveu: Pzdr. No tylko ze tu padalo dlugo wiec i truskawki sa takie sobie... Quote
M&S Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 bety napisał(a):Nie w tym rzecz, tylko najpierw wiosną zrobiło się ciepło a potem nagle przyszły przymrozki - i to akurat w momencie kwitnienia śliw i jabłoni - no i efekt jest taki że kwiaty wymarzły. :shake::shake::shake: Pzdr ...zapomniałam, że były przymrozki :oops: A. Quote
AMIŚKA Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Asiaczek napisał(a):Dzięki za info. Tak więc w tym roku Wy przynosicie truskawki.:lol: A u nas truskawki będą jeszcze może z tydzień albo krócej i... juz ich nie będzie. Przyjdzie pora na wiśnie, czereśnie, potem borówkę amerykańską, agrest, porzeczki, no i śliwki we wrześniu. Uwielbiam normalna, tradycyjna "węgierkę" z lekko pękającą skórka przy ogonku...:loveu: Pzdr. Wegierka taka to pychotka,;) ale mnie kojarzy sie z upływem lata i jesieni, i z czasem za którym nie przepadam-zimą-brrrr....:razz: gosiaja napisał(a):Witamy się w piątek ja tam jestem chętna do oglądania fotograficznych wspomnień ja tez ,ja tez,bardzo lubie ASIACZKU Twoje fotowspomnienia:lol::lol::lol::lol: Quote
M&S Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Iwa-R napisał(a):Bliżej już się chyba nie da :evil_lol: Pozdrawiam Iwa myślę, że dałoby radę...:eviltong: ;) A. Quote
Iwa-R Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Asiaczek napisał(a): No, juz bliżej prawdy... Pzdr. Bliżej już się chyba nie da :evil_lol: Pozdrawiam Iwa Quote
Asiaczek Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 gosiaja napisał(a):Witamy się w piątek ja tam jestem chętna do oglądania fotograficznych wspomnień No to super! Odwiedzę tylko te najbardziej zabaskowane Galerie i siadam do skanowania. bety napisał(a):Teraz to nie tak sezonowo z tymi owocami, teraz jest dużo wczesnych odmian owoców ja np: śliwki już będę miała w sierpniu (choć widzę że w tym roku owocu będzie mało :shake:). Pzdr p.s. wedle życzenia - nowa strona :) Zgadza się! Ale ja i tak idę starymi koleinami owocowymi... Juz taki niereformowalny ze mnie osobnik;) Brawo za nowa stronę!:multi: Maks i Spark napisał(a):...to jest skrót myślowy :eviltong: A. Oj, wieeeeemmmmm,:lol: Maks i Spark napisał(a):mało będzię, bo słońca nie ma :shake: A. Ale jeszcze ma być! Aniu, jeszcze będziesz szła po słonecznej stronie ulicy, zobaczysz!:lol: bety napisał(a):Nie w tym rzecz, tylko najpierw wiosną zrobiło się ciepło a potem nagle przyszły przymrozki - i to akurat w momencie kwitnienia śliw i jabłoni - no i efekt jest taki że kwiaty wymarzły. :shake::shake::shake: Pzdr Zawsze coś się uratowało... deer_1987 napisał(a):No tylko ze tu padalo dlugo wiec i truskawki sa takie sobie... No, u nas w Pl, to te truskawki tez takie sobie. Dopiero teraz zaczynaja nabierać smaku, wg mnie. AMIŚKA napisał(a):Wegierka taka to pychotka,;) ale mnie kojarzy sie z upływem lata i jesieni, i z czasem za którym nie przepadam-zimą-brrrr....:razz: ja tez ,ja tez,bardzo lubie ASIACZKU Twoje fotowspomnienia:lol::lol::lol::lol: Fakt, nawet w piosence sa słowa: ... bo ten dzień w kolorze śliwkowym, berberysu i głogu ma smak..." Piękne, prawda? A że potem jest zima, trudno. Tez ma swoich fanów i na pewno duuuuzo uroku.:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 Iwa-R napisał(a):Bliżej już się chyba nie da :evil_lol: Pozdrawiam Iwa Oj, Iwa, następne wolne pieniążki musisz przenaczyć na wymianę sprzętu komputerowego. Bo nie może byc tak, że raz jesteś, a potem dłuuugo Cię nie ma... Pzdr. Quote
bety Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Asiaczek napisał(a): Zawsze coś się uratowało... No, u nas w Pl, to te truskawki tez takie sobie. Dopiero teraz zaczynaja nabierać smaku, wg mnie. A że potem jest zima, trudno. Tez ma swoich fanów i na pewno duuuuzo uroku.:lol: Pzdr. Trochę się uratowało, dopiero teraz widać jak rosną że owoce są (ale w ilościach nie takich jak powinno), jak zobaczyłam kwiat po przymrozkach to aż zamarłam - obraz nędzy i rozpaczy - większość nawet nie zdążyła rozkwitnąć. :shake: Zgadza się truskawki dopiero teraz nabierają słodyczy - zawsze kiedy się kończą to są najsmaczniesze. Np: Ja jestem fanem zimy. :lol: I to takiej ośnieżonej. Pzdr Quote
M&S Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 bety napisał(a): Np: Ja jestem fanem zimy. :lol: I to takiej ośnieżonej. Pzdr Zima, bardzo proszę ale w górach, w Warszawie to nieeee :diabloti: A. Quote
M&S Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 pati1033 napisał(a):i ja sie przywitam :) mam dokladnie takie samo zdanie- zima tylko w gorach :diabloti: To jest nas już dwie :lol: A. Quote
Recommended Posts