M&S Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Asiaczek napisał(a):A ja jej nie znalazłam. Podaj link. Pzdr. na tej samej stronie w prawym górnym rogu jest "english" A. Quote
Asiaczek Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Maks i Spark napisał(a):na tej samej stronie w prawym górnym rogu jest "english" A. Nie widziałam, zajrzę jeszcze raz. Izabela124. napisał(a):Zdjęcia kociaków wysłałam już koleżance Super! Mam nadzieję, że któryś z kici jej się spodoba.:lol: pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Maks i Spark napisał(a):...nie mam pojęcia, jaki to osobnik, ale wydaje mi się troszkę dziwne, że z tamtych okolic sędzia do tej rasy, ale mam pomysł wejdź na stronę ichniejszego związku i zobacz jakie mają hodowle terierów to będziesz trochę oświecona w temacie, ja taki myk zrobiłam jak do wilczych miał być sędzia z jednego kraju z Ameryki Południowej (weszłam załamałam się i wyszłam:evil_lol:;)) A. Już byłam na angielskiej stronie PRI. I, niestety, nie znalazłam nazw ichniejszych hodowli terierrów. Może Google...? Pzdr. Quote
Buszki Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Maks i Spark napisał(a):Hej, fajnei , że jesteś na łączach:lol:, u nas też chmurno jakoś i coś wisi w powietrzu..... A. Jestem,jestem ale już nie długo...To co u mnie wisiało-zaczyna spadać.Już kropi i chłodem powiewa :-(. Quote
Izabela124. Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Asiaczek napisał(a): Super! Mam nadzieję, że któryś z kici jej się spodoba.:lol: pzdr.Wszytskie jej się spodobały! Jak nie zdecyduje się na 2 to wszystkie adoptuje:lol: Quote
Buszki Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Asiaczek napisał(a):OK, u nas na wsi Mokotów jeszcze dzisiaj burzy nie było, a słońce w ciągu dnia to tak przypiekało, że rrrrany...paliło po prostu. Naprawde nie znalazł się nawet 1 nowy właściciel kici? E, ludziska nie wiedzą, co ładne... Galopady po kojcu...? Ej, coś Ci się chyba wydaje. Gdzie takie małe baski-bobaski mogą biegać:evil_lol:... Pzdr. Z kotkami nie jest tak zle.Sąsiadka chyba wezmie jednego(ale po wczasach-w połowie lipca),na drugiego znalazła chętnego(za tydzień ma go wziąść-oby się nie rozmyślił ;)),a szylkredka chyba zostanie(jako substytut wymarzonej suni :evil_lol:).Tylko na Wielokropkę nie ma chętnego.Ale szukam zawzięcie. Quote
bety Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Vectra napisał(a):Asiaczku , sędziował Cię pan Rafael De Santiago ? wiesz coś może o nim ? Ja tego pana znam, miałam okazję widzieć jak sędziował basenji i moje akitki amerykańskie na europejskiej w Zagrzebiu. Bardzo dokładnie sprawdzał wiek u wszystkich psów i jak mu coś nie pasowało to potrafił sam z siebie psa przerzucić do innej klasy - robiło się małe zamieszanie. Niektóre psy dokładnie sprawdzał, na inne tylko spojrzał i to mu wystarczyło (te które olewał - to schodziły z niższą oceną). Momentami trafiał z oceną, ale czasem nie. Bardzo szybko oceniał. Tylko że wtedy w Zagrzebiu nie dawano opisów tylko ustawiał na lokatach i przyznawał oceny, więc czasami nie było wiadomo co mu u danego psa nie pasowało. Pzdr Quote
Asiaczek Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Buszki napisał(a):Jestem,jestem ale już nie długo...To co u mnie wisiało-zaczyna spadać.Już kropi i chłodem powiewa :-(. A w lubelskim nawet grad był dzisiaj. Widziałam w zaprzyjaxnionej Galerii fotki tego gradu.:crazyeye: Izabela124. napisał(a):Wszytskie jej się spodobały! Jak nie zdecyduje się na 2 to wszystkie adoptuje:lol: O, to chociaz 2 niech weźmie.:lol: Buszki napisał(a):Z kotkami nie jest tak zle.Sąsiadka chyba wezmie jednego(ale po wczasach-w połowie lipca),na drugiego znalazła chętnego(za tydzień ma go wziąść-oby się nie rozmyślił ;)),a szylkredka chyba zostanie(jako substytut wymarzonej suni :evil_lol:).Tylko na Wielokropkę nie ma chętnego.Ale szukam zawzięcie. Ufff, kamień z serca. Jak będziesz robiła fotki kici, to od razu napisz,gdzie idzie. I który jest wolny.:lol: bety napisał(a):Ja tego pana znam, miałam okazję widzieć jak sędziował basenji i moje akitki amerykańskie na europejskiej w Zagrzebiu. Bardzo dokładnie sprawdzał wiek u wszystkich psów i jak mu coś nie pasowało to potrafił sam z siebie psa przerzucić do innej klasy - robiło się małe zamieszanie. Niektóre psy dokładnie sprawdzał, na inne tylko spojrzał i to mu wystarczyło (te które olewał - to schodziły z niższą oceną). Momentami trafiał z oceną, ale czasem nie. Bardzo szybko oceniał. Tylko że wtedy w Zagrzebiu nie dawano opisów tylko ustawiał na lokatach i przyznawał oceny, więc czasami nie było wiadomo co mu u danego psa nie pasowało. Pzdr To może on z kosmosu...? A może u nich w PRI tak można...:shake: Ja osobiście wolę, jak sędzia mówi, co mu się w moim psie nie podoba. To czasami wywołuje śmiech/uśmiech, a czasami daje do myślenia. Chociaz po zaliczeniu ponad 30 wystaw, to juz nic mnie nie zdziwi u moich psów. Po prostu znam je i wiem (sama z siebie) jakie maja wady, niedostatki i zalety.:lol: Pzdr. Quote
Izabela124. Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Asiaczek napisał(a): O, to chociaz 2 niech weźmie.:lol: Znając ją to wszystkie weźmie:evil_lol: Quote
Vectra Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 bety napisał(a):Ja tego pana znam, miałam okazję widzieć jak sędziował basenji i moje akitki amerykańskie na europejskiej w Zagrzebiu. Bardzo dokładnie sprawdzał wiek u wszystkich psów i jak mu coś nie pasowało to potrafił sam z siebie psa przerzucić do innej klasy - robiło się małe zamieszanie. Niektóre psy dokładnie sprawdzał, na inne tylko spojrzał i to mu wystarczyło (te które olewał - to schodziły z niższą oceną). Momentami trafiał z oceną, ale czasem nie. Bardzo szybko oceniał. Tylko że wtedy w Zagrzebiu nie dawano opisów tylko ustawiał na lokatach i przyznawał oceny, więc czasami nie było wiadomo co mu u danego psa nie pasowało. Pzdr wow , to może być ciekawie :crazyeye: :crazyeye: dzięki :loveu: Asiaczek napisał(a): To może on z kosmosu...? A może u nich w PRI tak można...:shake: Ja osobiście wolę, jak sędzia mówi, co mu się w moim psie nie podoba. To czasami wywołuje śmiech/uśmiech, a czasami daje do myślenia. Chociaz po zaliczeniu ponad 30 wystaw, to juz nic mnie nie zdziwi u moich psów. Po prostu znam je i wiem (sama z siebie) jakie maja wady, niedostatki i zalety.:lol: Pzdr. Ja byłam na jakiś 18 wystawach , też nieraz było zabawnie :evil_lol: :evil_lol: i raz tylko u sędziego , który ma bardzo duże pojęcie o staffikach - mistrz nad mistrze :p ale to jest zabawa , tak to traktuje :lol: nieraz jest wesoło , nieraz przekomicznie ..... jak na razie tylko raz nawsadzałam sędziemu :evil_lol: i raz jednemu zaśmiałam się w twarz :cooldevi: , bo nie dao się inaczej :evil_lol: Już pisałam u siebie, lubię sędziów miłych , konkretnych , lubiących psy :lol: gburom i prostakom - stanowcze NIE :angryy: Też wiem co moje prosiaki mają gorsze , a co lepsze .... a już najzabawniej było , jak zalety były dla sędziego wadami , a te gorsze miejsca w psie zaletami :evil_lol: i u by wymianiał ... ale dobrze że tak jest , jest co powspominać .... Quote
bety Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Asiaczek napisał(a): To może on z kosmosu...? A może u nich w PRI tak można...:shake: Ja osobiście wolę, jak sędzia mówi, co mu się w moim psie nie podoba. To czasami wywołuje śmiech/uśmiech, a czasami daje do myślenia. Chociaz po zaliczeniu ponad 30 wystaw, to juz nic mnie nie zdziwi u moich psów. Po prostu znam je i wiem (sama z siebie) jakie maja wady, niedostatki i zalety.:lol: Pzdr. Akurat wtedy w Zagrzebiu żaden sędzia nie dawał opisów, taką organizatorzy przyjęli zasadę - chyba żeby się wyrobić w czasie z takimi ilościami psów. Ja też tak nie lubię - bo właściciele nie wiedzieli za jaką wadę (wedle sędziego) pies dostał bdb czy db :roll:. Ale mówiąc szczerze to ja tą wystawę w Zagrzebiu niezbyt dobrze oceniam. :shake: Pzdr Quote
Asiaczek Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Izabela124. napisał(a):Znając ją to wszystkie weźmie:evil_lol: A czy da radę wychować i wykarmić całą czwórkę? Vectra napisał(a):wow , to może być ciekawie :crazyeye: :crazyeye: dzięki :loveu: Ja byłam na jakiś 18 wystawach , też nieraz było zabawnie :evil_lol: :evil_lol: i raz tylko u sędziego , który ma bardzo duże pojęcie o staffikach - mistrz nad mistrze :p ale to jest zabawa , tak to traktuje :lol: nieraz jest wesoło , nieraz przekomicznie ..... jak na razie tylko raz nawsadzałam sędziemu :evil_lol: i raz jednemu zaśmiałam się w twarz :cooldevi: , bo nie dao się inaczej :evil_lol: Już pisałam u siebie, lubię sędziów miłych , konkretnych , lubiących psy :lol: gburom i prostakom - stanowcze NIE :angryy: Też wiem co moje prosiaki mają gorsze , a co lepsze .... a już najzabawniej było , jak zalety były dla sędziego wadami , a te gorsze miejsca w psie zaletami :evil_lol: i u by wymianiał ... ale dobrze że tak jest , jest co powspominać .... O, tak. Wspomnień mamy co niemiara...:lol: bety napisał(a):Akurat wtedy w Zagrzebiu żaden sędzia nie dawał opisów, taką organizatorzy przyjęli zasadę - chyba żeby się wyrobić w czasie z takimi ilościami psów. Ja też tak nie lubię - bo właściciele nie wiedzieli za jaką wadę (wedle sędziego) pies dostał bdb czy db :roll:. Ale mówiąc szczerze to ja tą wystawę w Zagrzebiu niezbyt dobrze oceniam. :shake: Pzdr Mi nie chodziło o brak opisów, bo takie wystawy sa i u nas (np. Leszno championy), na Węgrzech na Championach też nie daja opisów, w Lux - też nie. chodziło mi o przesuwanie psa z klasy do klasy przez sędziego. To mnie trochę zdziwiło... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Czyje fotki chcecie najpierw? Moje domowe. Buszkowe - koty (widziałam, super!) Buszkowe szczeniaki (niezłe!) Pzdr. Quote
Izabela124. Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Asiaczek napisał(a):A czy da radę wychować i wykarmić całą czwórkę? Na pewno :) Jutro mi da odpowiedź Ja propnuję maluszki Buszkowe z tego faktu iż niedawno koty były:p Quote
Asiaczek Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Lecimy z baskami Buszkowymi... Przypominam,że sa to fotki ekstra. Jutro/pojutrze Buszka znowu zrobi nastepne.:lol: Planowane.;) No i jak? Super, prawda?:loveu: Pzdr. Quote
bonsai_88 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 http://img31.imageshack.us/img31/4521/resizeofkociakiipsiaki0.jpg Przyznaj się - to jeden szczenior odbity w lustrze :eviltong: Quote
Izabela124. Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 O matko jakie one urocze są:loveu: Kiedy ja będę miała takiego szczeniaczka:roll: Quote
Asiaczek Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 [quote name='bonsai_88']http://img31.imageshack.us/img31/4521/resizeofkociakiipsiaki0.jpg Przyznaj się - to jeden szczenior odbity w lustrze :eviltong: Spójrz na łapeczki...:lol: [quote name='Izabela124.']O matko jakie one urocze są:loveu: Kiedy ja będę miała takiego szczeniaczka:roll: Na pewno kiedyś... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 No dobrze. Pierwszy głód fotkowy - nasycony.Uciekam teraz na spacery wieczorne. A Wy się zastanawiajcie, jakie fotki chcecie w II kolejności.:lol: Pzdr. Quote
pati1033 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 maluchy cudowne :loveu: ja poprosze zdjecia domowe :) Quote
Izabela124. Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Asiaczek napisał(a):No dobrze. Pierwszy głód fotkowy - nasycony.Uciekam teraz na spacery wieczorne. A Wy się zastanawiajcie, jakie fotki chcecie w II kolejności.:lol: Pzdr.W II kolejności mogą być kotki :cool3: Quote
Vectra Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 ten tam w kącie :loveu: :loveu: :loveu: http://img257.imageshack.us/img257/2736/resizeofkociakiipsiaki0w.jpg Asiaczku , kiedy planujesz jakieś baski bobaski ? Quote
M&S Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 jaki bombel:loveu: Imageshack - resizeofkociakiipsiaki0.jpg uścisk braterski:p Imageshack - resizeofkociakiipsiaki0o.jpg jakie serdelki, ślicznie jedzą Imageshack - resizeofkociakiipsiaki0.jpg A. Quote
Recommended Posts