Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Maks i Spark napisał(a):
na tej samej stronie w prawym górnym rogu jest "english"

A.

Nie widziałam, zajrzę jeszcze raz.

Izabela124. napisał(a):
Zdjęcia kociaków wysłałam już koleżance

Super! Mam nadzieję, że któryś z kici jej się spodoba.:lol:

pzdr.

Posted

Maks i Spark napisał(a):
...nie mam pojęcia, jaki to osobnik, ale wydaje mi się troszkę dziwne, że z tamtych okolic sędzia do tej rasy, ale mam pomysł wejdź na stronę ichniejszego związku i zobacz jakie mają hodowle terierów to będziesz trochę oświecona w temacie, ja taki myk zrobiłam jak do wilczych miał być sędzia z jednego kraju z Ameryki Południowej (weszłam załamałam się i wyszłam:evil_lol:;))

A.

Już byłam na angielskiej stronie PRI. I, niestety, nie znalazłam nazw ichniejszych hodowli terierrów.
Może Google...?

Pzdr.

Posted

Maks i Spark napisał(a):
Hej, fajnei , że jesteś na łączach:lol:, u nas też chmurno jakoś i coś wisi w powietrzu.....

A.

Jestem,jestem ale już nie długo...To co u mnie wisiało-zaczyna spadać.Już kropi i chłodem powiewa :-(.

Posted

Asiaczek napisał(a):
OK, u nas na wsi Mokotów jeszcze dzisiaj burzy nie było, a słońce w ciągu dnia to tak przypiekało, że rrrrany...paliło po prostu.

Naprawde nie znalazł się nawet 1 nowy właściciel kici? E, ludziska nie wiedzą, co ładne...

Galopady po kojcu...? Ej, coś Ci się chyba wydaje. Gdzie takie małe baski-bobaski mogą biegać:evil_lol:...

Pzdr.

Z kotkami nie jest tak zle.Sąsiadka chyba wezmie jednego(ale po wczasach-w połowie lipca),na drugiego znalazła chętnego(za tydzień ma go wziąść-oby się nie rozmyślił ;)),a szylkredka chyba zostanie(jako substytut wymarzonej suni :evil_lol:).Tylko na Wielokropkę nie ma chętnego.Ale szukam zawzięcie.

Posted

Vectra napisał(a):
Asiaczku , sędziował Cię pan Rafael De Santiago ?
wiesz coś może o nim ?

Ja tego pana znam, miałam okazję widzieć jak sędziował basenji i moje akitki amerykańskie na europejskiej w Zagrzebiu.
Bardzo dokładnie sprawdzał wiek u wszystkich psów i jak mu coś nie pasowało to potrafił sam z siebie psa przerzucić do innej klasy - robiło się małe zamieszanie. Niektóre psy dokładnie sprawdzał, na inne tylko spojrzał i to mu wystarczyło (te które olewał - to schodziły z niższą oceną). Momentami trafiał z oceną, ale czasem nie. Bardzo szybko oceniał. Tylko że wtedy w Zagrzebiu nie dawano opisów tylko ustawiał na lokatach i przyznawał oceny, więc czasami nie było wiadomo co mu u danego psa nie pasowało.

Pzdr

Posted

Buszki napisał(a):
Jestem,jestem ale już nie długo...To co u mnie wisiało-zaczyna spadać.Już kropi i chłodem powiewa :-(.

A w lubelskim nawet grad był dzisiaj. Widziałam w zaprzyjaxnionej Galerii fotki tego gradu.:crazyeye:

Izabela124. napisał(a):
Wszytskie jej się spodobały! Jak nie zdecyduje się na 2 to wszystkie adoptuje:lol:

O, to chociaz 2 niech weźmie.:lol:

Buszki napisał(a):
Z kotkami nie jest tak zle.Sąsiadka chyba wezmie jednego(ale po wczasach-w połowie lipca),na drugiego znalazła chętnego(za tydzień ma go wziąść-oby się nie rozmyślił ;)),a szylkredka chyba zostanie(jako substytut wymarzonej suni :evil_lol:).Tylko na Wielokropkę nie ma chętnego.Ale szukam zawzięcie.

Ufff, kamień z serca.
Jak będziesz robiła fotki kici, to od razu napisz,gdzie idzie. I który jest wolny.:lol:

bety napisał(a):
Ja tego pana znam, miałam okazję widzieć jak sędziował basenji i moje akitki amerykańskie na europejskiej w Zagrzebiu.
Bardzo dokładnie sprawdzał wiek u wszystkich psów i jak mu coś nie pasowało to potrafił sam z siebie psa przerzucić do innej klasy - robiło się małe zamieszanie. Niektóre psy dokładnie sprawdzał, na inne tylko spojrzał i to mu wystarczyło (te które olewał - to schodziły z niższą oceną). Momentami trafiał z oceną, ale czasem nie. Bardzo szybko oceniał. Tylko że wtedy w Zagrzebiu nie dawano opisów tylko ustawiał na lokatach i przyznawał oceny, więc czasami nie było wiadomo co mu u danego psa nie pasowało.
Pzdr

To może on z kosmosu...? A może u nich w PRI tak można...:shake:
Ja osobiście wolę, jak sędzia mówi, co mu się w moim psie nie podoba. To czasami wywołuje śmiech/uśmiech, a czasami daje do myślenia. Chociaz po zaliczeniu ponad 30 wystaw, to juz nic mnie nie zdziwi u moich psów. Po prostu znam je i wiem (sama z siebie) jakie maja wady, niedostatki i zalety.:lol:

Pzdr.

Posted

bety napisał(a):

Pzdr

wow , to może być ciekawie :crazyeye: :crazyeye:
dzięki :loveu:

Asiaczek napisał(a):

Ja osobiście wolę, jak sędzia mówi, co mu się w moim psie nie podoba. To czasami wywołuje śmiech/uśmiech, a czasami daje do myślenia. Chociaz po zaliczeniu ponad 30 wystaw, to juz nic mnie nie zdziwi u moich psów. Po prostu znam je i wiem (sama z siebie) jakie maja wady, niedostatki i zalety.:lol:

Pzdr.

Ja byłam na jakiś 18 wystawach , też nieraz było zabawnie :evil_lol: :evil_lol:
i raz tylko u sędziego , który ma bardzo duże pojęcie o staffikach - mistrz nad mistrze :p

ale to jest zabawa , tak to traktuje :lol: nieraz jest wesoło , nieraz przekomicznie ..... jak na razie tylko raz nawsadzałam sędziemu :evil_lol:
i raz jednemu zaśmiałam się w twarz :cooldevi: , bo nie dao się inaczej :evil_lol:
Już pisałam u siebie, lubię sędziów miłych , konkretnych , lubiących psy :lol:
gburom i prostakom - stanowcze NIE :angryy:
Też wiem co moje prosiaki mają gorsze , a co lepsze ....
a już najzabawniej było , jak zalety były dla sędziego wadami , a te gorsze miejsca w psie zaletami :evil_lol: i u by wymianiał ... ale dobrze że tak jest , jest co powspominać ....

Posted

Asiaczek napisał(a):

Pzdr.

Akurat wtedy w Zagrzebiu żaden sędzia nie dawał opisów, taką organizatorzy przyjęli zasadę - chyba żeby się wyrobić w czasie z takimi ilościami psów. Ja też tak nie lubię - bo właściciele nie wiedzieli za jaką wadę (wedle sędziego) pies dostał bdb czy db :roll:. Ale mówiąc szczerze to ja tą wystawę w Zagrzebiu niezbyt dobrze oceniam. :shake:
Pzdr

Posted

Izabela124. napisał(a):
Znając ją to wszystkie weźmie:evil_lol:

A czy da radę wychować i wykarmić całą czwórkę?

Vectra napisał(a):
wow , to może być ciekawie :crazyeye: :crazyeye:
dzięki :loveu:
Ja byłam na jakiś 18 wystawach , też nieraz było zabawnie :evil_lol: :evil_lol:
i raz tylko u sędziego , który ma bardzo duże pojęcie o staffikach - mistrz nad mistrze :p
ale to jest zabawa , tak to traktuje :lol: nieraz jest wesoło , nieraz przekomicznie ..... jak na razie tylko raz nawsadzałam sędziemu :evil_lol:
i raz jednemu zaśmiałam się w twarz :cooldevi: , bo nie dao się inaczej :evil_lol:
Już pisałam u siebie, lubię sędziów miłych , konkretnych , lubiących psy :lol:
gburom i prostakom - stanowcze NIE :angryy:
Też wiem co moje prosiaki mają gorsze , a co lepsze ....
a już najzabawniej było , jak zalety były dla sędziego wadami , a te gorsze miejsca w psie zaletami :evil_lol: i u by wymianiał ... ale dobrze że tak jest , jest co powspominać ....

O, tak. Wspomnień mamy co niemiara...:lol:

bety napisał(a):
Akurat wtedy w Zagrzebiu żaden sędzia nie dawał opisów, taką organizatorzy przyjęli zasadę - chyba żeby się wyrobić w czasie z takimi ilościami psów. Ja też tak nie lubię - bo właściciele nie wiedzieli za jaką wadę (wedle sędziego) pies dostał bdb czy db :roll:. Ale mówiąc szczerze to ja tą wystawę w Zagrzebiu niezbyt dobrze oceniam. :shake:
Pzdr

Mi nie chodziło o brak opisów, bo takie wystawy sa i u nas (np. Leszno championy), na Węgrzech na Championach też nie daja opisów, w Lux - też nie. chodziło mi o przesuwanie psa z klasy do klasy przez sędziego. To mnie trochę zdziwiło...

Pzdr.

Posted

Lecimy z baskami Buszkowymi...
Przypominam,że sa to fotki ekstra. Jutro/pojutrze Buszka znowu zrobi nastepne.:lol: Planowane.;)

No i jak? Super, prawda?:loveu:

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
No dobrze. Pierwszy głód fotkowy - nasycony.Uciekam teraz na spacery wieczorne.
A Wy się zastanawiajcie, jakie fotki chcecie w II kolejności.:lol:

Pzdr.
W II kolejności mogą być kotki :cool3: