Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bety napisał(a):
No tak to ja rozumiem. :lol:

Ja kupiłam chlebek (kosztował 3 zł z hakiem - wielkość takiego kwadratowego razowca, więc nie wiem jak to wagowo wygląda) - nawet mi smakował, ale co było dla mnie najważniejsze to długo trzymał świeżość. Ja lubię takie "śmieciowe" :evil_lol: pieczywo, choć faktycznie do bułeczek mam też wyższe wymagania. ;):diabloti:
Pzdr

Maks i Spark napisał(a):
ja też lubię....im więcej "śmiecia" tym lepiej:evil_lol:

A.

Smakosze!:evil_lol:
Ale ja tez lubię takie śmieciowe pieczywo (nazywam je "z paprochami"), choć zastrzegam, że nie wszystkie pieczywo mi smakuje...

Pzdr.

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bety']
Ja kupiłam chlebek (kosztował 3 zł z hakiem - wielkość takiego kwadratowego razowca, więc nie wiem jak to wagowo wygląda) - nawet mi smakował, ale co było dla mnie najważniejsze to długo trzymał świeżość. Ja lubię takie "śmieciowe" :evil_lol: pieczywo, choć faktycznie do bułeczek mam też wyższe wymagania. ;):diabloti:
Pzdr
W takim razie spróbuję tego chlebka orkiszowego.

Ale co do świeżości, to ja preferuję chlebek Poligonowy (ciemny), kupowany w piekarni Grzybek/Grzybki (sorki, nigdy nie wiem, czy to liczba pojedyncza czy mnoga). Cudownie sprawdza się przy dłuższych weekendach, gdy mój sklep jest nieczynny. I naprawdę jest smaczny.

bety - jeżeli w piatek sklepik na bazarku z chlebkiem Poligonowym będzie otwarty, to ja Wam kupię takie coś. To nie jest duzy bochenek, raczej taki bardziej w formie podobny do keksu.

M&S - Wy chyba macie gdzies niedaleko skelp tej firmy, proponuję spróbować. Warto!

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Smakosze!:evil_lol:
Ale ja tez lubię takie śmieciowe pieczywo (nazywam je "z paprochami"), choć zastrzegam, że nie wszystkie pieczywo mi smakuje...

Pzdr.

...Aha, a że nie każde smakuje, to oczywiste, musi być dużo, dobrze i dobrego;):evil_lol:

A.

Posted

[quote name='Asiaczek']W takim razie spróbuję tego chlebka orkiszowego.

Ale co do świeżości, to ja preferuję chlebek Poligonowy (ciemny), kupowany w piekarni Grzybek/Grzybki (sorki, nigdy nie wiem, czy to liczba pojedyncza czy mnoga). Cudownie sprawdza się przy dłuższych weekendach, gdy mój sklep jest nieczynny. I naprawdę jest smaczny.

M&S - Wy chyba macie gdzies niedaleko skelp tej firmy, proponuję spróbować. Warto!

Pzdr.

Asiu, Grzybki....znaczy piekarnia, z której masz chlebek ulubiony jest na naszej wsi....;)

A.

Posted

Maks i Spark napisał(a):
Dzień dobry, witamy nowy tydzień:lol:;)

A.

Tak się zastanawiam, czy to radosna czy smutna dla mnie informacja.:evil_lol:
Bo tak. Smutna - jestem o miniony tydzień starsza.:placz:
Radosna - bo o tydzień jestem bliżej emerytury!:multi:

Zaraz ide na pocztę nadać przesyłkę ze smyczką dla Buszki, potem kupic ciemne pieczywko (ale nie chlebek Poligonowy, bo za daleko) i wreszcie śniadanie... już mi slinka leci, bo jestem strrraszliwie głodna. Jeszcze dodatkowo ok. 2.00 nad ranem byłam w Galerii bety i tam takie smakowite pokuski były... aj aj, dlaczego człowiek ma tak słabą silną wolę, co?:diabloti:

Pzdr.

Posted

[quote name='Maks i Spark']...Aha, a że nie każde smakuje, to oczywiste, musi być dużo, dobrze i dobrego;):evil_lol:

A.
Racja!

[quote name='Maks i Spark']Asiu, Grzybki....znaczy piekarnia, z której masz chlebek ulubiony jest na naszej wsi....;)

A.
Znaczy, dobrze Was słuchałam...:evil_lol: i na dodatek zapamiętałam co nie co...

UWIELBIAM MULTICYTAT!!!:loveu:

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Tak się zastanawiam, czy to radosna czy smutna dla mnie informacja.:evil_lol:

Zaraz ide na pocztę nadać przesyłkę ze smyczką dla Buszki, potem kupic ciemne pieczywko (ale nie chlebek Poligonowy, bo za daleko) i wreszcie śniadanie... już mi slinka leci, bo jestem strrraszliwie głodna. Jeszcze dodatkowo ok. 2.00 nad ranem byłam w Galerii bety i tam takie smakowite pokuski były... aj aj, dlaczego człowiek ma tak słabą silną wolę, co?:diabloti:

Pzdr.

...ja się zabiję, ale optymizm tryska na wszystkie strony.....

Ja też czasami zaglądam "in koguto" do galerii bety, i też widziałam te smakowite rzeczy i latające machiny....i nawet sąsiada, który ma piekarnię, znaczy stoisko:razz:....

[quote name='Asiaczek']

Znaczy, dobrze Was słuchałam...:evil_lol: i na dodatek zapamiętałam co nie co...

UWIELBIAM MULTICYTAT!!!:loveu:

Pzdr.

Bardzo dobrze:evil_lol:

Ja też je luuuubię, znaczy cytaty;)

A.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Tak się zastanawiam, czy to radosna czy smutna dla mnie informacja.:evil_lol:

Dobre, dobre!!:cool3:

Posted

Maks i Spark napisał(a):
...ja się zabiję, ale optymizm tryska na wszystkie strony.....

Ja też czasami zaglądam "in koguto" do galerii bety, i też widziałam te smakowite rzeczy i latające machiny....i nawet sąsiada, który ma piekarnię, znaczy stoisko:razz:....
A.

Pewnie, że tryska!
Na poczcie nie było kolejki, w sklepie do kasy nie było kolejki, jestem juz po pysznym śniadaniu... Cóż chcieć więcej..?:lol:

Pzdr.

Posted

bety napisał(a):
Chętnie popróbuję nowości. :lol:
Ja wolałam blisko nie podchodzić do tego stoiska, bo bym jeszcze zbankrutowała taki wybór był.
Pzdr

Fakt, na zdjęciu wybór jest duuuuzy...

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']
bety - jeżeli w piatek sklepik na bazarku z chlebkiem Poligonowym będzie otwarty, to ja Wam kupię takie coś. To nie jest duzy bochenek, raczej taki bardziej w formie podobny do keksu.

[quote name='Maks i Spark']Ja też czasami zaglądam "in koguto" do galerii bety, i też widziałam te smakowite rzeczy i latające machiny....i nawet sąsiada, który ma piekarnię, znaczy stoisko:razz:....

No proszę kto to nas też odwiedza. :cool3:

Ja wolałam blisko nie podchodzić do tego stoiska, bo bym jeszcze zbankrutowała taki wybór był.

Pzdr

Posted

bety napisał(a):

No proszę kto to nas też odwiedza. :cool3:

Pzdr

z nowości, to jest taki duży chleb orkiszowy wypiekany w Galerii Wypieków...drogi jak nieszczęście, ale tak doooobry, że można go jeść na sucho, mniam:p

....no ja odwiedzam:oops: muszę wreszcie to zrobić oficjalnie....

"Kowalscy", to stara firma na Grochowie, kiedyś była tylko cukiernia, a od jakiegoś czasu bracia przejęli interes i rozszerzyli o pieczywo, ale na mojej wsi marysińskiej ich nie ma, więc nie wiem jak smakują;)

A.

Posted

A wiecie co? Mnie się wydaje, że przez to, że DGM się poprawiło (choć niektórzy twierdzą coś innego;)), to jakby więcej ludzi się loguje i DGM odzyła. Jakoś tak mi się wydaje...

Pzdr.

Posted

Żeby troche odejść od jedzenie, to wstawiam II część fotek domowych.
Na początek - Wazi i koty...

Tutaj - zwierzaki te same, ale w innej konfiguracji...

Wazirek nadal na poduszkach, a obok ... Gruszka. Nawiasem mówiąc, to jej stałe miejsce do spania.:lol:

Cdn.
Pzdr.

Posted

[quote name='agaciaaa']Fajne łóżkowe fotki :loveu:

http://img188.imageshack.us/img188/6805/resizeofimg0204.jpg baski zawsze do snu rozprostowują ogonki? ;)

[quote name='Asiaczek']Jak sa rozpręzone i zrelaksowane - tak.

Pzdr.
Albo jak sie przestraszą ;), ich ogon mówi więcej o nastroju niż mordka :diabloti:

Kręcenie kółeczek przed ułożeniem się :p, Saidi też tak robi, czyli nieodrodna córa taty :lol:
http://img266.imageshack.us/img266/4315/resizeofimg0230jpga.jpg