Kaaasiaaa Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 przez przypadek znalazlam ten temat i musze przyznac ze 1 raz widze takie pieski :-o:-o nawet nie wiedzialam ze jest taka rasa Quote
Asiaczek Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 gosiaja napisał(a):a nie wiem czego on tam szukał w końcu do niczego się nie dokopał ale ostatnio to jego ulubione zajęcie a my się właśnie zbieramy na spacerek z Saidi Hahaha, Kopacz, który nic nie wykopał...:evil_lol: Zazdroszczę Wam, dziewczyny, spacerku... Proszę o duzo foteczek!!! Nie zapomnijcie aparatów, naładowanych baterii...:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Kaaasiaaa napisał(a):przez przypadek znalazlam ten temat i musze przyznac ze 1 raz widze takie pieski :-o:-o nawet nie wiedzialam ze jest taka rasa Witaj, Kaaasiaaa! To miło, że mimo nieznajomości rasy, zechciałaś wpaść do nas. Zagościsz na dłużej? Dzisiaj będą nowe foteczki moich 2 suniek.:lol: Zapraszam! Pzdr. Quote
Kaaasiaaa Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 myślę ze będę tu zaglądać :) zdjęcia piesków z 1szych postów są super. dumne i widać ze rasowce :cool3::cool3: czekam na nowe/aktualne fotki wesołych świat :loveu: Quote
panienkabubu Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Asiu, nie wiem jak Wy to robicie, ale miałam tyle stron do nadrobienia, że od rana siedzę i próbuję pokonać Twoją galerię :lol: Ale dobrnęłam do końca :multi: Gratuluję wszystkich wyników i czekam na foteczki :loveu::loveu::loveu: A na Opole już się cieszę :loveu::loveu::loveu: Quote
bazylowa Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Asiaczek napisał(a):Podczas robienia fotekbyła trochę wystraszona; nie mam pojęcia, jak jej poszło na ringu... Pzdr. Ja nawet nie wiedziałam, że takie kolory są u jamników dopuszczalne :lol: Quote
Szybowiec Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Życzą Ewa,Romek,Iga i shibowce...:evil_lol: Rozumiem,że spotykamy się w Opolu?:eviltong: Quote
Asiaczek Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 panienkabubu napisał(a):Asiu, nie wiem jak Wy to robicie, ale miałam tyle stron do nadrobienia, że od rana siedzę i próbuję pokonać Twoją galerię :lol: Ale dobrnęłam do końca :multi: Gratuluję wszystkich wyników i czekam na foteczki :loveu::loveu::loveu: A na Opole już się cieszę :loveu::loveu::loveu: Wiesz, jaki jest na to sposób? Nie dopuszczaj do zaległości! (wiem, wiem, czasami cięzko to wszystko ogarnąć, a Ty masz jeszcze baaaardzo ambarasującego Norka:loveu:). Tez czekam na Opole!:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 bazylowa napisał(a):Ja nawet nie wiedziałam, że takie kolory są u jamników dopuszczalne :lol: Hm, jamniczka była na wystawie i miała nawet swój nr startowy, to chyba ten kolor jest uznany. A czy trikolorek też? Tego nie wiem. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Szybowiec napisał(a): Życzą Ewa,Romek,Iga i shibowce...:evil_lol: Rozumiem,że spotykamy się w Opolu?:eviltong: Dziękujemy za życzenia i do zobaczenia w Opolu!:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Kilka obiecanych fotek Zuliki, tak na szybko, bo obowiązki domowe wzywają... I z Wahzirkiem.:lol: Pzdr. Quote
bazylowa Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Asiaczek napisał(a):Hm, jamniczka była na wystawie i miała nawet swój nr startowy, to chyba ten kolor jest uznany. A czy trikolorek też? Tego nie wiem. Pzdr. Sprawdziłam we wzorcu. Dopuszczalne są wszystkie możliwe kolory z wyjątkiem jednolicie białego i jednolicie czarnego :lol: Quote
Matusz Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 to umaszczenie tego jamnika to umaszczenie tzw. "tygrysie" ;) Quote
Kaaasiaaa Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 zdjęcia są suuuuper najlepsze wyszło zdjęcie to z jęzorkiem :cool3::cool3::cool3::cool3::cool3: widać ze lubi pozować :) Quote
Asiaczek Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 bazylowa napisał(a):Sprawdziłam we wzorcu. Dopuszczalne są wszystkie możliwe kolory z wyjątkiem jednolicie białego i jednolicie czarnego :lol: A, czyli trikolorek tez może byc wystawiany. Mam nadzieję, że kiedys spotkam takiego cudaczka!:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Matusz napisał(a):to umaszczenie tego jamnika to umaszczenie tzw. "tygrysie" ;) Ale fachowo, w jęz. kynologicznym nazywa się pręgowane? Pzr. Quote
Asiaczek Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Kaaasiaaa napisał(a):zdjęcia są suuuuper najlepsze wyszło zdjęcie to z jęzorkiem :cool3::cool3::cool3::cool3::cool3: widać ze lubi pozować :) Aparat nie był jej straszny! Wogóle nie zwracała na niego uwagi...:lol: Pzdr. Quote
Matusz Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Asiaczek napisał(a):Ale fachowo, w jęz. kynologicznym nazywa się pręgowane? Pzr. też, chyba takie dwa określenia są prawidłowe, ale "tygrysie" bardziej w j.potocznym ;) Quote
Asiaczek Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 [quote name='Matusz']też, chyba takie dwa określenia są prawidłowe, ale "tygrysie" bardziej w j.potocznym ;) Jasne, kumam.:lol: Matusz - a Ty, jako sympatyk jamniorków, nie masz jakiegoś trikolorka na fotkach? Naprawde nie masz?:cool3: Pzdr. Quote
Matusz Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 [quote name='Asiaczek']Jasne, kumam.:lol: Matusz - a Ty, jako sympatyk jamniorków, nie masz jakiegoś trikolorka na fotkach? Naprawde nie masz?:cool3: Pzdr. ja gdzieś mam bicolor :eviltong: musiałbym poszukać:razz: ale tutaj możesz sobie popatrzeć na tricolory, double-dapple i nie tylko... Do 2001 roku jamniki tricolor i bicolor były we wzorcu, Niemcy się ich wyparli nie wiedzieć dlaczego... w USA np wszystkie te umaszczenia są dopuszczalne we wzorku i są normalnie wystawiane i konkurują jak wszystkie jamniki ;) Quote
Asiaczek Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Tak wyglądała nasza droga do... Wtedy jeszcze słonko nie było takpopularne, jak obecnie.:evil_lol: Stąd te fotki. Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 [quote name='Matusz']ja gdzieś mam bicolor :eviltong: musiałbym poszukać:razz: ale tutaj możesz sobie popatrzeć na tricolory, double-dapple i nie tylko... Do 2001 roku jamniki tricolor i bicolor były we wzorcu, Niemcy się ich wyparli nie wiedzieć dlaczego... w USA np wszystkie te umaszczenia są dopuszczalne we wzorku i są normalnie wystawiane i konkurują jak wszystkie jamniki ;) Matusz, już przeczytałam watek (raptem, tylko 18 stron). I dziękuję za ułatwienie. Te nowe/stare umaszczenia u jamników sa naprawdę ciekawe. pzdr. Quote
AMIŚKA Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 [quote name='Asiaczek']Ale fachowo, w jęz. kynologicznym nazywa się pręgowane? Pzr. i masz ASIACZKU rację:lol::lol: to umaszczenie jamnisi nazywa sie tylko i wyłacznie pregowane, coraz częsciej jest spotykane:lol::lol:. Jamnik o umaszczeniu merle, albo marmurkowym dawniej nazywany był jamnikiem o umaszczeniu tygrysim.;) WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH SMACZNEGO JAJECZKA dla ASIACZKÓW życzy MURKAMKA Quote
Izabela124. Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Asiaczek napisał(a):Jestemu Ciebie w Galerii juz dłuższy czas i śledzę na bieżąco, co sie tam u Ciebie dzieje! No i oczywiście mocno trzymam kciuki za skończenie studiów i znalezienie dobrej pracy.:lol: Pzdr.Dziękuję za trzymanie kciuków, mam nadzieję, że to wszystko kiedyś uda mi się spełnic i do tego jeszcze przydałby się szetlandzik :lol: Quote
Recommended Posts