Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Elitesse napisał(a):
CAC i Zwyc. Rasy a tym samym skonczony CHAMPIONAT WEGIER :multi::multi:

Super,gratuluję bardzo serdecznie.:multi::multi::multi:

Posted

sylrwia napisał(a):
Asiaczku a może zaznacz aby zapamiętywało hasło, albo może masz tak w komputerku ustawione aby nie zachowywało haseł.

Alez ja zaznaczam zapamiętywanie i ... nadal jest tak, jak jest...

Pzdr.

Posted

Korenia napisał(a):
Ja mam nadzieję, że we Wrocławiu zawitacie!

Hm, no właśnie nie jest to takie pewne...
Jeszcze popatrzę sobie na sędziów we Wrocku i wtedy zdecyduję.

Pzdr.

Posted

Poświata napisał(a):
Już jeden, Kaj pojechał dziś wieczorkiem do nowego domu:-(:multi:. Ale została Gerda, a jak nie jej to innej bidulce schroniskowej grosik sie przyda :cool3:.

Ooooo, super!!!
No to teraz lansujemy Gerdę:lol:

Pzdr.

Posted

J.G
Alicja
Maks i Spark
agaciaaa
Błyskotka
bety
florka xyz
deer_1987
Kaya
Korenia
Sylrwia
KaskaSz
gosiaja
Agasia
Poświata
hanacek
jbk
Czoko
Mudik
- Dziekuję Wam wszystkim za dobre słowo! Jak widać sporo Was jest, tych życzliwych:lol:

Maks i Spark - szczególne dzięki za obłsugę prasową wystawy.

Agasia
- bardzo się cieszę, że wracasz do nas, pełna nowej energii!

Kaya - piękne nudy! Napracowałas się pewnie nieziemsko... Gdzie ja mogę wykorzystać ten collage? A może tam by Erkę dorzucić...?

gosiaja - ja nie mam żadnej szczególnej szczotki dla basków. Ze "stałych fragmentów gry" to uzywam tylko ściereczki irchowej do przecierania basków przed wejściem na ring (a i to nie zawsze, bo nieraz z nerwów - zapominam...).

Pzdr.

Posted

Maks i Spark napisał(a):
SUUUUPER, nasze GRATULACJE mamy kolejnego Węgierskiego ChAMPIONA:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

A.

Błyskotka napisał(a):
Brawo !!!!!!!!

J.G napisał(a):
Super,gratuluję bardzo serdecznie.:multi::multi::multi:

gosiaja napisał(a):
serdecznie gratuluje :multi::multi::multi:

dziekuje za gratulacje dla mnie :calus::calus:

Asiaczku a ty wiesz ze ja sie wczoraj opalilam na twarzy ? :p najpierw myslalam ze to jakies rumience ale cos dlugo nie schodza ;)

Posted

Asiaczek napisał(a):

Maks i Spark - szczególne dzięki za obłsugę prasową wystawy.

Pzdr.

Asiu!!!!,

takie wystawy, to ja mogę obsługiwać nieustająco, to duża przyjemność:lol:, mam nadzieję, że będą zdjęcia:p

A.

Posted

Co do samej wystawy w Kiskunfelegyhaza - teren bardzo ciekawy. Ogromna polana w środku lasu, o dziwo mój ring był nawet równy, ring honorowy - też. Dla sędziów namioty. Pogoda tez nam dopisała; świeciło słońce (oj, czuję to słońce na policzkach), tylko trochę zbyt silny i chłodny wiatr wiał. No, ale to było prawdziwe przedwiośnie.:lol:
Nie podobało mi się to, że nie było żadnych tabliczek z lokatami, tablic przy wejściu na ring z wynikami itp. Do tej pory nie wiem, jakie oceny dostała moja konkurencja...

Dzięki Elitesse (gratulacje wyniku!) miałam okazję posmakować tradycyjnego węgierskiego specjału o nazwie "langos" - smaczne, puchate ciasto (smażone chyba na oleju) na to sos czosnkowy + starty zółty ser. Przez trudności językowe zjadłyśmy langos'a w wersji full, tzn. w środku ciasta była szynka, grzybki i chyba jeszcze trochę sera. Było smaczne, ale trochę tłustawe. Po zjedzeniu tej smakowitości chciało mi się gorącej herbaty z cytryną...:lol:

Niestety na grupie nie zostaliśmy zauwazone (tzn. Erka + ja), na pudło trafiły malamut, samoyed ihaski), a na BIS Juniorów - było nas sporo i był wybór w grupach; z V gr. wyszła tylko Akita amerykańska.

Po przyjeździe do domu o 5.30 - spacerki z psami, małe sniadanko i... lulu... Spałam do 14.30. Nie słyszałam żadnych telefonów, pukania do drzwi. Tak więc, jeżeli ktoś miał do mnie pilna sprawę - przepraszam...

Pzdr.

Posted

Elitesse napisał(a):
dziekuje za gratulacje dla mnie :calus::calus:

Asiaczku a ty wiesz ze ja sie wczoraj opalilam na twarzy ? :p najpierw myslalam ze to jakies rumience ale cos dlugo nie schodza ;)

Ja tez się opaliłam! Czuję to na policzkach...

Pzdr.

Posted

Wroclaw 2009:

GRUPA V

– Andrzej Szutkiewicz

alaskan malamute
siberian husky
– Andrzej Kaźmierski
akita amerykańska (American Akita)
samoyed
shiba
szpice niemieckie (Deutscher Spitz)
– Christen Lang (N-Norwegia)
akita
chow-chow
pozostałe rasy z grupy V FCI (Andere Rassen)

Posted

Asiaczek napisał(a):
Co do samej wystawy w Kiskunfelegyhaza - teren bardzo ciekawy. Ogromna polana w środku lasu, o dziwo mój ring był nawet równy, ring honorowy - też. Dla sędziów namioty. Pogoda tez nam dopisała; świeciło słońce (oj, czuję to słońce na policzkach), tylko trochę zbyt silny i chłodny wiatr wiał. No, ale to było prawdziwe przedwiośnie.:lol:

Dzięki Elitesse (gratulacje wyniku!) miałam okazję posmakować tradycyjnego węgierskiego specjału o nazwie "langos" - smaczne, puchate ciasto (smażone chyba na oleju) na to sos czosnkowy + starty zółty ser. Przez trudności językowe zjadłyśmy langos'a w wersji full, tzn. w środku ciasta była szynka, grzybki i chyba jeszcze trochę sera. Było smaczne, ale trochę tłustawe. Po zjedzeniu tej smakowitości chciało mi się gorącej herbaty z cytryną...:lol:

Niestety na grupie nie zostaliśmy zauwazone (tzn. Erka + ja), na pudło trafiły malamut, samoyed ihaski), a na BIS Juniorów - było nas sporo i był wybór w grupach; z V gr. wyszła tylko Akita amerykańska.

Pzdr.

to fajnie, że wystawa w ciekawych oklicznościach przyrody;), a nowe smaki też miło poznawać (głodna sie zrobiłam po Twoim opisie:evil_lol:).

co do wyboru grupy....dlaczego mnie to już nie dziwi, albo zacznie mnie mocniej irytować, nie mam nic przeciw pociągowcom, ale V gr. ma duuużo innych fajnych psów, a takie wybory są nudne zwyczjnie:shake::shake::shake:.

A.

Posted

Elitesse napisał(a):
Wroclaw 2009:

GRUPA V

– Andrzej Szutkiewicz
alaskan malamute
siberian husky
– Andrzej Kaźmierski
samoyed
shiba
akita
chow-chow

a który to Wrocław?

A.

Posted

Maks i Spark napisał(a):
to fajnie, że wystawa w ciekawych oklicznościach przyrody;), a nowe smaki też miło poznawać (głodna sie zrobiłam po Twoim opisie:evil_lol:).
co do wyboru grupy....dlaczego mnie to już nie dziwi, albo zacznie mnie mocniej irytować, nie mam nic przeciw pociągowcom, ale V gr. ma duuużo innych fajnych psów, a takie wybory są nudne zwyczjnie:shake::shake::shake:.
A.

Na pudle te "włochacze" rzeczywiście wyglądały tak samo... Trochę szkoda, bo Erka ładnie poszła na grupie i na juniorach.Ale i tak się ciesze, bo mała juz drugi raz zaliczyła BOB'a i to w konkurencji, a nie sama w katalogu...

Na dodatek była śmieszna sytuacja z tym wyborem BOB'ka.
Erkę w porównaniu o BOB prezentował... nasz kierowca - Hubert. Nie
byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że on nigdy nie był na psiej wystawie jako wystawca! Troche się motał z Erką, bo mała "nie dla każdego", ale koniec końców tytuł Zwyc. Rasy "poszedł; dla Erki z Hubertem. My się tu napinamy, A Ereczka po cichutku, rachu-ciachu i tytulik jej!:lol::multi:

Pzdr.

Posted

Elitesse napisał(a):
Wroclaw 2009:

GRUPA V

– Andrzej Szutkiewicz

alaskan malamute
siberian husky
– Andrzej Kaźmierski
samoyed
shiba
akita
chow-chow

Dzięki za info.
Trzeba pomysleć, gdzie pojechac.;)

Pzdr.

Posted

Alicja napisał(a):
no to zaliczyliście pierwsze słoneczko wiosenne ;)
zgłodniałam po przeczytaniu opisu tej węgierskiej buły ;)

Alicja, to węgierskie jedzonko nie było w formie buły, tylko placka. I wiesz co? Aż wstyd się przyzna,c ale bym jeszcze taki zjadła, dzisiaj, do ciepłej herbatki... mniam, mniam...

pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
.......

..........
Pzdr.

Mniam, mniam zjadłabym takie cosik z grzybkami, szyneczką i zółtym serkiem.

Powiadasz Akita Am. - hmmmmmmmm a wiesz może jaka? :cool3:

Asiaczek napisał(a):
............
Na dodatek była śmieszna sytuacja z tym wyborem BOB'ka.
Erkę w porównaniu o BOB prezentował... nasz kierowca - Hubert. Nie
byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że on nigdy nie był na psiej wystawie jako wystawca! Troche się motał z Erką, bo mała "nie dla każdego", ale koniec końców tytuł Zwyc. Rasy "poszedł; dla Erki z Hubertem. My się tu napinamy, A Ereczka po cichutku, rachu-ciachu i tytulik jej!:lol::multi:

No to Ercia z debiutantem załatwiła Was bez mydła :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Pzdr