Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

donya napisał(a):
A może u mnie :roll:

tam gdzie jest pięknie to jest.. ale niestety jak jest cywilizacja to i śmietnik :/ wiec coniegdzie krajobraz szpecą dzikie śmietniska :-( i dla wrażliwych poduszeczek moze to nie być najlepsze ajdija..:shake:
u Agnieszki na pewno jest lepiej.... tyle, że o wiele dalej:shake:

Posted

I dowcip na rozpoczęcie dnia:

25 rocznica ślubu.
Żona: 25 lat... może mi wreszcie kupi to futro z norek...
Mąż: 25 lat... Jak bym ją zabił pierwszego dnia,to bym jutro wychodził. :evil_lol:

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']I dowcip na rozpoczęcie dnia:

25 rocznica ślubu.
Żona: 25 lat... może mi wreszcie kupi to futro z norek...
Mąż: 25 lat... Jak bym ją zabił pierwszego dnia,to bym jutro wychodził. :evil_lol:

Pzdr.

Asiaczku może jeszcze komikiem zostaniesz :evil_lol:

Posted

Agappe napisał(a):

a to wszystko to starorzecze wisły na Warszawskim mokotowie, które do tej pory na szczescie nie zostało zagospodarowane..

Na wysokości jakich ulic są takie piękne miejsca - też jesteśmy z Mokotowa ale tak pięknego miejsca blisko jeszcze nie znamy.
Pozdrawiam Ewa

Posted

Czoko napisał(a):
[quote name='Agappe']
a to wszystko to starorzecze wisły na Warszawskim mokotowie, które do tej pory na szczescie nie zostało zagospodarowane..

Na wysokości jakich ulic są takie piękne miejsca - też jesteśmy z Mokotowa ale tak pięknego miejsca blisko jeszcze nie znamy.
Pozdrawiam Ewa

Bloki, które widać na tych zdjeciach są przy Dolinie Służewieckiej.. a o miejsce znajduje się pomiedzy ulicami: Wilanowska, Dolina Służewiecka, Idzikowskiego, Puławska...
oczywiście na duzym oddcinku miejesce to jest obudowane domami, blokami.. bezpośrednio przy ulicy odłsania się tylko na kawałku Wilanowskiej i Dolinki Służewieckiej.. kiedyś były tu podobno tylko łąki i konie chodziły..potem zrodziła sie moda na działki, ale jak to moda przeszła i teraz wiekszość to dzikie tereny.. po działkach zostały tylko owocowe drzewka, jakies malutkie domki i czasami ogrodzenia.. jest jeszcze kilka działek, na których coś sie robi, ale to można policzyć na palcach pewnie tylko 1 ręki..

jak ktoś spojrzy na mape to np znajdzie ulice Jaśminową - ulica ta wyglada jak polna droga ;) i to samo sie tyczy ul.Bocheńskiej:evil_lol: a domki ktore sa widosczne przy nich <przynajmniej na mojej mapie> to albo wiejskie domki 1 pietrowe lub miejsca, w których stały kiedys domki.. teraz tylko kawałki ścian zostały ;)

Posted

ups własnie spojrzałam na mape i zauwazyłam mały bład w opisie.. wszedzie gdzie sie pojawiała ul.Dolina Służewiecka powinna być al.Gen.Wł.Sikorskiego...
po co tyle nazw tworzyć dla ulicy, która jest swoim przedłużeniem??:roll: :roll: :roll:

Posted

[quote name='Asiaczek']OK. Lecą pierwsze ...

[quote name='Asiaczek']II cz. flory...

Cdn.
Pzdr.

[quote name='Asiaczek']III część flory..

Cdn.
Pzdr.

[quote name='Asiaczek']IV część...

Cdn.
Pzdr.

[quote name='Asiaczek']V i ostatnia dzisiejszego obfotografowywania flory...

I to koniec na dzisiaj.
Pzdr.

te zdjęcia mi sie podobuja

Posted

Asiaczek napisał(a):
Jutro jeszcze obgadamy z Donya miejsce naszego najbliższego spacerku...
Pzdr.

No to miejsce najbliższego spacerku obgadane :multi: zostaje tylko poczekać aż pewna osoba wróci z wakacji :evil_lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

donya napisał(a):
No to miejsce najbliższego spacerku obgadane :multi: zostaje tylko poczekać aż pewna osoba wróci z wakacji :evil_lol: :lol: :lol: :lol:

tzn????:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: czemu ja o niczym nie wiem??:roll: :roll: :roll:

Posted

Agappe dziękuję - nareszcie poznaję widok po prostu z naszej skarpy - czy to znaczy że mieszkasz gdzieś niedaleko stacji Metro Wilanowska?
Asiu! ja też uwielbiam zdjęcia flory i robię takie przy każdej okazji.
Pozdrawiam Ewa

Posted

Czoko napisał(a):
Agappe dziękuję - nareszcie poznaję widok po prostu z naszej skarpy - czy to znaczy że mieszkasz gdzieś niedaleko stacji Metro Wilanowska?
Asiu! ja też uwielbiam zdjęcia flory i robię takie przy każdej okazji.
Pozdrawiam Ewa

2 min spacerkiem do stacji metra ;)

Posted

[quote=Agappe:2 min spacerkiem do stacji metra ;)

Czyli bardzo blisko od miejsca zamieszkania mojej Choculki - kundelka na rogu Puławskiej/Naruszewicza.

Posted

Ale się nazbierało odpowiedzi. Tak więc po kolei:

Donya - zgadza się. Miejsce ugadane, teraz tylko termin.

Agappe - a kiedy Ty wyjeżdżasz i kiedy wracasz? Bo ja cos się w tym pogubiłam...
A bobaski będą "na dniach"; troche prywatnych zdjęć, troche Gomcia i Dablika...

Dbsst - aż tyle zdjęc Ci się spodobało?! Niesamowite! Dla mnie najciekawsze ujęcie, to kiść jarzębiny na tle nieba...

Czoko - między Tobą a Agappe są ok. 3-4 przystanki tramwajem. Niby nic, ale jednak troszkę odległości jest...
A gdzie wstawiasz swoje zdjęcia flory?

Bigos - podobują Ci się podobne zdjęcia jak Debe... Ale widoczek z n-tego piętra nie jest mój. Jego autorką jest Agappe.
Rudy - rzeczywiście zapozował "na leniuszka"...
Pzdr.

Posted

1. samolot mam o 9:10 w tą sobote.. powrót 7 października 18:50
2. wiec na baski " na dniach" chyba sie już nie załapie :/
3. jakie miejsce wybrałyscie?? i czemu ja nic nie wiem??:mad: :mad:
4. dzis mam kolejne zdjecia przyrody.. no ale już nie bede baskowej galerii zaśmiecać ;)

Posted

[quote name='Agappe']1. samolot mam o 9:10 w tą sobote.. powrót 7 października 18:50
2. wiec na baski " na dniach" chyba sie już nie załapie :/
3. jakie miejsce wybrałyscie?? i czemu ja nic nie wiem??:mad: :mad:
4. dzis mam kolejne zdjecia przyrody.. no ale już nie bede baskowej galerii zaśmiecać ;)
Z terminem czekamy na Ciebie.
Za to jak wrócisz baski-babaski będą na Ciebie czekały!
Miejsce - Podkowa.
Zdjęciami przyrody możesz zaśmiecać moja Galerię do woli. No, chyba, że masz jakieś inne, z góry upatrzone miejsce...:placz:

Może Czoko też coś wstawi?
pzdr.

Posted

chciałaś to masz :)

nie wiem co to jest za drzewko ale wyglada na prawde imponująco!!!!! przepięknie kolorowe i rosną wzdłuż tej ulicy, którą widać na mapie : Jaśminowa ;)

i fauna + flora / robiłam zdjęcie tej pasiastej.. ale wlasnie zauwazyłam, ze jeszcze jedno zwierzątko sie załapało ;)

Posted

dbsst napisał(a):
Asiu to kiedy kolejne do krytyki wstawiasz :cool3:

Może coś we Wrocku uda mi się złapać...
Ale pewnie dopiero w tygodniu podejdę do tego poważniej.:lol: No i w tygodniu beda fotki z wystawy.
Pzdr.