Mudik Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Asiaczek napisał(a):Podagaliście sobie, pogadaliście, a ja nadal nie kojarzę, o co chodzi z tą zawartością koszyczka...:cool3: Pzdr.A wiesz,że ja do końca też nie wiem,ale tu chodziło o tzw. całokształt, tak dziewczyny?:evil_lol::eviltong::cool3: To rano da radę jakieś choć kilka fotek:cool3::cool3: z baskami na pewnych kolanach:cool3::cool3: Asiu juz wiem! Co robią te koty w koszyczku? Odp. Tulą się:lol::lol: Quote
jbk Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 sylrwia napisał(a):Asiaczku a jakie ma właściwości woda gazowana do ciasta?:hmmmm: Już gdzieś widziałam też przepis z woda gazowaną i jakoś mnie to dziwi. Ciasto jest pulchniejsze, czy też bardziej puszyste, różnie na to mówią ;) Quote
jamnicze Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 kolejka do toalety :lol: http://img237.imageshack.us/img237/5451/resizeofimg7871so9.jpg Muszę spróbować z tymi placuszkami, bo aż ślinka mi pociekła i zaburczało w brzuszku :placz:, tyle, ze pewnie i tak mi nie wyjdą, ja nawet zwykłe naleśniki potrafię schrzanić :shake:, a ile tej mąki?:roll: Quote
Asiaczek Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 sylrwia napisał(a):Asiaczku a jakie ma właściwości woda gazowana do ciasta?:hmmmm: Już gdzieś widziałam też przepis z woda gazowaną i jakoś mnie to dziwi. :kociak:Jak utuczyć kota?Jaka karma byłaby najlepsze? Ad 1. Z tego, co mi wiadomo, dwutlenek węgla zawarty w wodzie sprawia, że ciasto jest bardziej puszyste. Ale ja nie kończyłam żadnych gastronomicznych szkól i może jest jeszcze coś w tej gazowanej wodzie...? Ad 2. To ciężka sprawa. Jak kot nie chce jesz, to nie bedzie jadł. Można próbowac z wysokobaiłkową karmą, jezeli lubi to można dawac makaron. Ewentualnie kastracja tez może spowodowac, że kot zrobi się okrąglutki...:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Mudik napisał(a):A wiesz,że ja do końca też nie wiem,ale tu chodziło o tzw. całokształt, tak dziewczyny?:evil_lol::eviltong::cool3: To rano da radę jakieś choć kilka fotek:cool3::cool3: z baskami na pewnych kolanach:cool3::cool3: Asiu juz wiem! Co robią te koty w koszyczku? Odp. Tulą się:lol::lol: Postaram się, ale za chwilę. Jeszcze musze iśc do sklepu, zrobić małe zakupy, zjeść śniadanie i dopiero wtedy ponownie usiądę do kompa. A ciasto to chyba dopiero jak J. wróci... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 jbk napisał(a):Ciasto jest O, właśnie. Nie przeczytałam Twojego postu, ale moja odpowiedź też ma taką info.:lol: [quote name='jamnicze']kolejka do toalety :lol: http://img237.imageshack.us/img237/5451/resizeofimg7871so9.jpg Muszę spróbować z tymi placuszkami, bo aż ślinka mi pociekła i zaburczało w brzuszku :placz:, tyle, ze pewnie i tak mi nie wyjdą, ja nawet zwykłe naleśniki potrafię schrzanić :shake:, a ile tej mąki?:roll: No, widzisz, z tą mąką to trudno dokładnie podac. Dwie szkalnki? Nie wiem... Wszystko zalezy od wilgotności maki, gęstości jogurtu/kefiru. W sumie ważna jest konsystencja takiej masy; ma mieć konsystencję jak gęsta śmietana. Nie może "spływac" z łyżki... Oj, ciężko wytłumaczyć... Może jak przyjedziesz, to ja po prostu pokażę Ci, jak ja robię takie placuszki co?:lol: Najecie się po pachy i po uszy a ja będe miała spokój z kolacją:evil_lol: Do marca to chyba wytrzymasz? Chyba, że coś się zmieniło w Waszych świętowaniu Dnia Kobiet?:cool1: Pzdr. Quote
Elitesse Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 powiem szczerze ze nie przepadam za kotami ale zdjecia sa swietne !! Quote
M&S Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Asiaczek napisał(a): Może jak przyjedziesz, to ja po prostu pokażę Ci, jak ja robię takie placuszki co?:lol: Najecie się po pachy i po uszy a ja będe miała spokój z kolacją:evil_lol: Do marca to chyba wytrzymasz? Chyba, że coś się zmieniło w Waszych świętowaniu Dnia Kobiet?:cool1: Pzdr. ....to Jamnicze będzie marcować w Warszawie :razz::lol:...fajnie Quote
Asiaczek Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Elitesse napisał(a):powiem szczerze ze nie przepadam za kotami ale zdjecia sa swietne !! Witaj! Ci, co nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami... (gdzieś to przeczytałam):evil_lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Maks i Spark napisał(a):....to Jamnicze będzie marcować w Warszawie :razz::lol:...fajnie Tak, jesteśmy wstępnie umówione, zobaczymy, co z tego wyjdzie.:lol: To, co? Piszecie się na kolacyjkę i pomoc w pieczeniu placuszków?:lol: Pzdr. Quote
jbk Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Kurde, tu też umawianki ;) Chyba muszę prawko zrobić nareszcie ;) Quote
Asiaczek Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 jbk napisał(a):Kurde, tu też umawianki ;) Chyba muszę prawko zrobić nareszcie ;) A ile km jesteś od W-wy? Pzdr. Quote
Elitesse Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Asiaczek napisał(a):Witaj! Ci, co nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami... (gdzieś to przeczytałam):evil_lol: Pzdr. haha dobre :lol::lol: ja moze nie tyle nie lubie, co lubie na odleglosc- podobaja mi sie wizualnie ale miec bym nie chciala Quote
Asiaczek Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 No to lecimy z fotkami z ostatniego spotkania u mnie w składzie: Maks i spark, Mudik, Michał Unga (d.tulasy). Ja + baski w różnym wieku... Pokaz fotek tradycyjnie rozpoczyna Gunia-nieGapunia, usiłująca odgryźć Ani sliczną broszkę od kompletu:evil_lol: Na zwróconą uwagę, że "Fe!", stwierdziła, że "O, tam coś upadło..." Wreszcie została wzięta na kolana przez Manię i ... się uspokoiła... ...chociaż, hm..., chyba nie do końca się uspokoiła...:evil_lol: ... sami widzicie... Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Cd. No, po prostu, rozbrykała się, koza jedna... "Nikt mnie nie kocha...":placz: Mania się jednak zlitowała i z powrotem wzięła Gapunię do siebie pod warunkiem, że nie będzie przeszkadzała w robieniu fotek... Cdn. Pzdr. Quote
Mudik Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Bo Gunia to mała gangsterka jak Modest tylko, jako kobitka jest w tym bardziej subtelna:razz::eviltong::loveu: Quote
gosiaja Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 to u nich chyba rodzinne bo Morek jak się rozbestwi to mu nie przeszkadza co i kogo gryzie Quote
Asiaczek Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Mudik napisał(a):Bo Gunia to mała gangsterka jak Modest tylko, jako kobitka jest w tym bardziej subtelna:razz::eviltong::loveu: Taaaa, taka Ci ona subtelna, jak ja... baletnica...:evil_lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 gosiaja napisał(a):to u nich chyba rodzinne bo Morek jak się rozbestwi to mu nie przeszkadza co i kogo gryzie Myślę, że w takich momentach po prostu trzeba przestac zwracać na psy uwagę lub powiedziec zdecydowanym głosem "fe!" i przestać się z nim bawić. Na przykład postawić go z powrotem na podłodze... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Cd. I troszke - dla odmiany - kotów... Prawie historyczne ujęcie - wszystkie koty na 1 fotce!:lol: Pzdr. Quote
taxelina Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Fajne sa takie spotkania bo potem duzo fotek jest :D Quote
bonsai_88 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Przynam, że na wspólnej fotce kotów 6 kuciaka wypatrzeć nie umiałam :lol: Quote
Mudik Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Fajne, bo miłe ciekawe i smakowite:loveu::loveu::lol: Quote
Asiaczek Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 deer_1987 napisał(a):Fajne sa takie spotkania bo potem duzo fotek jest :D Pewnie, jak kazdy z Gości złapie za swój aparat, to ja juz nie musze...:evil_lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 bonsai_88 napisał(a):Przynam, że na wspólnej fotce kotów 6 kuciaka wypatrzeć nie umiałam :lol: Ale juz go znalazłaś? Pzdr. Quote
Recommended Posts