Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
Myślę, że Kasia sobie z tego zdaje sprawę. To Kociara z dobrym tego słowa znaczeniu.

Pzdr.

Ależ ja w to nie wątpię, mój Delik tez to miał, zdaję sobie sprawę,że za mały pewnie jeszcze jest na zabieg , mi kazano z delikiem czekać do 6-7 miesiaca.

Posted

Dzisiaj wpadła mi dodatkowa praca i muszę się nią zająć. Dzisiaj i jutro będę w przelotach na DGM, bo powinnam ją skończyć do końca tego tygodnia. Myślę, że w niedzielę powinnam oddać całość materiałów.

Więcej nie napiszę, poczekajmy na efekt.

A to dla Was, częstujcie się (placuszki z jabłuszkami, rodzynkami, skorka pomarańczową i coś tam jeszcze;)).

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Dzisiaj wpadła mi dodatkowa praca i muszę się nią zająć. Dzisiaj i jutro będę w przelotach na DGM, bo powinnam ją skończyć do końca tego tygodnia. Myślę, że w niedzielę powinnam oddać całość materiałów.

Więcej nie napiszę, poczekajmy na efekt.

A to dla Was, częstujcie się (placuszki z jabłuszkami, rodzynkami, skorka pomarańczową i coś tam jeszcze;)).

Pzdr.

No nie masz serca!!!!!!!!!!!!!

dawaj no tu szybko przepis i ide robic takie same :mad::evil_lol:

uwielbiam właśnie takie rude koty i szylkretowe kotki :loveu:

Posted

Tak na poważnie, to ja kocham wszystkie kocie rudzielce świata :loveu:... nawet mamy swojego, tylko nie wiem kiedy go w końcu przywieziemy - na razie nadal mieszka u ojca Kamila. Boję się, że się z moim kotem Bzikiem nie dogada - obaj dość waleczni :roll:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Oj, chyba mi się fotki od Kasi kończą...:evil_lol:
Ale jeszcze kilka jest.:multi:

Pzdr.

..to ja Was teraz zapoznam z tymi oto pięknymi istotami ;)...otóż na pierwszym planie duuuuża koteczka - Majka, obok z lewej strony rudasek Gofer, burasek dziko pręgowany to Misza, z prawej strony buraska najmłodsza (moja na współwłasność z Kasią) czekoladka Funia i tuż za nią czarniutki jak noc Lesio (już bez przepukliny:multi:)

a placki wyszły ummm pycha aż poszłam i zrobiłam sobie kanapke z nutellą :eviltong:

Posted

Mudik napisał(a):
Toteż czekam,czekam(nie)cierpliwie:evil_lol:

A w takim koszyczku to musi być milusio;-)

Maks i Spark napisał(a):
...a co Ty tak :razz:

Mudik napisał(a):
Jaaaa? Nic:eviltong::cool3::evil_lol:

Szczególnie z zawartością koszyczka musicie uważać, bo.................:eviltong::evil_lol:

Posted

michal_unga napisał(a):
Szczególnie z zawartością koszyczka musicie uważać, bo.................:eviltong::evil_lol:

....bo....???????:cool3:

Posted

Mudik napisał(a):
To jak macie podzielna uwage co co się "głupio" pytacie:evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong:

....nie ma "głupich" pytań.....:eviltong:

Posted

Maks i Spark napisał(a):
....nie ma "głupich" pytań.....:eviltong:

Ok, to niech tak będzie, skoro się domyślacie, to po co pytacie:eviltong::eviltong::evil_lol:

Posted

Cambel&Megi napisał(a):
Cudne te kociaki... chyba nie będę oryginalna, jeśli napiszę, że Rudasek wpadł mi w oko... :loveu:

http://img525.imageshack.us/img525/2310/resizeofimg0018fv4.jpg
:placz: jesteś okrutna wstawiając takie fotki!

Rudasek to chyba wszystkim wpadł w oko... Ma chłopak wzięcie!:loveu:
I wcale nie jestemokrutna, tylko trzeba już powoli przygotowywac się do wystawy w Rzeszowie. A ja upiekę przecież coś dobrego na nasze spotkanie:lol:

Musiałek napisał(a):
No nie masz serca!!!!!!!!!!!!!

dawaj no tu szybko przepis i ide robic takie same :mad::evil_lol:

uwielbiam właśnie takie rude koty i szylkretowe kotki :loveu:

Przepis jest bardzo prosty:
jogurt - pojemniczek 0,5 l (można tez dać kefir, proporcje te same)
mąka
2-3 łyzki wody gazowanej
1 łyżeczka sody
1-2 jajka
jabłka pokrojone lub utarte na grubej tarce (można dodac trochę cynamonu, ale wtedy placuszki wyjda ciemniejsze). Ja wolę jabłka pokrojone w kawałki a nie utarte, bo te utarte to tak jakby się roztapiają podczas smażenia i wtedy wogóle nie czuć w zębach, że jesz jabłko...
rodzynki
skórka pomarańczona

W przepisie nie ma cukru, ale jak ktoś lubi można dodać np. pól szklanki lub więcej. Można tez dodac cukier waniliowy (jak ktoś lubi).

Całość wymieszać, odstawić na ok. 30 min. Po pół godzinie zamieszać i masa ma miec konsystencję gęstej śmietany. Jeżeli będzie za rzadka - dodac jeszcze trochę maki, jeżeli za gęsta - troszkę wody gazowanej. Jak będzie rzadsze będzie się rozlewało na patelni przy nakładaniu. A powinny wyjść zgrabne okrągle lub lekko podłużne placuszki.
Smażyc na gorącym oleju na rumiano.

Musiałku, myślę, że przepis jest bardzo prosty, placuszki smażą się dosyć szybko. Uda się na pewno i... czekam na fotki placuszków

Pzdr.

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Tak na poważnie, to ja kocham wszystkie kocie rudzielce świata :loveu:... nawet mamy swojego, tylko nie wiem kiedy go w końcu przywieziemy - na razie nadal mieszka u ojca Kamila. Boję się, że się z moim kotem Bzikiem nie dogada - obaj dość waleczni :roll:

Tak czasami bywa, że kocury nie mogą ze sobą dojść do zgody...

Pzdr.

Posted

michal_unga napisał(a):

Podagaliście sobie, pogadaliście, a ja nadal nie kojarzę, o co chodzi z tą zawartością koszyczka...:cool3:

Pzdr.

Posted

Asiaczku a jakie ma właściwości woda gazowana do ciasta?:hmmmm: Już gdzieś widziałam też przepis z woda gazowaną i jakoś mnie to dziwi.

:kociak:Jak utuczyć kota?Jaka karma byłaby najlepsze?