Asiaczek Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 [quote name='pusia2405']http://img222.imageshack.us/img222/3690/spec0033visy3.jpg A ja przy nim po prostu wymiękam, czy ma za krótkie łapy, czy za długie, czy ma dobre wyniki na wystawach, czy nie... Dla mnie ten pies ma to coś! mimo, że nie widziałam psiaka na żywo. Na ulicy pewnie bys na niego nie zwróciła uwagi. Za to na ringu wystawowym - to nie ten sam psiak! A do tego jeszcze handling Gody... Malinka!:loveu: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Kaya napisał(a):Dla mnie jest pani ideałem hodowcym, a Asiaczek to góru nad hodowlami :loveu: :oops:, Koffana jesteś! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Kaya napisał(a):Ja również ;) W takim razie zapraszam... kiedyś... Pzdr. Quote
jamnicze Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Asiaczek napisał(a):Ja, póki co, obywam się bez kubraczków na zimę. Zobaczymy jak będzie w tym roku... Pzdr. Długo się zastanawiałam i nawet pytałam weta co o tym sądzi. Powiedział, że jak najbardziej kupić, Saidi jest w domu, gdzie jest cieplutko i ma delikatna szatę, więc na spacerach może się wychładzać (biedaczka rano bardzo się trzęsie). U nas jest nieco inny klimat niż u Ciebie, bliskość morza powoduje dużą wilgotność powietrza i ciągłe wiatry, co potęguje uczucie chłodu i w gruncie rzeczy jest bardziej dokuczliwe niż niskie temperatury. Quote
Asiaczek Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Kaya napisał(a):Nie umiem takich pieknych multi cytatów robić za co rpzepraszam :oops: Ale pozdrawiam gorąco z ulewnego Gdańska. Wreszcie udało mi sie nadrobić zaległości w waszej galerii :multi: Poprostu nauka, nauka i jeszcze raz nauka... Ostatnio wszyscy maja p[roblemy z multicytatami. Ja np. mogę cytować tylko dwa pierwsze posty na każdej stronie. Potem juz ta funkcja nie działa... Administratorzy tłumaczą to kolejnymi pracami remontowymi... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 jamnicze napisał(a):Długo się zastanawiałam i nawet pytałam weta co o tym sądzi. Powiedział, że jak najbardziej kupić, Saidi jest w domu, gdzie jest cieplutko i ma delikatna szatę, więc na spacerach może się wychładzać (biedaczka rano bardzo się trzęsie). U nas jest nieco inny klimat niż u Ciebie, bliskość morza powoduje dużą wilgotność powietrza i ciągłe wiatry, co potęguje uczucie chłodu i w gruncie rzeczy jest bardziej dokuczliwe niż niskie temperatury. Noooo, jest to jakas racja... Moje na początek nocy zawsze wchodzą pod kołderkę, ale za to w środku nocy musza spod niej wyjśc. Bo jak inaczej mogę wytłumaczyć fakt, że rano wszystkie są na kołdrze? Wszystkie, tzn. te, które akurat mają prawo wejścia do pokoju...:evil_lol: Pzdr. Quote
panienkabubu Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Mnie multicytaty też nie działają tak jak powinny :mad: Ale postaram sobie przypomnieć co chciałam napisać :cool3: Na pewno to, że jeżeli konkurencja gada, to znaczy, że zazdrości i pieni się, że nie mają tak dobrych psów, jak Ty :loveu: Ale co ja Ci Asiaczku bedę mówić, przecież Ty jako wieloletni hodowca basenji (hehe chciałam napisać bernardynów :evil_lol:) doskonale zdajesz sobie sprawę co Twoje psiaki maja dobrego, a co złego. A jak sędzia wybiera innego psa, gorszego, lub daje oceny nie zgodne z danym psem, to tylko o nim świadczy. Wiadomo, że układy z innych stron są, no i niestety zawsze będą, ale jak widać, nikt nie jeździ na tak odległe wystawy jak Ty, a to potwierdza tylko to, że nie wystawiasz u konkretnych sędziów, tylko u wszystkich. I skoro u wszystkich psiaki są "naj", a później nagle lądują z bdb, to świadczy tylko o jednym .... Ale Ty Asiaczku chyba się tym nie przejmujesz? :cool3: Odnośnie Jumci, to jestem pod wrażeniem wykroku i stylu wystawiania go... No po prostu poezja :loveu: Uwielbiam psy z tak mocnym wykrokiem! Widzę, że Franka ma konkurencję w małej rasie z tym wykrokiem hihi. Asiaczku jak tam brzusie? Czy mniej więcej wiesz ile bobasków się urodzi?:loveu: Quote
M&S Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 panienkabubu napisał(a): Asiaczku jak tam brzusie? Czy mniej więcej wiesz ile bobasków się urodzi?:loveu: chciałam zapytać o to samo :lol: Quote
Asiaczek Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Panienko, dzięki za miłe słowa. Masz sporo racji w tym, co piszesz. Brzuszki zostały juz wzięte do pokoju i powoli przyzwyczajają się do nowych, wygodnych miejscówek... zobaczymy, która pierwsza z nich zaakceptuje je w pełni... Pzdr. Quote
betel Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 No to, oby nowe miejscówki szybciutko i bez problemowo zapełniły się baskami bobaskami ( dokładnie w takiej ilosci jak trzeba):lol: Quote
Alicja Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [FONT=Arial]ojoj a ja liczyłam że wpadne już do zapełnionego pokoiku basków bobasków ;):loveu:[/FONT] Quote
agaciaaa Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Nareszcie Was odwiedziłam...;) obejrzałam wszystkie zaległe fotki i czekam niecierpliwie na maluszki :loveu: Quote
Cambel&Megi Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Tak jako przerywnik...choć staję się chyba już monotematyczna :eviltong: Quote
Asiaczek Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]ojoj a ja liczyłam że wpadne już do zapełnionego pokoiku basków bobasków ;):loveu:[/FONT] Jeszcze chwila... Kolacja została zjedzona tak w ok. 1/3. Felka chyba wyraźnie daje znac, że ona się szykuje... Żelka, natomiast, zajada jak górnik po szychcie! Tak więc, jeżeli brać pod uwagę apetyt, to Felka chyba jednak będzie pierwsza... Juz niedługo zobaczymy. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 [quote name='Cambel&Megi']Tak jako przerywnik...choć staję się chyba już monotematyczna :eviltong: Cambelowa - to je ale pikne!!! Super!!! Zdolniacha z Ciebie! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 O, Sylrwia - jak ja Cię daaaawnoo nie słyszałam i nie widziałam... Cieszę się, że jesteś i że jesteś razem z nami w oczekiwaniu na baski-bobaski... Pzdr. Quote
hanacek Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Asiaczek + tiez trzymam kciuki za bobasky;);):loveu: Quote
Alicja Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [FONT=Arial]:razz::razz:czuwamy ;)[/FONT] Quote
panienkabubu Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Asiaczku, rację to ja mam, a Ty doskonale o tym wiesz, wystarczy spojrzeć na Twoje psy :loveu: Bo owszem czasem może zdarzyć się tak, że się fuksem jest samemu w rasie i wygrywa się BOBy i później staje się na BOG, bo akurat sędzia lubi Basenji... Tak się zdarza, nie mówię, że w Twoim przypadku. Ale jeżeli startując w konkurencji, na najważniejszych wystawach w Europie i nie tylko, Twoje psy pokazują się z jak najlepszej strony, to chyba komentarz o krótkich łapkach jest conajmniej nie na miejscu? ;) (tak mi te łapki w głowie utkiwły i nadal się doszukuję tego na fotkach hehe) Grunt to robić swoje i nie patrzeć na innych, jestem zdania, że jak ktoś chce kupić od Ciebie szczeniaka, to najpierw kontaktuje się z Tobą i poznaje Ciebie, a później wierzy lub nie w pierdoły mówione przez inne osoby. Tzn przynajmniej ja bym tak zrobiła :evil_lol: No sa już te bobaski, czy ich nie ma kurczę? :cool3::loveu::loveu: ps. nie mogę się nadziwić Jumaszce :loveu: Quote
Kaya Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Asiaczek napisał(a):W takim razie zapraszam... kiedyś... Pzdr. Wiadomo że ja najlepiej teraz zaraz takiego Baska kochanego :loveu: no, ale cuż narazie szukamy większego lokum blisko lasku i plaży co by miały gdzie psiaki biegać, a nie kisić się na 4 piętrze w mieście :) Quote
Kaya Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Asiaczek napisał(a):Jeszcze chwila... Kolacja została zjedzona tak w ok. 1/3. Felka chyba wyraźnie daje znac, że ona się szykuje... Żelka, natomiast, zajada jak górnik po szychcie! Tak więc, jeżeli brać pod uwagę apetyt, to Felka chyba jednak będzie pierwsza... Juz niedługo zobaczymy. Pzdr. Trzymam kciuki co by ten pokoik wkońcu zamieszkały baski bobaski :thumbs: Quote
panienkabubu Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Asiu, bo Ci urlop przeleci, a one się nie urodzą :evil_lol: Quote
Alicja Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [FONT=Arial]:razz::razz:......Asiaczku :hmmmm:................................:kciuki:[/FONT] Quote
Recommended Posts