Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zarabiaj , "zarabiaj na chlebek" , a ja tymczasem się polenię;). Dzięki Tobie Asiaczku w ogóle uświadomiłam sobie,że jest zmiana czasu. Jak to pożytecznie przejrzeć z rana znajome wątki. A jeśli chodzi o hodowców, to oczywiste ,że bardzo dużo od nich zależy , tylko muszą to być parawdziwi hodowcy z powołaniem i miłością do zwierząt , tacy jak Ty.

Bardzo podoba mi się u Ciebie także to ,że nie oceniasz kundelków jako gorszych i pomagasz, jak tylko możesz tam, gdzie trzeba. Niestety wiele osób, które mają galerie w Dogo i są właścielami rasowych psów, odcina się od takich prozaicznych sparaw. I nawet, kiedy zainteresowana banerem, zaglądam na ich wątek , starają się nie dostrzegać mojej obecności , żebym nie zaśmiecała ich "zamkniętego " - elitarnego w ich mniemaniu forum.
Przepraszam ze te gorzkie słowa , ale to niestety prawda. Ty jesteś WYJĄTKIEM pod każdym względem:loveu: . Nie dość ,że hodujesz takie piękne psy i otaczasz je ogromną troską i miłością, to jeszcze kochasz zwierzaki w ogóle i w dodatku , nie zadzierasz nosa ( choć akurat, inaczej niż niektórzy, miałabyś do tego powody)
Jak widać Twoi przyjaciele-własciciele potomstwa Twoich psiaków też należą do ludzi "znajacych Józefa" tak jak choćby przemiła Jamnicze właścicielka Saidi:lol:

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja widziłam, jak w tym roku na Championach w Lesznie schodziła z jakimś sznaucerkiem, który za nic w świecie nie chciał się ustawić. I tak go szarpała i coś tam pod nosem mruczała, że aż zał było maluszka... Szkoda, że nie miałam kamery...
Pzdr.

a mimo to psiak zostal wybrany do finalu a moja Tess odpadla :roll:
jak zeszlam z ringu wiele osob mnie zaczepialo mowiac ze ten werdykt to porazka...

Posted

Ja też lubię oglądać twoje zdjęcia z waszych podróży (od dawna u was jestem gościem:oops:).

Deer widziała u siebie tylko jednego basenji, ja natomiast przebywam w tej chwili w Anglii i ani razu nie spotkałam się z tą rasą:shake:. Fakt faktem, że nie odwiedziłam póki co żadnej wystawy:razz:.

Posted

Witaj wszystkich i sorki za moje milczenie. W piątekprosto po spacerkach z psami pojechałam do Media Markt, coby kupic dla moich "ciężarówek" poduszkę elektryczna na czas porodu. Kupiłam jedną, a teraz się zastanawiam, czy nie kupic i drugiej... Bo przecież będą 2 porody i przez kilka pierwszych dni po porodzie trzeba będzie dogrzewać maluszki.. Eh, mało kumata jestem...

Przy okazji kupiłam tez 2 filmy przeceniowe:
- Pan i Pani Smith (14,99 zł),
- Vinci 12,99 zł).

Co prawda, nie wiem, kiedyje oglądnę, ale kiedyś na pewno...;)

W sobotę z kolei, od rana miałamopóźnienia. Zamiast o 5.00 wstałam o 6.30 (no, cóż, zmęczenie). Potem jazda z kocica do lecznicy i strzyżenie, pogaduszki z panią wetką. A że było dużo klientów, to pogaduchy nie szły tak szybko, jak powinny. W domy byłam po 15.00. Spacerki z psami i marsz do Galerii Mokotów po zakupy (kurczaki i wołowinka) dla ciężarówek. Jak wróciłam, to nóg nie czułam i wogóle nie wchodziłam na DGM..
Dzisiaj do południa - odrabianie zaległości w śnie...

I Melduję się, że żyję i czuję się w miare OK! Zaraz poodpowiadam na posty.

Pzdr.

Posted

betel napisał(a):
Zarabiaj , "zarabiaj na chlebek" , a ja tymczasem się polenię;). Dzięki Tobie Asiaczku w ogóle uświadomiłam sobie,że jest zmiana czasu. Jak to pożytecznie przejrzeć z rana znajome wątki. A jeśli chodzi o hodowców, to oczywiste ,że bardzo dużo od nich zależy , tylko muszą to być parawdziwi hodowcy z powołaniem i miłością do zwierząt , tacy jak Ty.

Bardzo podoba mi się u Ciebie także to ,że nie oceniasz kundelków jako gorszych i pomagasz, jak tylko możesz tam, gdzie trzeba. Niestety wiele osób, które mają galerie w Dogo i są właścielami rasowych psów, odcina się od takich prozaicznych sparaw. I nawet, kiedy zainteresowana banerem, zaglądam na ich wątek , starają się nie dostrzegać mojej obecności , żebym nie zaśmiecała ich "zamkniętego " - elitarnego w ich mniemaniu forum.
Przepraszam ze te gorzkie słowa , ale to niestety prawda. Ty jesteś WYJĄTKIEM pod każdym względem:loveu: . Nie dość ,że hodujesz takie piękne psy i otaczasz je ogromną troską i miłością, to jeszcze kochasz zwierzaki w ogóle i w dodatku , nie zadzierasz nosa ( choć akurat, inaczej niż niektórzy, miałabyś do tego powody)
Jak widać Twoi przyjaciele-własciciele potomstwa Twoich psiaków też należą do ludzi "znajacych Józefa" tak jak choćby przemiła Jamnicze właścicielka Saidi:lol:

Wiesz,co? Eh, nic nie napiszę...:oops:
Pzdr.

Posted

Czoko napisał(a):
Jestem znowu i stopniowo nadrabiam zaległości...
Przynajmniej Wasza Galeria mnie wpuszcza na forum!!!
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie

Czoko - zabrzmiało to tak, jakby w innych Galeriach były jakies zapory, drut kolczasty i inne takie...:lol:
Pzdr.

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]:multi:zostałam uświadomiona o zmianie czasu ;)

Asiaczku ja mam już weekend :multi: do poniedziałku do 6 rano :angryy:
[/FONT]
Hahaha, a ja do poniedziałku do 4.30 rano... Mówi się trudno...
Pzdr.

Posted

[quote name='Elitesse']a mimo to psiak zostal wybrany do finalu a moja Tess odpadla :roll:
jak zeszlam z ringu wiele osob mnie zaczepialo mowiac ze ten werdykt to porazka...
I, co najgorsze, nic nie możemy zrobić, prawda?
Elitessku - głowa do góry! Ważne, że masz super psiaki, wygrywasz i spokojnie możesz spojrzeć do lustra...
Jeszcze raz dzięki za info o węgierskim championacie.

Pzdr.

Posted

pusia2405 napisał(a):
Ja też lubię oglądać twoje zdjęcia z waszych podróży (od dawna u was jestem gościem:oops:).

Deer widziała u siebie tylko jednego basenji, ja natomiast przebywam w tej chwili w Anglii i ani razu nie spotkałam się z tą rasą:shake:. Fakt faktem, że nie odwiedziłam póki co żadnej wystawy:razz:.

To w takim razie cieszę się, że odważyłaś się ujawnić i napisałaś kilka miłych słów u nas.
A w Anglii jest dużo dobrych hodowli, juz nie wspomnę o tym, że rasa została wprowadzona do FCI właśnie przez UK. W Polsce na poczatku lat 90-tych zostało sprowadzonych do Polski kilka psiaków. ..
Pozdr.

Posted

Izabela124. napisał(a):
Witanko
I nzów serdeczne gratulacje:multi: Twoje baski są chyba najradziej utytułowane w Polsce?

Nieskromnie powiem, że chyba tak.
Brakuje mi tytułu Zwycięzca Świata i paru innych, ale póki sił starczy, to będę walczyła!;)
Pzdr.

Posted

Russellka napisał(a):
Witamy wieczorkiem :loveu:
Zrobiłam wam bannerek:

Kurcze, że też ja nie mogę się dorobić fajnego banerka :cool3:
Może i dla mnie jakiś się znajdzie? I zapraszam do Esiowej galerii :roll:.