Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Cd. Jakby Mazury albo coś podobnego... Orzech włoski (orzechy były jeszcze niedojrzałe, sprawdzaliśmy:evil_lol:). Cdn. Pzdr. Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [quote name='Asiaczek']No to.... witaj w Rodzinie!:multi: Hahaha, jak wytrzymacie jeszcze z 5-6 postów, to skończymy I dzień w Holandii.. A gruszki to ja wprost uwielbiam! Pzdr. Witaj :multi::loveu::multi: Wytrzymam, ale nie dzisiaj :eviltong:. Idę spać, także dobrej nocy i kolorowych snów. :) Najlepsze i najsmaczniejsze są klapsy:loveu::loveu: prawda?:razz: Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Cambel&Megi napisał(a):Widziałam fotaski z B-stoku :loveu: i na bieżąco oglądam z krycia....:loveu: A można wiedzieć, jaka to wieś koło Rzeszowa? :lol: To takowy powstanie? :multi: Ej, nie! Nie pominęłam Cię. Wies nazywa się albo Leska albo Lecka. Nie wiem dokładnie i nie dowiem się pewnie... Kalendarz będzie, ale... poniewaz będą na nich fotki właścicieli basków, to raczej nie będzie rozpowszechniany. Wiesz, nie każdy sobie życzy... Natomiast jeżeli uda mi się zgromadzić stosowną ilośc fotek ze mną w roli głównej - to może pokuszę się o kalendarz dla sympatyków-fanatyków basków. Pzdr. Quote
Cambel&Megi Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 To ja też piszę dobranoc, psich snów.....:bye: mam nadzieję jutro zobaczyć reztę fotek 8) Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 [quote name='Matusz'] Idę spać, także dobrej nocy i kolorowych snów. :) Najlepsze i najsmaczniejsze są klapsy:loveu::loveu: prawda?:razz: Nie oglądasz Ocen's Eleven? Super bajeczka... Ja chyba bardziej lubię gruszki o nazwie "Konferencja". Pzdr. Quote
Alicja Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 z roślinek to rozpoznaję tylko rododendron :roll:.... ja uwielbiam focić przyrodę :loveu: Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 [quote name='Cambel&Megi']To ja też piszę dobranoc, psich snów.....:bye: mam nadzieję jutro zobaczyć reztę fotek 8) Dogobranoc! [quote name='Alicja']z roślinek to rozpoznaję tylko rododendron :roll:.... ja uwielbiam focić przyrodę :loveu: A który to? Pzdr. Quote
Cambel&Megi Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Asiaczek napisał(a):Ej, nie! Nie pominęłam Cię. Wies nazywa się albo Leska albo Lecka. Nie wiem dokładnie i nie dowiem się pewnie... Kalendarz będzie, ale... poniewaz będą na nich fotki właścicieli basków, to raczej nie będzie rozpowszechniany. Wiesz, nie każdy sobie życzy... Natomiast jeżeli uda mi się zgromadzić stosowną ilośc fotek ze mną w roli głównej - to może pokuszę się o kalendarz dla sympatyków-fanatyków basków. Pzdr. Brzmi jakoś znajomo, ale bliżej nie kojarzę... :lol: Myślałam, że chodzi o taki "Rasowy Kalendarz", bo są i takie, ale dużo zdjęć do niego trzeba, a Baski mało liczna rasa... Jeżeli byłaby taka możliwość, to byłabym chętna na ten kalendarz... Kiedyś na allegro widziałam taki ogółem z Baskami, na hm...16 miesięcy, b. ładny był :loveu: :bye: Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Zobaczymy, co mi z tych zamierzeń wyjdzie. I wtedy będziemy myśleć, OK? Pzdr. Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [quote name='Asiaczek']Nie oglądasz Ocen's Eleven? Super bajeczka... Ja chyba bardziej lubię gruszki o nazwie "Konferencja". Pzdr. Co to za bajeczka?:diabloti: nigdy nie widziałem ja:eviltong:. Konferencja też dobra jest, u mnie jej pod dostatkiem, dziadek ma całe drzewko, a w tym roku obrodziło nadzwyczaj obficie.;) branoc:loveu: Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Takie kwiatuszki to i w PL widziałam. Braciszki:lol: No i wracamy do miasta... Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 [quote name='Matusz']Co to za bajeczka?:diabloti: nigdy nie widziałem ja:eviltong:. Konferencja też dobra jest, u mnie jej pod dostatkiem, dziadek ma całe drzewko, a w tym roku obrodziło nadzwyczaj obficie.;) branoc:loveu: Opowiadać Ci jej nie będę. W każdym razie dobro góruje nad złem...:evil_lol: Jak ja ci zazdroszczę tego Dziadka, gruszy i dobrodziejstwa urodzaju...:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Na dzisiaj to juz ostatni post... Na jednym z murów wisiały 3 duże donice z kwiatkami. Każda miała inaczej ustawione kolorystycznie kwiatuszki... Pzdr. Quote
Alicja Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [quote name='Asiaczek']Dogobranoc! A który to? Pzdr. ten http://img520.imageshack.us/img520/5704/resizeofimg6392sw7.jpg Quote
Asiaczek Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 [quote name='Alicja'] ten http://img520.imageshack.us/img520/5704/resizeofimg6392sw7.jpgDzięki. Ja nie znam się na roślinkach...:oops: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 No i II dzień pobytu w Holandii. Rano (ok. 8.00) - krycie i... juz, niestety, wyjazd. Znaczy zaczynają się fotki z drogi powrotnej. Zbliżamy się do tunelu, ale to jeszcze nie jest "ten właściwy"... To jakiś lokalny tunel. Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 A po wyjeździe z tunelu, nasze oczy mogły spokojnie nacieszyc się swojskimi klimatami... Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Znaki informujące, że zbliżamy się do tego właściwego tunelu im. Kennedy'ego. Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Cd. tunelu im. Kennedy'ego. Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Kilka ciekawostek z trasy. Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Podobne znaki pamiętam z Niemiec. Ten bannerek był juz bliżej PL... Na trasie... Cdn. Pzdr. Quote
bety Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Asia wstawiła coś dla mojej duszy :cool3: tzn. wiejską faune. Bo ja niby urodzony mieszczuch ale z wykształcenia i wychowanie to ja jestem dziecko wsi. :cool3::evil_lol: To teraz się powymądrzam :evil_lol: Te krówki to wyglądają mi na rasę "Belgijską błękitną" - wykorzystywaną dwukierunkowo albo jako mięsne albo jako mięsno-mleczne. http://img359.imageshack.us/img359/4476/resizeofimg6366ib5.jpg http://img502.imageshack.us/img502/3516/resizeofimg6369ij4.jpg Owieczki to rasa - Teksel http://img115.imageshack.us/img115/6424/resizeofimg6434pt8.jpg A te ostatnie krówki to lokalna odmiana krów czerwono-białych i trochę się tam kręci czarno-białych (krówki mleczne). http://img228.imageshack.us/img228/3636/resizeofimg6505zq3.jpg Koników niestety nie rozpoznałam ze zdjęć ten pierwszy ma trochę cech fryza (ale umaszczenie nie takie) a trochę z shira. :roll::roll::roll: [quote name='Asiaczek']Trochę lokalnej fauny. Te krowy holenderskie są bardzo muskularne, chyba trochę niższe od naszych polskich, albo to ta ich muskulatura robi takie wrażenie. Mięśnie naprawdę widać pod skórą... Mnie wydały się bardzo duże. Ale ja mieszczuch jestem...:oops: Cdn. Pzdr. Te krówki nie są niższe od naszych polskich ras - a nawet są ciut wyższe. To te mięśnie sprawiają wrażenie niskich ale szerokich. Pzdr Quote
jamnicze Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Uwielbiam mleczko :) i tak jak pisał Matusz takie prosto od krówki :loveu: (chociaż obecnie wole już lekko schłodzone z zebraną śmietanką :p) Ale te krówki są blisko ulicy :shake: http://img502.imageshack.us/img502/3516/resizeofimg6369ij4.jpg Z gruszek zdecydowanie KONFERENCJE ;) Quote
bety Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='jamnicze']Uwielbiam mleczko :) i tak jak pisał Matusz takie prosto od krówki :loveu: (chociaż obecnie wole już lekko schłodzone z zebraną śmietanką :p) Ale te krówki są blisko ulicy :shake: http://img502.imageshack.us/img502/3516/resizeofimg6369ij4.jpg Z gruszek zdecydowanie KONFERENCJE ;) Ja lubię mleczko prosto od krówki ale schłodzone.:eating: To jakaś niewielka uliczka, a co mają powiedzieć polskie krówki uwiązywane na łańcuchy w przydrożnych rowach :shake::shake::shake: A gruszki to zdecydowanie KLAPSA, chociaż konferencja też jest zjadliwa :lol: Pzdr Quote
jamnicze Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Klapsa jest dla mnie zbyt miękka i jak trochę poleży robi się mączysta. Quote
Recommended Posts