Alicja Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 http://img381.imageshack.us/img381/8673/resizeofimg6375gg2.jpg skąd tyle tych muszli tam :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Wzięłam sobie nawet kilka na pamiątkę, ale tez mi to pytanie chodzi po głowie...:hmmmm: Pzdr. Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 to ja czekam na baski bobaski i na... wiatraczki ;) nawiązując do krów, jak byłem małym chłopcem, na wsi zawsze mojej cioci pomagałem nawoływać krówki do dojenia, jedną nawet pamiętam, nazywała się Dana, zawsze krzyczałem: "oj, Dana, Dana, Dana..." :diabloti: i Dana przychodziła :) krówki to bardzo mądre stworzenia, ze stoickim spokojem dawały "się doić" najlepsze takie mleczko, jeszcze cieplutkie:loveu: sam umiem doić:eviltong: Ciocia mnie nauczyła;) Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 No to mały przerywnik - babaski w Holandii. Cdn. Pzdr. Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 http://img20.imageshack.us/img20/7108/resizeofimg6337dp1.jpg a co ty Asiu robiłaś na dachu?:evil_lol::evil_lol: Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 [quote name='Alicja']:evil_lol:...widziałam krówki i owieczki :p Jak Qba był mały spędzałam z nim zawsze lato w Wiśle i tam chodziliśmy do gospodyni która nieopodal nas miała gospodarstwo , po mleko ...ale krówki były wtedy dla dziecka atrakcyjne :multi:...kolejnym etapem były świnki .... widział nawet takie 1 dniowe ale to już u nas na Śląsku ;)... Ja, niestety, mieszczuch, chociaż korzenie inne...:lol: [quote name='Matusz']to ja czekam na baski bobaski i na... wiatraczki ;) nawiązując do krów, jak byłem małym chłopcem, na wsi zawsze mojej cioci pomagałem nawoływać krówki do dojenia, jedną nawet pamiętam, nazywała się Dana, zawsze krzyczałem: "oj, Dana, Dana, Dana..." :diabloti: i Dana przychodziła :) krówki to bardzo mądre stworzenia, ze stoickim spokojem dawały "się doić" najlepsze takie mleczko, jeszcze cieplutkie:loveu: sam umiem doić:eviltong: Ciocia mnie nauczyła;) Ja nigdy nawet nie próbowałam...się nie złożyło... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 [quote name='Matusz']http://img20.imageshack.us/img20/7108/resizeofimg6337dp1.jpg a co ty Asiu robiłaś na dachu?:evil_lol::evil_lol: Ja? Pozowałam razem z dziewczynkami...:evil_lol: Pzdr. Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [quote name='Asiaczek']Ja, niestety, mieszczuch, chociaż korzenie inne...:lol: Ja nigdy nawet nie próbowałam...się nie złożyło... Pzdr. a gdzie te korzenie ??;) może będzie jeszcze okazja, żeby spróbować :lol: Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [quote name='Asiaczek']Ja? Pozowałam razem z dziewczynkami...:evil_lol: Pzdr. właśnie widzę :diabloti: nie było innego miejsca? :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 [quote name='Matusz'] a gdzie te korzenie ??;) może będzie jeszcze okazja, żeby spróbować :lol: Korzenie od strony Mamy - Krzemieniec (wtedy wieś na Ukrainie), a ze strony Taty - wieś niedaleko Rzeszowa. Fakt, nigdy nic nie wiadomo, prawda? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 [quote name='Matusz'] właśnie widzę :diabloti: nie było innego miejsca? :evil_lol: Chodziło mi o ciekawe tło do zdjęcia, które mam zamiar wykorzystac do kalendarza baskowego na 2009 r.:lol: Pzdr. Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [quote name='Asiaczek']Korzenie od strony Mamy - Krzemieniec (wtedy wieś na Ukrainie), a ze strony Taty - wieś niedaleko Rzeszowa. Fakt, nigdy nic nie wiadomo, prawda? Pzdr. ciekawe korzenie !! :) ja gdzieś tam piąta woda po kisielu też gdzieś tam jakieś korzenie ukraińskie... no tak, nigdy nic nie wiadomo;) takie życie pewna jest tylko śmierć. Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [quote name='Asiaczek']Chodziło mi o ciekawe tło do zdjęcia, które mam zamiar wykorzystac do kalendarza baskowego na 2009 r.:lol: Pzdr. Wszystko jasne, trzeba było tak od razu pisać:diabloti:. Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Gruszeczki z Holandii. Z tych gruszeczek nasz Gospodyni robiła własnoręcznie konfitury - pycha! A, zapomniałam napisac, że grusza rosła w ogrodzie naszego hoteliku-pensjonatu. Bardzo ciekawie uporządkowana winorośl - niby płot, pomiędzy palikami - sznury i na tych sznurach - pnie się winorośl tworząc taki szpaler. Zdjęcie nie oddaje uroku takiego szpalerka/płota. Mieć taki krzaczek w ogródku - czemu nie? A taka trawka to mi bardziej kojarzy się z Mazurami... Jakaś roślinka. Quote
Alicja Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 :oops:ja też totalny mieszczuch ....ale ważne by umieć znaleść się w każdym miejscu ;) Asiaczek na dachu :multi:.....z baskami ....bez skrzypków :evil_lol: http://img20.imageshack.us/img20/7108/resizeofimg6337dp1.jpg Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 [quote name='Matusz']ciekawe korzenie !! :) ja gdzieś tam piąta woda po kisielu też gdzieś tam jakieś korzenie ukraińskie... no tak, nigdy nic nie wiadomo;) takie życie pewna jest tylko śmierć. No to my jesteśmy... krewniacy?:multi: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 [quote name='Alicja']:oops:ja też totalny mieszczuch ....ale ważne by umieć znaleść się w każdym miejscu ;) Asiaczek na dachu :multi:.....z baskami ....bez skrzypków :evil_lol: http://img20.imageshack.us/img20/7108/resizeofimg6337dp1.jpg Dlatego, że jestem mieszczuchem, to przyroda/natura potrafi mnie zachwycić... O cholibka, zapomniałam o jakimś skrzypku... Nie mogłaś mi o tym wcześniej powiedziec?:p Ale baski wyszły ładnie, prawda? Moje Słoneczka.:loveu: Pzdr. Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [quote name='Asiaczek']No to my jesteśmy... krewniacy?:multi: Pzdr. Na to wychodzi.:multi: Quote
agaciaaa Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 GRATULACJE!!! :multi: Widziałam całe mnóstwo wystawowych baskowych fotek :loveu: i Holenderskich też :) bardzo fajne! http://img20.imageshack.us/img20/7108/resizeofimg6337dp1.jpg to jest super :lol: Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [quote name='Asiaczek']Dlatego, że jestem mieszczuchem, to przyroda/natura potrafi mnie zachwycić... Pzdr. Ja też mieszczuch, i dlatego tak jak piszesz Asiu, potrafimy się nią zachwycać :loveu:. Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Ależ nagadaliśmy :evil_lol::evil_lol::evil_lol: lubię gruszki :sabber: Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Jakieś roślinki, których nazw nie znam. Rosły sobie obok domów, w ogródkach... Czy to figowiec? Według Alicji to rododendron. OK, dopisałam nazwę. Cdn. Pzdr. Quote
Cambel&Megi Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Widziałam fotaski z B-stoku :loveu: i na bieżąco oglądam z krycia....:loveu: Asiaczek napisał(a):Korzenie od strony Mamy - Krzemieniec (wtedy wieś na Ukrainie), a ze strony Taty - wieś niedaleko Rzeszowa. Fakt, nigdy nic nie wiadomo, prawda? Pzdr. A można wiedzieć, jaka to wieś koło Rzeszowa? :lol: Asiaczek napisał(a):Chodziło mi o ciekawe tło do zdjęcia, które mam zamiar wykorzystac do kalendarza baskowego na 2009 r.:lol: Pzdr. To takowy powstanie? :multi: Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 [quote name='Matusz']Na to wychodzi.:multi: No to.... witaj w Rodzinie!:multi: [quote name='agaciaaa']GRATULACJE!!! :multi: Widziałam całe mnóstwo wystawowych baskowych fotek :loveu: i Holenderskich też :) bardzo fajne! http://img20.imageshack.us/img20/7108/resizeofimg6337dp1.jpg to jest super :lol: Tez uważam, że jest OK! Dzięki, że do nas zawitałaś! [quote name='Matusz']Ależ nagadaliśmy :evil_lol::evil_lol::evil_lol: lubię gruszki :sabber: Hahaha, jak wytrzymacie jeszcze z 5-6 postów, to skończymy I dzień w Holandii.. A gruszki to ja wprost uwielbiam! Pzdr. Quote
Cambel&Megi Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Czuję się pominięta... :eviltong: http://dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10878980&postcount=14850 Quote
Recommended Posts