Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

to ja czekam na baski bobaski

i na...

wiatraczki ;)

nawiązując do krów, jak byłem małym chłopcem, na wsi zawsze mojej cioci pomagałem nawoływać krówki do dojenia, jedną nawet pamiętam, nazywała się Dana, zawsze krzyczałem: "oj, Dana, Dana, Dana..." :diabloti: i Dana przychodziła :) krówki to bardzo mądre stworzenia, ze stoickim spokojem dawały "się doić" najlepsze takie mleczko, jeszcze cieplutkie:loveu: sam umiem doić:eviltong: Ciocia mnie nauczyła;)

Posted

[quote name='Alicja']:evil_lol:...widziałam krówki i owieczki :p

Jak Qba był mały spędzałam z nim zawsze lato w Wiśle i tam chodziliśmy do gospodyni która nieopodal nas miała gospodarstwo , po mleko ...ale krówki były wtedy dla dziecka atrakcyjne :multi:...kolejnym etapem były świnki .... widział nawet takie 1 dniowe ale to już u nas na Śląsku ;)...

Ja, niestety, mieszczuch, chociaż korzenie inne...:lol:

[quote name='Matusz']to ja czekam na baski bobaski

i na...

wiatraczki ;)

nawiązując do krów, jak byłem małym chłopcem, na wsi zawsze mojej cioci pomagałem nawoływać krówki do dojenia, jedną nawet pamiętam, nazywała się Dana, zawsze krzyczałem: "oj, Dana, Dana, Dana..." :diabloti: i Dana przychodziła :) krówki to bardzo mądre stworzenia, ze stoickim spokojem dawały "się doić" najlepsze takie mleczko, jeszcze cieplutkie:loveu: sam umiem doić:eviltong: Ciocia mnie nauczyła;)
Ja nigdy nawet nie próbowałam...się nie złożyło...
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja, niestety, mieszczuch, chociaż korzenie inne...:lol:

Ja nigdy nawet nie próbowałam...się nie złożyło...
Pzdr.

a gdzie te korzenie ??;)

może będzie jeszcze okazja, żeby spróbować :lol:

Posted

[quote name='Matusz']
a gdzie te korzenie ??;)

może będzie jeszcze okazja, żeby spróbować :lol:

Korzenie od strony Mamy - Krzemieniec (wtedy wieś na Ukrainie), a ze strony Taty - wieś niedaleko Rzeszowa.

Fakt, nigdy nic nie wiadomo, prawda?
Pzdr.

Posted

[quote name='Matusz']
właśnie widzę :diabloti:
nie było innego miejsca? :evil_lol:

Chodziło mi o ciekawe tło do zdjęcia, które mam zamiar wykorzystac do kalendarza baskowego na 2009 r.:lol:

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Korzenie od strony Mamy - Krzemieniec (wtedy wieś na Ukrainie), a ze strony Taty - wieś niedaleko Rzeszowa.

Pzdr.

ciekawe korzenie !! :) ja gdzieś tam piąta woda po kisielu też gdzieś tam jakieś korzenie ukraińskie...

no tak, nigdy nic nie wiadomo;) takie życie

pewna jest tylko śmierć.

Posted

[quote name='Asiaczek']Chodziło mi o ciekawe tło do zdjęcia, które mam zamiar wykorzystac do kalendarza baskowego na 2009 r.:lol:

Pzdr.

Wszystko jasne, trzeba było tak od razu pisać:diabloti:.

Posted

Gruszeczki z Holandii. Z tych gruszeczek nasz Gospodyni robiła własnoręcznie konfitury - pycha!
A, zapomniałam napisac, że grusza rosła w ogrodzie naszego hoteliku-pensjonatu.

Bardzo ciekawie uporządkowana winorośl - niby płot, pomiędzy palikami - sznury i na tych sznurach - pnie się winorośl tworząc taki szpaler. Zdjęcie nie oddaje uroku takiego szpalerka/płota.

Mieć taki krzaczek w ogródku - czemu nie?

A taka trawka to mi bardziej kojarzy się z Mazurami...

Jakaś roślinka.

Posted

[quote name='Matusz']ciekawe korzenie !! :) ja gdzieś tam piąta woda po kisielu też gdzieś tam jakieś korzenie ukraińskie...

no tak, nigdy nic nie wiadomo;) takie życie

pewna jest tylko śmierć.

No to my jesteśmy... krewniacy?:multi:

Pzdr.

Posted

[quote name='Alicja']:oops:ja też totalny mieszczuch ....ale ważne by umieć znaleść się w każdym miejscu ;)

Asiaczek na dachu :multi:.....z baskami ....bez skrzypków :evil_lol:
http://img20.imageshack.us/img20/7108/resizeofimg6337dp1.jpg

Dlatego, że jestem mieszczuchem, to przyroda/natura potrafi mnie zachwycić...

O cholibka, zapomniałam o jakimś skrzypku... Nie mogłaś mi o tym wcześniej powiedziec?:p
Ale baski wyszły ładnie, prawda? Moje Słoneczka.:loveu:
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Dlatego, że jestem mieszczuchem, to przyroda/natura potrafi mnie zachwycić...

Pzdr.

Ja też mieszczuch, i dlatego tak jak piszesz Asiu, potrafimy się nią zachwycać :loveu:.

Posted

Widziałam fotaski z B-stoku :loveu: i na bieżąco oglądam z krycia....:loveu:

Asiaczek napisał(a):
Korzenie od strony Mamy - Krzemieniec (wtedy wieś na Ukrainie), a ze strony Taty - wieś niedaleko Rzeszowa.

Pzdr.

A można wiedzieć, jaka to wieś koło Rzeszowa? :lol:

Asiaczek napisał(a):
Chodziło mi o ciekawe tło do zdjęcia, które mam zamiar wykorzystac do kalendarza baskowego na 2009 r.:lol:

Pzdr.

To takowy powstanie? :multi:

Posted

[quote name='Matusz']Na to wychodzi.:multi:
No to.... witaj w Rodzinie!:multi:

[quote name='agaciaaa']GRATULACJE!!! :multi:

Widziałam całe mnóstwo wystawowych baskowych fotek :loveu: i Holenderskich też :) bardzo fajne!

http://img20.imageshack.us/img20/7108/resizeofimg6337dp1.jpg to jest super :lol:
Tez uważam, że jest OK!
Dzięki, że do nas zawitałaś!

[quote name='Matusz']Ależ nagadaliśmy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

lubię gruszki :sabber:

Hahaha, jak wytrzymacie jeszcze z 5-6 postów, to skończymy I dzień w Holandii..
A gruszki to ja wprost uwielbiam!

Pzdr.