Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Lecimy dalej z fotkami z miłego holenderskiego miasteczka Eede... "Element" z czasów II wojny Światowej. Lista poległych Chcieliśmy przejść się do centrum Aardenburg, ale... nie doszliśmy. Zmęczenie wzięło górę... Za parę kroków, dosłownie parę kroków - granice miasta Eede. Cdn. Pzdr. Quote
bety Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 A gdzie łany holenderskich tulipanów????:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: To oczywiście żarcik - bo to nie pora na tulipany - hi hi hi hi hi hi :lol: Żółwik i skrzyneczki pocztowe fajne :lol: Pzdr Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Tulipanów nie było (sama odpowiedziałaś sobie, dlaczego), ale jakies roślinki będa na pewno. Kto tyle tych zdjęć narobił w Holandii...?!?!?!:angryy::mad: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 W oddali sklepik, gdzie kupiłam kliker za 1 Euro!:evil_lol: A Wojtek o mały włos a stałby się szczęśliwym posiadaczem walonek z ociepleniem lub/i crox'ów (jeżeli tak to się pisze... Droga do Aardenburg (centrum handlowe...:evil_lol:), nie dotarliśmy, niestety. Wywieszka dotyczy chyba czegoś związanego z końmi... Tę fotkę to chyba Wojtek robił, tylko nie wiem, po co... Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Qurczę, gdzie są wszyscy? Ja się staram, wysilam, a tu nikogo nie ma... OK. Za chwilę rozpocznie się Ocean's Eleven, idę oglądać... Pzdr. Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 ja jestem :diabloti: kto to jest Wojtek?:razz: Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Kolega z Chorzowa, który był ze mną w Holandii. Uroczy facet. A co? Pzdr. Quote
kaskaSz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Zdjęcia z trasy jak zwykle super. Podobają mi się te domki i w ogóle zabudowania- takie inne niż w Polsce :) Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Asiaczek napisał(a):Kolega z Chorzowa, który był ze mną w Holandii. Uroczy facet. A co? Pzdr. nie nic, tak pytałem z ciekawości :eviltong: wiesz to pomału już zboczenie zawodowe się robi, a jeszcze nie rozpocząłem studiów :evil_lol::evil_lol: Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Cd. Tutaj tez pewnie coś ciekawego napisano o ... pieszych. Spójrzcie na proporcje tego traktora w stosunku do wąziuteńkiej ulicy. Domeczek. Jeden z wielu w Holandii...:evil_lol: Cdn. Pzdr. Quote
Alicja Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 :loveu::loveu::loveu:ale fajniście a ten znak to mój TZ określił ....STOP Szabrownicy :roll::evil_lol: http://images27.fotosik.pl/274/1b574743020fd9aa.jpg Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Asiaczku, smokkelroute to drogowskaz dla "smokkelreutowców". Smokkelroute to takie wyścigi, przejazdy, jednym słowem ludzie bawią się w przemytników między np Niemcami a Holandia ;) to tak w skrócie Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 [quote name='Alicja']:loveu::loveu::loveu:ale fajniście a ten znak to mój TZ określił ....STOP Szabrownicy :roll::evil_lol: http://images27.fotosik.pl/274/1b574743020fd9aa.jpg Alutka, a co Ty mi tutaj zacytowałas? :crazyeye: BTW- fotka super!:lol: [quote name='Matusz']Asiaczku, smokkelroute to drogowskaz dla "smokkelreutowców". Smokkelroute to takie wyścigi, przejazdy, jednym słowem ludzie bawią się w przemytników między np Niemcami a Holandia ;) to tak w skrócie Dzięki! Nie znałam tego określenia, chociaż samo pojęcie znam.;) Pzdr. Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Asiaczek napisał(a): Dzięki! Nie znałam tego określenia, chociaż samo pojęcie znam.;) Pzdr. no wiadomo, że znasz, zawodowstwo;);) Quote
Matusz Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 dawaj Asiaczku tulipany, wiatraczki i baski-bobaski :loveu::loveu: Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Trochę lokalnej fauny. Te krowy holenderskie są bardzo muskularne, chyba trochę niższe od naszych polskich, albo to ta ich muskulatura robi takie wrażenie. Mięśnie naprawdę widać pod skórą... Mnie wydały się bardzo duże. Ale ja mieszczuch jestem...:oops: Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Cd. fauny. Barany napotkane przy stacji benzynowej w Eede. No i coś dla nas, psiarzy. Cdn. Pzdr. Quote
Alicja Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [quote name='Asiaczek']Alutka, a co Ty mi tutaj zacytowałas? :crazyeye: BTW- fotka super!:lol: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: to fota Vectry :evil_lol: to tak jak się pisze w 2 blogasach na raz :roll: http://img258.imageshack.us/img258/1203/resizeofimg6408hg2.jpg o tą mi chodziło :evil_lol::evil_lol: Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Alicjo, a ja włąśnie zaprosiłam Cię do Asiaczkowa na fotki krówek...:lol: pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 [quote name='Matusz']no wiadomo, że znasz, zawodowstwo;);) No tak. [quote name='Matusz']dawaj Asiaczku tulipany, wiatraczki i baski-bobaski :loveu::loveu: Tulipków nie będzie. Wiatraki - dopiero w drodze powrotnej. baski-babaski - juz niedługo...:lol: [quote name='Alicja']:evil_lol::evil_lol::evil_lol: to fota Vectry :evil_lol: to tak jak się pisze w 2 blogasach na raz :roll: http://img258.imageshack.us/img258/1203/resizeofimg6408hg2.jpg o tą mi chodziło :evil_lol::evil_lol: Nie ma sprawy. Tak jak napisałam - ciekawa fotka. Pzdr. Quote
Czoko Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Jak zwykle opóźniona najserdeczniej gratuluję i pozdrawiam. Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Trochę flory. Te fotkę zrobiłam, bo chciałam się pośmiać, jakie to sztuczne ptaszory sa na dachu. A tu się okazało, że to żywe! Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 [quote name='Czoko']Jak zwykle opóźniona najserdeczniej gratuluję i pozdrawiam. Czoko - ciesze się, że powoli wracasz do nas...:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 A teraz ciekawostka. Jak robiłam fotki krowom, pod nogami chrzęścił mi jakiś piasek-nie piasek. Gdy się przypatrzyłam, okazało się, że to..... muszelki:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Sami popatrzcie. Cdn. Pzdr. Quote
Alicja Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [quote name='Asiaczek']Alicjo, a ja włąśnie zaprosiłam Cię do Asiaczkowa na fotki krówek...:lol: pzdr. :evil_lol:...widziałam krówki i owieczki :p Jak Qba był mały spędzałam z nim zawsze lato w Wiśle i tam chodziliśmy do gospodyni która nieopodal nas miała gospodarstwo , po mleko ...ale krówki były wtedy dla dziecka atrakcyjne :multi:...kolejnym etapem były świnki .... widział nawet takie 1 dniowe ale to już u nas na Śląsku ;)... Quote
Recommended Posts