Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Enchantress'ka;10856850 napisał(a):
Tak, jeśli możesz. ;)

JUMA MONGO Asiaczek FCI - dosk.1, CAC, BOS, BOB, BOG1, BIS4!!!

Było 5 zgłoszonych basenji, w tym ALEM Africam Elite (I'MEVERYBODY'S DARLING Asiaczek FCI x Abotere's ADUNBI) - w.o.1, na BIS PUPPY wybrany do pierwszej 10-tki!!!
Niebieskie rozumiem. :cool1:

doskonały, I lokata
CAC- certyfikat na krajowego championa piękności
BOS - Best of Sex - NDPwR - Najlepszy Dorosły Pies w Rasie
BOB - Best of Breed - Zwycięzca Rasy
BOG1 - Best of Group - Najlepszy w Grupie, lokata I
BIS4 - Best in Show - Najlepszy na wystawie, lokata 4.

I'M EVERYBODY'S DARLING - imię matki
Asiaczek FCI - mój przydomek, z zastrzeżeniem, że jest uznany przez FCI, czyli Federation Cynologique Internationale
x - oznacza krycie
Abotere's - przydomek psa
ADUNBI - imię ojca

w.o.1 - wielce obiecująca, lokata I
Best Puppy - Najlepsze Szczenię w Rasie
Bis Puppy - Best in Show Szczeniąt - był w pierwszej 10-tce psów, wybranych spośród wszystkich szczeniąt, które w swowjej rasie otrzymały ocene w.o.1 oraz tytuł Best Puppy.

Troszkę jaśniej?:lol:
Pzdr.

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
doskonały, I lokata
CAC- certyfikat na krajowego championa piękności
BOS - Best of Sex - NDPwR - Najlepszy Dorosły Pies w Rasie
BOB - Best of Breed - Zwycięzca Rasy
BOG1 - Best of Group - Najlepszy w Grupie, lokata I
BIS4 - Best in Show - Najlepszy na wystawie, lokata 4.

I'M EVERYBODY'S DARLING - imię matki
Asiaczek FCI - mój przydomek, z zastrzeżeniem, że jest uznany przez FCI, czyli Federation Cynologique Internationale
x - oznacza krycie
Abotere's - przydomek psa
ADUNBI - imię ojca

w.o.1 - wielce obiecująca, lokata I
Best Puppy - Najlepsze Szczenię w Rasie
Bis Puppy - Best in Show Szczeniąt - był w pierwszej 10-tce psów, wybranych spośród wszystkich szczeniąt, które w swowjej rasie otrzymały ocene w.o.1 oraz tytuł Best Puppy.

Troszkę jaśniej?:lol:
Pzdr.

rany, ile tego jest :lol:

Posted

No właśnie mnie ignorantce, też trudno było rozszyfrować skróty , teraz zapamiętam sobie, na której stronie wątku sie znajdują i już będzie gotowa ściaga na przyszłość.
Co prawda i tak uważam ,że baseczki Asiaczka są superowe, ale zawszeć to miło,że mają tyle wyróżnień i uznania w oczach znawców. Dlatego zawsze gorąco im dopinguję.:lol: Szczególnie juniorom;)

Posted

walne troche prywaty ale to moj ulubiony watek na DGM ( ale lizusostwo :evil_lol:)

[SIZE=2]dzis moj Przemo zrobil mi wspaniala niespodzianke - kupil mi nowiutka drukareczke laserowa :loveu::loveu: bede miala w koncu na czym drukowac zgloszenia na wystawy hihi

Posted

No Asiu - wytłumaczone wszystko pierwsza klasa! :multi:
Ja dodałabym jeszcze, że grup na wystawie jest 10, a Basenji zalicza się do piątej :) Jak i kilkanaście (-dziesiąt?) ras pierwotnych itp... :)

Jeszcze raz wielkie gratulacje!!!:multi:
A Juma.... Jakież ma kątowanie!! :mdleje::loveu:

Posted

Wklejam jak prosiłaś choc Sonika prawie nie widać:oops::oops::oops:, mówiono mi ,że to tata Felki i Farika i dziadek Żelki więc i Jumy bo to jje brat tak???

Posted

[quote name='Helga&Ares']rany, ile tego jest :lol:
... a i to jeszcze nie wszystko...:evil_lol:

[quote name='jamnicze']I jak wszystko ładnie wytłumaczone :), a ja się musiałam sama domyślać, bo głupio mi było pytać :evil_lol:
No co Ty! Trzeba było pytać. Jak nie ja, to ktoś inny by wytłumaczył...

[quote name='betel']No właśnie mnie ignorantce, też trudno było rozszyfrować skróty , teraz zapamiętam sobie, na której stronie wątku sie znajdują i już będzie gotowa ściaga na przyszłość.
Co prawda i tak uważam ,że baseczki Asiaczka są superowe, ale zawszeć to miło,że mają tyle wyróżnień i uznania w oczach znawców. Dlatego zawsze gorąco im dopinguję.:lol: Szczególnie juniorom;)
Zawsze możesz zapytac, ja chętnie odpowiem. Nie ma żadnego problemu.
A którego Asiaczkowego juniora tak kochasz, co?

[quote name='Elitesse']walne troche prywaty ale to moj ulubiony watek na DGM ( ale lizusostwo :evil_lol:)
[SIZE=2]dzis moj Przemo zrobil mi wspaniala niespodzianke - kupil mi nowiutka drukareczke laserowa :loveu::loveu: bede miala w koncu na czym drukowac zgloszenia na wystawy hihi

Niezła ta drukareczka, ma nawet zabki...:evil_lol:

[quote name='anetta']Brawo Erka!
Brawo Yuma!
:laola::laola:
Dzieki, Kochana!

[quote name='łapeczek']ja sie witam i zarazem zegnam ;]

DOGOBRANOC :*
A ja się witam i mówię Dzień dobry!:lol:

[quote name='panienkabubu']No Asiu - wytłumaczone wszystko pierwsza klasa! :multi:
Ja dodałabym jeszcze, że grup na wystawie jest 10, a Basenji zalicza się do piątej :) Jak i kilkanaście (-dziesiąt?) ras pierwotnych itp... :)

Jeszcze raz wielkie gratulacje!!!:multi:
A Juma.... Jakież ma kątowanie!! :mdleje::loveu:
Panienko - dzięki za dodatkowe informacje. Takiej wiedzy nigdy za wiele, szczególnie dla osób, które niewiele mają wspólnego z wystawach psów rasowych i wynikami z tych wystaw, prawda?
Jumcia!:loveu:

[quote name='Mudik']Wklejam jak prosiłaś choc Sonika prawie nie widać:oops::oops::oops:, mówiono mi ,że to tata Felki i Farika i dziadek Żelki więc i Jumy bo to jje brat tak???

Mudik, wielkie dzięki! A na fotce dodatkowo widać brzuszek MKM!:evil_lol:
Co do więzów krwi, to zgadza się. Sonik jest tatą Felki, Farika, Fingala i Francis, i dziadkiem dla Żelki, Jumci, Dżezika.

[quote name='Alicja']:hmmmm: dzień dobry ....... czy jeszcze dobry wieczór :razz:...za oknem ciemno :placz:.......
no dobra Miłego Dnia :multi:
extra drukarka ;)
http://img217.imageshack.us/img217/5562/drukarkakw3.jpg

Ja dzisiaj wstałam o 5.00 i rzeczywiście za oknem było ciemno. Musimy się, niestety, przyzwyczaić do takiej ciemnicy o tej porannej godzinie... trudno. Lato minęło, jest juz prawie jesien...
Ale i tak życze miłego dnia!:lol:
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Cd.

A teraz fotki by bety & co.:loveu:

Cdn.
Pzdr.

Aleeeeeee ze mnie zdolniacha, :evil_lol: jak ja to zrobiłam że dwoma aparatami fotki jednocześnie cykałam? :evil_lol::evil_lol:
A tak poważnie to te robiła "& co" czyli moja siostra :lol:
Pzdr

Posted

Asiaczek napisał(a):
Dokładnie to miałam na myśli tak pisząc. Nie wiem, czy "& co." zyczy sobie byc wymieniana z imienia na DGM... I stąd takie określenie...:cool3:
Pzdr.

Nie ma nic na przeciw :lol:
Pzdr

Posted

Wszystkie juniorki są najsłodsze , bo mają takie fajne
pysiorki , jeszcze dzieciuchowate "miękkie" a do tego te cudne zmarszczki ze skórki tu i ówdzie- a moje preferencje jeśli o kolorki znasz:lol:. Oczywiście , kiedy dorastają też są piękne, jednak już nie takie rozczulające. Jak przeglądam waszą stronkę hodowlana, to zawsze najdłużej zatrzymuje się przy maluchach:loveu:

Posted

bety napisał(a):
Nie ma nic na przeciw :lol:
Pzdr

Będę pamiętała!
Pzdr.

betel napisał(a):
Wszystkie juniorki są najsłodsze , bo mają takie fajne
pysiorki , jeszcze dzieciuchowate "miękkie" a do tego te cudne zmarszczki ze skórki tu i ówdzie- a moje preferencje jeśli o kolorki znasz:lol:. Oczywiście , kiedy dorastają też są piękne, jednak już nie takie rozczulające. Jak przeglądam waszą stronkę hodowlana, to zawsze najdłużej zatrzymuje się przy maluchach:loveu:

To może uda mi się dzisiaj wstawić fotki Erki z B-stoku...
Pzdr.

Posted

Ale zanim wstawię dalsze fotki (w tym Erki - spec. dla betel!), to poproszę co najmniej 5 wpisów. Nie ma lekko. Rano siedziałam, obrabiałam fotki, wkleiłam je, a tu taka cisza...
Czekam i odliczam...;)
Pzdr.

Posted

Znowu oglądałam po cichu te cudne zdjęcia :loveu:, ale jak widzę, tak się nie da, trzeba pisać....:lol:, tak więc piszę.

Nie składałam jeszcze gratulacji za wyniki Jumci i Alem - gratuluję! :) ależ sukces!

Posted

[quote name='Błyskotka']No to ja się wpisuje bo ciekawa jestem fotek :cool3:.
Hahaha! Ciekawska...
Jeden!

[quote name='Cambel&Megi']Znowu oglądałam po cichu te cudne zdjęcia :loveu:, ale jak widzę, tak się nie da, trzeba pisać....:lol:, tak więc piszę.

Nie składałam jeszcze gratulacji za wyniki Jumci i Alem - gratuluję! :) ależ sukces!
Dzięki, czemu milczysz, niecnoto? U Ciebie w Galerii ludkowie się niecierpliwią...
Dwa!

[SIZE=2]Pzdr.