Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczku , faktycznie Incia jet kundelkiem trzykolorowym , ale z przewagą biało-czarnego , stąd moja słabość. Choć tak naprawdę chyba najbardziej kocham jej długo kropiate łapy i te wielke, sterczące uszyska. Na temat urody basków się nie wypowiadam , bo nie znam się na ich typowych cechach gatunkowych. Wiem za to , które mi się podobają - tak subiektywnie- i faktycznie fajniejsze są te lżejsze czy to rude , czy czarno-białe. Ale Twoje baseczki w ogóle są śliczne i dzięki tej galerii stałam sie fanką tej rasy , której wcześniej nie znałam:loveu:

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Matusz']wiem, wiem, wszystko to rozumiem, chodzi mi tylko o to, że tak jakby "dyskryminujesz" biało-czarne baski, pisząc o nich tak a nie inaczej, w końcu hodowca basenji to także wielki miłośnik tej rasy no nie? ;)
no ale dobra, koniec dyskusji :)
Matusz, nie zaczynaj!
Bo właśnie skończyliśmy dyskusję...:lol::evil_lol:
Btw - w jakbyś się czuł, gdyby hodowca basenji = wielkimi miłośnik rasy twierdzil, że pregowane to kundle??? Ja do takiego stwierdzenia mam jeszcze daaaaleeeekoooo...:lol:

[quote name='Alicja']:multi::multi::multi:doberek Asiaczku z BoBaskami :p

a ja tam lubiam baski sportowe ;)czyli lekkie a moje bullowate masywne , umięśnione , mocne............a aparat może być i bez silniczka :diabloti:byle dawał możliwość robienia dobrych fot :eviltong::eviltong::eviltong:...... i też nie raz wyrażałam swą opinię w temacie krytyki ...że o gustach się nie dyskutuje:eviltong::eviltong:..ale to tak na marginesie...bo ja lubiam baski rude i 3kolorki ;]
Ooooo, Alicja! Witanko!!!
Wiesz co? Nie wyobrażam sobie rozpoczęcia dnia bez Twoich wpisów na DGM.... Co to będzie, jak wrócisz do pracy...?

[quote name='Fadil']Siedze w prace teraz , to jak wroce do domu wszytko wam szczegolnie odpisze, na twoj mail, czy tutaj przy tym samym i go zdjecie wam przyszlie.A slyszalem ze do litwy na wystawe przyjedziecie, to myszle wtedy na zywo i spotkami sie
Hura! Już sie cieszę na myśl, że zobacze Fadilka!!!
I rzeczywiście, 21.09,.2008 r. jest wystawa w Panevezys. Będziemy tam z Basiaczkami.:lol:

[quote name='betel']Asiaczku , faktycznie Incia jet kundelkiem trzykolorowym , ale z przewagą biało-czarnego , stąd moja słabość. Choć tak naprawdę chyba najbardziej kocham jej długo kropiate łapy i te wielke, sterczące uszyska. Na temat urody basków się nie wypowiadam , bo nie znam się na ich typowych cechach gatunkowych. Wiem za to , które mi się podobają - tak subiektywnie- i faktycznie fajniejsze są te lżejsze czy to rude , czy czarno-białe. Ale Twoje baseczki w ogóle są śliczne i dzięki tej galerii stałam sie fanką tej rasy , której wcześniej nie znałam:loveu:
Ja kocham Inkę "za całokształt". I dziekowałam juz Ci kiedyś, że zaprosiłaś mnie do swojej Galerii. Ale zrobię to jeszcze raz - DZIĘKI!
Jak mam średni humorek, to wiem, że u Ciebie ogrzeję się w ciepełku i zawsze zobaczę uśmiechnięte mordki.

[quote name='Elitesse']mnie sie te czarno - biale baski wcale nie widza - takie jakies malo baskowe sa :roll:
Elitesse, bo nas zaraz Matusz zbanuje! Pogadamy jak się spotkamy! Ale dziękuję za wsparcie!:lol:;):evil_lol:
Pzdr.

Posted

A ja najbardziej lubie brzydkie psy. :evil_lol:
Czyli takie ze schronu (oczywiscie nie wszystkie sa brzydkie.)
Te na krotkich lapach, grube, dlugie, "parowy" . Nie mowie o jamnikach tylko o jakis miksach... Jeszcze takich strasznie grubych
Moja rodzina zauwazyla, ze strasznie mi sie podobaa brzydkie psy. ^^

Posted

Asiaczku zdjęcia z wypadu do Bratysławy i Wiednia powklejam jeśli masz ochotę po niedzieli bo jutro znowu wyjezdzam :)
A dziś na smaka takie cudo, na jakiś konkurs na takie dzieła trafilismy zwiedzając Bratysławe. Żałuje, że wszystkich nie ufociłam.

Posted

[quote name='Asiaczek']

Ooooo, Alicja! Witanko!!!
Wiesz co? Nie wyobrażam sobie rozpoczęcia dnia bez Twoich wpisów na DGM.... Co to będzie, jak wrócisz do pracy...?

Pzdr.

;) będę wstawać tak abym przed pracą przy kawusi wpaść jeszcze na dogo :evil_lol:

na razie od poniedziałku mam na 8.00 do 13.00 ...w ciągu roku godziny ruchome:roll:

Posted

Witaj Asiaczku. :multi:
Widzę, że gadacie tutaj o baskach, a ja zupełnie się na nich nie znam.
Nawet nie wiem jakie są umaszczenia w tej rasie. :oops:

Posted

[quote name='Dinka']A ja najbardziej lubie brzydkie psy. :evil_lol:
Czyli takie ze schronu (oczywiscie nie wszystkie sa brzydkie.)
Te na krotkich lapach, grube, dlugie, "parowy" . Nie mowie o jamnikach tylko o jakis miksach... Jeszcze takich strasznie grubych
Moja rodzina zauwazyla, ze strasznie mi sie podobaa brzydkie psy. ^^
Ja bym inaczej powiedziała. To nie są brzydkie psy. One sa po prostu niekochane i dlatego są takie... zaniedbane...

[quote name='Elitesse']ja mysle ze we Wroclawiu ? :roll:
Chyba tak. Bo wcześniej to gdzie? Luks - mamy inne dni.

[quote name='Alicja']
;) będę wstawać tak abym przed pracą przy kawusi wpaść jeszcze na dogo :evil_lol:

na razie od poniedziałku mam na 8.00 do 13.00 ...w ciągu roku godziny ruchome:roll:

Super! To prawie tak jak ja. Przed praca na jakieś 20 minut wchodze na DGM...:lol:

Enchantress'ka;10736550 napisał(a):
Witaj Asiaczku. :multi:
Widzę, że gadacie tutaj o baskach, a ja zupełnie się na nich nie znam.
Nawet nie wiem jakie są umaszczenia w tej rasie. :oops:

Ale to i tak bez znaczenia. Ciesze się, że jesteś.:lol:
A kolorki są takie:
rudo-białe (najbardziej popularne)
trikolory
rudo-białe pręgowane (kolor uznany dopiero w 2001 r.)
i czarno-białe.

Pzdr.

Posted

jamnicze napisał(a):
To spodobały nam się te same arbuzy :lol:
a na razie pa, idę na arbuza ;)

Naprawdę? Popatrz,popatrz...

betel napisał(a):
Jejku, jakie fantastyczne arbuzie rzeźby:multi::multi::multi:. Bardzo piękne i apetyczne:razz:

Oh, tak! Takie soczyste, słodkie i... piekne!
Pzdr.

Posted

Piękne i owszem, super naprawdę,ale o smaku nie dyskutuję bo nie przepadam, no czasem skubnę kawałeczek,ale nie jestem wielbicielką tego owocu;);)

Posted

Odmeldowujemy się... Estonia nas wzywa!!!

A, i jeszcze jedno. W dzisiejszej poczcie znalazłam 2 certyfikaty na Championa Słowacji:
Abotere's WAHZIRI
JELLY JOSHREEN Asiaczek FCI

Pzdr.

Posted

Hejo baski :loveu:
[quote name='Asiaczek']
A kolorki są takie:
rudo-białe (najbardziej popularne)
trikolory
rudo-białe pręgowane (kolor uznany dopiero w 2001 r.)
i czarno-białe.

Pzdr.Takie mi się najbardziej podobają :D