betel Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Asiaczku , faktycznie Incia jet kundelkiem trzykolorowym , ale z przewagą biało-czarnego , stąd moja słabość. Choć tak naprawdę chyba najbardziej kocham jej długo kropiate łapy i te wielke, sterczące uszyska. Na temat urody basków się nie wypowiadam , bo nie znam się na ich typowych cechach gatunkowych. Wiem za to , które mi się podobają - tak subiektywnie- i faktycznie fajniejsze są te lżejsze czy to rude , czy czarno-białe. Ale Twoje baseczki w ogóle są śliczne i dzięki tej galerii stałam sie fanką tej rasy , której wcześniej nie znałam:loveu: Quote
Elitesse Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 mnie sie te czarno - biale baski wcale nie widza - takie jakies malo baskowe sa :roll: Quote
Asiaczek Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 [quote name='Matusz']wiem, wiem, wszystko to rozumiem, chodzi mi tylko o to, że tak jakby "dyskryminujesz" biało-czarne baski, pisząc o nich tak a nie inaczej, w końcu hodowca basenji to także wielki miłośnik tej rasy no nie? ;) no ale dobra, koniec dyskusji :) Matusz, nie zaczynaj! Bo właśnie skończyliśmy dyskusję...:lol::evil_lol: Btw - w jakbyś się czuł, gdyby hodowca basenji = wielkimi miłośnik rasy twierdzil, że pregowane to kundle??? Ja do takiego stwierdzenia mam jeszcze daaaaleeeekoooo...:lol: [quote name='Alicja']:multi::multi::multi:doberek Asiaczku z BoBaskami :p a ja tam lubiam baski sportowe ;)czyli lekkie a moje bullowate masywne , umięśnione , mocne............a aparat może być i bez silniczka :diabloti:byle dawał możliwość robienia dobrych fot :eviltong::eviltong::eviltong:...... i też nie raz wyrażałam swą opinię w temacie krytyki ...że o gustach się nie dyskutuje:eviltong::eviltong:..ale to tak na marginesie...bo ja lubiam baski rude i 3kolorki ;] Ooooo, Alicja! Witanko!!! Wiesz co? Nie wyobrażam sobie rozpoczęcia dnia bez Twoich wpisów na DGM.... Co to będzie, jak wrócisz do pracy...? [quote name='Fadil']Siedze w prace teraz , to jak wroce do domu wszytko wam szczegolnie odpisze, na twoj mail, czy tutaj przy tym samym i go zdjecie wam przyszlie.A slyszalem ze do litwy na wystawe przyjedziecie, to myszle wtedy na zywo i spotkami sie Hura! Już sie cieszę na myśl, że zobacze Fadilka!!! I rzeczywiście, 21.09,.2008 r. jest wystawa w Panevezys. Będziemy tam z Basiaczkami.:lol: [quote name='betel']Asiaczku , faktycznie Incia jet kundelkiem trzykolorowym , ale z przewagą biało-czarnego , stąd moja słabość. Choć tak naprawdę chyba najbardziej kocham jej długo kropiate łapy i te wielke, sterczące uszyska. Na temat urody basków się nie wypowiadam , bo nie znam się na ich typowych cechach gatunkowych. Wiem za to , które mi się podobają - tak subiektywnie- i faktycznie fajniejsze są te lżejsze czy to rude , czy czarno-białe. Ale Twoje baseczki w ogóle są śliczne i dzięki tej galerii stałam sie fanką tej rasy , której wcześniej nie znałam:loveu: Ja kocham Inkę "za całokształt". I dziekowałam juz Ci kiedyś, że zaprosiłaś mnie do swojej Galerii. Ale zrobię to jeszcze raz - DZIĘKI! Jak mam średni humorek, to wiem, że u Ciebie ogrzeję się w ciepełku i zawsze zobaczę uśmiechnięte mordki. [quote name='Elitesse']mnie sie te czarno - biale baski wcale nie widza - takie jakies malo baskowe sa :roll: Elitesse, bo nas zaraz Matusz zbanuje! Pogadamy jak się spotkamy! Ale dziękuję za wsparcie!:lol:;):evil_lol: Pzdr. Quote
Dinka Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 A ja najbardziej lubie brzydkie psy. :evil_lol: Czyli takie ze schronu (oczywiscie nie wszystkie sa brzydkie.) Te na krotkich lapach, grube, dlugie, "parowy" . Nie mowie o jamnikach tylko o jakis miksach... Jeszcze takich strasznie grubych Moja rodzina zauwazyla, ze strasznie mi sie podobaa brzydkie psy. ^^ Quote
Elitesse Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Asiaczek napisał(a): Elitesse, bo nas zaraz Matusz zbanuje! Pogadamy jak się spotkamy! Ale dziękuję za wsparcie!:lol:;):evil_lol: Pzdr. ja mysle ze we Wroclawiu ? :roll: Quote
sylrwia Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Asiaczku zdjęcia z wypadu do Bratysławy i Wiednia powklejam jeśli masz ochotę po niedzieli bo jutro znowu wyjezdzam :) A dziś na smaka takie cudo, na jakiś konkurs na takie dzieła trafilismy zwiedzając Bratysławe. Żałuje, że wszystkich nie ufociłam. Quote
Alicja Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 [quote name='Asiaczek'] Ooooo, Alicja! Witanko!!! Wiesz co? Nie wyobrażam sobie rozpoczęcia dnia bez Twoich wpisów na DGM.... Co to będzie, jak wrócisz do pracy...? Pzdr. ;) będę wstawać tak abym przed pracą przy kawusi wpaść jeszcze na dogo :evil_lol: na razie od poniedziałku mam na 8.00 do 13.00 ...w ciągu roku godziny ruchome:roll: Quote
Inkaa Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Witaj Asiaczku. :multi: Widzę, że gadacie tutaj o baskach, a ja zupełnie się na nich nie znam. Nawet nie wiem jakie są umaszczenia w tej rasie. :oops: Quote
Asiaczek Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 [quote name='Dinka']A ja najbardziej lubie brzydkie psy. :evil_lol: Czyli takie ze schronu (oczywiscie nie wszystkie sa brzydkie.) Te na krotkich lapach, grube, dlugie, "parowy" . Nie mowie o jamnikach tylko o jakis miksach... Jeszcze takich strasznie grubych Moja rodzina zauwazyla, ze strasznie mi sie podobaa brzydkie psy. ^^ Ja bym inaczej powiedziała. To nie są brzydkie psy. One sa po prostu niekochane i dlatego są takie... zaniedbane... [quote name='Elitesse']ja mysle ze we Wroclawiu ? :roll: Chyba tak. Bo wcześniej to gdzie? Luks - mamy inne dni. [quote name='Alicja'] ;) będę wstawać tak abym przed pracą przy kawusi wpaść jeszcze na dogo :evil_lol: na razie od poniedziałku mam na 8.00 do 13.00 ...w ciągu roku godziny ruchome:roll: Super! To prawie tak jak ja. Przed praca na jakieś 20 minut wchodze na DGM...:lol: Enchantress'ka;10736550 napisał(a):Witaj Asiaczku. :multi: Widzę, że gadacie tutaj o baskach, a ja zupełnie się na nich nie znam. Nawet nie wiem jakie są umaszczenia w tej rasie. :oops: Ale to i tak bez znaczenia. Ciesze się, że jesteś.:lol: A kolorki są takie: rudo-białe (najbardziej popularne) trikolory rudo-białe pręgowane (kolor uznany dopiero w 2001 r.) i czarno-białe. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 Sylrwia - pewnie, że poczekamy! Na takie "obiecane" fotki zawsze warto.:lol: A tymi cudeńkami sprawiłaś mi niebywałą radośc!!!:multi: Moje dwa ulubione cuda! http://i38.tinypic.com/fkzkg1.jpg http://i38.tinypic.com/2z9ayi9.jpg Pzdr. Quote
jamnicze Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 [quote name='Asiaczek'] A tymi cudeńkami sprawiłaś mi niebywałą radośc!!!:multi: Moje dwa ulubione cuda! http://i38.tinypic.com/fkzkg1.jpg http://i38.tinypic.com/2z9ayi9.jpg Pzdr. To spodobały nam się te same arbuzy :lol: a na razie pa, idę na arbuza ;) Quote
betel Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Jejku, jakie fantastyczne arbuzie rzeźby:multi::multi::multi:. Bardzo piękne i apetyczne:razz: Quote
Asiaczek Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 jamnicze napisał(a):To spodobały nam się te same arbuzy :lol: a na razie pa, idę na arbuza ;) Naprawdę? Popatrz,popatrz... betel napisał(a):Jejku, jakie fantastyczne arbuzie rzeźby:multi::multi::multi:. Bardzo piękne i apetyczne:razz: Oh, tak! Takie soczyste, słodkie i... piekne! Pzdr. Quote
Mudik Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Piękne i owszem, super naprawdę,ale o smaku nie dyskutuję bo nie przepadam, no czasem skubnę kawałeczek,ale nie jestem wielbicielką tego owocu;);) Quote
sylrwia Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Ech tylko, że pozostałe fotki jakie mam to są niearbuzowe,bom gapa i nie porobiłam wszystkim arbuzom foteczek. Quote
Waxy Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Kapitalne te arbuzy! Aż smaka mi narobiliście.. :loveu: Quote
Asiaczek Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Odmeldowujemy się... Estonia nas wzywa!!! A, i jeszcze jedno. W dzisiejszej poczcie znalazłam 2 certyfikaty na Championa Słowacji: Abotere's WAHZIRI JELLY JOSHREEN Asiaczek FCI Pzdr. Quote
jamnicze Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Gratulacje i trzymamy kciuki za Estonię (a kto sędziuje?) Quote
Asiaczek Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Sędzia jest z Rosji - Nikolai Sedokh albo Sedoh. Widziałam różne pisowne jego nazwiska... Pzdr. Quote
Bewarka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Hejo baski :loveu: [quote name='Asiaczek'] A kolorki są takie: rudo-białe (najbardziej popularne) trikolory rudo-białe pręgowane (kolor uznany dopiero w 2001 r.) i czarno-białe. Pzdr.Takie mi się najbardziej podobają :D Quote
bety Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 O rany i znowu trzeba trzymać kciuki :evil_lol: ;) i jak ja będę pracować na działeczce :roll: ;) Powodzenia!!!!!!!!!!!!! Pzdr Quote
betel Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 To ja też się do tego trzymania kciuków dołączam i życzę sukcesów:thumbs: Quote
Mudik Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Dołączamy do kciuków!!!:multi::multi::multi: Quote
Elitesse Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 powodzenia ! :thumbs: BTW to Wrocek na 100 % bo w Lux mamy inne dni a w Chorzowie Ciebie w tym roku nie ma za to ja bede po raz pierwszy Quote
Recommended Posts