Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):
Masz rację, chociaż oni "tacę" ćwiczą z innymi. Ze mną nie próbują...:diabloti: Ale zawsze trzeba się liczyć, ze takmogą zrobić... np. Erka z Luksie, pamiętasz?
Pzdr.

A co takiego zrobiła Erka? :lol:

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

jamnicze napisał(a):
Oczywiście na pierwszym miejscu jest Żelcia :loveu::loveu::loveu:

już Cie lubie :evil_lol:
jakiegoś prezesa będzie trzeba wybrać ;)

Posted

Moja przygoda z morzem zaczeła się już 12 lipca... kiedy to spędziłam uroczy weekend pod namiotem z tym oto...yyy... towarzyszem :evil_lol:
zachod słonca

no a tu razem :)

...przechodzac do tego co się działo 29 lipca...
Ze szkoły mieliśmy załatwione praktyki w Ośrodku Wczasowym Posejdon w Niechorzu - notabene obowiązkowe praktyki do zaliczenia. Mielismy tam spedzic 2 tygodnie pracujac w tym osrodku. Jechalismy w 5 osob - ja, 2 kolezanki i 2-och kolegów.
Wyjechaliśmy z Poznania o 6:30 rano pociągiem. Ja jeszcze głupia nie spałam tamtej nocy wcale, miałam w domu kuzynki ze Szwecji i jakos tak wyszlo, ze stwierdzilam że nie warto kłaść się spać -moja głupota. Ale wracajac - wyjechalismy o 6:30 rano, mielismy tam byc o 10:20, ale w Rogoźnie Wlkp. ciuchcia się popsuła i godzine stalismy aż naprawia, tak wiec dotarlismy o 11:30 do Kołobrzegu a autobus do Niechorza dopiero o 14:30. Gdy w koncu dotarlismy do Niechorza była godzina 15:30. Znalezlismy ten nieszczesny Posejdon... Juz coś od poczatku nie grało..nikt sie nami nie zainteresował, nawet recepcja była zamknieta. Gdy w koncu znalezlismy kierownika - ten powiedzial ze mamy zjawic sie o 19 to porozmawiamy i pokaze nam pokoje. Wiec zostawilismy rzeczy w recepcji i poszlismy na jakies jedzenie. Gdy wrocilismy o tej 19 to poszlismy na cos co w.g nich nazywa sie kolacja...na 5 osob 3 plasterki cieniutkie sera (ktorego swiezosc byla watpliwa), 4 kawaleczki malutkie dziwnie wygladajacego masla, 3 plasterki szynki no i 5 skibek chleba...potem pokazal nam..."pokoje"...Chlopacy dostali pokoj w ktorym pachnialo bardzo zle, jedno lozko bylo mokre, juz nie powiem jak to wygladalo..do tego panie i panowie powiem doslownie "rozmazana kupa na ścianie"! sa zdjecia! my 3 dziewczyny dostalismy pokoj z dwoma obcymi dziewczynami, z czego na nas 3 byly 2 lozka tylko :roll: odpadajacy tynk, smrod... Kazdy z naszej piatki mial łzy w oczach, ale na szczescie mielismy rozwiazanie...Nasz kolega z roku ma tate ktory prowadzi ośrodek wypoczynkowy w Chrzypsku Wielkim - 60 km od Poznania. Wiec byl telefon, czy on by nam nie zalatwil praktyk u niego, bo o pozostaniu w Posejdonie mowy nie bylo. Na szczescie powiedzial ze mamy przyjezdzac. Jeszcze jak wszyscy dzwonilismy do rodzicow to podszedl do mojego kolegi kierownik i sie pyta co robimy : "Dzwonimy do rodziców", a on" Chorzy jesteście, po co dzwonicie". W ogole pytamy sie go, czy nie bedzie problemem ze zrezygnujemy a on" Nie, to nawet lepiej, bo nie jestescie mi do niczego potrzebni, nawet powiem, ze jestescie zbedni". Czulismy sie doslownie jak zebracy proszacy o darmowe praktyki....:roll:
No ale to byla godzina 20 i zadnego busa do Kolobrzegu juz nie bylo. Udalo sie nam zostawic, wlasciwie ukryc w recepcji bagaze i poszlismy na miasto. do 22 jedlismy, potem od 22 do 3 w nocy bylismy na plazy, gdzie mielismy spac, ale niestety nalot pajakow i zimno uniemozliwilo dalsze przebywanie :evil_lol: Potem od 3 do 4 poszlismy usiasc w piatke na lawce jakiejs przy ulicy, i tak jak jakies pospolite menele owiniete kocami siedzielismy w piatke na lawce, policja przejezdzajaca patrzyla na nas tylko z politowaniem. Potem stwierdzilismy ze jest za zimno i ja z kolezanka i kolega poszlismy do recepcji spac dop 5:30 na podlodze, na zimnych plytkach... o 6:30 byl dopiero autobus do Kolobrzegu. O 15 znalezlismy sie wreszcie w Chrzypsku u kolegi na osrodku - ktory co tu duzo mowic luksus w porownaniu do Posejdona... Mowie Wam to byla niezapomniana noc... stracone pieniadze na bilet... warunki blagajace o pomste do nieba... Wszyscy docenilismy po tej nocy ze mamy domy, mamy cieple lozka...bo bylismy doslownie bezdomni w tym Niechorzu...
zdjecia...
tu jeszcze rozesmiani , to bylo wtedy kiedy nie wiedzielismy jeszcze jakie dostaniemy pokoje...

pokoje... chlopakow...

no i to na scianie...

CD zdjęc za chwilke.

Posted

po opuszczeniu "osrodka" na jakims jedzeniuu... widac zmeczenie po nas...

kobiety bezdomne - oto my!

jak sie nie ma gdzie spac - spi sie na plazy... wśrod pajaków...:roll:

a skonczylo sie tak...

Posted

[quote name='Cambel&Megi']Paranoja z tym pierwszym 'ośrodkiem'..... :shake: Dobrze, że mieliście możliwość się przenieść.
Kolega nas uratowal - gdyby nie to, koniec ze studiami bo niezaliczone praktyki... :roll:

Posted

Witajcie Asiaczki :multi: Ależ miałam zaległości :crazyeye: ale wszystko nadrobiłam ;) Gratuluje nowym interchampionom w baskowej gromadce ;) :multi:

Savannah straszna ta historia :shake: dobrze, że wszystko dobrze sie skończyło..

Posted

Agappe napisał(a):
Savannah gdzie Ty studiujesz??:roll:

i skąd Wy wytrzasneliście ten Posejdon??

Wyzsza Szkola Kadry dla Europy w Poznaniu :lol:
Posejdon byl w liscie oferowanych przez szkole osrodkow gdzie mozna odbyc praktyki..nas glupich skusil pobyt nad morzem..i mielismy...piekne morze:roll:
Nieprawdopodobna historia co?:cool3:
Choc nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo - jak by nie patrzec taka przygoda nie zdarza sie czesto...

Posted

Savannah napisał(a):
Wyzsza Szkola Kadry dla Europy w Poznaniu :lol:
Posejdon byl w liscie oferowanych przez szkole osrodkow gdzie mozna odbyc praktyki..nas glupich skusil pobyt nad morzem..i mielismy...piekne morze:roll:
Nieprawdopodobna historia co?:cool3:
Choc nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo - jak by nie patrzec taka przygoda nie zdarza sie czesto...

a uczelnia to nie wie jak to tam wygląda???:crazyeye:

Posted

Florka_xyz napisał(a):
Ahhh ja i tak najbardzej lubie Dzezika i juz sie nie moge doczekac bialegosotku...:lol:Bedziemy walczyc z chlopakiem;)No No Asiaczku jak ja wroce z Holandii tez Ci troche zasmiece watek jesli pozowlisz:evil_lol:

Pewnie, że pozwolę. Uwielbiam takie relacje z wyjazdów, obojętne też jakiego typu były te wyjazdy...Czekam z niecierpliwością!

lady_m napisał(a):
Mam Asiaczku ze trzy zdjecia Twojej "wnusi" Sajduni ale czekaja w kolejce "do obrobki" ;)
A tak w ogole to oddali mi internet juz! :multi: Nareszcie cos moge popisac i poczytac na Dogo :cool3:

Ooooo, Lady_m się pojawiła! Witaj!!!
I cierpliwie czekam na fotki Sajduni...

Cambel&Megi napisał(a):
A co takiego zrobiła Erka? :lol:

Co zrobiła? Paskuda mała nie chciała stać na ringu. Wszystko było ciekawsze niż stanie... Biegała ślicznie, równiutko, a przy "stójce" odmówiła współpracy. Byc może było tu trochę mojej winy, bo w oczekiwaniu na ocenę (a przed nami było ok. 30 afganów) bawiła się ze swoja konkurencją. No i po wejściu na ring mały głupolek tez chciał się pobawić, ale Pańcia ie dała i jeszcze palcem pogroziła! I stąd jej II miejsce, a miała szansę na I miejsce. Chociaz sunia, która była na I miejscu miała mocniejszą kośc niż Ercia, więc wynik trudno było przewidzieć...

Agappe napisał(a):
już Cie lubie :evil_lol:
jakiegoś prezesa będzie trzeba wybrać ;)

No i co uzgodniłyście?

agaciaaa napisał(a):
Witajcie Asiaczki :multi: Ależ miałam zaległości :crazyeye: ale wszystko nadrobiłam ;) Gratuluje nowym interchampionom w baskowej gromadce ;) :multi:

Witaj Agaciaaa, daaawno Cię tutaj nie było. Ale jesteś usprawiedliwiona...:lol:
Pzdr.

Posted

Savannah - wiesz co? Nie spodziewałam się, że w Twojej Szkole pracuja tak nieodpowiedzialni ludzie... Przecież normalną rzeczą jest, że jeżeli szkoła wysyła młodziez na praktyki, to najpierw sprawdza warunki... W Waszym przypadku, szkoła tego nie zrobiła i za to powinniscie napisac skargę do kierownika tej placówki dydaktycznej, tzn. szkoły. Specjalnie pisze małą litera, bo.... nóz mi się z kieszeni otwiera. Nie znosze takiego tałatajstwa...

A jakby potem były jakikolwiek problemy z zaliczeniem praktyk, to... uh, nie popuściłabym... Palanty!
Sorki za język, ale.... nie jestem przyzwyczajona do wspólpracy z takimi ludźmi i na samą myśl, że mogłabym się znaleźc w takiej sytuacji...:mad::mad::mad:
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']A ja znowu mogę się pochwalić:

LOVE IS ON MY SIDE Asiaczek FCI - ocena w.o.1, Najlepsze Szczenię w Rasie.

BRAWO jamnicze, brawo Sajdunia!!!
Pzdr.

Nie nadążam :cool3: za Tobą z gratulacjami :multi::multi::multi:.
Nacieszyłam oko Koszycami :lol:, a bardzo lubię tamtędy jeździć i wystawę miło wspominam. Szkoda, że w tym roku nie udało się nam tam zawitać :shake:. Przy okazji mogę poprosić o stawkę dogów (deutsche dogge) wszystkich kolorków? Raczej dużo ich chyba nie było.
No i wspomniałaś o tym Wrocławiu i mnie zaczęło kusić :eviltong:...a miałam tam nie jechać :evil_lol:. Nawet grupy mamy w ten sam dzień, tylko ten termin zgłoszeń taki mocno wczesny :roll:.

Posted

Szkoda tylko, ze nie z ringu :-( Ale tak bylama zalatana, bo z wieloma osobami mialam sie spotkac na wystawie, ze nie dotarlam na sedziowanie baskow :-(

P.S. Wrocilam i to na dobre :multi:

Posted

[quote name='simbik'] Przy okazji mogę poprosić o stawkę dogów (deutsche dogge) wszystkich kolorków? Raczej dużo ich chyba nie było.

CZARNE
PSY
kl.sz
DARIO SILVA TAROK
kl. o
ARGO Z TULIHO DVORA

SUKI
kl. sz
DYNASTIE SILVA TAROK
kl.p
DANDY BOHEMIA ABRUS
kl. o
ARKA Z TULIHO DVORA

PRęGOVANE
SUKI
kl. p
CACHARELL ANAIS DI CAPO RIZZUTO

GEFLECKT
SUKI
kl. p
GWEN Z RADCICKYCH HVOZDU
kl. o
PERLA GOLD SIUX

Sędzią wszystkich dogów był p. A. Szutkiewicz.
I to wsio.

Pzdr.

Posted

simbik napisał(a):

No i wspomniałaś o tym Wrocławiu i mnie zaczęło kusić :eviltong:...a miałam tam nie jechać :evil_lol:. Nawet grupy mamy w ten sam dzień, tylko ten termin zgłoszeń taki mocno wczesny :roll:.

...no to może jednak spotkamy się we Wrocku?
Pzdr.

Posted

:multi::multi::multi:nadrobiłam wsio ...foteczki i opowieści

co do Posejdona ...bezsprzecznie należy napisać skargę ... ja bym tak tego nie zostawiła ...:mad:

u Nas kociaki ;)