Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Tanczacy basek rewelacja !!! :)

Co do wyzlow na agility - racja, moze nie rownaja sie z BC czy aussie, ale uwielbiaja to robic i naprawde swietnie pracuja z czlowiekiem ;) Akurat mowiac to, mam na mysli setery - ale i to wyzly :)

Łohoho niewiedzialam ze tylu fotografow uwiecznilo mnie z Jazzem :P Matusz - czy moge wykorzystac Twoje fotki na mojej stronie ( jak ogarnę sie, zeby ja ruszyc? :D)

Posted

Agasia napisał(a):

Co do wyzlow na agility - racja, moze nie rownaja sie z BC czy aussie, ale uwielbiaja to robic i naprawde swietnie pracuja z czlowiekiem ;) Akurat mowiac to, mam na mysli setery - ale i to wyzly :)

Łohoho niewiedzialam ze tylu fotografow uwiecznilo mnie z Jazzem :P Matusz - czy moge wykorzystac Twoje fotki na mojej stronie ( jak ogarnę sie, zeby ja ruszyc? :D)

dlatego ja mówię, nie mam zamiaru rywalizować w sensie, żeby być najlepszym, bo nie o to w tym chodzi... ;) a że wyżły się nadają do agility to już też się potwierdziło, bo pytałem gdzie trzeba ;)

możesz, tylko podpisz ;)

Posted

i ja się przyłącze do wątku wyżeł i agility- wg mnie nie wzystkie ale jak najbardziej nadaja się
Asiaczku musiałabyś zobaczyc Ciri na torze preszkód jest na prawde zwinna i szybka, pokonuje też przeszkody z niesamowitą gracją, aż miło popatrzeć:loveu: ale ona jest drobnym przedstawicielem rasy więc może dltego;)
uwielbia też to robić, żałuje że nie ma w okolicy toru na pewno bym z nią jeździła:lol:

Posted

Jupi napisał(a):
i ja się przyłącze do wątku wyżeł i agility- wg mnie nie wzystkie ale jak najbardziej nadaja się
Asiaczku musiałabyś zobaczyc Ciri na torze preszkód jest na prawde zwinna i szybka, pokonuje też przeszkody z niesamowitą gracją, aż miło popatrzeć:loveu: ale ona jest drobnym przedstawicielem rasy więc może dltego;)
uwielbia też to robić, żałuje że nie ma w okolicy toru na pewno bym z nią jeździła:lol:

Węgrzy mieli swojego czasu w kadrze na m świata agility wyżła węgierskiego. ;)

Posted

Asiu, troszkę się mylisz odnośnie Agility :) Ja uwazam, że każdy pies jest do tego stworzony, ja osobiście po prześwietleniu z Franią w kierunku dysplazji wybieram się na tor, a w Stanach jest Bernardyn, który ma tyle tytułów i ciągle wygrywa, że to niesamowite (mam filmiki na dowód :cool3:)
Wszystko zależy od tego jak nauczy się psa reagować na aport - ja z Franią ćwiczyłam od malutkiego i ona jak teraz widzi aport to jest takim BC - nie do uwierzenia, trzeba zobaczyć na żywo :)

Posted

Matusz napisał(a):
Węgrzy mieli swojego czasu w kadrze na m świata agility wyżła węgierskiego. ;)

I z tego co wiem nadal maja. A z "nie agilitowych ras" bardzo fajnie biegają: Jamnik Franc, rodezjan,goldeny (litwa i cavanowa KOka), wyżlica forumowej Renfri,gończa słowacka BIRA, gończa polska Una(te dwie ostatnie są super). a na pucharze ras na Węgrzech biegał nie jeden vizsla.

Posted

witam Asiu :):) znów miałam przerwę z netem :roll:

jeeejku ile mam do nadrobienia :cool3:

Mam nadzieję, że z moimi słodkimi baskami wszystko dobrze :diabloti: :)

pozdrawiam serdecznie, ajjj stęskniłam się

P.S. a na avatarze maltanopodobny piesek mojej siostry, tymczasowo mieszkaja z nami :) wulkan energii :P

Posted

Cosmo napisał(a):
witam Asiu :):) znów miałam przerwę z netem :roll:

jeeejku ile mam do nadrobienia :cool3:

Mam nadzieję, że z moimi słodkimi baskami wszystko dobrze :diabloti: :)

pozdrawiam serdecznie, ajjj stęskniłam się

P.S. a na avatarze maltanopodobny piesek mojej siostry, tymczasowo mieszkaja z nami :) wulkan energii :P

Ha, no właśnie! Dlaczego taka długo przerwa z netem? Tak się nie robi...

Ale z drugiej strony cieszę się, że jednak o nas pamiętałaś. Z baskami - OK. Koty - OK. My - OK.
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hohoh, ile tu informacji! Wiedziałam, że Mudik ma dużo wiedzy na ten temat.:loveu:
Pzdr.

:oops::oops: oj po prostu się orientuję w temacie ,dobrze?;)

Posted

[quote name='Asiaczek']A Żelcia jest INTERCHAMPIONEM!!!!:loveu::loveu::loveu:

Już oficjalnie jest!!!

Pzdr.
[SIZE="5"]
Wieeeelkie gratulacje :multi::multi::multi:

Nadrobiłam troszkę zaległości fotkowych i ujeły mnie szczególnie ostatnie serie zdjęć akitkowych :loveu:... choć troszkę się przestraszyłam, że zmieniasz upodobania rasowe :evil_lol:.