Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczku, z tego co tam widzę, to ten napis oznacza coś w stylu: uprawiali chętnie sport, prowadzili(samochodem) chętnie sportowo, coś w tym stylu, nie da się tego dosłownie jakoś przetłumaczyć ;)

Posted

miroszki napisał(a):
"Fuhren gerne sportlich", hmm... "Lubili ostrą/szybką jazdę" ;)

trochę dziwnie napisali, można na 100 sposobów przetłumaczyć, ale to chyba najtrafniejsze ;)

bo ostra to np było by stark czy schenell-szybka, a tutaj sportlich jednoznacznie ze sportem... tak czy siak :)

Posted

miroszki napisał(a):
Matusz, Europa to dziwny "kraj" - szybko to tam tylko sportowcy jeżdżą, może dlatego tak napisali :), używając synonimu "sportlich" dla "szybki"

pewnie i tak :) muszę sobie kupić słownik synonimów j.niem.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Alicjo, ja do Was już 3 dzień idę i ... dojść nie mogę...:oops:
Pzdr.

[FONT=Arial]bo Warszawka daleko od Rybnika ;)

znow trafiłam na extra wycieczkę :multi::multi:
[/FONT]

Posted

kaskaSz napisał(a):
Fotka 5 od końca- ciekawe co to tam rośnie- las? A ten widok z mostu /foto 12od końca /w dół-brrrr, nie lubie mostów :evil_lol:

Uczciwie mówiąc, wogóle nie zwracam uwagi na mosty...

miroszki napisał(a):

Asiaczku, zdjęcia jak na zamówienie..! :) Odprężam sie przy nich...

Dzieki!

Enchantress'ka;10546957 napisał(a):
Asiaczek - piękne zdjęcia. Aż miło na nie popatrzeć. :loveu:

Cieszę się!

miroszki napisał(a):
"Fuhren gerne sportlich", hmm... "Lubili ostrą/szybką jazdę" ;)

Miroszki i Marusz - dzieki za pomoc językową.:lol: Ja z niemieckiego - ni du du...

Savannah napisał(a):
Mówiąc krótko, morał z tego taki, że jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy..czyli nie przesadzajmy z szybkościa ;)

Oooo, trafna uwaga! Napisz mi SMS (jak możesz) kiedy do Ciebie dzwonic, bo sie zupełnie pogubiłam...:oops:

Alicja napisał(a):
[FONT=Arial]bo Warszawka daleko od Rybnika ;)

znow trafiłam na extra wycieczkę :multi::multi:
[/FONT]

Witaj, Alicjo! Wczoraj byłam u Ciebie!!! I widziałam strrrasznego potwora latającego z rozwianymi uszami, męczącego piłkę, a potem.... relaksującego się....
Pzdr.

Posted

jamnicze napisał(a):
Gdzie oni tą piłkę golfową umieścili?
http://img170.imageshack.us/img170/6111/resizeofimg5480ix9.jpg

no to niech ja ktoś teraz spróbuje umieścić w dołku :) (najlepiej 1 uderzeniem ;))

Hahaha, dobre!:lol:

A, mam kilka fotek Sajduni z Gdyni, zrobionych przez jedną Panią, na prośbę innej Pani, która lubi baski.:lol: Obu Paniom bardzo dziękuję!
Jak wrócę z pracy - wstawię.
Pzdr.

Posted

Wycieczka obejrzana :lol: - powiedzmy że zaspokoiłaś :evil_lol:;) moją ciekawość co do krajobrazów niemiecko-luksemburskich. Fajnie - a tam to nic innego nie robili tylko w budowanie mostów się bawili :evil_lol: nawet dla zwierzaków :lol:
Czyli tak - po obejrzeniu fajoskiej fotorelacji z drogi już nie będą musiała sama fatygować się w tamte rejony - DZIĘKI :lol:
Pzdr

Posted

panienkabubu napisał(a):
http://img135.imageshack.us/img135/3374/resizeofimg5507ut9.jpg

Co tu dziwnego do tłumaczenia? :eviltong:

"Fuhren gerne sportlich" - jeździli chętnie "po sportowemu" - tłumaczenie doslowne.
Nie widzę tu problemów z tłumaczeniem ;)
Generalnie.... zapierdzielali autostradą i tyle....

Dzieki, Panienko! Juz wiemy co i jak.:lol:

bety napisał(a):
Wycieczka obejrzana :lol: - powiedzmy że zaspokoiłaś :evil_lol:;) moją ciekawość co do krajobrazów niemiecko-luksemburskich. Fajnie - a tam to nic innego nie robili tylko w budowanie mostów się bawili :evil_lol: nawet dla zwierzaków :lol:
Czyli tak - po obejrzeniu fajoskiej fotorelacji z drogi już nie będą musiała sama fatygować się w tamte rejony - DZIĘKI :lol:
Pzdr

O, jaka cwaniara!

anetta napisał(a):
Witaj, Anetta!
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Witaj, Alicjo! Wczoraj byłam u Ciebie!!! I widziałam strrrasznego potwora latającego z rozwianymi uszami, męczącego piłkę, a potem.... relaksującego się....
Pzdr.

[FONT=Arial]
zauważyłam ;)
dziś będą poniedziałkowe foty zjadania rzeczki :evil_lol::evil_lol:
[/FONT]

Posted

Tak na szybko - fotki Sajduni zrobione przez Agnieszkę. Jeszcze raz bardzo serdecznie i ciepło Jej dziękuję i dziękuję Osobie, która Ją o to poprosiła.:loveu:

Miłego dnia!

Pzdr.