Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jupi']Hej
śniło mi się dziś w nocy że jedna z Twoich baskowych dziewczynek była u nas na treningu w Niemczech i cały czas chciała mlekiem wszystkie psy karmić;), wszystkim wpychała pod pyszczek swoją mleczarnie i tyko Ciri cały czas korzystała Twoja baska stała a Ciri podczepiona piła mleczko:evil_lol:
Ty sie denerwowałaś że jakiegoś zapalenia przez to dostanie, a ja sie wkurzałam bo Ciri nic nie chciała robić, w ogóle sie nie koncentrowała na treningu tylko biegała za baskową panienka i mleczko piła:evil_lol:
skąd mi sie to wzieło:niewiem::evil_lol:
Może to jakas podświadomość...
A może wyrzuty na sumieniu, że tak rzadko do mnie zaglądasz...?
Może jakieś narodziny w rodzinie...?
Swoją drogą ciekawe

[quote name='bonita']Witajcie Asiaczki :)Jaka szczęśliwa dzieciarnia :loveu:
http://img401.imageshack.us/img401/4302/psynadworze014hh1.jpg

Dawno mnie nie było, ale jak wiesz u siebie też mnie nie ma zbyt często, wogóle czasu nie mam ostatnio....ehhhhh
Pozdrowionka
Wiem, wiem. Rzeczywiście jestes cośkolwiek nieuchwytna...

[quote name='Alicja']Jupi ale masz sny
Asiaczku a ja liczę , ze kiedyś się spotkam z Twoimi boBaskami ;)

No to pisz, gdzie bedziesz, a ja napiszę, gdzie ja będe... Szansa jest zawsze!

[quote name='Poświata']Taaak, ogród to wspaniały wynalazek :cool3:...
A tak a propo ogrodu, może wreszcie zmontujemy jakieś spotkanko :hmmmm: ???
Tak, to faktycznie ciekawe, cóż może oznaczać sen o karmieniu piersią :evil_lol:... hmmmmm, wiosna się zbliża..., a co za tm idzie, wszystko się budzi ze snu zimowego, no i te pszczółki, ptaszki i inne zwierzątka... hmmmm... lten tego... udzie tez się budzą... iiiiiii...
...co ja będę tu pisać... resztę każdy niech sobie dośpiewa :evil_lol:.
Spotkanko - dobra rzecz!:lol:
Ja mam wolne weekendy po 3 marcu! I co, kosimy Larę?

[quote name='cavallo']Witaj Asiaczku!! :loveu:

Pozdrowionka dla Was zostawiam!!
Przychodzę sobie tu nacieszyć się Baseczkami chociaż wirtualnie... :loveu:
Jakos cię mało na forum. A przeciez studia juz się skończyły,prawda?

[quote name='Matusz']hej Asiaczki :multi::loveu::multi:

jesteście może Grudziądz albo Dobre Miasto?:razz:

Matusz - znowu pudło...:shake:
Pzdr.

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Sprawdziłam, sędzia w Grudziądzu - p. Ewa Szeliga-Szeremeta. Termin nadsyłania zgłoszeń - do końca marca br.
No to nie pozostaje nam nic innego, jak czekac na efekty Klubowej...
pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
NO, dobra..... może Grudziądz? Ale nic nie obiecuję. Wszystko zalezy od efektów Wystawy Klubowej w Legionowie...
pzdr.

Bedziesz w Leginowie?

Posted

Asiaczek napisał(a):

Spotkanko - dobra rzecz!:lol:
Ja mam wolne weekendy po 3 marcu! I co, kosimy Larę?

Pzdr.
Ja od pierwszego będę miała zajęte soboty w samym środku dnia. Konrad zaczyna kurs w Warszawie i przez pierwsze parę razy raczej mu potowarzyszę, ale ok.18 powinniśmy juz doturlac się do domu. W niedziele siedzimy w domku.
Jeśli uważasz że Lalunia nadaje się już do koszenia, to czemu nie, wskazane żebym sie przeszkoliła w temacie :lol:.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Czyli niczym nie ustępuje swoim starszym braciom i siostrom...:loveu:
Pzdr.

-----------------------------------------------------------------------
Witam,

No właśnie .............., trochę o spaniu na kolanach :-)
kolana są najlepsze na drzemki, kolana są najlepsze, żeby na nie próbować wskakiwać i trochę je podgryźć :-)
a w ogóle chciałam zameldować o postępach mojego/naszego najsłodszego Baska Anjaro
a więc.... dziś pierwszy spacer zakończył się dwoma sukcesami :-)
apetyt bardzo dobry;
sen znakomity - Anjaro przesypia całe noce na futrzaku przed naszym łóżkiem :-)
mimo posiada własnego genialnego legowiska, korzysta z niego tylko w dzień, a wieczorkiem przychodzi "stróżować" na futrzaka i przesypia bardzo ładnie, nie budzi sie w ogóle
rano siusiu i te inne :-), dziś pierwszy poranny spacer (wcześniej były tylko południowe)
później śniadanko, inspekcja domu
zwiedzanie łazienki, gdzie rano dzieje się tyle ciekawych rzeczy
co dziwne Anjaro w ogóle nie boi się szumu i hałasu urządzeń elektrycznych (suszarka, szczoteczka do zębów), a nawet działa to na niego usypiająco
z dnia na dzień jest nam coraz lepiej :-)
no i oczywiście pilnie ćwiczymy do wystawy
pozdrawiam bardzo serdecznie

Dusia3

Posted

lady_m napisał(a):
Bedziesz w Leginowie?

Musowo!:lol:

Poświata napisał(a):
Ja od pierwszego będę miała zajęte soboty w samym środku dnia. Konrad zaczyna kurs w Warszawie i przez pierwsze parę razy raczej mu potowarzyszę, ale ok.18 powinniśmy juz doturlac się do domu. W niedziele siedzimy w domku.
Jeśli uważasz że Lalunia nadaje się już do koszenia, to czemu nie, wskazane żebym sie przeszkoliła w temacie :lol:.

No to ewentualnie - niedziela! Ile obecnie Lara ma miesięcy?

Dusia3 napisał(a):
-----------------------------------------------------------------------
Witam,

No właśnie .............., trochę o spaniu na kolanach :-)
kolana są najlepsze na drzemki, kolana są najlepsze, żeby na nie próbować wskakiwać i trochę je podgryźć :-)
a w ogóle chciałam zameldować o postępach mojego/naszego najsłodszego Baska Anjaro
a więc.... dziś pierwszy spacer zakończył się dwoma sukcesami :-)
apetyt bardzo dobry;
mimo posiada własnego genialnego legowiska, korzysta z niego tylko w dzień, a wieczorkiem przychodzi "stróżować" na futrzaka i przesypia bardzo ładnie, nie budzi sie w ogóle
rano siusiu i te inne :-), dziś pierwszy poranny spacer (wcześniej były tylko południowe)
później śniadanko, inspekcja domu
zwiedzanie łazienki, gdzie rano dzieje się tyle ciekawych rzeczy
co dziwne Anjaro w ogóle nie boi się szumu i hałasu urządzeń elektrycznych (suszarka, szczoteczka do zębów), a nawet działa to na niego usypiająco
z dnia na dzień jest nam coraz lepiej :-)
no i oczywiście pilnie ćwiczymy do wystawy
pozdrawiam bardzo serdecznie

Dusia3

Dusia3 - lejesz miód na moje serce, naprawdę!:loveu:

A my, tzn. Erka, dzisiejszy popołudniowy spacerek zakończyła jednym, ale za to tresciwym sukcesem. Natomiast problem jest wtedy, gdy trzeba nieco mocniej pociagnąć Erkę na smyczce... Oj, to nie podoba sie naszej Panience, oj, nie! Jutro dalszy ciąg ćwiczeń z Erka i Lowką.
Pzdr.

Posted

No to można ją skosić. albo poczekajmy do np. kwietnia.

Natomiast grzywkę podciąć - ja lubię, jak sztucerki maja piękna grzywkę i brodę! I dlatego baaaardzo niechetnie podcinałabym grzywkę. Ale jezeli uprzesz się, to trudno. Będzie tak, jak chcesz.
pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
No to można ją skosić. albo poczekajmy do np. kwietnia.

Natomiast grzywkę podciąć - ja lubię, jak sztucerki maja piękna grzywkę i brodę! I dlatego baaaardzo niechetnie podcinałabym grzywkę. Ale jezeli uprzesz się, to trudno. Będzie tak, jak chcesz.
pzdr.
To znaczy ja sie nie upieram, ale jak patrzę na fotki sznaucerów i małych i dużych, to one mają boki nad okiem podcięte, a zostawioną grzywke tylko nad czołem. Natomiast Lara ma totalny nieład i nie wiem czy jej to poprostu nie przeszkadza.
Asiu, nie masz gdzieś tam w przepastnych szufladach fotek swoich sznaucerów ??? Chętnie bym obejrzała.
A z koszeniem to faktycznie może przeczekac jak sie zrobi cieplej, Lalunia dużo przebywa na dworzu.
Zresztą zobaczysz i ocenisz sama.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Mam, ale musze je najpierw zeskanowac. Jak nie zdążę przed naszym spotkaniem, to je po prostu wezmę ze sobą, OK
pzdr.
OK, czekam w takim razie na twój wolny czas i podanie daty, jeśli w niedzielę to może by każda. My już od dwóch tygodni bez Wojtka, mniej mobilni, to i mniej gdzieś dalej się ruszamy :shake:.

Posted

lady_m napisał(a):
Piekna Sajdunia bedzie mieszkac blisko mnie :loveu:

Super :multi: w końcu ktoś ktoś z pobliża. Sajdunia bardzo lubi głaskanki, więc jak zrobi się nieco ładniej (dzisiaj okropnie leje i wieje :angryy:) to może spotkamy się na spacerku. A w jakiej dzielnicy mieszkasz?
Asiaczek napisał(a):
Jak ja zazdroszczę Gosi ogrodu.... W sprzyjającym momencie (słońce!) Maluchy sioo na dwór i jaka ulga dla domu...:lol:

Oj, ja też. Jak wzięłam małą na pierwszy spacer, to nie wiedziałam gdzie ją postawić, bo same g... na trawnikach. Obawiam się, że duuuuużo czasu upłynie zanim ludzie nauczą się sprzątać po swoich pupilach :shake:
Dusia3 napisał(a):

Dusia3

Ja miałam nieco trudniejszą przeprawę, bo TŻ postawił sprawę jasno: pies śpi u siebie i nie ma wstępu do sypialni (drzwi są zamknięte).
Trzeba było utulić Sajdunię na noc i cichcem wymknąć się do łużka. Najpierw raz w nocy się budziła (i znowu było usypianko), ale juz drugą noc ładnie przespała :loveu:. Rano jak słyszy budzik, a dzisiaj ciężko nam się wstawało, to zaczyna nas poganiać ;)

I musimy się jeszcze pochwalić, dzisiaj była pierwsza kupka na dworze :loveu:

Posted

jamnicze napisał(a):
Super :multi: w końcu ktoś ktoś z pobliża. Sajdunia bardzo lubi głaskanki, więc jak zrobi się nieco ładniej (dzisiaj okropnie leje i wieje :angryy:) to może spotkamy się na spacerku. A w jakiej dzielnicy mieszkasz?

Aktualnie mieszkam za miastem ale na spacerek jestem chetna :loveu:
Dopasuje sie oczywiscie, bo jestem osoba w pelni mobilna ;)

Asiaczek napisał(a):
Musowo!:lol:

Super :multi:
Moze wreszcie bedzie okazja sie przywitac :lol:

Posted

Poświata napisał(a):

Jakby co to ja też do lary służę,podam Ci na PW adres mojej pracy tam w galerii jest sporo psiaków ,na tym kompie nie mam tych zdjęć ,gdzieś na lytce po prawdzie nie chce mi się szukac teraz więc na stronie wejdz w galerie i przeglądnij na pewno jest kilka sznupków i nawet jakieś portrety głowki.

Posted

[quote name='jamnicze']
Ja miałam nieco trudniejszą przeprawę, bo TŻ postawił sprawę jasno: pies śpi u siebie i nie ma wstępu do sypialni (drzwi są zamknięte).
Trzeba było utulić Sajdunię na noc i cichcem wymknąć się do łużka. Najpierw raz w nocy się budziła (i znowu było usypianko), ale juz drugą noc ładnie przespała :loveu:. Rano jak słyszy budzik, a dzisiaj ciężko nam się wstawało, to zaczyna nas poganiać ;)

I musimy się jeszcze pochwalić, dzisiaj była pierwsza kupka na dworze :loveu:
No to pierwsze qupy mamy za sobą! Baaaardzo mnie to cieszy!:lol:

[quote name='lady_m']
Super :multi:
Moze wreszcie bedzie okazja sie przywitac :lol:
No właśnie! Aż głupio, tyle czasu korespondujemy ze sobą, a w realu to się jeszcze nie widziałysmy...

[quote name='Agappe']cuuuuuuuuuuuuuuuudooooooooo:loveu::loveu::loveu::loveu:
Nooooo, Słodziaki!
Pzdr.