Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
Oj, duzo można napisac. W duzym skrócie: energiczne, niezalezne, nie szczekają, lubią jeść, lubię ciepełko...

Przeczytaj 2 artykuły, jakie sa zamieszczone na mojej stronie.
Pzdr.

Ooo to coś jak ja.....:evil_lol: Już mają u mnie plus, bo szczekliwych psów to nie lubię....energiczne, jak najbardziej...:loveu:
Właśnie czytam te artykuły, brzmi to bardzo ciekawie....

Posted

I ostatnie juz porównanie podczas wystawy we Wrocławiu - o tytuł Zwycięzca Rasy (BOB):
Od lewej:
JAZZY BOY Asiaczek - NDPwR,
AFREYA HANACEK Bajunga - Zwyc. Młodzieży,
JELLY JOSHREEN Asiaczek - NDSwR.

Cdn.
Pzdr.

Posted

Cambel&Megi napisał(a):
Mam jeszcze takie pytanie....Czy Basenji nadają się do szkolenia?

Co prawda basenji biorą udział (w USA, Kanadzie, Skandynawii) w Agility, ale trzeba naprawde duzo napracować się, aby mieć z basenji wyniki... Jak dla mnie, to baski sa po prostu nieprzewidywalne i to jest w nich i piękne i czasami denerwujące...
pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Co prawda basenji biorą udział (w USA, Kanadzie, Skandynawii) w Agility, ale trzeba naprawde duzo napracować się, aby mieć z basenji wyniki... Jak dla mnie, to baski sa po prostu nieprzewidywalne i to jest w nich i piękne i czasami denerwujące...
pzdr.

Mhmm czyli kolejna miłość nie do szkolenia... :eviltong:
Dziękuję za informacje. :)
Pzdr.

Posted

Matusz napisał(a):
NDSwR

i tak zostało wszystko zgarnięte przez Asiaczki, i CACIB i res. CACIB :diabloti:

Tak, prawda/ A BOB'a otrzymał Dżezik! Czyli ... hattrick!!!

agaciaaa napisał(a):
Asiaczku, szalejesz z fotkami! :loveu: i bardzo dobrze ;)

Obiecałam, to staram sie dotrzymac słowa!

Jeszcze troche fotek z Wrocka jest, ale połowa juz "pooooszła".
Pzdr.

Posted

[quote name='Matusz']a jak Wy tzn ty Asiaczku i Savannah się poznaliście?? ona z Poznania ty z Wawy:diabloti:

[quote name='Asiaczek']Nie pamiętam dokładnie, ale to Lidka zrobiła ten pierwszy krok, chyba przy pomocy naszej wspólnej koleżanki - Moniki (zpr). I dalej tak jakos poszło... Bardzo sobie chwalę tę przyjaźń z Lidką :loveu:i bardzo żałuję, że mieszka tak daleko ode mnie...

Lidka ma ogromna wiedzę praktyczną nt. ras, zachowań psów. Lubi i umie prezentować je na ringach, a baski w szczególności. Cóż można więcej napisać?
pzdr.
Jak my sie poznałysmy? Asiaczku, nie, nie przez ZPR... Fakt, to ja zrobiłam pierwszy krok to juz chyba 5 lat temu... Napisałam do własciciela Fingala - Basenji - i on mi dał kontakt do Ciebie. I tak sie pokrotce zaczeło:loveu: Juz wtedy zapowiedziałam ze jak basenji to tylko Asiaczek !:lol:

Rowniez bardzo sobie cenie przyjazn z Asiaczkiem. Podziwiam ten zapał, miłosc i oddanie swoim psom. Oraz ogromna wiedze na temat rasy, jak i bardzo przemyslane dobieranie kryc przez co efekty sa super. Dzieki Asiaczkowi mogłam poznac blizej ta rase, poobcowac z nia dłuzej..
Co zaowocuje niedługo tym, ze sama zostane włascicielem takiego małego Asiaczka :loveu: ale to coming soon...

I fakt, bardzo lubie wystawiac Basenji - mimo ich nieprzewidzialnosci, uwazam ze doskonale sie je wystawia - zwłaszcza efektowne psy - małym wyzwaniem była dla mnie kiedys Buszka - na jej pierwszej wystawie gdzie dopiero sie poznałysmy - ale na szczescie juz druga wystawa i było super, skonczyło sie nawet miejscem na pudle...:loveu:
Ostatnio mi sie bardzo dobrze wystawialo Dzezika - mam nadzieje ze to zaowocuje wynikami na ringach w Austrii.

Dobra rozpisałam sie chyba, az za bardzo :lol: na tym koncze swoje przemyslenia...;)

[quote name='Matusz']bardzo ładnie prezentują się dziewczyny ;)
No, BUSZKA sie ładnie prezentuje :eviltong: ;)

Posted

Savannah napisał(a):
Jak my sie poznałysmy? Asiaczku, nie, nie przez ZPR... Fakt, to ja zrobiłam pierwszy krok to juz chyba 5 lat temu... Napisałam do własciciela Fingala - Basenji - i on mi dał kontakt do Ciebie. I tak sie pokrotce zaczeło:loveu: Juz wtedy zapowiedziałam ze jak basenji to tylko Asiaczek !:lol:

Musisz mi to przypomnieć, bo ja juz nie pamietam początków. No, cóz, wiek robi swoje...:lol:
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']W czwartek Lidka przyjezdża do W-wy, bierze Jotki i jedzie z nimi do Austrii na 2xCACIB!!!:lol::multi:
i w srode kupuje bilety na pociag:lol:

[quote name='Matusz']aha, rozumiem ;)
fajnieee:p

no to licze na trzymanie za nas kciukow :eviltong:;)

Posted

[quote name='Savannah']i w srode kupuje bilety na pociag:lol:

no to licze na trzymanie za nas kciukow :eviltong:;)

oby dwa będą mocno zaciśnięte

a co to są jotki ?:oops: