Agappe Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 no to kolejna socjologia organizacji za mną coś czuje, że to będzie mój ulubiony przedmiot:angryy: wchodzimy do sali razem z inną grupą, która miała w tym czasie okienko i chciala wcześniej zaliczyć te zajęcia, wiec było nas ok 50 osób. profesor powiedział, że w takim razie skoro jest tak dużo osób to On nie jest w stanie sprawdzić naszych notatek i mamy wyjąć karteczki. dostaliśmy 2 pytania: 1.Na podstawie lektury Scotta oraz lektur na pierwsze zajęcia dokonaj symulacji koalicji rządowej, która powstanie po wyborach. 2.Zinterpretuj następujacy wzór P=f(Aw x Aw) w świetle osiągnięć tegorotecznego laureata Nagrody Nobla z ekonomii. wszyscy patrzyli na pytania mniej więcej tak :crazyeye::crazyeye::crazyeye: profesor powiedział, że laureat Nagrody Nobla skończył nasz wydział i mielismy dzień żeby zapoznać się z tą tematyką i powinniśmy już wiedziec o co chodzi i to jest test z naszej wiedzy ogólnej za to pierwsze pytanie rozwinął tak, że na podstawie profesjonalnej literatury (która nijak nie wiązała się z polityką i koalicją - o nadzorze w spółkach akcyjnych), którą mielismy przeczytac powinniśmy wiedziec jak tgo zrobić. potem ktoś(z tej innej grupy) wszedł do sali i chciał tylko zabrać swoje rzeczy. profesor kazał mu natychmiast wyjść, chłopak go jednak minął i zabrał swoje rzeczy, po tym profesor powiedział mu, że stawia mu jedynke (ciekawe bo takich ocen nie ma na studiach:razz:) w trakci pisania (po jakiś 3-5 minutach) profesor powiedział, że jeśli ktoś odpowie tylko na jedno pytanie to będzie dla niego znak lekceważenia, równoznaczne z oceną 2 i nieobecnością. 2 osoby wstały i chciały wyjść, ale prof powiedział, żeby zostali jeszcze (ja też juz miałam wstawać, ale skoro ich "posadził" uznałam, ze poczekam jeszcze te kilka minut) po kolejnych 2-3minutach prof podyktował kolejne pytanie 3.Zinterpretuj w świetle podtytułu dzisiejszych zajęć następujące zdanie "W gruncie rzeczy życie społeczne opiera się na posłuszeństwie (..nie zdążyłam przepisać) " i po jakiś 30 sekundach powiedział, zebyśmy przestali pisać.. jakie emocje były w nas jest dość łatwo się domyślić :angryy::angryy::angryy: po czym pan profesor zmienił slajd - na którym była mowa o eksperymencie i powiedział " jak widać eksperyment się udał":angryy::angryy::angryy: jak Wam sie podoba tego typu nauczanie????????????? ---- aha dodam tylko, że profesor potem przyznał, ze odpowidzi na pierwsze pytanie nie da się udzielić, a wzór do drugiego wymyślał pisząc go na tablicy Quote
Asiaczek Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 Agappe napisał(a):no to kolejna socjologia organizacji za mną coś czuje, że to będzie mój ulubiony przedmiot:angryy: wchodzimy do sali razem z inną grupą, która miała w tym czasie okienko i chciala wcześniej zaliczyć te zajęcia, wiec było nas ok 50 osób. profesor powiedział, że w takim razie skoro jest tak dużo osób to On nie jest w stanie sprawdzić naszych notatek i mamy wyjąć karteczki. dostaliśmy 2 pytania: 1.Na podstawie lektury Scotta oraz lektur na pierwsze zajęcia dokonaj symulacji koalicji rządowej, która powstanie po wyborach. 2.Zinterpretuj następujacy wzór P=f(Aw x Aw) w świetle osiągnięć tegorotecznego laureata Nagrody Nobla z ekonomii. wszyscy patrzyli na pytania mniej więcej tak :crazyeye::crazyeye::crazyeye: profesor powiedział, że laureat Nagrody Nobla skończył nasz wydział i mielismy dzień żeby zapoznać się z tą tematyką i powinniśmy już wiedziec o co chodzi i to jest test z naszej wiedzy ogólnej za to pierwsze pytanie rozwinął tak, że na podstawie profesjonalnej literatury (która nijak nie wiązała się z polityką i koalicją - o nadzorze w spółkach akcyjnych), którą mielismy przeczytac powinniśmy wiedziec jak tgo zrobić. potem ktoś(z tej innej grupy) wszedł do sali i chciał tylko zabrać swoje rzeczy. profesor kazał mu natychmiast wyjść, chłopak go jednak minął i zabrał swoje rzeczy, po tym profesor powiedział mu, że stawia mu jedynke (ciekawe bo takich ocen nie ma na studiach:razz:) w trakci pisania (po jakiś 3-5 minutach) profesor powiedział, że jeśli ktoś odpowie tylko na jedno pytanie to będzie dla niego znak lekceważenia, równoznaczne z oceną 2 i nieobecnością. 2 osoby wstały i chciały wyjść, ale prof powiedział, żeby zostali jeszcze (ja też juz miałam wstawać, ale skoro ich "posadził" uznałam, ze poczekam jeszcze te kilka minut) po kolejnych 2-3minutach prof podyktował kolejne pytanie 3.Zinterpretuj w świetle podtytułu dzisiejszych zajęć następujące zdanie "W gruncie rzeczy życie społeczne opiera się na posłuszeństwie (..nie zdążyłam przepisać) " i po jakiś 30 sekundach powiedział, zebyśmy przestali pisać.. jakie emocje były w nas jest dość łatwo się domyślić :angryy::angryy::angryy: po czym pan profesor zmienił slajd - na którym była mowa o eksperymencie i powiedział " jak widać eksperyment się udał":angryy::angryy::angryy: jak Wam sie podoba tego typu nauczanie????????????? ---- aha dodam tylko, że profesor potem przyznał, ze odpowidzi na pierwsze pytanie nie da się udzielić, a wzór do drugiego wymyślał pisząc go na tablicy Takie nauczanie wogóle mi się nie podoba, a profesor to KRETYN... Dobrze, ze mnie tam nie było...:angryy: Pzdr. Quote
Savannah Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Aqappe normalnie SZOK !! co za czlowiek !!! U mnie na szczescie takich jeszcze nie spotkalam... ja dzis mialam pierwsze kolokwium... dostalam 4+ :lol: wiec cuda sie zdarzaja :evil_lol: a mnie tez dzisiaj wkurzyli bardzo w tej szkole - babki w dziekanacie, no normalnie szok, nie moga udzielic ZERO informacji, zero POMOCY.. wogole zachowuja sie jak by tych co do nich przychodza miały gleboko gdzies...:roll: chciałam zlozyc podanie o stypendium socjalne - notabene do 15 bylo tylko mozna skladac, ale sekretariat byl przez ostatni tydzien zamkniety na 3 spusty i w poniedzialek tez - to mi dzisiaj raczyly powiedziec, ze moj wniosek bylby rozpatrzony w styczniu :roll: a pozatym pytalam co mam wpisac w to bo nie wiem na prawde... to nie odpowie bo jak by to bylo:shake: mowie do niej ze pani powinna pomagac studentom a ona na to, ze wcale nie musi:crazyeye: poza tym jeszcze mi powiedziala ze ten wniosek to za mało i powinnam miec jeszcze cos - oczywiscie co nie powiedziała, to ja jej pytam sie a co ma byc jeszcze to ona mi na to ze ona info nie udziela... SZOK ! nie oddałam i zmieliłam ten wniosek ze zlosci.... :angryy: Aqappe my mamy normalnie grupe 50 osob tylko na jezyki jest podział po pol. wiec dzis na kolokwium, poprosił poł klasy o wyjscie, za chwile jak tamci skonczyli to my moglismy wejsc i zaczac... Quote
Agappe Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Savannah napisał(a):Aqappe normalnie SZOK !! co za czlowiek !!! U mnie na szczescie takich jeszcze nie spotkalam... ja dzis mialam pierwsze kolokwium... dostalam 4+ :lol: wiec cuda sie zdarzaja :evil_lol: a mnie tez dzisiaj wkurzyli bardzo w tej szkole - babki w dziekanacie, no normalnie szok, nie moga udzielic ZERO informacji, zero POMOCY.. wogole zachowuja sie jak by tych co do nich przychodza miały gleboko gdzies...:roll: chciałam zlozyc podanie o stypendium socjalne - notabene do 15 bylo tylko mozna skladac, ale sekretariat byl przez ostatni tydzien zamkniety na 3 spusty i w poniedzialek tez - to mi dzisiaj raczyly powiedziec, ze moj wniosek bylby rozpatrzony w styczniu :roll: a pozatym pytalam co mam wpisac w to bo nie wiem na prawde... to nie odpowie bo jak by to bylo:shake: mowie do niej ze pani powinna pomagac studentom a ona na to, ze wcale nie musi:crazyeye: poza tym jeszcze mi powiedziala ze ten wniosek to za mało i powinnam miec jeszcze cos - oczywiscie co nie powiedziała, to ja jej pytam sie a co ma byc jeszcze to ona mi na to ze ona info nie udziela... SZOK ! nie oddałam i zmieliłam ten wniosek ze zlosci.... :angryy: Aqappe my mamy normalnie grupe 50 osob tylko na jezyki jest podział po pol. wiec dzis na kolokwium, poprosił poł klasy o wyjscie, za chwile jak tamci skonczyli to my moglismy wejsc i zaczac... Savannah przyzwyczajaj się :evil_lol::evil_lol: a do stypendium socjalnego musisz chyba załączyć jakieś zaświadczenie o zarobkach rodziny.. nasze panie w dziekanacie nie potrafiły np 2 tygodnie temu powiedzieć czy mamy zajęcia tego dnia (była inauguracja roku) i wiele rzeczy, które powinny wiedzieć też sa im kompletnie obce, ale przynajmniej NIEKTÓRE z pań w dziekanacie są miłe ;) Quote
Asiaczek Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 Savannah - brawo za pierwsze kolokwium!!! 4+ to super ocena!!! BRAWO!!! Pzdr. Quote
sylrwia Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Agappe wspólczuje takiego wykładowcy:shake: Asiaczku ja tu zerkam do Ciebie, wszelkimi możliwymi sposobami bo mój komputer na serwisie a tu nowej panny zdjęć nie ma:roll: Quote
Asiaczek Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 Juz wklejam, juz, juz... Tak sobie panienka śpi... ...a czasami tak odpoczywa... ...i tak... Potrafimy się nawet bawić. ale ta zabawka to jakas połamana... nie podoba mi się! Ale tam, na górze na pewno jest coś ciekawszego... Cdn. Pzdr. Quote
Agappe Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 [quote name='Asiaczek'] ...i tak... http://img510.imageshack.us/img510/4262/resizeofkwiecien07104ub4.jpg Pzdr. cudne zdjecie!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
Matusz Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Witam Asiaczki śliczna panienka :loveu::loveu::loveu: do Poznania jeszcze 24 dni :eviltong::multi: Quote
Bewarka Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Jakie śliczne...:loveu: co za minki! :p Quote
Asiaczek Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 Cd. Czasami zjadamy jakies smakowite resztki jogurcikowe... Czasami pilnujemy squada... O, brama otwarta, czyzby nikogo tu nie bylo?! No to zapraszam na włoście... Hahaha, ale Was nabrałam! U nas w domku zawsze Ktoś jest w domku! pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 [quote name='matusz5']Witam Asiaczki śliczna panienka :loveu::loveu::loveu: do Poznania jeszcze 24 dni :eviltong::multi: Odliczaj odliczaj! Bo ja powoli tracę rachubę - mam za duzo rzeczy do zrobienia, załatwienia, ustalenia, oddzwonienia....eh, doba za krótka! A jeszcze dopada mnie jesienne zmęczenie. Pzdr. Quote
Savannah Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Slicznotka :loveu: To zaszczyt dla mnie byc Jej handlerem:loveu: PS: dzis plan powtorkowy sie powiodl?? :razz: Quote
Asiaczek Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 Tak, ale Buszka kazała sie dłuuuugo prosic...:lol: Pzdr. Quote
hanacek Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Asiaczek- ja widziala na stronkach u Pie co pokryla swojim pregowanym psiakem trikolor sunie- no to bedzie ale BRAK!!!!:placz::angryy: Quote
Asiaczek Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 Hanacek - tak dokładnie! Tych kolorów nie łączy się!!! Ciekawe, dlaczego Pia to zrobiła...? pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 Kananga - ja zawsze chętnie czytam na moim FB takie cudne wiadomości!!! Poza tym moj FB nosi tytuł "... przyjaciele...". A Ty się do nich zaliczasz! Brawo dla TOGO, to się dzielnie chłopak spisał. Mogą sobie z Felka podać łapki, chociaż Felka to "tylko" Champion Rumunii bez tego dodatkowego tytułu...;) I faktycznie brak mi tej dodatkowej pary rak..:cool1: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 A nawet jak jeszcze nie wiedzą, to się dowiedzą... hahaha pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 Nam tego tytułu nie dawali, bo to tylko na konkretnych wystawach jest. Ale tez się cieszę, że Felka jeszcze w wieku 6 lat jest w stanie pokonać konkurencje z Niemiec... (Mister Koch pewnie w tym momencie dostał czkawki...)... pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 To gdzie następnym razem się widzimy? BTW - dostałaś płytę? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 Pewnie! Ja tam nikomu niczego nie żałuję (no, prawie...;)). Niech sobie czkają do bólu...:evil_lol: To gdzie się widzimy? Napisz może na PW, jak nie chcesz tutaj sie wypisywać, co? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 Dobre! Juz to widzę... A CD wysłałam na wioskę... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 No i napisz mi, czy rzeczywiście w skrzynce znalazłaś plytę, OK? No, ja juz spadam, bo dzisiaj musze wstać o 5.00 ... Dobranocka!!!:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 Wieści z Dortmundu 2007: JUST FOR YOU Asiaczek FCI - dosk.1, CAC, VDH, BOS, CACIB, BOB, Bundessieger 2007!!!!! A tak przy okazji, handlerka Dżastika rozmawiała z Jennifer (właścicielką ojca Dżastika), która stwierdziła, że Dzastik jej sie baaaardzo podoba!!! Wiecie jakie to miłe? Pzdr. Quote
Recommended Posts