Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja nigdy nie rzucam słów na wiatr , jak mówię że będę to i jestem :diabloti:
teraz będę zadawac milion pytań , bo absolutnie nie znam tej rasy ,no z widzenia i z fot tylko.

Dlaczego pytam o szczekaniu , staffiki podobno tez nie szczekają :diabloti:
mój ujada za milion pincet staffików :diabloti:

O to super baski gadają :) lubie takie "rzadkie " i ciekawe rasy psów.
Pewnie to plotka ,ale coś mi się o ucha obiło że one inaczej pachną ? i że psy nie bardzo je akceptują ? prawda czy fałsz ?

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Vectra, na powitanie: KENTARO WITH ME Asiaczek w specjalnej odsłonie dla Ciebie.:lol: Jak na maluszka przystało, Kenio wykonuje różne-różniste czynności. Na przykład:

Udaje zajączka/króliczka

Szperacz

Chodziarz (zobacz, jaki ma wyrzut przedniej łapki!) Maratończyk bez mała....

Eksplorator nieznanego...

Pozer-inaczej.

Konik.

Odstraszacz.

Ochroniarz (Kenio pilnuje plecaczka, kupionego spec. dla nowego aparatu).
Mały, a jaki zmyślny!

Prawda, że jestem Kenio-Niezbędny?:lol::loveu:

Pzdr.

Posted

Vectra napisał(a):

O to super baski gadają :) lubie takie "rzadkie " i ciekawe rasy psów.
Pewnie to plotka ,ale coś mi się o ucha obiło że one inaczej pachną ? i że psy nie bardzo je akceptują ? prawda czy fałsz ?

Tak. Baski nie mają swojego, typowego psiowego zapachu. Nawet jak zmokną, to w domu nie pachnie"mokrym psem". One poprostuprzyjmują zapachotoczenia, np. pościeli, kremu do rąk itp.
Moje baski na osiedlu nie za bardzo są akceptowane, ale to raczej moja w tym" zasługa", bo chodzą na smyczy. Ale np. na spacerach na PM lub Fortach - nie widzę specjalnych problemów z zaprzyjaźnianiem się basków z innymi rasami. Fakt - wszystkie są bez smyczy i na obcym terenie...
Pzdr.

Posted

Vectra napisał(a):
Rewelacyjny jest Kenio :)

aktualnie siedze na twojej stronce ;) zaczynam chyba szukać info o tych psiakach :)

Miłego szperania. Kenio Ci w tym pomoże.:lol:
A ja mówię Dobranocka i Tobie tez życzę sennych senków.
Jutro, niestety też jest dzień i trzeba iśc do pracy.
Pzdr.

Posted

Ja oczywiście jestem zazdrosna:-( Kocham Kenia, a tu takie słodkie zdjęcia dedykowane Vectrze....:placz: Asiaczek, to jest niesprawiedliwe!

Śliczne zdjęcia! Miłego dnia!!!:loveu:

Posted

cavallo napisał(a):
Ja oczywiście jestem zazdrosna:-( Kocham Kenia, a tu takie słodkie zdjęcia dedykowane Vectrze....:placz: Asiaczek, to jest niesprawiedliwe!

Wiem co czujesz... :-(

Posted

[quote name='simbik']Konik.

Śliczny Kenio :loveu: , najbardziej podoba mi się w wersji konika :lol: .

Też mi się najbardziej podoba Kenio w wersji konika!
Na lipcowy spacerek niestety też sie nie załapię - mnóstwo obowiązkow tuż przed wyjazdem mam nadzieję że na długi urlop!
Asiu! Ty przynajmniej nie masz problemów z dojazdem do pracy z powodu rewolucji w komunikacji, która zaczyna sie w sobotę.
Pozdrawiam Ewa

Posted

Helo!Helo!Helo!

Jestem u Was, i zostawiam ślad co by nie było, ze już nie lubię Asiaczkowej cioteczki:p

Nerki mi życ nie dają ale naszczęście psanie nie wymaga użycia nerek ale żeby dojśc do komputera trze3ba się podniesc, a to już na serio BOLESNE!:crazyeye:

No nic, pozdrawiam i życzę zdrooffka!

Posted

No więc przernęłam przez jakies 50 stron Asiaczku:cool3:
Spóźnione ale jak zawsze szczere gratulacje z wystaw z ost.3 miesięcy:loveu:;)
Bardzo podobaja mi sie fotki chyba zKowna z Jumą naprawde fajny pies, cały miot udany był, oj tak :))
Napisze Ci smsa czy uda mi sie dojechać do Grodu Kraka, szukam narazie transportu:razz:

Posted

cavallo napisał(a):

Śliczne zdjęcia! Miłego dnia!!!:loveu:

Dla Ciebie będą dzisiaj fotki Mania. Może tak być?:lol:

lady_m napisał(a):
Wiem co czujesz... :-(

A co? Czyżbyś i Ty była wielbicielką Kenia? Jesli nawet, to dla Ciebie będą fotki Kalimerki, OK?:lol:

Czoko napisał(a):
Też mi się najbardziej podoba Kenio w wersji konika!
Na lipcowy spacerek niestety też sie nie załapię - mnóstwo obowiązkow tuż przed wyjazdem mam nadzieję że na długi urlop!
Asiu! Ty przynajmniej nie masz problemów z dojazdem do pracy z powodu rewolucji w komunikacji, która zaczyna sie w sobotę.
Pozdrawiam Ewa

Jesooo, nie strasz.... gdzie ta rewolucja ma być?

Vectra napisał(a):
Dzień dobry rodzince z fajnymi psami :)
a my może się spotkamy na lipcowej wystawie ?

Pewnie! Ja będę chyba w sobotę, tzn. w ten dzień, kiedy jest V gr. Ale będę towarzysko...

gosikf & dogs napisał(a):
Helo!Helo!Helo!

Jestem u Was, i zostawiam ślad co by nie było, ze już nie lubię Asiaczkowej cioteczki:p

Nerki mi życ nie dają ale naszczęście psanie nie wymaga użycia nerek ale żeby dojśc do komputera trze3ba się podniesc, a to już na serio BOLESNE!:crazyeye:

No nic, pozdrawiam i życzę zdrooffka!

Dzięki za pamięć! :lol: I życzę Tobie zdrówka (nerki to powazna sprawa!), sobie - fotek Twojego psiaka.... Taka jestem chytra, ot co!:lol:

Savannah napisał(a):
No więc przernęłam przez jakies 50 stron Asiaczku:cool3:
Spóźnione ale jak zawsze szczere gratulacje z wystaw z ost.3 miesięcy:loveu:;)
Bardzo podobaja mi sie fotki chyba zKowna z Jumą naprawde fajny pies, cały miot udany był, oj tak :))
Napisze Ci smsa czy uda mi sie dojechać do Grodu Kraka, szukam narazie transportu:razz:

Witaj Savannah po dłuuuuugiej nieobecności.:multi::multi::multi: Razem z Tobą czekam na wyniki egzaminów i mocno ściskam palce!
Dzięki, że o nas pamiętałaś i zajrzałaś.:lol:
Dzisiaj tez będę jakies nowe fotki Mania i Kalimerki. Może też coś niecoś a propos Kenia...?
Pzdr.

Posted

Witaj Asiaczek!!! Dziękuję, masz rację taki wybór, ze każdy coś dla siebie znajdzie!!!
A, już nie zgaduję, bo te ogonki mi tylko kręcą i już nic nie wiem....:oops:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

Ja bym te fotki nazwała "Łamigłówka" :evil_lol: . Zgadnij ile psów jest na zdjęciu, a swoją drogą to metoda na marudy ;) proszące o zdjęcia: zamiast 10 wklejasz 5, ale na każdym dwa razy więcej psów :evil_lol: . Tylko ja miałabym problem, musiałabym chyba swoje powielić w photoshop'ie, ach ten photoshop :siara: .

Posted

Asiaczek napisał(a):

Witaj Savannah po dłuuuuugiej nieobecności.:multi::multi::multi: Razem z Tobą czekam na wyniki egzaminów i mocno ściskam palce!
Dzięki, że o nas pamiętałaś i zajrzałaś.:lol:
Dzisiaj tez będę jakies nowe fotki Mania i Kalimerki. Może też coś niecoś a propos Kenia...?
Pzdr.

:loveu::loveu::loveu: Dziękuje za miłe powitanie :) i trzymanie kciuków, no jeszcze do 29 czerwca trzeba trzymać:cool1: Asiaczku a masz jakies fotki takie od boku Mania i Kalimerki?? Choć nie chce narazie nic oceniac bo nie widAC dokładnie psiaków, a Mania to mam nadzieje zobaczyć w Krakowie za 2 tygodnie:cool3: i wtedy ocenie najlepiej;)

Posted

[quote name='Asiaczek']Wstawię kilka fotek z serii "Dużo nas". Myślę, że każdy znajdzie "coś" dla siebie...:lol:

I jeszcze trochę.

Czyje to doopki?:lol:
Pzdr.
zdecydowanie po przemyśleniu ;) obejrzeniu fotek , lepiej wyglądają baski w większej gromadzie :loveu: :loveu: :loveu:

Powiedz mi Asiu , one lepiej czują się w swoim rasowym towarzystwie czy z innymi psami ?

Posted

[quote name='Asiaczek']Wstawię kilka fotek z serii "Dużo nas". Myślę, że każdy znajdzie "coś" dla siebie...:lol:

Pzdr.

O dla mnie jest to! Tak ślicznie oparły sie o siebie wzajemnie!
Czy we wrześniu ktoś wybiera się na wystawę ogólną albo klubową retrieverów? Dopiero wtedy będę próbowała kogoś spotkać.