Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

olekg18 napisał(a):
ŚLiczne baski :) A powiedzcie mi ile cm mają w kłebie samce basków i suczki :) widziałem 1 w życiu i był z 10cm mniejszy od mojej 46cm suczki (kundliczni (tej w banerze)

Suczki - 40 cm, psy - 43 cm. A wagowo sprawa przedstawia się następująco: psy - 11 kg, suki - 9,5 kg.
Pzdr.

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Hugo-Kochaś napisał(a):
Gratulacje :popcorn: :popcorn: :BIG:

Felka i Farik wyglądają jak bliżniaki jednojajowe :D

Bo to brat i siostra. Ale raczej nie jednojajowe! Oprócz nich w miocie był jeszcze FINGAL FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek (ukochany psiak Basenji) i FRANCIS FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek (nie jest zalogowana na forum).
Pzdr.

Posted

Matagi napisał(a):
Asiaczku! :P Gratuluję małych babasków!!! :D :P :D Wymiziaj ode mnie tatusia i szczęśliwa mamusię! :D :P A foteczki w galerii masz ....PRZEPIĘKNE PRZEPIĘKNYCH PIĘKNOŚCI !!! :P :D :P :D

Hej Matagi - i tu mnie znalazłaś?! A ja myślałam, że tak po cichutku, po malutku się rozkręcę, przygotuję więcej zdjęć. A tu tyle życzeń i obserwacji, że ho, ho, ho...

Mamusia jest miziana do i rusz, a tatusia może wymiziam w Luksemburgu (jak dojadę). Albo nie wiem, kiedy. Bo on jest w Holandii. Albo wiem, zrobię to wirtualnie, pasi?
Pzdr.

Posted

AiMiN napisał(a):
Asiaczku, a masz może fotki takich maluszków świeżo narodzonych ?

Takich tuż po urodzeniu - to nie. Jakoś mam opory fotografowac takie maluchy. Natomiast obiecuję, że chyba jutro zrobię fotki i je wstawię. To będą prawie 1,5-dniowe maluchy. Wyglądają jak kreciki albo inny drobiazg...
Pzdr.

Posted

Poświata napisał(a):
Wszystkiego najlepszego dla maluszków i "baskowej babci"!!!!!!!!!
Ja mam straszną ochotę wprosić sie do Ciebie Asiu, jak tylko bobasy zaczną łazić i rozrabiać.
Oferuję moje dzieci w celu socjalizacji szczeniorów z ludzkimi "potforkami" :P :P :P

Witaj Poświata,
już teraz zapraszam i trzymam za słowo. Myślę, że tak ok. połowy stycznia 2006 r. maluchy będą "do użytku" dla Twoich dzieciaków. Serio!!! Przypomnę się! :D
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Matagi napisał(a):
Asiaczku! :P Gratuluję małych babasków!!! :D :P :D Wymiziaj ode mnie tatusia i szczęśliwa mamusię! :D :P A foteczki w galerii masz ....PRZEPIĘKNE PRZEPIĘKNYCH PIĘKNOŚCI !!! :P :D :P :D

Hej Matagi - i tu mnie znalazłaś?! A ja myślałam, że tak po cichutku, po malutku się rozkręcę, przygotuję więcej zdjęć. A tu tyle życzeń i obserwacji, że ho, ho, ho...

Mamusia jest miziana do i rusz, a tatusia może wymiziam w Luksemburgu (jak dojadę). Albo nie wiem, kiedy. Bo on jest w Holandii. Albo wiem, zrobię to wirtualnie, pasi?
Pzdr.

Yhy! :wink: :P :P :P :P

Posted

AiMiN napisał(a):
Dziewczyny, czy baski mają wrodzony talent do pozowania i smatrienia w obiektyw? Czy Wy jakieś czary stosujecie?
Moje kudłacze patrzą tylko na kieszenie i ręce, czy nie ma tam smakołyków przypadkiem ;)

AiMiN - ja podczas spaceru lub po prostu "sesji" robię ok. 50-60 zdjęć (cyfrówka!) i wybieram te np. 10 dobrych lub ciekawych. To wszystko.
A na ciasteczka to ja je uczę "stójki" wystawowej. Na spacerach smakoszki służą też do przywoływania; Hipka robi 100 na 100, a Gusio ... też 100 na 100, ale czasowo przegrywa z Hipką!
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Poświata napisał(a):
Wszystkiego najlepszego dla maluszków i "baskowej babci"!!!!!!!!!
Ja mam straszną ochotę wprosić sie do Ciebie Asiu, jak tylko bobasy zaczną łazić i rozrabiać.
Oferuję moje dzieci w celu socjalizacji szczeniorów z ludzkimi "potforkami" :P :P :P

Witaj Poświata,
już teraz zapraszam i trzymam za słowo. Myślę, że tak ok. połowy stycznia 2006 r. maluchy będą "do użytku" dla Twoich dzieciaków. Serio!!! Przypomnę się! :D
Pzdr.

Już teraz się cieszę na wizytę :angel: , a dziećmi służę do podgryzania :P .

Posted

agabass napisał(a):
super extra nareszcie Asiaczku wzięłaś się za galerię no to czekamy fotek oby było ich jak najwięcej
jeszcze raz gratuluję maluchów no i dowiedziałam się, że ostatnie to dziewczynka dzielna Felosława gratki wielkie :drinking: :drinking: :drinking: :new-bday: :new-bday: :new-bday:
no to ja Asiaczku coś ci tu wrzuce mam nadzieję że się nie obrazisz
Wiem Asiaczku, ze to twoja galeria wyczekiwana przeze mnie długo i trochę ci ja zaśmiecę swoimi fotkami hahahahaha i soimi psiakami, a szczególnie Gomzalesem z rodu Asiaczkowego :lol:

Hipka na czele, Felosława, Urwis Nale'a i Gusiowaty i Gomzalesek

Hipusza w podskokach

praczka

[
Jeszcze raz Gratulacje Asiaczku i głaski dla Felki

pewnie jeszcze w swoim czasie coś tu wrzuce
Buziaki

Agabass - wrzucaj zdjęcia, wrzucaj! Będę się bardzo cieszyła!!!
A tych zdjęć to chyba nie widziałam? Możliwe to jest?
pzdr.

Posted

Daga&Oskar napisał(a):
Ale piękna i dumna mamusia. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia szczeniroków - jestem ciekawa jak te kruszynki wyglądają kiedy są małe :D

Wyglądają prześmiesznie, zapewnia Cię! :D
Pzdr.

Posted

Witaj Poświata,
Pzdr.[/quote]
Już teraz się cieszę na wizytę :angel: , a dziećmi służę do podgryzania :P .[/quote]
Ale uprzedzam lojalnie: ząbki małych babasków-bobasków sa baaaardzo ostre!!! I ja nie biorę odpowiedzialności za ewentualne zadrapania lub inne uszkodzenia Twoich dzieci :wink:
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Agabass, podeślij mi te wybrane zdjęcia mailem, OK?
pzdr.

któr nowe moje z Dablikiem czy jakie?

a i napewno fotki które wstawiłam sa gdzieś u mnie

Posted

Aga - te, które sobie wybrałam w poscie z 3 grudnia br. godz. 23.42 :D A dokładniej pisząc, to: Hipka na czele..., Hipusza w podskokach i Praczka. Chciałabym je umieścić na stronie.
Mogę?
Pzdr.

Posted

Agabass mnie troszkę uprzedziła i przedstawiła Wam już na kilku zdjęciach siostrę Felki, ale z innego miotu - HERE AND THERE Asiaczek. Po domowemu Hipka, Rybka, Pi...ka, Hipusza, Ryba itp. Do wyboru...

Najpierw sesja z piłeczką. Hipka pozowała, jak na prawdziwą modelkę przystało...

Prawda, że ładnie pozowała? Cukiereczek...
Pzdr.

Posted

A te dwie panienki poznajecie? Niektórzy chyba tak, prawda?

A tutaj grupa basków "obsiadła" Dużego Rudzielca. Hipka nadzoruje...

Piękna gonitwa, chyba pańcia zawołała, że ma ciasteczka do rozdania, albo co...
(na pierwszym planie Hipka, Urwis i Gusio-pręgusio)

Pzdr.

Posted

Hipka razem ze swoją starszą siostrą - Felką (od lewej: Felka, Hipka):

Hipka baaardzo prosi o ciasteczko, które ma Agabass. A ta ludzka istota się droczy...

I znowu 2 siostrzyczki. Ta ława, stojąca w przedpokoju, jest ulubionym punktem obserwacyjnym wszystkich psiaków w domu. Przy dobrych układach mieszczą się tam 4 baski. Ja sama nie wiem, jak one to robią :o

Pzdr.