Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alicja napisał(a):
Ja widziałam :)
No pogoda wam faktycznie trafiła się paskudna

Pogoda była ohydna!
Może bym i tak ni eprzezywała tej pogody, gdyby nie fakt, że.... zapomniałam namiotu...:oops: Po takim deszczu mokra bylam do bielizny...bo nawet kurtka, któira miała byc nieprzemakalna, okazała sie przemakalna, hahaha...

gosiaja napisał(a):
chłopaki się na szczęście nie rozchorowali ;-)

Moje baski tez nie rozchorowali się, natomiast ja mam pamiątke z sopotuy w postaci "zimna"... no nic, trzeba smarowac:) Mam mój patent: maść z propolisem.

Pzdr.

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Cd. sopot, 10-08-2013
Dadik (UPDATED JUBILEE DADDY Asiaczek FCI)

To zdjęcie "by Doginka", której jeszcze raz dziękuję za piękne ujęcie:)

No i nasza Grupa Hodowlana - 4 miejsce:)
Ćwiczenia...

...i juz na ringu...

I to na razie wsio. Ewa od Adusi napisała, że maja fotki, ale udostepnią je dopiero po powrocie z Bułgarii:) I to będa fotki z deszczowego ringu, tak więc warto czekac:)

pzdr.

Posted

agaciaaa napisał(a):
Felka jak zwykle szaleje w weteranach :) Będziecie w Białymstoku? I jak tak, to w który dzień?

Niestety, i w tym roku nie bedzie nas w Białym...:(

pzdr.

Posted

Hahaha....
Prawdopodobnie b ędzie piesek trikolorowy w kl. championów z Litwy albo Łotwy. To po części moja rodzina, więc może uda się porobic pare fotek temu trikolorowi? Bardzo bym była zobowiązana. Właścicielka psiaka to moja koleżanka i stąd wiem, że zgłosiła się do B.

pzdr.

Posted

Na razie wiem tylko tyle, że wystawa jest 24-25.-9.2013 r. V gr (w tym baski ) sa w niedzielę (25.08.2013 r.
Nie ma jeszcze godzin sędziowania, więc nic wiecej nie mogę powiedziec.
Według rozpiski na stronie O/Białystok baski nie sa pierwszą rasą do oceny, więc chyba nie będą od 10-tej, ale to tylko takie luźne dywagacje...

pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
...ale ja juz czuję, że nie biega tak, jak kiedys...:( niestety, i Felka starzeje się. Podejrzewam, że trzeba mysleć o wycofaniu Felki z wystaw...

Pzdr.

Jeśli Felka, to ta suczka, co BIS Weteranów wzięła w Sopocie, to nie wycofuj jej jeszcze. To piękna dziepsinka i jako weteranka nie musi galopować jak młódka!
Ja z Gordonem będę biegać dopóki jemu to sprawia przyjemność, a też już nie biega tak jak kiedyś;-)

Jeszcze raz GRATULUJĘ :klacz:;-)
I cieszę się, ze foty Ci się podobają. Niestety po weteranach od razu pojechaliśmy na plażę, więc nie mam więcej fot:sad:

Posted

Witaj, Doginko:)
Jak juz tutaj zajrzałaś, to jeszcze raz bardzo dziękuję za ufocenie nas podczas konk. finałowych:)
Tak, Felka to ta sama suczka, co w W-wie (finały BIS Weteranow byly nasze, pamiętasz?:)).

Co do Felki to decyzja jeszcze nie postanowiona, ale obserwuję ja cały czas i w domu, na spacerach i na wystawach. Wiek, niestety, robi swoje... A nie chciałabym prezentować jej (jak to moja konkurencja zrobiła w 2012 r.) w stanie powłóczących nóg... Suka ledwo na ringu szła, a dodatkowo byla ciagnięta przez właścicielkę:mad:... Po co? chyba tylko po to, aby inna hodowla ufundowała dla nich pucharek "Dla najstarszej suki rasy basenji".... po prostu żal i żenada... dla jednego pucharu ciągac suke przez ring...?!?!?!
W tej konkretnej sytuacji to raczej TOZ powinien interweniowac, a nie dawać sobie pucharki....

Pzdr.

Posted

Niestety, nie.
To bylo na ringu podczas normalnej oceny. Suka przegrała z moja Felką i potem juz nie była pokazywana, siedziała chyba w klateczce...
Suka w dniu oceny miała chyba 14 lat..., jaki opis dostała - nie wiem... Ale po prostu żal bylo patrzec na ciągnąca się sukę basenji po ringu... mnie się serce krajało...

Cały czas mówię: jak pies jest nie w kondycji, to się go NIE WYSTAWIA! I obojętne, czy chodzi o tuszę (gruby, chudy), wiek czy inną pzypadłość mająca wplyw na ocenę.

Pzdr.

Posted

Oj, ja nie miałam na myśli tak skrajnego przypadku:mad:
To jakieś egoistyczne babsko, które przedkłada zdrowie psa nad jakiś pucharek:crazyeye:

Mój Gordon dzięki Bogu jeszcze się trzyma i co najważniejsze uwielbia wystawy:lol: