Asiaczek Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 [quote name='Kaaasia']Jakie pełzaczki kachaniutkie :loveu: Sa cudne, na razie tylko patrzec i podziwiać:) [quote name='Vectra']Asiu , może się zamienimy na szczeniaczki ? Ja Ci podrzucę moje słodkie kuleczki , a Ty mi dasz tą bandę rozrabiaków :evil_lol: Jakie rozrabiaki?!?!?! Moje baski-bo-baski...? Nieeeee, nie zamienię sie! Teraz mam z nimi najlepszy czas. Tak jak napisalam - tylko patrzec i podziwiać:) [quote name='jamnicze']I to są wiadomości :) Wiwat Asiaczki :multi: Super tekst :diabloti: Bardzo mi sie podoba to zdjęcie http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/Zmianarozmiaruerka_zps251968c5.jpg Ale wolę w normalnej wersji ;) Dziekowac:) Wiesz, dobrze, że sa różne rodzaje obróbki fotek, to wtedy docenia sie to, co się lubi najbardziej:) [quote name='M&S']Maleńtasy są słodkie, cieplutkie, milutkie:loveu: Cudne pychole, uszka, stópki. I pachną szczeniaczkami:):) A Rudy, jest the best, Bura baardzo elegancka!!!! Ciekawe, czy jak wpadniecie pod koniec stycznia, to tez napiszesz;) [quote name='magdola']Dla mnie czworeczka jest the best..... Szkoda, ze nie urodziła sie za rok:diabloti: pewnie sie nie znam;) ale taka słodka jest,...... A, tak! Czwóreczka jest superowa:) [quote name='moni12']Asiaczku przepraszam ,ale im wiecej osób to zobaczy tym większa szansa dla malutkiej. Widzialam na FB... Żal suni... [quote name='*anusia&ajlu*']maluszki cudowne, znowu je miziałam :loveu: rosną kluchy jak na drożdżach i oczka już otworzyły :multi: Tak!!!! Oczęta troche nieprzytomne, ale juz patrza na świat:) [quote name='szalej']Cudne pulpeciki! Takie przy tuszy są najpiękniejsze, oby zdrowo rosły! :) Teraz to niech maja troche sadełka. Za to później, to straca na gonitwach dookoła mieszkania:) [quote name='agaciaaa']http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_9942_zpsd36bda89.jpg jakie łapeczki rozjechane :loveu: cudne są maluchy :loveu: :) [quote name='magdola']Jakie przy tuszy????:mad: Normalne Szczeniaki ..... A anusi to juz dawno nie lubię...... ps. Trzymajcie mocno kciuki jutro....moja sunia ma kolejna operacje..... Wariatka skoczyła i szew sie rozlecial tydzień po zabiegu..... A tak pilnowalam.... :( na rękach nosiłam.... Przepraszam za zasmiecanie..... O, matko.... Oczywiscie, że trzymamy kciuki i wysylamy pozytywna energię dla Ciebie i suni:) Będzie dobrze! [quote name='Izabela124.']Fajne baski-bobaski Fajne? Boskie! Pzdr. Quote
*anusia&ajlu* Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='magdola']Jakie przy tuszy????:mad: Normalne Szczeniaki ..... A anusi to juz dawno nie lubię...... ps. Trzymajcie mocno kciuki jutro....moja sunia ma kolejna operacje..... Wariatka skoczyła i szew sie rozlecial tydzień po zabiegu..... A tak pilnowalam.... :( na rękach nosiłam.... Przepraszam za zasmiecanie.....[/QUOTE] Magda:loveu: ło matko co się stało Airze? trzymam mocno kciuki!!! Asiu o tak teraz będzie najlepszy czas jak maluszki będą wszystko poznawać:loveu: Quote
Asiaczek Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 Teraz wystarczy, że usiąde przy kojcu, a one juz leca do mnie i pchaja się na kolanka. Robią to - oczyiwście - bardzo niezdarnie, ale robia! I jaką to daje radość:) Wąchały sie z Rudym (nos w nos) i z Bura (na lekka odległość) - wszystkie zwierza przezyly;) pzdr. Quote
Vectra Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Teraz masz jakie najfajniejsze :loveu: uwielbiam jak szczylki budzą się do życia i zaczynają poznawać świat. Wada jedna tego etapu rozwoju :diabloti: krótko trwa i zaraz szybko , słodkie pokraczki , przeistaczają się w podłe piranie :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 Cos w tym jest:) Vectra - jak u Ciebie w lesie po nocnych opadach...? Internet masz, a jak dalej? Pzdr. Quote
Vectra Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Po nocnych opadach , sypie nadal. Prąd mamy , telefon mamy , wodę mamy , internet jak widać mamy .. jeśli idzie o net , to bardziej byłe TP zawsze popsuje niż aura ;) Wczoraj było na plusie , padał cały dzień deszcz , poprzedni śnieg się stopił .. dziś w nocy ścisnął mrozek i dosypało ze 30 cm śniegu. Aż się boję co jest pod śniegiem :shake: więc dziś na pewno aportowania i biegów wyczynowych nie będzie ... bo tam pewno jest lodowisko. Bez porządnych zimowych opon , nie radzę nikomu mnie odwiedzać :evil_lol: Na szczęście ja nie mam potrzeby się wypuszczać z domu , więc mi to lotto czy sypie czy nie ;) Jeść co mamy , pić co mamy , ciepło mamy , opał mamy , papierosy mamy , flaszka też się znajdzie ;) Tylko muszę kalosze wydobyć , bo w niczym innym nie idzie wyjść na podwórko. Cały czas intensywnie sypie śnieg , jest - 2 Quote
Asiaczek Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 Widać, żeś zabezpieczona i to porządnie przed taka pogodą:) pzdr. Quote
Korenia Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Z tym śniegiem to aż dziwne, że to ten sam kraj. U nas ani grama :evil_lol: Pewnie będziecie mieć piękne białe święta, a my szaro-buro i z deszczem :-( Quote
Asiaczek Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 [quote name='agaciaaa']Który to już miot Asiaczków? Zaczełam od lit. "A" i do lit. "D" to byly sznaucery olbrzymy. Od lit"E" do "T" (obecny miot) - baski. Łatwo obliczyc: 19:) [quote name='Korenia']Z tym śniegiem to aż dziwne, że to ten sam kraj. U nas ani grama :evil_lol: Pewnie będziecie mieć piękne białe święta, a my szaro-buro i z deszczem :-( Ja sie obawiam, że i u nas bedzie szaro-buro.... Pzdr. Quote
*anusia&ajlu* Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 gorączka zakupów i przygotowań już jest? ja robię listę na jutrzejsze zakupy i już cała kartka zapisana ;) lubię takie przygotowania :D Asiu u siostry jest kolejny kot, dziś przyszedł czarny z białym krawacikiem, zadbany i pcha się do domu, włazi na kolana taki miziasty :( ciekawy czy to jakiś znowu ze wsi, czy wyrzucony przed Świętami :( będzie dokarmiać a ja szukać domu, ale mam nadzieje, że to kogoś kot. Quote
Asiaczek Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 Ja juz listę zakupów i zakupy mam zrobione. No, może jeszcze jakies soki, cola itp. drobnostki. Ale podstawowe rzeczy - sa w domu:) Tez miałam kartkę i dłuuuuga liste;) Ja po popoludniowych spacerach psiowych jak nastałam w kuchni, tak do tej pory tam siedze. - PIEROGI!!!! Myslałam, że wczoraj ugotuję kapuche i przygotuje farsz, ale nie dałam rady... Wsio musiałam dzisiaj robic. Na razie mam ugotowanych 40 pierogów. Dopiero. Zobacze, ile uda mi sie dzisiaj ugotować, bo jednak te prawie 3 dni lezenia w łóżku z temperaturą daje mi się we znaki... Kurczę, że też ludzie nie potrafia dopilnowac swoich zwierzaków.... Pzdr. Quote
*anusia&ajlu* Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 kot już sobie w domu miejscówkę znalał - Yogiego posłanie koło pieca, Yo niezadowolony a kot ma go w nosie i ani myśli, żeby iśc na dwór ;) wie gdzie dobrze :D a przecież nie wyrzucą go z domu w takie zimno ;) ja dopiero od jutra będę gotować i robić ale najpierw zakupy ;) pierogów naszczęście w tym roku nie robię, nie moja kolej ;) robię kurczaka w galarecie, mięso pieczone, sałatkę jarzynową, porową i brokułową, ciasta - murzynka, sernik i sernik na zimno, mama robi bigos i chyba wsio, tylko czasu jakoś tak mało...i też jestem przeziębiona więc będzie ciężko Quote
magdola Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='Asiaczek']Ja juz listę zakupów i zakupy mam zrobione. No, może jeszcze jakies soki, cola itp. drobnostki. Ale podstawowe rzeczy - sa w domu:) Tez miałam kartkę i dłuuuuga liste;) Ja po popoludniowych spacerach psiowych jak nastałam w kuchni, tak do tej pory tam siedze. - PIEROGI!!!! Myslałam, że wczoraj ugotuję kapuche i przygotuje farsz, ale nie dałam rady... Wsio musiałam dzisiaj robic. Na razie mam ugotowanych 40 pierogów. Dopiero. Zobacze, ile uda mi sie dzisiaj ugotować, bo jednak te prawie 3 dni lezenia w łóżku z temperaturą daje mi się we znaki... Kurczę, że też ludzie nie potrafia dopilnowac swoich zwierzaków.... Pzdr.[/QUOTE] Kurcze, podziwiam.... Z temperatura działać w kuchni.... A poza tym u nas jest przesadza, ze nie liczy sie pierogow bo to pecha przynosi;):diabloti: ja juz po zakupach...zostały porządki..... Quote
Asiaczek Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 [quote name='*anusia&ajlu*']kot już sobie w domu miejscówkę znalał - Yogiego posłanie koło pieca, Yo niezadowolony a kot ma go w nosie i ani myśli, żeby iśc na dwór ;) wie gdzie dobrze :D a przecież nie wyrzucą go z domu w takie zimno ;) ja dopiero od jutra będę gotować i robić ale najpierw zakupy ;) pierogów naszczęście w tym roku nie robię, nie moja kolej ;) robię kurczaka w galarecie, mięso pieczone, sałatkę jarzynową, porową i brokułową, ciasta - murzynka, sernik i sernik na zimno, mama robi bigos i chyba wsio, tylko czasu jakoś tak mało...i też jestem przeziębiona więc będzie ciężko[/QUOTE] O, matko! Ale bogate Święta.... Ja w tym roku robie "połówkową Wigilię":), czyli nie 12 a 6 potraw. [quote name='magdola']Kurcze, podziwiam.... Z temperatura działać w kuchni.... A poza tym u nas jest przesadza, ze nie liczy sie pierogow bo to pecha przynosi;):diabloti: ja juz po zakupach...zostały porządki.....[/QUOTE] A ja zawsze licze pierogi i sama siebie podziwiam, kiedy udalo mi ise tyle ich narobic, hahaha... Na razie mam zrobionych 120 i ide spac:) [quote name='Angi']dobrej nocy Asiaczku :)[/QUOTE] Dobranocka, Kochana:) Pzdr. Quote
agaciaaa Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 [quote name='Asiaczek']Zaczełam od lit. "A" i do lit. "D" to byly sznaucery olbrzymy. Od lit"E" do "T" (obecny miot) - baski. Łatwo obliczyc: 19:) Niezły wynik! Czyli już samych basków 15 miotów :) A u mnie w tym roku nie będzie pierogów :( bo zawsze ja je robię, a w tym roku nie miałam na to czasu... :( Quote
magdola Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 [quote name='agaciaaa']Niezły wynik! Czyli już samych basków 15 miotów :) A u mnie w tym roku nie będzie pierogów :( bo zawsze ja je robię, a w tym roku nie miałam na to czasu... :(Ja dostałam kilka od mamy i.....już je zjadłam:oops: Quote
ewelinabuck Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 Wesołych świąt! Bez zmartwień, Z barszczem, z grzybami, z karpiem, Z gościem, co niesie szczęście! Czeka nań przecież miejsce. Wesołych świąt! A w święta, Niech się snuje kolęda. I gałązki świerkowe Niech Wam pachną na zdrowie. Wesołych świąt! A z Gwiazdką! - Pod świeczek łuną jasną Życzcie sobie jak najwięcej Zwykłego, ludzkiego szczęścia. Quote
Ciapkowa. Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 Wesołych Świąt!!!!! :tree1::x-mas::tree1::x-mas: Quote
Recommended Posts