kaskaSz Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Świetnie opisane, jakbym tam była :) Gratulacje! Quote
Asiaczek Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Zaraz będzie II cz.:) pzdr. Quote
Lansik Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 (edited) Witam serdecznie wszystkich Asiaczków i przyjaciół :) Postanowiłem jedakowoż zarejestrować się na forum bo mam wrażenie, że jak mnie tutaj nie było to wiele istotnych informacji mi uciekało. Pozdrawiam ciepło :) P Edited September 24, 2012 by Lansik Quote
Cienka Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 No zwłaszcza kiedy nagle w Gdańsku ktoś napada mówiąc, że poznał człowieka po psie :) Quote
Asiaczek Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 (edited) Cz. II. O godz. 10.45 skończyły się konkurencje hodowlane a już o 11-tej zaczęła się ocena na ringach. Było trochę czasu, aby ochłonąć, ale nie za dużo:evil_lol:, bo trzeba było poćwiczyć i z Su i z Ryśką i z Lansem… Chociaż z Lansem to raczej ćwiczył Piotr, ja skupiłam się na Su i Ryśce:lol:. Dla Su to była II wystawa w życiu, natomiast dla Ryśki – pierwsza… Jako pierwszy z naszej grupy na ring wchodzi Lans. Ma w konkurencji innego trikolora, ale ..…. sędzia plasuje Lansa na I lokacie + CWC!!!! To dodaje mi skrzydeł…. Zaraz po Lansie, na ring wchodzi Serek, który, jako jedyny w tej klasie, również zdobywa CWC i I lokatę. No i czas na klasę championów. Na ring wchodzą 4 psy: 2 rude, nasz pręgusek Ofik:loveu: i czarno-biały. Ale i tutaj dajemy radę! Dżez, prezentowany przez Ewelinę, płynie po ringu i pięknie się prezentuje w Jej rękach. Wierzę, że oboje są w stanie pokonać konkurencję! I tak też się dzieje:multi:. Sędzia z Norwegii lokuje Dżezika na I lokacie, a ja…. ja jestem w niebie!!!! :loveu::multi:Tytuł Zwyc. Klubu 2011 został obroniony!!! Jak sobie szybciutko obliczyłam, to już 5 tytuł Zwyc. Klubu w łapkach Dżezowych (2007,2009,2010,2011,2012). Edit: napomniana:oops: przez Lansika, uzupelniam tekst o porównanie o Najlepszego Psa w Rasie:) Do porównania o tytuł Zwycięzca (psy) wchodza 3 psy z klas pośredniej (Lans), otwartej (Serek), championów (Dżez). I - co warte podkreślenia - te wszystkie psy są ...... "moje";) To znaczy: Lans reklamuje mój przydomek hodowlany, Dżez - takoż. A Serek mieszka sobie u mnie w hodowli. Fajne uczucie, gdy na ring wchodzą piękne, reprezentacyjne samce.... wszystkie moje:multi::loveu: (pisze w skrócie;)) Czas na suczki. Zaczynamy od klasy młodzieży, czyli od Adusi z hod. Risum Tenatis FCI i mojej Su. Obie trikolorki mają w konkurencji rudą sukę, która wygląda jak ostrzyżona lub w samym środku wymiany włosa:crazyeye: (o, tempora! O, mores...); bez koloru, przełamana, i taka właśnie podoba się sędzi na tyle, że zajmuje I miejsce. Ja z Su na II lokacie, a Adusia na IIII. Su – tradycyjnie brykała, ale jak Księżniczka zachciała – potrafiła się ładnie pokazać Zarówno Su, jak i Adusia, otrzymały oceny doskonałe.:multi: Dobrze mi się prezentowało Su, czyli godziny spędzona na ćwiczeniach dały efekt:loveu: No i klasa pośrednia i debiutująca na wystawie – Ruda Ryśka:loveu:. Tradycyjnie pokazała osiołki, ale stójka była już OK. Ryśka była trochę zdezorientowana, nie było jej właściciela, a mnie wcześniej widziała tylko raz. Na pewno było to dla niej przeżycie a dla mnie następne doświadczenie. Ale już teraz wiem, że Ryśka pokaże się jeszcze nie raz na ringach. Klasa otwarta – Sajdi. Tutaj, podobnie jak w klasie młodzieży, nie rozumiem werdyktu sędzi:cool1:….. Sajdi ląduje na II lokacie, a wygrywa…. hm…. Klasa championów. Moja Erka w konkurencji plasuje się na 3 lokacie. Obie suki przede mną w umaszczeniu rudo-białym. No i czas na ostatnia klasę – weteranów. Na ringu 2 suki (tri i słabo pręgowana). Jedna prawie 11 lat, druga prawie 14. Różnica niby nieduża, ale na ringu widać było zdecydowanie lepszą kondycję mojej Felki i to chyba zdecydowało o tym, że Felka wylądowała na I lokacie i po porównaniu z samcem (prawie 9 lat) - utrzymała tytuł Najlepszy Weteran w Rasie z poprzedniego roku!!!! No i najważniejsze dla nas porównanie, czyli porównanie o BOB’ka….. Na ring wchodzą najlepszy junior (rudo-biały samczyk), najlepszy pies (Dżez):loveu: najlepsza suka ( zdecydowanie nie była moja faworytką:evil_lol:) i weteranka Felka:loveu:. Sędzia nie waha się i wskazuje na Dżeza jako Zwycięzcę Rasy!!!!!!!!!! Juhuuuuuuuuuuu….. Cdn. Pzdr. Edited September 24, 2012 by Asiaczek Quote
Asiaczek Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 [quote name='Lansik']Witam serdecznie wszystkich Asiaczków i przyjaciół :) Postanowiłem jedakowoż zarejestrować się na forum bo mam wrażenie, że jak mnie tutaj nie było to wiele istotnych informacji mi uciekało. Pozdrawiam ciepło :) P[/QUOTE] Witaj! Nawet nie wiesz, jaka frajde zrobiłeś wielu osobom swoim pojawieniem się tutaj:) [quote name='Cienka']No zwłaszcza kiedy nagle w Gdańsku ktoś napada mówiąc, że poznał człowieka po psie :)[/QUOTE] To bylo dobre! Ale to bylo w Sopocie;) Pzdr. Quote
Lansik Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='Asiaczek']Witaj! Nawet nie wiesz, jaka frajde zrobiłeś wielu osobom swoim pojawieniem się tutaj:) To bylo dobre! Ale to bylo w Sopocie;) Pzdr. Bardzo się cieszę :) i przyznaję, że min dzięki incydentowi w Sopocie postanowiłem wybrać taki a nie inny nick :) nie będzie konsternacji, nie będzie zagadek :) pogodziłem się już z tym że pies jest bardzie popularny ode mnie Quote
Lansik Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Pominęłaś jeden bardzo fajny moment, kiedy 3 psy stanęły w konkurencji o najlepszego psa :) Quote
Lansik Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Pominęłaś jeden bardzo fajny moment, kiedy 3 psy stanęły w konkurencji o najlepszego psa :smile: Quote
Asiaczek Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 [quote name='Lansik']Bardzo się cieszę :) i przyznaję, że min dzięki incydentowi w Sopocie postanowiłem wybrać taki a nie inny nick :) nie będzie konsternacji, nie będzie zagadek :) pogodziłem się już z tym że pies jest bardzie popularny ode mnie Taka prawda:) [quote name='Lansik']Pominęłaś jeden bardzo fajny moment, kiedy 3 psy stanęły w konkurencji o najlepszego psa :) Fakt, troche poszłam na skróty... Zaraz uzupełnię. Pzdr. Quote
Lansik Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Dziekuje za Edit bo uważam, że jest to fakt godny podkreślenia :) Te 3 psy w porównaniu o BOB na wystawie klubowej pokazują jak sie kaszle albo inaczej jak się bawią Asiaczki :) Quote
Asiaczek Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Cz. III. Konkurencje finałowe. Jako pierwsza do boju stanęła Najlepsza Weteranka w Rasie, czyli babka-Felka:loveu:. Pobiegła z Ewelina, bo moje kolano odmówiło posłuszeństwa:placz: i nie byłam w stanie biegać. Pobiegła tak pięknie, że…. Felka stanęła na III lokacie!!!! Jakoś mnie to nie dziwi, że i z Felką Ewelina była w stanie się dogadać i cudnie ja zaprezentować:multi:. Następna konkurencja to BIS Sekcji VI – Psy pierwotne. Do tej konkurencji stają zwycięzcy konkretnych, przypisanych do tej Sekcji, ras, czyli: Kanaan dog Pies Faraona Xoloitzquintle (Nagi Meksykańczyk) (w 3 wielkościach) Nagi Peruwiańczyk ( w 3 wielkościach) Basenji Na tej wystawie, do wymienionej wyżej konkurencji stanęły 3 psy: Pies Faraona, Basenji, Nagi Peruwiańczyk. Wygrał Dżez!!!!!!! (hm….. następny pucharek do kompletu) I BEST IN SHOW!!! Czyli prezentacja najpiękniejszych psów (zwycięzców Sekcji, a tych Sekcji jest 8). I znowu Ewelina z Dżezem. Piękna para, piękna prezentacja.. Cóż ja mogę dodać…? Tylko tyle, że Dżez z Eweliną wylądowali na III lokacie!!!!! Jupiiiii!!!!!!!!! Na koniec powinnam wspomnieć, że podczas wyboru lokat, Ten na górze dał znak, że chyba nie zgadza się z werdyktem, bo takie pioruny zaczęły walić, że zrobiło się naprawdę jasno. No a potem zaczął lac deszcz…. Pzdr. Quote
Lansik Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 (edited) [quote name='Asiaczek']Cz. II. O godz. 10.45 skończyły się konkurencje hodowlane a już o 11-tej zaczęła się ocena na ringach. Było trochę czasu, aby ochłonąć, ale nie za dużo:evil_lol:, bo trzeba było poćwiczyć i z Su i z Ryśką i z Lansem… Chociaż z Lansem to raczej ćwiczył Piotr, ja skupiłam się na Su i Ryśce:lol:. Dla Su to była II wystawa w życiu, natomiast dla Ryśki – pierwsza… Jako pierwszy z naszej grupy na ring wchodzi Lans. Ma w konkurencji innego trikolora, ale ..…. sędzia plasuje Lansa na I lokacie + CWC!!!! To dodaje mi skrzydeł…. Zaraz po Lansie, na ring wchodzi Serek, który, jako jedyny w tej klasie, również zdobywa CWC i I lokatę. No i czas na klasę championów. Na ring wchodzą 4 psy: 2 rude, nasz pręgusek Ofik:loveu: i czarno-biały. Ale i tutaj dajemy radę! Dżez, prezentowany przez Ewelinę, płynie po ringu i pięknie się prezentuje w Jej rękach. Wierzę, że oboje są w stanie pokonać konkurencję! I tak też się dzieje:multi:. Sędzia z Norwegii lokuje Dżezika na I lokacie, a ja…. ja jestem w niebie!!!! :loveu::multi:Tytuł Zwyc. Klubu 2011 został obroniony!!! Jak sobie szybciutko obliczyłam, to już 5 tytuł Zwyc. Klubu w łapkach Dżezowych (2007,2009,2010,2011,2012). Edit: napomniana:oops: przez Lansika, uzupelniam tekst o porównanie o BOB'ka:) Do porównania o tytuł Zwycięzca (psy) wchodza 3 psy z klas pośredniej (Lans), otwartej (Serek), championów (Dżez). I - co warte podkreślenia - te wszystkie psy są ...... "moje";) To znaczy: Lans reklamuje mój przydomek hodowlany, Dżez - takoż. A Serek mieszka sobie u mnie w hodowli. Fajne uczucie, gdy na ring wchodzą piękne, reprezentacyjne samce.... wszystkie moje:multi::loveu: (pisze w skrócie;)) Czas na suczki. Zaczynamy od klasy młodzieży, czyli od Adusi z hod. Risum Tenatis FCI i mojej Su. Obie trikolorki mają w konkurencji rudą sukę, która wygląda jak ostrzyżona lub w samym środku wymiany włosa:crazyeye: (o, tempora! O, mores...); bez koloru, przełamana, i taka właśnie podoba się sędzi na tyle, że zajmuje I miejsce. Ja z Su na II lokacie, a Adusia na IIII. Su – tradycyjnie brykała, ale jak Księżniczka zachciała – potrafiła się ładnie pokazać Zarówno Su, jak i Adusia, otrzymały oceny doskonałe.:multi: Dobrze mi się prezentowało Su, czyli godziny spędzona na ćwiczeniach dały efekt:loveu: No i klasa pośrednia i debiutująca na wystawie – Ruda Ryśka:loveu:. Tradycyjnie pokazała osiołki, ale stójka była już OK. Ryśka była trochę zdezorientowana, nie było jej właściciela, a mnie wcześniej widziała tylko raz. Na pewno było to dla niej przeżycie a dla mnie następne doświadczenie. Ale już teraz wiem, że Ryśka pokaże się jeszcze nie raz na ringach. Klasa otwarta – Sajdi. Tutaj, podobnie jak w klasie młodzieży, nie rozumiem werdyktu sędzi:cool1:….. Sajdi ląduje na II lokacie, a wygrywa…. hm…. Klasa championów. Moja Erka w konkurencji plasuje się na 3 lokacie. Obie suki przede mną w umaszczeniu rudo-białym. No i czas na ostatnia klasę – weteranów. Na ringu 2 suki (tri i słabo pręgowana). Jedna prawie 11 lat, druga prawie 14. Różnica niby nieduża, ale na ringu widać było zdecydowanie lepszą kondycję mojej Felki i to chyba zdecydowało o tym, że Felka wylądowała na I lokacie i po porównaniu z samcem (prawie 9 lat) - utrzymała tytuł Najlepszy Weteran w Rasie z poprzedniego roku!!!! No i najważniejsze dla nas porównanie, czyli porównanie o BOB’ka….. Na ring wchodzą najlepszy junior (rudo-biały samczyk), najlepszy pies (Dżez):loveu: najlepsza suka ( zdecydowanie nie była moja faworytką:evil_lol:) i weteranka Felka:loveu:. Sędzia nie waha się i wskazuje na Dżeza jako Zwycięzcę Rasy!!!!!!!!!! Juhuuuuuuuuuuu….. Cdn. Pzdr. Dziekuje za Edit bo uważam, że jest to fakt godny podkreślenia :smile: Te 3 psy w porównaniu o najlepszego psa w rasie na wystawie klubowej pokazują jak sie kaszle albo inaczej jak się bawią Asiaczki i znaczy że to nie przypadek :smile: Pzdr Lansik zadowolony.................... :) Edited September 24, 2012 by Lansik Quote
M&S Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Noooo, ja nie mogę, ale relacja!!!! Już wiem wszystko, no prawie wszystko;) Cześć Lansik:) Quote
Asiaczek Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 [quote name='M&S']Noooo, ja nie mogę, ale relacja!!!! Już wiem wszystko, no prawie wszystko;) Cześć Lansik:)[/QUOTE] Milaczku, zgadza się, wiesz prawie wszystko;) pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Na razie wstawię samych chłopaków. Suki - jutro + konkurencje. RICH BOY Asiaczek FCI aka Lans Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Cd. Klubowa, 22.09.2012 Nadal Lans, ale w towarzystwie swojego konkurenta: Kanibaru FROMAJE FRAIS aka Serek. Cdn. pzdr. Quote
Lansik Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 W Twoich rękach Lans nie dość że stoi jak żyleta to jeszcze biega nie dotykając ziemi :) Quote
Asiaczek Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Cd. Klubowa, 22.09.2012. JAZZY BOY Asiaczek FCI aka Dżezik Tak pozujemy, a co! Nie mamy nic do ukrycia;) Cdn. pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 [quote name='Lansik']W Twoich rękach Lans nie dość że stoi jak żyleta to jeszcze biega nie dotykając ziemi :)[/QUOTE] Mądrala, to raczej zasługa fotografa i jego refleksu:) pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Cd. Klubowa, 22-09-2012. OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI aka Ofik-Tofik:) I Ofik z Dżezem:) Bardzo podobaja mi sie te ujęcia:) Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Cd. Klubowa, 22-09-2012. Wybór Najlepszego psa w Rasie. Lans - najlepszy pies z kl.posredniej Serek - najlepszy pies z kl.otwartej Dżez - najlepszy pies z kl.championów Lans + Serek Cała Trójka I Najlepszy Pies w Rasie - Zwycięzca Klubu 2012:) Jutro suki + konkurencje finałowe i troche konk. hodowlanych. Pzdr. Quote
Gioco Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruObraz117-3.jpg - praktyka czyni mistrzem ;-) Zdecydowanie Dżezik na wszystkich zdjęciach prezentował się najlepiej, więc na żywo zapewne też tak było. Gratulacje raz jeszcze :-) Quote
M&S Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Ładne, bardzo ładne zdjęcia:):) Cześć Aśko!!! Quote
Recommended Posts