Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Korenia']Lansik ma bardzo ładną główkę:)![/QUOTE]
Powinien miec więcej zmarszczek na głowie:)

[quote name='Kaaasia']Widzę że spacerek bez treningu to spacerek stracony ;)[/QUOTE]
Dokładnie:0 tym bardziej, że Ruda Ryska miała debiutowac na Klubowej. I rzeczywiście debiutowała i to z jakim sukcesem:)

[quote name='Alicja']lanserka na PM ;)[/QUOTE]
A co....:)

[quote name='*anusia&ajlu*']fajne foteczki :D[/QUOTE]
Dziękować:)

pzdr.

Posted

A oto nasze wyniki z Klubowej Wystawy V gr. (22.09.2012).
JAZZY BOY Asiaczek (FCI) - CAC, Club Winner, BOB, Best Dog of 6th Section, BIS III !!!!!!!!!!!!!!
FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek (FCI) - BIS Veteran III !!!!!
Best Club Breeding Group - Asiaczek (FCI) - I place!!!!
Best Stud Male - Kanibaru FROMAJE FRAIS - I place!!!!
Best Breeding Female - FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek (FCI) - II place!!!

Kanibaru FROMAJE FRAIS - exc.1, CAC
RICH BOY Asiaczek FCI - exc.1, CAC
OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - exc.4
SWEET LIKE HONEY Asiaczek FCI - exc.2
RED ROSE Asiaczek FCI - exc.1, CAC (debiut młodej Ryśki, jak widać, byl baaaardzo udany)
LOVE IS ON MY SIDE Asiaczek FCI - exc.2
LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI - exc.3.
Więcej dzisiaj ppłd.

Pzdr.

Posted

BRAWO ASIACZKI, GRATULACJE:bigcool::bigcool::bigcool::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::smilecol::smilecol::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::laola::laola::laola:

Posted

M&S, nawet ie wiesz, jak się cieszę:)
Dzezik juz po raz piąty(!) zdobyl ten tytuł (2007, 2009, 2010, 2011, 2012)....
Juxz nie wspomnę Najlepszym Repie Klubu (Serek), Naj. Hodowli Klubu (Asiaczek), no i niezastapiona Felka znowu na pudle (II lokata) ze swoim potomstwem, debiut Ryśki - super, Su - pieknie się pokazała, Lans - w konkurencji wygrał klase, pięknie przygotowane i prezentowane Ofik, Sajdi, Ada, Erka.... jednak chce się zyc:)

Zastanawia mnie tylko jedno: dlaczego moje psy, po wczorajszej wystawie, są usmiechnięte, zrelaksowane, pelne zapalu i energii do zabaw... a ja... hm... mnie ciężko bylo zwlec się z łóżka , noga boli, najchętniej wróciłabym do ciepłego łóżeczka;)

Pzdr.

Posted

[quote name='Foxowa']Ogromne gratulacje!!!! :loveu:

[quote name='Paula03']Gratulacje! :multi:

[quote name='jenis']gratulacje:)))) brawo

[quote name='jamnicze']Jeszcze raz buziaczki, szampany były pyszne, zwłaszcza ten różowy ;) :evil_lol:

Tu widać jakie z nich rozbójniki :cool3:
http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_8325_zps8a213619.jpg

[quote name='agaciaaa']Ja również gratuluję!!!! :)

[quote name='Gioco']Gratulacje dla Asiaczków :-)

[quote name='Cienka']Gratulacje :cool3:
Dziękujemy:)

Mnie tez szampany smakowały:0 Szkoda, że nie wziełam jeszcze jednego, na pewno by znalazł amatorów:)
I uczciwie powiem, że jeszcze nigdy nie piłam szampana "pod" kotleciki mielone, hahaha... ale w tak doborowym towarzystwie to wszystko smakuje lepiej!

pzdr.

Posted

A oto moja krótka relacja z wystawy.

Park w Myslęcinku przywitał nas przenikliwym zimnem:angryy:, niskim i stalowym w kolorze niebem, grożącym w każdej chwili deszczem… Ale nic to, myślimy, damy radę:lol:
I rzeczywiście, humory nam się poprawiły, gdy psy już wysikane (a tam naprawdę jest gdzie wysikiwać psy, piękne tereny…), ring już obczajony i zaczynamy powoli przenosić nasze tobołki pod ring.
Wzięliśmy ze sobą namiocik, parasolki, kurtki p/deszczowe no i ja 4 dodatkowe siaty, a w nich…. szampany, kotleciki mielone w wersji mini, rożki-pierożki, pomidorki, ogóreczki, smakoszki i dla psów i dla ludzi (czasami to było to samo, hahaha), stolik trymerski i jeszcze mnogo, mnogo innych rzeczy… Jakby nie patrzył - rzeczy ruchomych mieliśmy sporo.:evil_lol: Nie licząc psów:evil_lol:

Nasz bus już był w komplecie (Alicja z Su, Piotr z Lansem, ja z Dzezem, Serkiem, Rudą Ryśką, Erką, Żelką i Felką) , czekaliśmy na Zuzię z Ofikiem i jamnicze z Sajdi oraz Ewę z Adusią. To był nasz team na tę wystawę. Prawda, że niepowtarzalny…?:loveu:

Wystawa zaczęła się punktualnie od konk. hodowlanych. My w lekkim rozgardiaszu (to moja wina, wiem:oops::shake:….), ale w komplecie stawiliśmy się na ringu przygotowawczym, bez przygotowania, bez przećwiczenia układu, pomimo nalegań jamnicze. Wchodzimy. Fakt, brakowało nam ciut zgrania, ale o dziwo, humory nam dopisywały. Aby odreagowac stres gadaliśmy do siebie na ringu, nie za bardzo zwracając uwagę na to, co się dzieje wokół i – serio! – nie za bardzo wiedzieliśmy, czy mamy iśc na IV czy na I miejsce:evil_lol:, gdy wyczytano , że „grupa hodowlana basenji …… „. Lekka konsternacja:oops:, az dopiero ktoś z widowni krzyknął, że mamy I miejsce w konkurencji Najlepsza Hodowla Klubu 2012!!!!!!!!
Sędzia; Ewa Szeliga Szeremeta. Bardzo ciepło dziękujemy:)
Pokonalismy, nie wiedząc kiedy i jak, syberiany, samojedy, chowki, malamuty….
Piekny puchar i 15-kilogramowy worek karmy dla Asiaczków!!!!

A oto nasz skład do tej konkurencji:
RICH BOY Asiaczek FCI (Lans) z Piotrem
LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI (Erka) z jamnicze
OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (Ofik) z Zuzią
RED ROSE Asiaczek FCI (Ruda Ryśka) ze mną
JAZZY BOY Psiaczek FCI (Dżezie) z Eweliną
= I miejsce i Najlepsza Hodowla Klubu 2012!!!!!!

Nastepną konkurencję - Najlepszy Reproduktor Klubu - przeżyliśmy w sposób bardziej świadomy. Zgłoszony do tej konkurencji był Kanibaru FROMAJE FRAIS czyli nasz dogomaniacki Serek:) , reprezentowany przez takie oto swoje dzieci:
Kanibaru FROMAJE FRAIS (Serek) z Zuzią
RED ROSE Asiaczek FCI (Ruda Ryśka) ze mną
RICH BOY Asiaczek FCI (Lans) z Piotrem
ADHARA Risum Tenatis FCI (Adusia) z Ewą
SWEET LIKE HONEY Asiaczek FCI (Su) z jamnicze
= Najlepszy Reproduktor Klubu 2012!!!!!

Podczas prezentacji wydawało mi się, że w tej odsłonie lepiej nam się idzie i prezentuje psy, ale tego, co nas spotkało – nie spodziewaliśmy się….
Pani sędzia Katarzyna FISZDON zdecydowała, że to Serek jest Najlepszym Reproduktorem Klubu 2012 i znowu powędrowaliśmy (tym razem już w zwartym szyku) na I lokatę!!!!
I znowu piękny pucharek i 15-kilogramowy worek karmy był dla nas:)
Dziękujemy!!!

Następna konkurencja to Najlepsza Suka Hodowlana Klubu. Do tej konkurencji zgłosiłam FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI (Felka) wraz z jej potomstwem:
FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI (Felka) ze mną
JAZZY BOY Asiaczek FCI (Dżezik) z Eweliną
JELLY JOSHREEN Asiaczek FCI (Żelka) z Zuzią
LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI (Erka) z Ewą
LOVE IS ON MY SIDE Asiaczek FCI (Sajdi) z jamnicze

= Vice Najlepsza Suka Hodowlana Klubu 2012!!!

Sędzia: Mona.K. Selbach/.Norwegia

W tej konkurencji, wbrew powiedzeniu „Boh Trojcu liubit”, powędrowaliśmy _jak widać - na II lokatę.:multi: W nagrodę dostaliśmy piękną kolorową rozetę.
Tak więc FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI ma tytuł Vice Najlepsza Suka Hodowlana Klubu 2012 :loveu:

Nadal nakręceni, uśmiechnięci, na pewno oszołomieni nie mielismy nawet czasu na wymianę zdań, uścisków i kisków, bo szybko trzeba było szykować się na następnej konkurencji, czyli Najlepsza Para Hodowlana Klubu
Tutaj już nie poszło nam tak dobrze, niestety, znaleźliśmy się poza pudłem.:p:placz: Ale na pociechę można powiedzieć, ze przeszliśmy I selekcję:lol:. W tej konkurencji, prym wiodły duże i puchate.

Cdn.
Pzdr.