Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja bez śniadania nie funkcjonuje... Kawa może dla mnie nie istnięc, ale śniadanie to podstawa! No i herbatka z cytryna;)
pzdr.

Bardzo zdrowo :)
Ja niestety bez kawy nie umiem funkcjonować :D

Miłego dnia :)

Posted

Czeski jest klawy , zawsze mnie fascynował .... tak jak kaszubski :evil_lol: te ich drapce , nukce , kłeła i takie tam :diabloti:

Po tym sosiku , to musi boleć główka nieco :siara:

Posted

[quote name='Korenia']Muszę Cię zmartwić Asiu, ale tamten czeski to błędny czeski w niektórych przypadkach ;)
http://lapolaquita.blox.pl/2007/03/Legendy-o-czeskim-jezyku.html
E, tam. Wcale mnie nie zmartwiłaś.
Obrazek ściągnięty z FB...

[quote name='Vectra']Czeski jest klawy , zawsze mnie fascynował .... tak jak kaszubski :evil_lol: te ich drapce , nukce , kłeła i takie tam :diabloti: Po tym sosiku , to musi boleć główka nieco :siara:
Język czeski na pewno jest - dla mnie - oryginalny:)

pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Język czeski na pewno jest - dla mnie - oryginalny:)

pzdr.

Moim ulubionym zwrotem jest "Konečná zastávka, prosíme vystupte";) Za każdym razem mnie rozbawia ;)

Posted

Aaaaa, mogłam sobie wpisać ten tekścik do tłumacza w Googlach... jakos jeszcze nie zawsze jarże, że jest cos takiego:)
Dzieki!

Dla zainteresowanych: Z wczorajszego spaceru na Agrykoli bylo 160 zdjęć. Po I selekcji zostało 103 zdjęcia. A obecnie juz tylko 98...
Ale jak to wstawiać...?
Na pewno nie dowiem się, jak nie zacznę, prawda?

Czy sa nadal chętne osoby do oglądania...?

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Dla zainteresowanych: Z wczorajszego spaceru na Agrykoli bylo 160 zdjęć. Po I selekcji zostało 103 zdjęcia. A obecnie juz tylko 98...
Ale jak to wstawiać...?

Pzdr.

Może ratami :grins:
A chętni są zawsze ;)

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja bez śniadania nie funkcjonuje... Kawa może dla mnie nie istnięc, ale śniadanie to podstawa! No i herbatka z cytryna;)
pzdr.

o rany , ja bez kawy nie żyję ,krew mi nie płynie ..jak idę na 6 , to o 5 piję wodę a o 6 w pracy piję szatana ..potem następnego ok 9-10 , sniadanie jak pracuję to ok.8.20 , między kawami , jak nie pracuję to jem dopiero obiadek

[quote name='Vectra']Asiu , bo u Ciebie tak zawsze kulinarnie

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/545001_3449566441350_586316135_n.jpg
:evil_lol:

dobry sos:)

co do czeskiego to kiedyś w Wiśle jak czekaliśmy na autobus do Koniakowa , paniusia łamanym czeskim , góralskim i polskim oznajmiła przez megafon : Autobus do Koniakowa dzisiok nie pojedzie bo cesta zachlastana ...i zostalim :)

śmieszne jest w czeskim tez to że u nas czerstwy to stary chleb a u nich świeży :)

Posted

[quote name='Izabela124.']Ja chętna do obejrzenia zdjęć :)

[quote name='Kaaasia']Może ratami :grins:
A chętni są zawsze ;)
No, jakos trzeba zacząć...

[quote name='Alicja']o rany , ja bez kawy nie żyję ,krew mi nie płynie ..jak idę na 6 , to o 5 piję wodę a o 6 w pracy piję szatana ..potem następnego ok 9-10 , sniadanie jak pracuję to ok.8.20 , między kawami , jak nie pracuję to jem dopiero obiadek
dobry sos:)
co do czeskiego to kiedyś w Wiśle jak czekaliśmy na autobus do Koniakowa , paniusia łamanym czeskim , góralskim i polskim oznajmiła przez megafon : Autobus do Koniakowa dzisiok nie pojedzie bo cesta zachlastana ...i zostalim :)
śmieszne jest w czeskim tez to że u nas czerstwy to stary chleb a u nich świeży :)
Oj, ja generalnie zawsze mialam taki poukładany dzięń. chociąż byl czas, że pracowałam na zmiany, ale i tak sniadanie musowo było:) Gorzej, jak musialam byc na czczo, to wtedy cały dzień chodziłam i podjadałam, nie mogłam się najeść... jakos to takie dziwne było;)

[quote name='Pestka']http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_4688.jpg
Super :loveu:
Cieszę się, Su sie podoba:)

[quote name='*anusia&ajlu*']hahaha ale na noc się uśmiałam :D czeski i kurczak dobreee hahahaha
a foteczki chociaż już widziałam oglądne jeszcze raz :)
Za chwilę zacznę wstawiać:)

[quote name='Alicja']:hand: siedzę przy kawie i czekam aż Ozzy wstanie
Matko, ja wstałam o 5 z minutami, bo juz Serek się dopominał (to znaczy pacał łapa w drzwi do pokoju i jechał pazurami o szybe, br....)...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Aaaaa, mogłam sobie wpisać ten tekścik do tłumacza w Googlach... jakos jeszcze nie zawsze jarże, że jest cos takiego:)
Dzieki!

Ale jak to wstawiać...?

Pzdr.

Są są chętni i czekają ;)

Posted

Juz zaczynam:)

Na początek kilka zdjęć z okolicy parku.

Fontanna z góry.
W tej fontannie "prałam" Żelkę, jak się wytarzała w goownie. I stąd wiem, że zapach chloru jest silniejszy od g...;)

Bardzo mi się spodobał ten "ochrony" murek wokół drzew.

Piękna ławka cementowa/kamienna.

W pewnym momencie zaszlismy ciut za daleko i okazało się, że park się kóńczy. Ale ten "koniec" parku okazał się baaaardzo malowniczy:)

Fajnie by się mieszkało kilka metrów od parku, eh...

Cdn.
Pzdr.