Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='simbik']Mój pierwszy wyjazd na zagraniczną wystawę to właśnie Litwa - Panavezys i generalnie bardzo dużo w tamte rejony się zapuszczałam z Manteuflem :-). Bardzo lubię ich rozetki, dyplomy do championatów etc... Ostatnio jakoś częściej jeżdżę na południe i mi brakuje tych nadbałtyckich wystaw ;-).
Fajna reprezentacja asiaczkowa w Rzeszowie :cool2:
W sumie to ja tez lubie Litwę, bo ... jest blisko:) Gorzej z Łotwą i Estonią.... kawał drogi do przejechania...

[quote name='Cerber'] ależ dumne zdjęcie! prześliczne! i gratuluję wyników :D
uwielbiam ten tekst z fb ;) chyba sporo się zmieniło na przestrzeni lat jeśli chodzi o wychowanie dzieci <okok> :)
Oj, zmieniło się, zmieniło....

[quote name='Ciapkowa.']Mimo, że jestem tutaj jedną z najmłodszych osób (rocznik 97), to zgadzam się. A prawdę mówiąc mało się siedziało w domu, od rana do jak najpóźniejszych godzin (dla dzieci :D) na dworzu, chodziło się po drzewach, siniaków było pełno:D więc chyba tak źle nie było :)
Ja tam nie narzekam na moje dzieciństgwo. Bawiło się w trzepaka, zbijanego, podchody... i pewnie wiele innych, ale takich bez nazw;)

[quote name='jamnicze']Witanko :)
Nie ma jak porządny napad na tatuśka :)
http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_3126.jpg
O, Asiaczek ma nowe wdzianko - bardzo elegancko w nim wyglądasz
http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_3556.jpg
A tak patrząc na fotki Serka, to zauważyłam, że każde z moich rudasków coś charakterystycznego po nim przejęło. Judy białe kolanko, a Avik kryzę - z lewej strony szeroką, a z prawej cienki paseczek :)
Hahaha, Serek = Rozsiewacz Detali;)
Sweterek wcale nie jest nowy, ale na wystawach to rzeczywiscie byl jego debiut:)
Ma kieszonki i to jego duuuuzy plus:)

[quote name='*anusia&ajlu*']taki prezencik odemnie :D

mam fajny program w telefonie i jak się nudzę to sobie siedze i wymyślam :) uwielbiam mój telefon :D
Oooo, jakie cudowności mnie z rana spotkały!!!! Dziękowac!!!!
To tak w pracy się nudzisz?;)

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja tam nie narzekam na moje dzieciństgwo. Bawiło się w trzepaka, zbijanego, podchody... i pewnie wiele innych, ale takich bez nazw;)[/QUOTE]

Dokładnie, teraz (mimo, że sama siedzę dość dużo na komputerze :oops:) zauważyłam, że dzieci (szczególnie podstawówka, bo te mniejsze to biegają sobie :P) nie bawią się jak kiedyś... Chociaż aktualnie sama nie wiem co bym zrobiła bez komputera, aktualnie, ale w wieku przedszkolnym-podstawówki praktycznie nie siedziałam na komputerze (nie wliczając 5 i 6 klasy) ;) ale co poradzić :eviltong:

a Asiaczkowy kolaż cudowny :loveu: sama bym chciała taki mieć :evil_lol:

Posted

[quote name='Endher']Witamyyyy się, dawno nas tu nie było, ale postaram się nadrobić wszelkie zaległości :)
Czy Asiaczki mają zamiar pojawić się na CACIBie w Opolu? :)[/QUOTE]
Nad Opolem intensywnie myslimy:)

[quote name='Ciapkowa.']Dokładnie, teraz (mimo, że sama siedzę dość dużo na komputerze :oops:) zauważyłam, że dzieci (szczególnie podstawówka, bo te mniejsze to biegają sobie :P) nie bawią się jak kiedyś... Chociaż aktualnie sama nie wiem co bym zrobiła bez komputera, aktualnie, ale w wieku przedszkolnym-podstawówki praktycznie nie siedziałam na komputerze (nie wliczając 5 i 6 klasy) ;) ale co poradzić :eviltong:
a Asiaczkowy kolaż cudowny :loveu: sama bym chciała taki mieć :evil_lol:[/QUOTE]
Ja, po odrobieniu lekcji, od raxzu biegłam na podwórko. Zawsze się jakis zaprzyjaźniony dzieciak trafił i .... zabawa szła!
Jak juz bylam nieco starsza (koniec podstawówki, początek liceum) to wtedy Starówka byla na tapecie. Chodziło się po Starówce, nad Wisłą. kto by wtedy myslał o kompie i siedzeniu w domu...?:)
Ale, fakt - komputerów wtedy nie było...

[quote name='unikatowydiament']miłej soboty:)[/QUOTE]
Sobota była ostro zapracowana ale jednoczesnie b.miła:)
Dziękowac!

pzdr.

Posted

Alez pogoda daje nam do wiwatu!!!
Wczoraj - ulewny deszcz. Taki, że skróciłam spacery z psami...

Dzisiaj rano - ślisko, ale miejscami sucho...

Teraz - śnieg, snieg, snieg.... i biało na ulicach....
Dobrze, że spacerki zaliczone;)

pzdr.

Posted

Zagineła suczka naszej forumowej Dogomaniaczki...

Wczoraj (tj. 24/02/2012) w Kołobrzegu, około godziny 19.00 uciekła Flicka (czarno-biała, 6 miesięczna suczka border collie). Delikatnie potrącił ją samochód przy ul. Zwycięzców, przestraszyła się i pobiegła w stronę ul. Wojska Polskiego. Dzisiaj (25/02/2012) w granicach godziny 11.00 widziano ją przy ul. Złotej (przy klatce nr 6)

Miasto w którym zaginął pies jest mu zupełnie obce, na pewno jest przerażony, wycieńczony i głodny.

Ma chip po lewej stronie szyi, nie posiada tatuażu, w chwili zaginięcia miała na sobie pomarańczową obrożę.

Numer chipa: 967000009262400
Numer tel. do właścicielki: 795781433

Baza Safe-Animal: http://www.baza.safe-animal.eu/index...67000009262400

Wątek DGM: http://www.dogomania.pl/threads/223630-Ko%C5%82obrzeg-zagin%C4%85%C5%82-border-collie!?p=18707469#post18707469

Wydarzenie na facebooku: https://www.facebook.com/events/280301778706752/

Jeśli ktokolwiek posiada rodzinę/znajomych w Kołobrzegu, która podjęłaby się pomocy w poszukiwaniach - prosiłabym o przekazanie informacji!

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja, po odrobieniu lekcji, od raxzu biegłam na podwórko. Zawsze się jakis zaprzyjaźniony dzieciak trafił i .... zabawa szła!
Jak juz bylam nieco starsza (koniec podstawówki, początek liceum) to wtedy Starówka byla na tapecie. Chodziło się po Starówce, nad Wisłą. kto by wtedy myslał o kompie i siedzeniu w domu...?:)
Ale, fakt - komputerów wtedy nie było...[/QUOTE]

Ja jak komputera jako tako nie miałam (u cioci był i tam często przesiadywałam, ale prawdę mówiąc jak była okazja tylko byłam na podwórku) to 90% wolnego czasu spędzałam na podwórku :)
Ale, właśnie - komputerów nie było, więc inaczej się organizowało wolny czas :cool3:

[quote name='Asiaczek']Alez pogoda daje nam do wiwatu!!!

pzdr.[/QUOTE]

Oj, pogoda jest okropna.
Wczoraj rano jak byłam z psem myślałam, że mnie zwieje :roll:
Dzisiaj - śnieg, śnieg i śnieg. Znowu będzie błoto :mad:

A Flickę, wczoraj udostępniłam na fb, mam nadzieję, że się znajdzie ;)

Posted (edited)

Znalezione na FB:

Mąż wcześniej wrócił z pracy do domu i niespodziewanie zastaje żonę, która nago leży w wymiętoszonej pościeli. - Co to kochanie?
- Źle się czuję, chyba chora jestem, więc się położyłam.
Małżonek chce powiesić płaszcz do szafy, a żona krzyczy:
- Nie otwieraj szafy, bo tam straszy...!
- Ależ kochanie, nie opowiadaj głupstw...
Otwiera szafę i widzi swego sąsiada, zupełnie gołego.
- No wiesz Władek, tego bym się po tobie nie spodziewał. Żona chora, a ty ją jeszcze straszysz...

Na ławce w parku siedzą dwaj emeryci:
- Popatrz, jaka ta dzisiejsza młodzież ma ciężko w tym kryzysie! Jednego papierosa na pięciu muszą palić...
- No, ale dzielne chłopaki! Mimo wszystko się chcichrają na całego!

Pzdr.

Edited by Asiaczek
Posted

[quote name='Asiaczek']Alez pogoda daje nam do wiwatu!!!
pzdr.[/QUOTE]
Wieści z popołudniowego spaceru:
Na ulicach sucho, ale wieje mocny wiatr...

[quote name='Anecioreczek']Najnowsze wieści!
Flicka odnaleziona![/QUOTE]
Kamień z serca!:)

[quote name='Korenia']Jak to u was śnieg ? U nas chyba 10 stopni i słoneczko grzeje! Wiosnę mamy! Amy siedzi już z pół godziny na balkonie i się opala ;)[/QUOTE]
A słoneczka to u nas dzisiaj jeszcze nie było. Zazdroszczę:)

Pzdr.