Asiaczek Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 [quote name='M&S']Bardzo ważne-[SIZE=2]wklejam z inneg forum W czwartek ma się odbyć pierwsze czytanie odrzuconego wcześniej projektu Koalicji dla zwierząt. Projekt jest wybitnie szkodliwy i dający możliwosci legalnego pseudo, co więcej czyniący hodowlę normalną działalnością gospodarczą. Cytat:Art. 17. 1. Chów, rozmnażanie i oferowanie zwierząt domowych, w tym także rasowych, na sprzedaż jest działalnością gospodarczą podlegająca rejestracji w ogólnokrajowym rejestrze psów oraz innych zwierząt domowych, zwanego dalej „rejestrem hodowli zwierząt domowych”. 2. Rejestr hodowli zwierząt domowych prowadzi Krajowy Inspektor do Spraw Zwierząt. 3. Do rejestru hodowli zwierząt domowych wpisuje się zwierzęta oznaczone czipem. 4. W rejestrze umieszcza się dane wszystkich psów wydawanych lub zbywanych z hodowli oraz przyjmowanych do schronisk i domów tymczasowych. 5. Do rejestru mogą być, na wniosek właściciela, wpisane inne zwierzęta domowe. 6. Minister właściwy do spraw administracji publicznej określi, w drodze rozporządzenia, sposób i tryb prowadzenia rejestru hodowli zwierząt domowych, mając na względzie potrzebę zapewnienia jawności danych zawartych w rejestrze. 7. W przypadku prowadzenia handlu lub rozrodu zwierząt domowych bez wpisu do rejestracji hodowli zwierząt domowych, wójt gminy właściwej ze względu na miejsce chowu lub oferowania zwierząt lub Wojewódzki Inspektor do Spraw Zwierząt może wydać decyzję o odebraniu zwierząt. Ponieważ obecnie członkowie koalicji będą pisali do posłów PO o nieodrzucanie w pierwszym czytaniu, trzeba się zmobilizować i poprosić o odrzucenie w pierwszym czytaniu wysyłając maile na kp-po@kluby.sejm.pl Dzięki! [quote name='ania90']sliczne kociaki :) To nie moje, niestety. To M&S... [quote name='M&S']Asiaczki, dzieńdobry:) Hejka! [quote name='cropka']Witawszy :) Widzę, ze tutaj też wilczkowe zdjęcia :) Pochwaliłam się i tu i tam;) [quote name='gosiaja']Powoli zbieramy sie do wyjscia Melduję, że gosiaja&co. dotarły całe i zdrowe:) [quote name='Alicja']Witaj w śnieżny poranek :) Dzisiaj u nas tez snieznie:) I nawet jest ciut mroźnie:) [quote name='Ciapkowa.']Witamy śnieżnie w południe :D Śliczne kociaki :) ps. taka niespodzianka na początek dnia - u nas zdjęcia :) Zaraz lecę do Was:) [quote name='Izabela124.']Już gdzieś widziałam te zdjęcia :) Pewnie u szpiców:) [quote name='AMIŚKA']Witajcie ASIACZKI!:lol::lol: ale masz śliczne pralineczki!!:loveu: Jakie słodkie!!:loveu: A ten kociaczek to prawdziwe cudeńko!!:loveu: http://img836.imageshack.us/img836/9105/zmianarozmiaruimg2934.jpg podrowienia :lol: Niestety, ten cudny kocio to nie mój.. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 Trzymajcie mocno dzisiaj kciuki za baski i szpice, które sa na wystawie w Gdańsku... pzdr. Quote
Alicja Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='Asiaczek']Trzymajcie mocno dzisiaj kciuki za baski i szpice, które sa na wystawie w Gdańsku... pzdr. .............. :kciuki: Quote
Asiaczek Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 Baski to chyba sa juz po ocenie.... nie wiem, nikt nie dzwoni... Pzdr. Quote
Ciapkowa. Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Pewnie już po ocenie... Ale trzymamy łapki i kciuki, żeby były dobre wieści!! Asiaczku, czasem brak wieści = dobre wieści :) Quote
Asiaczek Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 [quote name='Buszki']Mogli by się pochwalić ;).[/QUOTE] [quote name='Ciapkowa.']Pewnie już po ocenie... Ale trzymamy łapki i kciuki, żeby były dobre wieści!! Asiaczku, czasem brak wieści = dobre wieści :)[/QUOTE] Dziewczyny, na wystawie wielkie zamieszanie, opóxnienie 1,5-godzinne... pzdr. Quote
Ciapkowa. Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='Asiaczek']Dziewczyny, na wystawie wielkie zamieszanie, opóxnienie 1,5-godzinne... pzdr.[/QUOTE] Ooo! A dlaczego? Quote
Asiaczek Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 Jakies problemy z uprawnieniami sędziowskimi... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 Są wieści!!!! PEPPERMINT FRIEND Asiaczek FCI - dosk.2, nowy Champion Polski!!!! POSH MIRACLE Asiaczek FCi - I dosk., CWC. OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - dosk.1, CWC, BOS, BOB!!!! Nabamba HALLE BERRY - dosk.1, CAJC, Naj. Junior. PEACH ANGEL Asiaczek FCI - dosk.1, CWC, BOS PINACOLADA IS A GIRL Asiaczek FCI - dosk. 2. Brawo dla wsiech!!!!!! zielona z halka i Zuza z Ofikiem czekają na konk. finałowe.... więc jeszcze nie puszczajcie kciuków:) pzdr. Quote
Ciapkowa. Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='Asiaczek']Są wieści!!!! PEPPERMINT FRIEND Asiaczek FCI - dosk.2, nowy Champion Polski!!!! POSH MIRACLE Asiaczek FCi - I dosk., CWC. OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - dosk.1, CWC, BOS, BOB!!!! Nabamba HALLE BERRY - dosk.1, CAJC, Naj. Junior. PEACH ANGEL Asiaczek FCI - dosk.1, CWC, BOS PINACOLADA IS A GIRL Asiaczek FCI - dosk. 2. Brawo dla wsiech!!!!!! zielona z halka i Zuza z Ofikiem czekają na konk. finałowe.... więc jeszcze nie puszczajcie kciuków:) pzdr. GRATULACJE!!!!!! I nadal mocno trzymamy kciuki i łapki za Zuzkę i Ofika :)!!! Quote
gosiaja Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 GRATULACJE dla calej ekipy :-) My juz siedzimy w busie i jedziemy do domu Quote
cropka Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Witawszy i GRATULACJE !!! Jak zwykle Asiaczki zawojowały ringi - inaczej być nie mogło :p Quote
Ciapkowa. Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='cropka']Jak zwykle Asiaczki zawojowały ringi - inaczej być nie mogło :p[/QUOTE] I tu się zgadzam :D Quote
Asiaczek Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 [quote name='gosiaja']GRATULACJE dla calej ekipy :-) My juz siedzimy w busie i jedziemy do domu[/QUOTE] No właśnie, szkoda.... Ja juz tez wróciłam od kolezanki, pomogłam jej przy psach i teraz siedze przy kompie z ciepłą herbatka.... [quote name='cropka']Witawszy i GRATULACJE !!! Jak zwykle Asiaczki zawojowały ringi - inaczej być nie mogło :p[/QUOTE] Nie mogło, bo tylko Asiaczki byly zgłoszone + jedna Nabamba;) [quote name='Ciapkowa.']I tu się zgadzam :D[/QUOTE] Hahaha... pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 [quote name='deer_1987']Gratulacje! i trzymamy za ofika![/QUOTE] [quote name='Ciapkowa.']GRATULACJE!!!!!! I nadal mocno trzymamy kciuki i łapki za Zuzkę i Ofika :)!!![/QUOTE] [quote name='Buszki']No to trzymamy kciuki dalej :).[/QUOTE] [quote name='gosiaja']GRATULACJE dla calej ekipy :-) My juz siedzimy w busie i jedziemy do domu[/QUOTE] [quote name='cropka']Witawszy i GRATULACJE !!! Jak zwykle Asiaczki zawojowały ringi - inaczej być nie mogło :p[/QUOTE] [quote name='kaskaSz']gratuluję![/QUOTE] [quote name='Alicja']Asiaczki w natarciu ;) Gratki :Rose:[/QUOTE] Wszystkim dziękuję:) Jak zielona, cienka, Zuzka wrócą do domów, to moze napisza pare słów a propos wystawy + licze na fotki od tomeckiego:) pzdr. Quote
gosiaja Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 nie spać proszę ja dziś zaspałam do pracy Quote
Kosmaty Gałganek Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [FONT=Comic Sans MS]Ogromne gratulacje :multi:[/FONT] Quote
Recommended Posts