Asiaczek Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 I jeszcze "coś" takiego leżało sobie na blacie. Wiem, że sztuczne, ale takie ładne, że musiałam zrobić foteczkę;) Uploaded with ImageShack.us I pytanie; co to za roślinka...? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Pzdr. Quote
M&S Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Ładne dziewczynki:) A ja do tego ciasta dodaję jajko i łyżkę masła, bardzo dobrze się wyrabiało, było elestyczne i świetnie lepiły sie pierogi....a teraz czekają na gotowanie w zamrażarce Quote
Asiaczek Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Buszki napisał(a):Co to za roślinka ? No toż właśnie zadałam pytanie, bo nikt w towarzystwie nie wiedział:) M&S napisał(a):Ładne dziewczynki:) A ja do tego ciasta dodaję jajko i łyżkę masła, bardzo dobrze się wyrabiało, było elestyczne i świetnie lepiły sie pierogi....a teraz czekają na gotowanie w zamrażarce O, to zamrażasz surowe pierogi, tak? Moja Mama zamrażała ugotowane.Ja też. Ale teraz nie mam zamrażarki, więc sprawa upadła;) pzdr. Quote
M&S Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Asiaczek napisał(a)::) O, to zamrażasz surowe pierogi, tak? Moja Mama zamrażała ugotowane.Ja też. Ale teraz nie mam zamrażarki, więc sprawa upadła;) pzdr. Tak, surowe. Lepiej się gotują. Quote
jamnicze Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 [quote name='Asiaczek']Dzisiejszy dzień uważam za "zaliczony:) Zakupy w TESCO zrobione; co prawda kupiłam więcej niz zaplanowałam, no, ale cóż.... Dwie sałatki zrobione, grzybki nastawione, kasza gryczana do pierogów ugotowana. Jutro ciasto piernikowe + pierogi. Pierogi będa takie bardziej eksperymentalne, bo to i ciasto bedzie inne i farsz tez dziwny. Dlaczego? Ano tak. Ciasto to tylko mąka + gorąca woda + olej + sól. A farsz to kasza gryczana + grzybki + troszkę warzyw. Jak Wy to widzicie? Bedzie zjadliwe? pzdr. Ja kiedys jadłam w barze pierogi z kaszą gryczaną, polane skwareczkami, całkiem smaczne były :) Miło zobaczyć dziewczyny :) http://img600.imageshack.us/img600/153/zmianarozmiaruimg2739.jpg ciekawe która rządzi :) Quote
Asiaczek Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 [quote name='M&S']Tak, surowe. Lepiej się gotują. Nawet tego nie wiedziałam... [quote name='jamnicze']Ja kiedys jadłam w barze pierogi z kaszą gryczaną, polane skwareczkami, całkiem smaczne były :) Miło zobaczyć dziewczyny :) http://img600.imageshack.us/img600/153/zmianarozmiaruimg2739.jpg ciekawe która rządzi :) O to akurat nie pytałam. Ale spytam przy okazji. A takowa będzie prawdopodobnie juz w styczniu:) pzdr. Quote
kaskaSz Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 http://imageshack.us/photo/my-images/836/zmianarozmiaruimg2732.jpg/ dzisiaj widziałam bezdomniaczka, tak tygrysek jak ten basek :) Śliczny był. Ja pierogów nie robiłam nigdy, ale farsz brzmi smakowicie. Ale bez zamrażalki to nie wyobrażam sobie życia. Quote
Buszki Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Asiaczek napisał(a):No toż właśnie zadałam pytanie, bo nikt w towarzystwie nie wiedział:) pzdr. To ja też się pytam,może jak więcej pytających będzie,to i odpowiadający się znajdzie ;). WESOŁYCH ŚWIĄT. Dużo pysznego jedzonka i radości z maluchów :). Quote
Karro Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Wpadam z życzeniami : Spokojnych, radosnych świąt Bożego Narodzenia, oraz szczęśliwego Nowego roku życzy understandme&Cesar:p Quote
Asiaczek Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 [quote name='kaskaSz']http://imageshack.us/photo/my-images/836/zmianarozmiaruimg2732.jpg/ dzisiaj widziałam bezdomniaczka, tak tygrysek jak ten basek :) Śliczny był. Ja pierogów nie robiłam nigdy, ale farsz brzmi smakowicie. Ale bez zamrażalki to nie wyobrażam sobie życia. No więc pierogi ulepione; farszu jeszcze xzostało, ale to nie problem. Ja lubie kasze, więc zjem ten farsz po podgrzaniu;) Pierogów ulepiłam 99.... I powiem tak: mogę dalej stac i lepić dalsza setkę...;) Ja juz doooobrych kilka lat nie mam zamrażarki (tylko chłodziarka) i dobrze mi z tym. Bo do czego niby mi ona potrzebna...? [quote name='Buszki']To ja też się pytam,może jak więcej pytających będzie,to i odpowiadający się znajdzie ;). WESOŁYCH ŚWIĄT. Dużo pysznego jedzonka i radości z maluchów :). Dziękować:) Może deer wpadnie i będzie wiedziała. albo bety...? [quote name='understandme']Wpadam z życzeniami : Spokojnych, radosnych świąt Bożego Narodzenia, oraz szczęśliwego Nowego roku życzy understandme&Cesar:p Dla Was tez Samego dobrego na Święta i w Nowym 2012 Roku:) [quote name='ania90'] Wszystkiego Najlepszego na Święta i w Nowym roku:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Co Wy na to? Mąż telefonuje z polowania do domu: - Kochanie, będę za dwie godziny w domu. - A jak tam łowy? - Przez miesiąc nie będziemy kupować mięsa. - A co upolowałeś? Jelenia? ... - Nie. - Dzika? - Przepiłem całą pensję... Pzdr. Quote
Buszki Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 [quote name='Asiaczek']Co Wy na to? Mąż telefonuje z polowania do domu: - Kochanie, będę za dwie godziny w domu. - A jak tam łowy? - Przez miesiąc nie będziemy kupować mięsa. - A co upolowałeś? Jelenia? ... - Nie. - Dzika? - Przepiłem całą pensję... Pzdr. :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
taxelina Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 [quote name='Asiaczek']Co Wy na to? Mąż telefonuje z polowania do domu: - Kochanie, będę za dwie godziny w domu. - A jak tam łowy? - Przez miesiąc nie będziemy kupować mięsa. - A co upolowałeś? Jelenia? ... - Nie. - Dzika? - Przepiłem całą pensję... Pzdr. Typowe dla faceta :diabloti: Quote
betka-sp Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Asiaczek napisał(a): Pierogi będa takie bardziej eksperymentalne, bo to i ciasto bedzie inne i farsz tez dziwny. Dlaczego? Ano tak. Ciasto to tylko mąka + gorąca woda + olej + sól. A farsz to kasza gryczana + grzybki + troszkę warzyw. Jak Wy to widzicie? Bedzie zjadliwe? pzdr. ja robiłam dzis równie eksperymentalny farsz ;) tylko że do kaszy dodałam fetę /w wersji mojej babci był to biały ser/ pierogi wyszły zarąbistę ;) wyraziste smakowo i jak by nie patrzec postne ;) Mama moje znajomej robiła pierogi takie jak nikt juz nie robi...i pewnie recepturę zabrała do grobu niestety...choc twierdziła, że jedyny myk w cieście to jako ply dodawanie goracej wody...i to takiej że aż ręce parzyło.....ale naprawdę nigdy nie jadłam bardziej delikatnego ciasta w pierogach.. Quote
Asiaczek Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 No ja właśnie ciasto zrobiłam ze wrzątkiem;) A co do farszu, to rzeczywiscie mogłam zrobic z serem białym + kasza. Nie pomyslałam... Ale kiedys trzeba te grzybki "wyjeść", co nie?:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 A to moja dzisiejsza niespodzianka dla Was:) Uploaded with ImageShack.us Pzdr. Quote
A&L Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 :tree1: [FONT=Georgia]Pod choinkę życzę Ci, by spełniły się Twe sny. I te skromne i te duże, wielka kasa i podróże. Niech udziałem Twoim będą - ślę całusy wraz z kolędą.[/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia]A dla Asiaczków życze wiele radości i uśmiechniętych pyszczków, sukcesów na ringach i przede wszystim zdrowia![/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia]Życzenia ślą[/FONT] [FONT=Georgia]A[SIZE=2]ngela & Lena :x-mas:[/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] :tree1: Quote
Buszki Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 [quote name='Asiaczek']A to moja dzisiejsza niespodzianka dla Was:) Uploaded with ImageShack.us Pzdr. Ale ciudooo :loveu::loveu:. U mnie by to nie przeszło,wszystko by zeżarły :evil_lol:. Quote
Asiaczek Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Byszki, Słodyczki to jeszcze takie niemoty i gapcie.... więc stąd moje zyczenia dla Was:) pzdr. Quote
Alicja Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 :loveu: śliczności http://img18.imageshack.us/img18/9806/zmianarozmiaruimg2801.jpg Quote
*anusia&ajlu* Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 ślicznotki!!! a jak już spoglądają nieśmiało;) Quote
Asiaczek Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 [quote name='Alicja']:loveu: śliczności http://img18.imageshack.us/img18/9806/zmianarozmiaruimg2801.jpg [quote name='*anusia&ajlu*']ślicznotki!!! a jak już spoglądają nieśmiało;) Dzisiaj to Słodyczki juz bardzo odwaznie patrza na świat:) pzdr. Quote
Recommended Posts