A&L Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Hejka :D Panienki S są cudowne, szczególnie Czekoladowa maskotka mnie urzekła :loveu: Prosze je ode mnie ucałować w cudne pysie! :) Miłego wieczoru ;) Quote
Vectra Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Unbelievable napisał(a):sory że tutaj, ale nie wyłażą jeszcze z kojca? nie , na razie mają etap - piesek z kiwającą głową :) akcja "wielka ucieczka" to dopiero jak będą już dość dobrze łazić , tak po świętach się można spodziewać. Quote
Unbelievable Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Vectra napisał(a):nie , na razie mają etap - piesek z kiwającą głową :) akcja "wielka ucieczka" to dopiero jak będą już dość dobrze łazić , tak po świętach się można spodziewać. hm, "moje" już wyłażą :diabloti: już wiem czemu hodowczyni na nie narzeka :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 betka-sp napisał(a):troskliwa mamusia ;) i tak trzymac ;) Przekażę Erce:) zielona napisał(a):Ło jeziuu.... jakie słodziczki... Hahaha, zapomniałas, jak to u Ciebie było? Daj i mnie trochę nacieszyc się maluchami:) M&S napisał(a):Super mamuśka!!!!! Na razie - tak:) Vectra napisał(a):kluski słodkie jak czekolada i miód :) Rekin już nie waruje w kojcu , zajęła wyrko stojące blisko kojca , wszystko ma na oku. Nadal mam bezobsługowe cosie ;) Er A&L napisał(a):Hejka :D Panienki S są cudowne, szczególnie Czekoladowa maskotka mnie urzekła :loveu: Prosze je ode mnie ucałować w cudne pysie! :) Miłego wieczoru ;) Czekoladka urodziła się jako pierwsza i moje serduszko mocniej na jej widok zabiło. Ale Miodzik równa do starszej siostry:) Unbelievable napisał(a):hm, "moje" już wyłażą :diabloti: już wiem czemu hodowczyni na nie narzeka :evil_lol: Oj,tam, żeby zaraz narzekac.... Przy dobrej logistyc to nie ma na co narzekać;) pzdr. Quote
Vectra Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Unbelievable napisał(a):hm, "moje" już wyłażą :diabloti: już wiem czemu hodowczyni na nie narzeka :evil_lol: tylko ja nauczona doświadczeniem , mam WYSOKI kojec ... więc żadne szczenie , nie wyjdzie :) Przy Emilii miocie , pierwszy kojec , był obudowany po pierwszych 4 dobach ... bo potrafiły wypełznąć. Końcowa obudowa kojca , miała ponad metr i tak rudy gad , wyłaził .... teraz zaczęłam od 35 cm , by Rekin mógł wskakiwać ... jak zamknę drzwiczki jest 60 cm ... czeka dobudówka na 120 cm .. gwarantuje , że "Twoje" z mojego kojca by nie wyszły również ... gdyż na tym etapie rozwoju , nie wskoczą tak wysoko. Quote
Vectra Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Asiaczek napisał(a): Er pzdr. :hmmmm: :hmmmm: :niewiem: :) Quote
Unbelievable Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Vectra napisał(a):tylko ja nauczona doświadczeniem , mam WYSOKI kojec ... więc żadne szczenie , nie wyjdzie :) Przy Emilii miocie , pierwszy kojec , był obudowany po pierwszych 4 dobach ... bo potrafiły wypełznąć. Końcowa obudowa kojca , miała ponad metr i tak rudy gad , wyłaził .... teraz zaczęłam od 35 cm , by Rekin mógł wskakiwać ... jak zamknę drzwiczki jest 60 cm ... czeka dobudówka na 120 cm .. gwarantuje , że "Twoje" z mojego kojca by nie wyszły również ... gdyż na tym etapie rozwoju , nie wskoczą tak wysoko. moje też mają koło 35cm, ale też jest listwa dookoła która im pewnie pomaga ;) no i trochę większe są od staffików zapewne(mój grubas już ponad kilogram). Mają ustawiony metalowy kojec dookoła, ciekawe jak szybko z niego wyjdą :evil_lol: fajne takie porównywanie ;) Quote
Vectra Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Unbelievable napisał(a):moje też mają koło 35cm, ale też jest listwa dookoła która im pewnie pomaga ;) no i trochę większe są od staffików zapewne(mój grubas już ponad kilogram). Mają ustawiony metalowy kojec dookoła, ciekawe jak szybko z niego wyjdą :evil_lol: fajne takie porównywanie ;) a ile mają ? moje ważą od 1000 do 1200 gram :) zaczęły widzieć i słyszeć ... za dwa dni , kończą 3 tygodnie .... a i zaczynają pierwsze mało świadome zabawy ... może inne rasy ... mają inne umiejętności ... z tych co znam , pełzać w górę po kojcu nie potrafią , chyba że kojec ma spadziste ściany - u mnie są pionowe .. wyłączając CAO , bo te stają na łapkach w dniu narodzin , no ale tak wymagała od nich natura ... idziesz=żyjesz , nie idziesz=zostajesz i nie żyjesz. Quote
Unbelievable Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Vectra napisał(a):a ile mają ? moje ważą od 1000 do 1200 gram :) zaczęły widzieć i słyszeć ... za dwa dni , kończą 3 tygodnie .... a i zaczynają pierwsze mało świadome zabawy ... może inne rasy ... mają inne umiejętności ... z tych co znam , pełzać w górę po kojcu nie potrafią , chyba że kojec ma spadziste ściany - u mnie są pionowe .. wyłączając CAO , bo te stają na łapkach w dniu narodzin , no ale tak wymagała od nich natura ... idziesz=żyjesz , nie idziesz=zostajesz i nie żyjesz. ważone były w wieku 2 tygodni(wrtorek), wtedy też już wszystkie widziały (niektóre zaczęły widzieć w wieku 1,5tyg), jak z zabawami w sumie nie wiem, chyba jeszcze nie ;) ale mogą rozwalić go, przewrócić, cokolwiek, wiadomo że niektóre psy są zdolne :evil_lol: Quote
Vectra Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Unbelievable napisał(a):ważone były w wieku 2 tygodni(wrtorek), wtedy też już wszystkie widziały (niektóre zaczęły widzieć w wieku 1,5tyg), jak z zabawami w sumie nie wiem, chyba jeszcze nie ;) ale mogą rozwalić go, przewrócić, cokolwiek, wiadomo że niektóre psy są zdolne :evil_lol: to "Twoje" są młodsze od 2 dni :) litego drewna , skręconego na śruby , nie rozwalą :) a z płotków dedykowanych dla szczeniaków , nie korzystam - nie ta rasa :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Vectra napisał(a):to "Twoje" są młodsze od 2 dni :) litego drewna , skręconego na śruby , nie rozwalą :) a z płotków dedykowanych dla szczeniaków , nie korzystam - nie ta rasa :evil_lol: a no właśnie one dostały taki plotek w kształcie sześciokąta :diabloti: Quote
Vectra Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Unbelievable napisał(a):a no właśnie one dostały taki plotek w kształcie sześciokąta :diabloti: to wierze , że wychodzą :) Quote
Asiaczek Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 Cienka napisał(a):Fajoskie są takie do miziania Jeszcze pewnie tego naszego miziania nie doceniaja, jeszcze musze trochę poczekać na odzew;) Vectra napisał(a)::hmmmm: :hmmmm: :niewiem: :) Ja tez juz nie wiem, co tam miało byc napisane... Unbelievable napisał(a):a no właśnie one dostały taki plotek w kształcie sześciokąta :diabloti: To ja się tez nie dziwię, że wychodza... Moje taki płotek torozwaliłyby w try miga! Pzdr. Quote
M&S Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Hello Asiu:) Mam nadzieję, że nie wracałaś długo do domu.... Quote
Asiaczek Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 Hahaha, nie... Wysiadłam tam, gdzie zwykle i od razu jechała 18-tka.... A i u Was tez prawie od razu miałam autobus. Spox. Psiaki wysikane na czas i na zebranie zdążyłam:) Oj, ciekawie tam było,ciekawie. Ale najwazniejsze, że po mojej mysli;) pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 Nie, to niedobrze, bo wczoraj na DGM nie weszłam.... ZGROZA! Na FB tez nie... :oops: pzdr. Quote
M&S Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Asiaczek napisał(a):Nie, to niedobrze, bo wczoraj na DGM nie weszłam.... ZGROZA! Na FB tez nie... :oops: pzdr. Ale dziś jesteś:) Quote
Kosmaty Gałganek Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 [FONT=Comic Sans MS]Ale słodkie maluszki :loveu::loveu: Ale to musi być wspaniale tak codziennie obserwować jak się zmienią :)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Idę jeszcze raz zdjęcia obejrzeć ;)[/FONT] Quote
Asiaczek Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 M&S napisał(a):Ale dziś jesteś:) No tak:) Ania! napisał(a):[FONT=Comic Sans MS]Ale słodkie maluszki :loveu::loveu: Ale to musi być wspaniale tak codziennie obserwować jak się zmienią :)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Idę jeszcze raz zdjęcia obejrzeć ;)[/FONT] Dokładnie! Ja co i rusz zaglądam do Słodyczek:) Aone takie cudne miny stroją:) pzdr. Quote
jamnicze Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Asiaczek napisał(a):Jeszcze pewnie tego naszego miziania nie doceniaja, jeszcze musze trochę poczekać na odzew;) To ja się tez nie dziwię, że wychodza... Moje taki płotek torozwaliłyby w try miga! Pzdr. A moje jak je przytulam i miziam przy policzku, to się uspokajają :) Ej, nie strasz mnie, bo ja mam właśnie kojec płotkowy :smhair2: Quote
Vectra Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 jamnicze napisał(a): Ej, nie strasz mnie, bo ja mam właśnie kojec płotkowy :smhair2: już się nie stresuj , są szczeniaki nieuciekalskie :diabloti: ja opisywałam w mojej galerii , jak miałam poprzedni miot , i chytry plan - kojczyka "metalowy płotek" dobrą godzinę go rozstawiałam , zabezpieczałam , triumfowałam z każdej udanej próby udoskonalania go ... jak już byłam mega happy , że twierdza dla szczeniaków zabezpieczona na ament :diabloti: zaparzyłam kawę , w między czasie przytargałam 5 sztuk 5 tygodniowych stafficzków ... pogoda piękna , słoneczko - sobie dzieciaki miały spokojnie siedzieć w zagródce , ja na leżaczku z kawusią i fajeczkiem ... oczywiści i rzutką do piłki .. byłam pewna że mała szarańcza nie wyjdzie .. dorosłe psy ich nie stratują podczas pogoni za piłką , no i łyk kawy i hyc piłka w las .. i nagle widzę nie tylko 5 dorosłych psów pędzących za piłką , ale za nimi leciało 5 szczeniaków :diabloti: i tak chytry plan spokojnego siedzenia szczeniaków na dworze , rozleciał się jak domek z kart ... Quote
jamnicze Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Pocieszające jest to, że jednak baski mają nieco mniejszą masę od staffików ;) może nie dadzą rady ... Quote
M&S Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Asiaczek napisał(a): Dokładnie! Ja co i rusz zaglądam do Słodyczek:) Aone takie cudne miny stroją:) pzdr. Zazdraszczam Ci...... Quote
Recommended Posts