Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hejka :D
Panienki S są cudowne, szczególnie Czekoladowa maskotka mnie urzekła :loveu: Prosze je ode mnie ucałować w cudne pysie! :)
Miłego wieczoru ;)

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Unbelievable napisał(a):
sory że tutaj, ale nie wyłażą jeszcze z kojca?

nie , na razie mają etap - piesek z kiwającą głową :)
akcja "wielka ucieczka" to dopiero jak będą już dość dobrze łazić , tak po świętach się można spodziewać.

Posted

Vectra napisał(a):
nie , na razie mają etap - piesek z kiwającą głową :)
akcja "wielka ucieczka" to dopiero jak będą już dość dobrze łazić , tak po świętach się można spodziewać.

hm, "moje" już wyłażą :diabloti: już wiem czemu hodowczyni na nie narzeka :evil_lol:

Posted

betka-sp napisał(a):
troskliwa mamusia ;) i tak trzymac ;)

Przekażę Erce:)

zielona napisał(a):
Ło jeziuu.... jakie słodziczki...

Hahaha, zapomniałas, jak to u Ciebie było? Daj i mnie trochę nacieszyc się maluchami:)

M&S napisał(a):
Super mamuśka!!!!!

Na razie - tak:)

Vectra napisał(a):
kluski słodkie jak czekolada i miód :)
Rekin już nie waruje w kojcu , zajęła wyrko stojące blisko kojca , wszystko ma na oku. Nadal mam bezobsługowe cosie ;)

Er

A&L napisał(a):
Hejka :D
Panienki S są cudowne, szczególnie Czekoladowa maskotka mnie urzekła :loveu: Prosze je ode mnie ucałować w cudne pysie! :)
Miłego wieczoru ;)

Czekoladka urodziła się jako pierwsza i moje serduszko mocniej na jej widok zabiło. Ale Miodzik równa do starszej siostry:)

Unbelievable napisał(a):
hm, "moje" już wyłażą :diabloti: już wiem czemu hodowczyni na nie narzeka :evil_lol:

Oj,tam, żeby zaraz narzekac....
Przy dobrej logistyc to nie ma na co narzekać;)

pzdr.

Posted

Unbelievable napisał(a):

tylko ja nauczona doświadczeniem , mam WYSOKI kojec ... więc żadne szczenie , nie wyjdzie :)
Przy Emilii miocie , pierwszy kojec , był obudowany po pierwszych 4 dobach ... bo potrafiły wypełznąć.
Końcowa obudowa kojca , miała ponad metr i tak rudy gad , wyłaził ....
teraz zaczęłam od 35 cm , by Rekin mógł wskakiwać ... jak zamknę drzwiczki jest 60 cm ... czeka dobudówka na 120 cm ..
gwarantuje , że "Twoje" z mojego kojca by nie wyszły również ... gdyż na tym etapie rozwoju , nie wskoczą tak wysoko.

Posted

Vectra napisał(a):
tylko ja nauczona doświadczeniem , mam WYSOKI kojec ... więc żadne szczenie , nie wyjdzie :)
Przy Emilii miocie , pierwszy kojec , był obudowany po pierwszych 4 dobach ... bo potrafiły wypełznąć.
Końcowa obudowa kojca , miała ponad metr i tak rudy gad , wyłaził ....
teraz zaczęłam od 35 cm , by Rekin mógł wskakiwać ... jak zamknę drzwiczki jest 60 cm ... czeka dobudówka na 120 cm ..
gwarantuje , że "Twoje" z mojego kojca by nie wyszły również ... gdyż na tym etapie rozwoju , nie wskoczą tak wysoko.

moje też mają koło 35cm, ale też jest listwa dookoła która im pewnie pomaga ;) no i trochę większe są od staffików zapewne(mój grubas już ponad kilogram). Mają ustawiony metalowy kojec dookoła, ciekawe jak szybko z niego wyjdą :evil_lol:
fajne takie porównywanie ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
moje też mają koło 35cm, ale też jest listwa dookoła która im pewnie pomaga ;) no i trochę większe są od staffików zapewne(mój grubas już ponad kilogram). Mają ustawiony metalowy kojec dookoła, ciekawe jak szybko z niego wyjdą :evil_lol:
fajne takie porównywanie ;)

a ile mają ?
moje ważą od 1000 do 1200 gram :) zaczęły widzieć i słyszeć ... za dwa dni , kończą 3 tygodnie .... a i zaczynają pierwsze mało świadome zabawy ...

może inne rasy ... mają inne umiejętności ... z tych co znam , pełzać w górę po kojcu nie potrafią , chyba że kojec ma spadziste ściany - u mnie są pionowe .. wyłączając CAO , bo te stają na łapkach w dniu narodzin , no ale tak wymagała od nich natura ... idziesz=żyjesz , nie idziesz=zostajesz i nie żyjesz.

Posted

Vectra napisał(a):
a ile mają ?
moje ważą od 1000 do 1200 gram :) zaczęły widzieć i słyszeć ... za dwa dni , kończą 3 tygodnie .... a i zaczynają pierwsze mało świadome zabawy ...

może inne rasy ... mają inne umiejętności ... z tych co znam , pełzać w górę po kojcu nie potrafią , chyba że kojec ma spadziste ściany - u mnie są pionowe .. wyłączając CAO , bo te stają na łapkach w dniu narodzin , no ale tak wymagała od nich natura ... idziesz=żyjesz , nie idziesz=zostajesz i nie żyjesz.

ważone były w wieku 2 tygodni(wrtorek), wtedy też już wszystkie widziały (niektóre zaczęły widzieć w wieku 1,5tyg), jak z zabawami w sumie nie wiem, chyba jeszcze nie ;)
ale mogą rozwalić go, przewrócić, cokolwiek, wiadomo że niektóre psy są zdolne :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
ważone były w wieku 2 tygodni(wrtorek), wtedy też już wszystkie widziały (niektóre zaczęły widzieć w wieku 1,5tyg), jak z zabawami w sumie nie wiem, chyba jeszcze nie ;)
ale mogą rozwalić go, przewrócić, cokolwiek, wiadomo że niektóre psy są zdolne :evil_lol:

to "Twoje" są młodsze od 2 dni :)
litego drewna , skręconego na śruby , nie rozwalą :)
a z płotków dedykowanych dla szczeniaków , nie korzystam - nie ta rasa :evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):
to "Twoje" są młodsze od 2 dni :)
litego drewna , skręconego na śruby , nie rozwalą :)
a z płotków dedykowanych dla szczeniaków , nie korzystam - nie ta rasa :evil_lol:

a no właśnie one dostały taki plotek w kształcie sześciokąta :diabloti:

Posted

Cienka napisał(a):
Fajoskie są takie do miziania

Jeszcze pewnie tego naszego miziania nie doceniaja, jeszcze musze trochę poczekać na odzew;)

Vectra napisał(a):
:hmmmm: :hmmmm: :niewiem: :)

Ja tez juz nie wiem, co tam miało byc napisane...

Unbelievable napisał(a):
a no właśnie one dostały taki plotek w kształcie sześciokąta :diabloti:

To ja się tez nie dziwię, że wychodza...
Moje taki płotek torozwaliłyby w try miga!

Pzdr.

Posted

Hahaha, nie...
Wysiadłam tam, gdzie zwykle i od razu jechała 18-tka.... A i u Was tez prawie od razu miałam autobus.
Spox.
Psiaki wysikane na czas i na zebranie zdążyłam:) Oj, ciekawie tam było,ciekawie. Ale najwazniejsze, że po mojej mysli;)

pzdr.

Posted

M&S napisał(a):
Ale dziś jesteś:)

No tak:)

Ania! napisał(a):
[FONT=Comic Sans MS]Ale słodkie maluszki :loveu::loveu: Ale to musi być wspaniale tak codziennie obserwować jak się zmienią :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Idę jeszcze raz zdjęcia obejrzeć ;)[/FONT]

Dokładnie! Ja co i rusz zaglądam do Słodyczek:) Aone takie cudne miny stroją:)

pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Jeszcze pewnie tego naszego miziania nie doceniaja, jeszcze musze trochę poczekać na odzew;)

To ja się tez nie dziwię, że wychodza...
Moje taki płotek torozwaliłyby w try miga!

Pzdr.

A moje jak je przytulam i miziam przy policzku, to się uspokajają :)

Ej, nie strasz mnie, bo ja mam właśnie kojec płotkowy :smhair2:

Posted

jamnicze napisał(a):

Ej, nie strasz mnie, bo ja mam właśnie kojec płotkowy :smhair2:

już się nie stresuj , są szczeniaki nieuciekalskie :diabloti:

ja opisywałam w mojej galerii , jak miałam poprzedni miot , i chytry plan - kojczyka "metalowy płotek"
dobrą godzinę go rozstawiałam , zabezpieczałam , triumfowałam z każdej udanej próby udoskonalania go ... jak już byłam mega happy , że twierdza dla szczeniaków zabezpieczona na ament :diabloti:
zaparzyłam kawę , w między czasie przytargałam 5 sztuk 5 tygodniowych stafficzków ... pogoda piękna , słoneczko - sobie dzieciaki miały spokojnie siedzieć w zagródce , ja na leżaczku z kawusią i fajeczkiem ... oczywiści i rzutką do piłki .. byłam pewna że mała szarańcza nie wyjdzie .. dorosłe psy ich nie stratują podczas pogoni za piłką , no i łyk kawy i hyc piłka w las .. i nagle widzę nie tylko 5 dorosłych psów pędzących za piłką , ale za nimi leciało 5 szczeniaków :diabloti:
i tak chytry plan spokojnego siedzenia szczeniaków na dworze , rozleciał się jak domek z kart ...