jamnicze Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Dzięki :), to przynajmniej [B]Asiaczek [/B]za daleko nie ma i pewnie zaraz po powrocie opisze nam jak było :) Quote
Buszki Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Cały czas trzymam kciuki,bo nie wiem o której ocena ;). Quote
Ciapkowa. Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Trzymam kciuki!! A baski-bobaski cudowne, aż chce się wycałować :) Quote
*anusia&ajlu* Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 wystawiają się tylko Serek, Roma i Felka ;) też jestem ciekawa jak im poszło :) Quote
bety Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 jamnicze napisał(a):No niestety, ludziska są okropne. Ja kynologią zainteresowałam się już dawno temu, jeszcze byłam w szkole podstawowej. Regularnie jeździłam do oddziału i udzielałam się w sekcji (jamników oczywiście ;)), na studiach nawet miałam robić egzamin asystencki ale zbiegło mi się z sesją i trzeba było wybierać. A potem zaczęłam coraz więcej dostrzegać .... i ... dałam sobie spokój - trafiłam tam dla psów, odeszłam z powodu ludzi. Teraz w Związku załatwiam tylko formalności. Vectra napisał(a):Jeździłam na sekcje :) tylko szczerze , to palcem po stole , to wolę postukać w domu ... a o pogodzie , to poklepać na dogo. Fakt faktem , , staffikowca nie ma na sekcji .... niemniej , kto ma problem , to nr tel znajdzie :diabloti: Zresztą rozmowy , kto wygrał na jakiej wystawie i czy słusznie , mało mnie kręcą ... sekcja dla mnie porażka.Myślałam , że taka sekcja , to ma jakiś cel ... Vectra napisał(a):wiesz , też mnie uszczypano :) bo myślałam , że tak to wygląda - że nie trzy minuty z życia psa , decydują o jego przydatności do hodowli ... że hodowcą nie jest się za 60 zł :) było to dla mnie dużym zderzeniem z rzeczywistością - temu z tego kpię !!! prościej zamiast wystaw do hodowlanki , byłoby - uiszczenie równowartości 3 wystaw , w oddziale ZK :) Może wtedy wystawy , były by pokazem piękności , a nie walką o hodowlankę. Nie każdy pies musi być szoł :) ale może być doskonałym materiałem hodowlanym.Dwa nie każdy szoł , to dobry materiał. przestałam jeździć na sekcje , po tym jak pojechałam tam z moim psem , by go obejrzano , coś o nim powiedziano ... to się dowiedziałam , od pani sędziny - bym przywiozła takiego który lubi się bardzo miziać , bo ona dawno nie miziała staffika. Akurat moje psy , poza domem , są mało wylewne - szczególnie dla istot , które naj machają na psa wielkim bagażem :evil_lol: wiec tyle się dowiedziałam na sekcji o swoim staffiku :) To ja tak jak Wy - do oddziału jeżdżę tylko po to żeby opłacić składkę. Z fajnymi ludźmi, prawdziwymi psiarzami to ja se mogę pogadać na dogo albo na wystawie. Nie kręci mnie słuchanie jak niektórzy lezą w ... temu czy owemu sędziemu na sekcji, jak to sobie słodzą i piją z dziubków a za plecami obrabiają zadek wszystkim. Ja też pojechałam ze swoją długowłosą suką akitą am. na przegląd (to jest wada w rasie) a pan kierownik sekcji nawet nie pisnął słowem że to nie jest pies na wystawy - także jak wyszłam z jego pokoju to se odpowiednio o nim pomyślałam i zdania do tej pory nie zmieniłam (ha ha ha). Dla mnie bywanie w ZKwP to strata czasu - wolę pójść na spacer z moim suczydłem. Kluski słodkie, ale szybko urosną (niestety) :) Pzdr Quote
A&L Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Witam się wieczorowo :) Panny Słodkie są... SŁODKIE! :D Ale bym wycałowała te śliczne pyszczki i wygłaskała... A noski są przecudowne, napatrzeć się nie mogę. I jak tu takie oddać za kilka tygodni? Asiaczku, czekam na wyniki z wystawy! :) No i od razu gratuluję, bo od rana może mnie nie być, a na pewno jest czego gratulować ;) Quote
Asiaczek Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Na razie tyle: Na przystanku stoi blondynka i brunetka. Blondynka czeka na autobus nr 5 a brunetka na nr 7 Przyjechało 57 więc pojechały obie. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Ważne dla osób kupujących psy: Od pierwszego stycznia 2012 roku JEST PRAWNIE ZABRONIONE SPRZEDAWANIE ORAZ KUPOWANIE PSÓW POZA ZAREJESTROWANYMI (w ogólnokrajowych organizacjach społecznych) HODOWLAMI PSÓW . Nie wolno również kupować ani sprzedawać psów na targowiskach, targach, sklepach i giełdach ani gdziekolwiek jak p...oza miejscami ich chowu lub hodowli (USTAWA z dnia 16 września 2011). To po ty by ludzie kupujący wiedzieli o zmianach w prawie i zdawali sobie sprawę z tego że powinni kupować psy z hodowli rodowodowych a nie z hodowli bez papierowych bo wówczas ŁAMIĄ PRAWO!! Quote
lourdnes Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 I dobrze .Może to cosik zmieni na lepsze :) Quote
Asiaczek Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 jamnicze napisał(a):Chyba wyleciałam z tematu (ale z uwagi na dzieci baskowe można mi chyba wybaczyć ;)) wybierasz się asiu (a raczej juz pojechałaś) na jakąś wystawę? Kto się będzie pokazywał i gdzie?Już widać, że są słodkie, takie przytulaski :) http://img27.imageshack.us/img27/1006/zmianarozmiaruobraz006z.jpg Pojchałan do NDM a pokazywał się Serek,Romka i Felka:) Dżez jeszcze jest za szczupły na pokazywanie się, więc został w domu razem z Farikiem, Żelką i Erką z dziećmi:) Zuza i Noddy napisał(a):Odpowiem, bo Asiaczki już chyba na wystawie, czyli w Nowym Dworze Mazowieckim. Kto się wystawia to dokładnie nie wiem, ale pewnie Jazz, Serek, Roma i Fela. Oprócz Dżezika to wszystko się zgadza:) jamnicze napisał(a):Dzięki :), to przynajmniej Asiaczek za daleko nie ma i pewnie zaraz po powrocie opisze nam jak było :) No, niestety, wczoraj po powrocie z wystawy nawet nie otworzyłam kompa, sorki... Buszki napisał(a):Cały czas trzymam kciuki,bo nie wiem o której ocena ;). O, rany! PUŚĆ!!!!!!! Ciapkowa. napisał(a):Trzymam kciuki!! A baski-bobaski cudowne, aż chce się wycałować :) Ja to robię codziennie:) Korenia napisał(a):Powodzenia :)! Przydało się:) *anusia&ajlu* napisał(a):wystawiają się tylko Serek, Roma i Felka ;) też jestem ciekawa jak im poszło :) Zgadza się, poszło nam świetnie! bety napisał(a): Kluski słodkie, ale szybko urosną (niestety) :) Pzdr Oj, tak. Masz rację, rosną zdecydowanie za szybko... A&L napisał(a):Witam się wieczorowo :) Panny Słodkie są... SŁODKIE! :D Ale bym wycałowała te śliczne pyszczki i wygłaskała... A noski są przecudowne, napatrzeć się nie mogę. I jak tu takie oddać za kilka tygodni? Asiaczku, czekam na wyniki z wystawy! :) No i od razu gratuluję, bo od rana może mnie nie być, a na pewno jest czego gratulować ;) Za chwile napisze wyniki:) lourdnes napisał(a):I dobrze .Może to cosik zmieni na lepsze :) Wierzę w to! Oby tylko ludzie zobowiązani do pilnowania wykonania ustawy wzięli sobie to do serca. W każdym razie, jeżeli gdzieś zobaczy się, że ktoś sprzedaje pokątnie psy/koty - można spokojnie zadzwonić na policje ub SM i oni MUSZĄ zareagować!!!! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Wyniki z wystawy:) Kanibaru FROMAJE FRAIS (Serek) - dosk.1, CAC, BOS, BOB, BOG3:) ROMANTIC SMILE Asiaczek FCI (Roma) - dosk.1, CAJC, Naj. Junior (na finałach niezauwazona...) FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI (Felka) - dosk.1, Naj. Weteran, BIS Veteran 2:) Dodatkowo musze pochwali Romkę: - wreszcie wspólnymi siłami pokonałysmy okres "buntu i osiołkowania" i Romka naprawde pieknie pokazała się i na ringu i podczas BIS Juniorów i...... podczas konkursu Młody Prezenter!!! Romka wraz z borderterrier przeszła do finału, niestety, dalej juz nie była tak kolorowo... Ale sam fakt, że dała się ustawic obcej osobie i z nia pieknie biegła - jestem pod wrażeniem:) Romce brakuje jeszcze 1 wniosku i....... może bedzie co opijać;) Ale to juz w 2012 r. Co do Felki, to Sandra tez pieknie ją pokazała w konkurencji Młody Prezenter, lecz pan sędzia jakoś zupełnie nie zwrócił uwagi na fakt pieknej prezentacji.... szkoda... Pzdr. Quote
lourdnes Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Gratulaski i głaski :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Szkoda ,ze mnie nie było -chyba ,ze masz jakaś fotorelacje ?:) Quote
Buszki Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Gratulacje,zwłaszcza dla Romeczki za dzielną walkę :). Quote
Asiaczek Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Zdjęcia są i to w dużej ilości. Postaram się dzisiaj wstawić zdjęcia... Pzdr. Quote
nadpilickiebestyjki Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 gratulacje ;) no to poszaleliście pięknie :) Quote
Asiaczek Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 nadpilickiebestyjki napisał(a):gratulacje ;) no to poszaleliście pięknie :) Witaj!!!!! Cieszę się, że do nas zajrzałas i ślad zostawiłaś:) Dzisiaj popołudniu pewnie juz będa zdjęcia z wystawy. Ale na watku wystawy w NDM. Tutaj tez, ale nie wszystkie i nie wszystkich;) pzdr. Quote
nadpilickiebestyjki Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Asiaczek to ja bym te mojej małej prosiła na maila ze zgoda na publikacje :) Quote
Asiaczek Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Zdjęcia sa juz po wstępnej selekcji; było ich około200, ale większość nieostra. Nie wiem, czemu T.jedne zrobil b.ładne, a inne - takie słabe. No nic. Mam obecnie wybranych 60 zdjęć, ale to nie tylko moje, więc po następnej selekcji - wstawiam. Niestety, zaraz idę na spacerosy, więc jeszcze trochę trzeba na fotki zaczekac:) pzdr. Quote
*anusia&ajlu* Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 GRATULACJE!!!!!!! super wyniki :) :multi: Quote
michal_unga Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Asiu ! Dopiero teraz mogę oficjalnie pogratulować wyników z NDM (dziecko właśnie śpi i mam chwilę na Dogo). Szarlotka była przepyszna - miałem ochotę na więcej niż się załapałem. Twoja obecność na wystawie i możliwość spędzenia sporej części czasu z Tobą sprawiły mi wielką przyjemność. Quote
Recommended Posts