Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

gosiaja napisał(a):
to tak trochę z innej beczki '

poszukuje sprawdzonego przepisu na tiramisu może ktoś ma ??

Tylko ja mam taki bezalkoholowy a to podobno barbażyństwo :)

Posted

lourdnes napisał(a):
Ja bym chetnie pomogła ale kuchnia to ostatnie miejsce w domu gdzie mozna mnie spotkać :evil_lol:

I to jest wielki błąd zwłaszcza jak się lubi jeść tak jak ty :)

Posted

Cienka napisał(a):
I to jest wielki błąd zwłaszcza jak się lubi jeść tak jak ty :)

Wiem- dlatego lubię jeździć w trasę po towar bo wtedy jemy w restauracjach :evil_lol: I nie grozi otruciem rodziny :diabloti:
Napisz ten przepis moze być ciekawie :cool3:

Posted

ale alkohol do tiramisu daje się tylko do kawy którą nasącza się biszkopty(i koniecznie musi być to amaretto!)
a przepis na krem jest zwykle bardzo podobny, ubija się żółtka z cukrem, później miesza z tiramisu i dodaje delikatnie ubitą pianę z białek. Jeżeli chodzi o ilości, to nie mam zielonego pojęcia, zwykle robię na oko :evil_lol:

Posted

To na czym Asiu byłaś w kinie?
Niestety co do polskich filmów, to faktycznie trudno coś fajnego zobaczyć. Zresztą, to chyba bolączka nie tylko polskiego kina - jakby ludziom zabrakło pomysłów, prawie same przeróbki lub kolejne ekranizacje tego co już jest, a cha i jeszcze kolejne (najczęściej coraz gorsze) części filmów które były fajne, znaczy się część I ;)

Posted

gosiaja napisał(a):
to tak trochę z innej beczki '

Oj, nie pomoge. Nigdy nie robiłam tego deseru...

jamnicze napisał(a):
To na czym Asiu byłaś w kinie?
Niestety co do polskich filmów, to faktycznie trudno coś fajnego zobaczyć. Zresztą, to chyba bolączka nie tylko polskiego kina - jakby ludziom zabrakło pomysłów, prawie same przeróbki lub kolejne ekranizacje tego co już jest, a cha i jeszcze kolejne (najczęściej coraz gorsze) części filmów które były fajne, znaczy się część I ;)

Pisałam juz. Byłam na Listy do M.

Pzdr.

Posted

[quote name='gosiaja']to tak trochę z innej beczki '

[quote name='deer_1987']http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Tiramisu__Wlochy_,,26976849,9495.html

kiedy zdjecia Erki?

Ja w niedzielę robiłam z tego samego portalu co podała deer ale z innego przepisu
[FONT=MS Shell Dlg 2]http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Tiramisu,,-14245294,9495.html[/FONT]
wyszedł, został zjedzony, nikomu nie zaszkodził :cool3::evil_lol:

Oni w tych przepisach podają najczęściej żeby robić jako takie duże ciasto a potem pokroić. Ja robię jako osobne porcje w takich pucharkach, bardziej eleganco to wygląda no i wygodniej się je.

Pzdr

Posted

Czy moglibyście nam pomóc w głosowaniu na Przytulisko Rachów Stary w konkursie KrakVet. - bezpośredni link jest w bannerku w moim podpisie!
Przedwczoraj mieli przewagę 300 głosów, wczoraj 150, godzinę temu 130 a teraz 86....

W wewnętrznej ankiecie dogo w tym miesiącu wybrało przytulisko Rachów Stary i znowu widzę to bardzo czarno... coraz częściej przegrywamy...
:placz:
Z góry bardzo dziękujemy !

Posted

Buszki napisał(a):
Ludzie! Skończcie z tym tiramisu,bo tak mi ślinka cieknie,że klawiaturę mam całą mokrą :evil_lol:.

To jaki problem sobie zrobić tego nawet piec nie trzeba