Asiaczek Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 lourdnes napisał(a):Cudna ta fotka Serka:loveu::loveu::loveu:http://img502.imageshack.us/img502/4...otationovr.jpg Ślepka kota ze Shreka proszą o łakocia :evil_lol: Cudo :loveu: Komentarze do fotek z Zuzką super - uśmiałam się :diabloti: Rzeczywiście ślepka to Serek ma....:) Alicja napisał(a)::lol: O tej sprawie we Włoszech czytałam już wcześniej ...u nas ciężko cokolwiek ruszyć Foty są :cool2: Następnym razem Asiu poczeszesz mnie też w warkoczyki ;) Hahaha, szczególnie Ciebie łatwo uczesać w warkoczyki;) M&S napisał(a):Bardzo eleganckie zdjęcia:) To dobrze:) jamnicze napisał(a):Widzę, że Serek wyszkolił sobie nowego hendlera :) http://img687.imageshack.us/img687/9789/zmianarozmiaruobraz168a.jpg Ach te maślane oczy :lol: http://img502.imageshack.us/img502/4056/zmianarozmiarurotationovr.jpg Oj, Zuzka juz wielokrotnie prezentowała Serka, za kazdym razem było bardzo ładnie:) FredziaFredzia napisał(a):Asiaczku, u Ciebie galerię dużo osób odwiedza, nie gniewaj się za reklamę, to na buldożka i samoyedkę: Książki dla nastolatek i gazety MP dla buldoga Anatola i samoyedki - zapraszam! Nie ma sprawy. Sama tam zaraz zajrzę:) Korenia napisał(a):To może nakręcisz jak robisz :D? Ja chętnie bym dowiedziała się jak taką koronę się robi, bo zawsze mnie to interesowało ;) Korone robisz dokładnie tak, jak normalny dobierany warkocz, tylko, że i pleciesz go dookoła głowy. Prawda, jakie to proste? M&S napisał(a):Cześć Asiaczki, miłego dnia:) Hejka:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Oczywiscie, że by umiały, tylko trzeba do tego chyba mocniejszej ręki niz Twoja;) No i troche ćwiczeń... pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 No to tak na szybko - dziewczyny - Roma iFelka... ROMANTIC SMILE Asiaczek FCI - Romka Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cdn. Pzdr. Quote
taxelina Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Ale Romka juz duza :loveu: Ile ona ma miesiecy? Quote
Asiaczek Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 I Felka - weteranka:) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Felka prezentowana przez forumową koleżankę Frytelę:) Uploaded with ImageShack.us Cdn. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Jeszcze 1 zdjęcie Felki z BIS Weteran, gdzie zajeła 1 miejsce:) Uploaded with ImageShack.us I jeszcze 3 zdjęcia z porónania o Zwyc. Rasy (BOB): JAZZY BOY Asiaczek FCI- Najlepszy Pies ROMANTIC SMILE Asiaczek FCI - Najlepszy Junior Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us I Felka - Najlepszy Weteran, prezentowana przez Frytelę:) Uploaded with ImageShack.us Zdjęcia całości stawki - w temacie "Basenji na wystawach". Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 deer_1987 napisał(a):Ale Romka juz duza :loveu: Ile ona ma miesiecy? Fakt, to juz Pannica:) Pierwsza cieczkę ma za sobą... A ma prawie 11 miesięcy, bo urodziła się 26.12.2010 r. Pzdr. Quote
Kosmaty Gałganek Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Asiaczek napisał(a): Zuzka do Ofika: Nie gadaj teraz, tylko stój!" A tutaj, Zuzka do Ofika: "Nie gadaj tyle, tylko biegnij!":) :roflt: [FONT=Comic Sans MS]Biedaczek, nic tylko stój, biegaj, a pogadać nie dali :evil_lol:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Świetne zdjęcia, basenji są takie eleganckie, miło się na nie patrzy:)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] Quote
Cienka Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Hejka foty super kurde strasznie mi się podoba Ofik aż szkoda, że na męża dla Piny nie pasuje. Quote
M&S Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Cienka napisał(a):Hejka foty super kurde strasznie mi się podoba Ofik aż szkoda, że na męża dla Piny nie pasuje. Nie wiedziałam, że chcesz Pinkę już wydać.....;) Quote
lourdnes Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Cienka napisał(a):Hejka foty super kurde strasznie mi się podoba Ofik aż szkoda, że na męża dla Piny nie pasuje. A po czym jest ,że nie pasuje? Moze do Mani podpasi :cool3: Quote
Asiaczek Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Ania! napisał(a)::roflt: [FONT=Comic Sans MS]Biedaczek, nic tylko stój, biegaj, a pogadać nie dali :evil_lol:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Świetne zdjęcia, basenji są takie eleganckie, miło się na nie patrzy:)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] On tez za bardzo do gadania nie był skory... M&S napisał(a):Widać, że było fajnie:) Buło super:) Pozwól, że zacytuję inną osobę: Ah, atmosfera była cudowna. Oby na kazdej wystawie tak było...:) Cienka napisał(a):Hejka foty super kurde strasznie mi się podoba Ofik aż szkoda, że na męża dla Piny nie pasuje. A dlaczego nie pasuje? Rodzicami Ofika jest JELLY JOSHREEN Asiaczek FCi x Old Legend's DOJO HOSHI Rodzice Pinki: Abotere's ZULIKA x Abotere's WAHZIRI. Więc co tu nie pasuje...? Może FS stanął Wam na przeszkodzie? M&S napisał(a):Nie wiedziałam, że chcesz Pinkę już wydać.....;) Tez o tym nie wiedziałam... lourdnes napisał(a):A po czym jest ,że nie pasuje? Moze do Mani podpasi :cool3: Mania z kolei tez jest po Abotere's ZULIKA x Abotere's WAHZIRI. Więc w czym problem...? Pzdr. Quote
lourdnes Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Mnie sie kandydat na męża podoba :) Cienka może nie chce preguska tylko czarnego?:) Quote
Cienka Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 M&S napisał(a):Nie wiedziałam, że chcesz Pinkę już wydać.....;) Tomek chce wydać i od kilku dni nic tylko o tym gada. Asiaczek napisał(a): A dlaczego nie pasuje? Rodzicami Ofika jest JELLY JOSHREEN Asiaczek FCi x Old Legend's DOJO HOSHI Rodzice Pinki: Abotere's ZULIKA x Abotere's WAHZIRI. Więc co tu nie pasuje...? Może FS stanął Wam na przeszkodzie? Mania z kolei tez jest po Abotere's ZULIKA x Abotere's WAHZIRI. Więc w czym problem...? Pzdr. Boje się by trindli nie było:roll: Quote
lourdnes Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Cienka napisał(a):Tomek chce wydać i od kilku dni nic tylko o tym gada. Boje się by trindli nie było:roll: Nie pamiętam jak te maści basków sie dziedziczą ale wydaje mi sie ,że to by musiało być kojarzenie pregatego z tricolorem i któryś by musial nieść trindla w genach zeby tak wyszło jak mówisz. Najlepiej zapytać Zielona -ona ma maści obcykane :) Quote
Cienka Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 lourdnes napisał(a):Nie pamiętam jak te maści basków sie dziedziczą ale wydaje mi sie ,że to by musiało być kojarzenie pregatego z tricolorem i któryś by musial nieść trindla w genach zeby tak wyszło jak mówisz. Najlepiej zapytać Zielona -ona ma maści obcykane :) Wiem pewnie niedługo zacznę molestować zieloną, a może się Tomek jeszcze rozmyśli z tym szczeniakami. Nie jestem tego pewna w 100%, tu się musi ptwierdzić Asiaczek, rodzicami Morka (trindelka) są Żelka (czyli ruda maść) i Gusio Pręgusio (pręgusek), więc ja to tak na mój chłopski rozum przewiduje,że raczej Ofik tofik i Pina to nie mogą być parą. Quote
Zuza i Noddy Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 A&L napisał(a):A czym jest ten trindel czy jak mu tam? Tricolor z pręgowaniami, kolorek jeszcze nie uznany. Quote
lourdnes Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Cienka napisał(a):Wiem pewnie niedługo zacznę molestować zieloną, a może się Tomek jeszcze rozmyśli z tym szczeniakami. Nie jestem tego pewna w 100%, tu się musi ptwierdzić Asiaczek, rodzicami Morka (trindelka) są Żelka (czyli ruda maść) i Gusio Pręgusio (pręgusek), więc ja to tak na mój chłopski rozum przewiduje,że raczej Ofik tofik i Pina to nie mogą być parą. Tego nie wiem ale na pewno wiem ,ze po Wazirku Pina niesie gen tri. Nie mam tej rozpiski od Zielonej bo tak już by wszystko było jasne:)Przeprowadziłabym kojarzenie probne i podała maści jakie wyjdą :) Zadzwonie do Zielonej i zapytam :) Trzeba tylko jeszcze znać maści rodziców Ofika i maści jakie wyszły w jego miocie to juz bedziemy znali genotyp :) Quote
Cienka Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Ojoj ja trochę jestem przerażona wizją szczeniaczków dla mnie to nowa sytuacja trochę się boje tego wszystkiego. Czy mam dostateczną wiedzę czy sobie poradzę itp. Quote
Zuza i Noddy Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 lourdnes napisał(a):Tego nie wiem ale na pewno wiem ,ze po Wazirku Pina niesie gen tri. Nie mam tej rozpiski od Zielonej bo tak już by wszystko było jasne:)Przeprowadziłabym kojarzenie probne i podała maści jakie wyjdą :) Zadzwonie do Zielonej i zapytam :) Trzeba tylko jeszcze znać maści rodziców Ofika i maści jakie wyszły w jego miocie to juz bedziemy znali genotyp :) Rodzice: Żelka ruda & Dojo pręgus, w miocie 3 pręgusy 1 rudy. Sama jestem ciekawa jakby kolorki wyszły. Dopiero zaczynam genetykę w szkole. Quote
lourdnes Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Zuza i Noddy napisał(a):Rodzice: Żelka ruda & Dojo pręgus, w miocie 3 pręgusy 1 rudy. Sama jestem ciekawa jakby kolorki wyszły. Dopiero zaczynam genetykę w szkole. Pina niesie w sobie gen tri więc mogą jednak wyjśc trindle jeśli jedno z rodzicow Ofika niosło też tri i przekazało jemu . Ale jak na razie strzelam.Zielona sprawdzi A Żelka albo Dojo dali jakis miot z tri? Jeśli tak to niosą ten gen bo do urodzenia szczeniaczka tricolorka oboje rodzice muszą nieśc ten gen .Jeśli jedno z tych rodziców niesie ten gen to jest 50% ,ze Ofik go odziedziczył.Mówię z pamięci - mam nadzieje ,że nic nie pokręciłam. W każdym razie jak ofik nie niesie genu tri to nie powinno być w miocie tricolorów.Musi sie Zielona wypowiedzieć- w końcu to ona opracowala te maści :evil_lol: Quote
A&L Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Ależ to skomplikowane :D Rozumiem, że w innych rasach też się da to tak przewidzieć jak u basków? Zielona zna się tylko na basenji czy podpowiedziałaby w kwestii innej rasy? Quote
Recommended Posts