Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):
To, że inne psy się drapią po jakiejś karmie, nie oznacza, że tak robią wszystkie. Więc spox.
.

[FONT=Comic Sans MS]Święte słowa. U mnie oba psy głownie na suchym plus wszystko to co jem ja :diabloti: i taka dieta najbardziej im służy. Pepe co prawda zje wszystko od mięsa po owoce i tak tez mu daje ale Lenka np. surowego nie bardzo. Kiedyś próbowałam ją przestawić na barf, bo mnie coś podkusiło i mogę zdecydowanie powiedzieć, że akurat ten pies lepiej się czuje i wygląda na suchym.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Do tego nigdy nie było żadnych alergii na suchym, żadnego drapania, biegunek itp. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pies ma jeść to co co mu najbardziej służy, a to właściciel wie, a nie to co modne albo co inni uważają za lepsze ;)[/FONT]

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
Purina, Husse, Josera, dobry jest tez Pedigree Pal Junior...
Generalnie to moje baski jedzą tez te karmy, które wygraja; na wystawach:)

Tak jest:)

pzdr.

Pedigree? Nie spodziewałam się, że kiedyś to usłyszę :D Ja uważam to za najgorsze goownoo (4% kurczaka) i nigdy tego psu nie podam.
No nic, już nie męczę pytaniami. Życzę miłego dnia... a raczej wieczoru ;) I głaski dla basków :)

P.S. Było USG?

Posted

deer_1987 napisał(a):
Tak to prawda, jak pies zareaguje na dana karme to sprawa indywidualna ale Asiaczek sa naprawde duzo lepsze karmy dla szczeniakow niz taki pedigree z 4% miesa i nie wiadomo czym jeszcze :(

Ale ja nie napisałam, że karmię szczeniaki PP Juniorem. Ale że od czasu do czasu daję tę karmę.
Szczeniaki sa odkarmiane Starterem RC i bardzo to sobie chwalę. No, oprócz ceny...

Unbelievable napisał(a):
mój pies jako szczeniak dostawał pedigree junior i też nic mu nie jest ;) nie histeryzujmy.... są rasy zdrowe same w sobie, bo nie zostały jeszcze zepsute(a baski się do nich zaliczają) i nie muszą dostawać nie wiadomo czego :) a jeżeli nic im nie jest, a miotów odchowanych jest od cholery i ciut ciut to nie wiem po co robić jakiś zamęt :roll:
swoją drogą, brit junior też jest w podobnej cenie co pedigree a lepszy jakościowo mimo wszystko

Jak mam wygrany worek PP to daję. Baski sa generalnie zdrowe, na wystawach nikt nie powiedział, że jakieś chude, blade, bez ikry, matowe, z chorobami itp. Więc nie widze problemu.
Natomiast nie wiem, czym karmione sa baski w innych hodowlach, ale niektóre rzeczywiście wyglądają b.nieciekawie...

Buszki napisał(a):
Może to już nie jest rano,ale uchachałam się po pachi :evil_lol:.

I bardzo dobrze:)

A&L napisał(a):
Pedigree? Nie spodziewałam się, że kiedyś to usłyszę :D Ja uważam to za najgorsze goownoo (4% kurczaka) i nigdy tego psu nie podam.
No nic, już nie męczę pytaniami. Życzę miłego dnia... a raczej wieczoru ;) I głaski dla basków :)
P.S. Było USG?

Są tacym, co zarzekaja się, że Chappi nie podadza, ale jak pies tylko tę karmę chce jeść, to co wtedy robić...? Więc, powtarzam, karma to sprawa indydiwualna:)

Tak, byłam z Erką na USG i mamy widoczne 2 maluchy:)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Są tacym, co zarzekaja się, że Chappi nie podadza, ale jak pies tylko tę karmę chce jeść, to co wtedy robić...? Więc, powtarzam, karma to sprawa indydiwualna:smile:

Tak, byłam z Erką na USG i mamy widoczne 2 maluchy:smile:

Pzdr.

Wiadomo, że pies chętnie będzie jadł te świństwa - mają przecież tyle uzależniaczy, że pewnie i człowiek by chętnie jadł :P

Aaaaaaaa! Będą małe baski, będą małe baski! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Gratuluję! A kto jest tatą?

Posted

Jak czasem nie mam jak zamówić Puriny, to Prada też je Pedigree lub Chappy i nie widzę, żeby robiło jej to jakąś różnicę ;)

Gratulujemy wyniku USG! :multi:

Posted

Ja daje purinę "królowa" (a Jogiemu wszystko jedno) preferuje tylko łososiową, czasem jak mamy kryzys finansowy to kupuję boscha rybę i kartofle lub tańszą wersję pro plana czyli DOG CHOWa łososiowego.

Posted

Ercia :kciuki: to teraz tylko do przodu ;)

Co do karm .... każdy daje co pasuje jego psu i uważa za stosowne , a co do surowego ...to w nim tyle samo chemii co i we wszystkim :lol:

Posted

Suuuuperrr :multi::multi::multi::multi::multi: Kolejne małe basiątka :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
A po jakim tatusiu i kiedy będą ?:)

Ja kupuję surowe mięsko prosto od rzeźnika. A że baski budzą o 7 na spacerek to często miesko mam prosto z dostawy :evil_lol: I teraz albo daje surowe albo gotowane w zależności co kupię . Szkodniki dostają też kości . Chemii tu nie ma bo jak kupię za duzo i coś czasem zostanie to po 2 dniach wania a z chemią to troche postoi np saszetki z mięskiem :diabloti: Czasem zdarzy mi się podać suche jak za późno wracamy i nie zdązyłam nic kupić ale to wtedy i my i baski jemy jakis syf :diabloti:.Ja ogólnie mam zboczenie czytania składów tak dla swojego jedzenia czy kosmetyków jak i dla tego co jedzą psy. U mnie jest to gorsze niz nerwica natręctw u Detektywa Monka czy jak mu tam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):

Tak, byłam z Erką na USG i mamy widoczne 2 maluchy:)

Pzdr.

Gratulacje :).
2,to tak jak u nas,radzę się przygotować na duży miot :evil_lol:.

Posted

A&L napisał(a):
Wiadomo, że pies chętnie będzie jadł te świństwa - mają przecież tyle uzależniaczy, że pewnie i człowiek by chętnie jadł :P
Aaaaaaaa! Będą małe baski, będą małe baski! :
Tatusiem bedzie Serek czyli Kanibaru FROMAJE FRAIS:)

[quote name='C&B']Jak czasem nie mam jak zamówić Puriny, to Prada też je Pedigree lub Chappy i nie widzę, żeby robiło jej to jakąś różnicę ;)
Gratulujemy wyniku USG! :multi:

Dziękować:)

Cienka napisał(a):
Ja daje purinę "królowa" (a Jogiemu wszystko jedno) preferuje tylko łososiową, czasem jak mamy kryzys finansowy to kupuję boscha rybę i kartofle lub tańszą wersję pro plana czyli DOG CHOWa łososiowego.

A, zapomniałam, moje jadły tez onego czasu Fish4dogs - to karmy rybne. Ale rozsmakowały się w niej dopiero wtedy, gdy tę rybna karmę połączyłam ze zwykła. Bo taka sama ryba, to jakos im szła :pod górkę":)

ewtos napisał(a):
Gratuluję i życzę zdrowia mamusi .

Tfu, tfu, tfu...

Alicja napisał(a):
Ercia :kciuki: to teraz tylko do przodu ;)
Co do karm .... każdy daje co pasuje jego psu i uważa za stosowne , a co do surowego ...to w nim tyle samo chemii co i we wszystkim :lol:

Fakt!

deer_1987 napisał(a):
To zalezy skad masz surowe, sa farmy ekologiczne i stamtad mieso nie ma chemii :roll:

No, mnie nie stac na kupowanie w sklepach ekologicznych. Wiec, doszłam do wniosku, że skoro przez całe moje zycie piłam wodę z kranu, to teraz na starośc już jest za późno na sklepy ekologiczne...

lourdnes napisał(a):
Suuuuperrr : Kolejne małe basiątka
A po jakim tatusiu i kiedy będą ?:)
Ja kupuję surowe mięsko prosto od rzeźnika. A że baski budzą o 7 na spacerek to często miesko mam prosto z dostawy :evil_lol: I teraz albo daje surowe albo gotowane w zależności co kupię . Szkodniki dostają też kości . Chemii tu nie ma bo jak kupię za duzo i coś czasem zostanie to po 2 dniach wania a z chemią to troche postoi np saszetki z mięskiem :diabloti: Czasem zdarzy mi się podać suche jak za późno wracamy i nie zdązyłam nic kupić ale to wtedy i my i baski jemy jakis syf :diabloti:.Ja ogólnie mam zboczenie czytania składów tak dla swojego jedzenia czy kosmetyków jak i dla tego co jedzą psy. U mnie jest to gorsze niz nerwica natręctw u Detektywa Monka czy jak mu tam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Małe powinny urodzić się w okolicach 4-5 grudnia. Tatus - pisałam - Serek:)
Ja nerwice natręctw to mam w innym przypadku;)

Buszki napisał(a):
Gratulacje :).
2,to tak jak u nas,radzę się przygotować na duży miot :evil_lol:.

Wiesz, nie wydaje mi się, bo Erka wcale nie jest jakas gruba. Nawet miałam watpliwości co do samej ciąży. Ale zastanawiał mnie jej trochę inaczej wypełniony brzuszek (słabizny).Jako to nie wyglądało na utycie.... Stąd badanie USG i juz teraz moja pewność, że jednak ciąża!No i moje doświadczenie i oko nie zawiodły...:)

Alicja napisał(a):
będzie 2 do potęgi a jakiej to już Ercia wybierze ;)

Wolałabym nie. To jej pierwsza ciąza, więc niech wspomina ja dobrze:)

pzdr.

Posted

Niestety, idzie zima.... tego nie unikniemy. Nasze baski mają swoje legowiska, ciepłe kocyki, kołderki, ubranka.... MAJĄ PO PROSTU CIEPŁO.
Czy ktoś z nas może choc troche pomóc innym psom, potrzebującym? Nam 5 zł nie robi az takiej różnicy, a im - tak. Dlatego, jezeli zdecydujecie się przed zimą zrobić dobry uczynek - zapraszam!

Czy ktos z Was może podarować Schronisku choc 5 zł...?
Proszę zajrzyjcie!
http://www.dogomania.pl/threads/2171...8#post17929878

Pzdr.

Posted

Bardzo się cieszę, że będą baski-bobaski:multi::multi::multi:

Będzie kogo miętosić i komu ogony prostować:evil_lol:;)

Głaski dla Erci:):)

Posted

lourdnes napisał(a):
Haha dobre sama bym popedałowała :diabloti::diabloti::diabloti:
W tłumaczeniach wkleiłam zbieractwo artykułow z internetu i nawet wyszperałam Twój wywiadzik :)

To juz jest nas co najmniej kilkaset kobitek do pedałowania:)
Co do wywiadu, to ciekawe, o jakim piszesz...

jamnicze napisał(a):
Nie no, po prostu padłam , a łzy mi same leciały jak to czytałam, tyle że opis bardziej pasuje do mnie niż do mojego TZ ;)
dobre, dobre :)
Łoł, braciszek :loveu:

Ooooo, witaj "zagubiona w Gdańsku dziewczyno":)

M&S napisał(a):
Bardzo się cieszę, że będą baski-bobaski:multi::multi::multi:
Będzie kogo miętosić i komu ogony prostować:evil_lol:;)
Głaski dla Erci:):)

Hahaha, juz na ogonki będę popatrywac b.dokładnie, bo te Serkowe ogonki to sa mocno skręcone:)

Buszki napisał(a):
Suuuper! Też tak chcę!

Dołączasz do Klubu:)

pzdr.