Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Ooo, znajome baski:):)

Ale fajnie wyglądają, pamiętam jak Milionek śpiewał:evil_lol:, a Gapusia pręgusia była taka uroczą kluseczką:loveu:

Fajne czasy....

Posted

gosiaja napisał(a):
chłopaki się spaśli przed zimą Cienak i Tomecki mogą potwierdzić

Proszę o oddanie głosów klik

Oj tak Azis już ostatnio był okrąglutki ale Morek też teraz to mała beczułka :)

Posted

Bogarka napisał(a):
Hej :)
Dawno tu nie byłam! Bardzo fajne te baski :)
Swietny ten przepis na szarlotke :D
Zapraszam do galerii Hadara sa nowe zdjecia :)
Co to jest?

Coto jest "pańska skórka", to ja nie odpowiem. Poszukam w Googlach i napiszę:)

gosiaja napisał(a):
chłopaki się spaśli przed zimą Cienak i Tomecki mogą potwierdzić
Proszę o oddanie głosów klik

Oddałam głos, ale duzo "naszem" brakuje...

M&S napisał(a):
Ooo, znajome baski:):)
Ale fajnie wyglądają, pamiętam jak Milionek śpiewał:evil_lol:, a Gapusia pręgusia była taka uroczą kluseczką:loveu:
Fajne czasy....

Kiedy to było...;)

Cienka napisał(a):
Oj tak Azis już ostatnio był okrąglutki ale Morek też teraz to mała beczułka :)

Aj, aj... a u mnie Serek i Dżezik - zakochani - szczuplutcy!

pzdr.

Posted

Pańska skórka - Pańska skórka − tradycyjny biało-różowy cukierek domowej roboty, zawijany w papierek i sprzedawany głównie w Warszawie m.in. przy cmentarzach podczas święta Wszystkich Świętych albo odpustów.
Z czego zrobiona jest pańska skórka?

Podobno zawiera cukier (lub miód albo melasę), białka jaj kurzych (ubite na pianę), ocet (lub sok z cytryny) i wodę albo sok np. malinowy do barwienia.
A tutaj link do obrazków:
http://www.google.pl/search?q=pa%C5%84ska+sk%C3%B3rka&hl=pl&biw=1280&bih=834&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Cz-4TsOYGcvZ4QSm3PX_BQ&sqi=2&ved=0CDcQsAQ

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Pańska skórka - Pańska skórka − tradycyjny biało-różowy cukierek domowej roboty, zawijany w papierek i sprzedawany głównie w Warszawie m.in. przy cmentarzach podczas święta Wszystkich Świętych albo odpustów.

Z czego zrobiona jest pańska skórka?

Podobno zawiera cukier (lub miód albo melasę), białka jaj kurzych (ubite na pianę), ocet (lub sok z cytryny) i wodę albo sok np. malinowy do barwienia.
A tutaj link do obrazków:
http://www.google.pl/search?q=pa%C5%84ska+sk%C3%B3rka&hl=pl&biw=1280&bih=834&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Cz-4TsOYGcvZ4QSm3PX_BQ&sqi=2&ved=0CDcQsAQ

Pzdr.

Pańska skórka to jest to!!!!!!!

Posted

Asiaczek napisał(a):
Kiedyś lubiłam, obecnie - obawiam się o moje uzębienie... no i te war. higieniczne...

Pzdr.

pańska skórka łączy się nierozeewalnie z miom dzieciństwem, odkąd siegnę pamięcia, to zawsze na Wszystkich Świętych na Starych Powoązkach, po wizycie na cmentarzu obowiazkowo była pańska skórka i tak jest do dziś. Mania przywiozła mi też ostatnio.....:p

Posted

Asiaczek napisał(a):
Romcia juz spox. Żelka nie "cieknie", ale tak pachnie, że chłopcy poświrowali... A z Erka - zobaczymy jutro/pojutrze...

Pzdr.

A Felcia dobrze się czuje?

Posted

A&L napisał(a):
A w ogóle to zapowiadają się jakieś dzieci Asiaczków? :)

Zobaczymy jutro/pojutrze. No i nie wiem, co z tą cieczką u Żelki, jakoś taka ona dziwna...

pzdr.

Posted

M&S napisał(a):
To dobrze:)

W tym roku musiałam usunąć jej 3 zęby, więc jest trochę wybrakowana;) A te, co zostały tez nie wyglądają najlepiej... Chyba znowu musze iść z nią do stomatologa;)

pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Zobaczymy jutro/pojutrze. No i nie wiem, co z tą cieczką u Żelki, jakoś taka ona dziwna...

pzdr.

Dlaczego dziwna? To czyje dzieci są w planach? I od czego zależne jest czy dojdzie do krycia?
Może głupie pytania, ale ja nie w temacie :P

Posted

Asiaczek napisał(a):
Erka została pokryta, ale nie wiem, czy jest w ciąży... będę robiła USG jutro/pojutrze:)
Taka dziwna cieczka (bez krwawienia) może byc cieczką bezowulacyjną...

Pzdr.

Czyżby bunt?

Posted

Przed chwilą doczytałam, że po kilkudniowej walce pies mojej koleżanki z DGM poddał się i parę minut po 4 rano odszedł za TM (serduszko+ nerki...). Tak bardzo mi smutno, popłakałam się z tej żałości...
Dla Atoska ["]...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Zobaczymy, bo broszka jest ciut opuchnięta, ale do "super opuchnięcia" to jeszcze sporo brakuje...

Pzdr.

To trzeba czekać......