M&S Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Ooo, znajome baski:):) Ale fajnie wyglądają, pamiętam jak Milionek śpiewał:evil_lol:, a Gapusia pręgusia była taka uroczą kluseczką:loveu: Fajne czasy.... Quote
Cienka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 gosiaja napisał(a):chłopaki się spaśli przed zimą Cienak i Tomecki mogą potwierdzić Proszę o oddanie głosów klik Oj tak Azis już ostatnio był okrąglutki ale Morek też teraz to mała beczułka :) Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Bogarka napisał(a):Hej :) Dawno tu nie byłam! Bardzo fajne te baski :) Swietny ten przepis na szarlotke :D Zapraszam do galerii Hadara sa nowe zdjecia :) Co to jest? Coto jest "pańska skórka", to ja nie odpowiem. Poszukam w Googlach i napiszę:) gosiaja napisał(a):chłopaki się spaśli przed zimą Cienak i Tomecki mogą potwierdzić Proszę o oddanie głosów klik Oddałam głos, ale duzo "naszem" brakuje... M&S napisał(a):Ooo, znajome baski:):) Ale fajnie wyglądają, pamiętam jak Milionek śpiewał:evil_lol:, a Gapusia pręgusia była taka uroczą kluseczką:loveu: Fajne czasy.... Kiedy to było...;) Cienka napisał(a):Oj tak Azis już ostatnio był okrąglutki ale Morek też teraz to mała beczułka :) Aj, aj... a u mnie Serek i Dżezik - zakochani - szczuplutcy! pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Pańska skórka - Pańska skórka − tradycyjny biało-różowy cukierek domowej roboty, zawijany w papierek i sprzedawany głównie w Warszawie m.in. przy cmentarzach podczas święta Wszystkich Świętych albo odpustów. Z czego zrobiona jest pańska skórka? Podobno zawiera cukier (lub miód albo melasę), białka jaj kurzych (ubite na pianę), ocet (lub sok z cytryny) i wodę albo sok np. malinowy do barwienia. A tutaj link do obrazków: http://www.google.pl/search?q=pa%C5%84ska+sk%C3%B3rka&hl=pl&biw=1280&bih=834&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Cz-4TsOYGcvZ4QSm3PX_BQ&sqi=2&ved=0CDcQsAQ Pzdr. Quote
M&S Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Asiaczek napisał(a):Pańska skórka - Pańska skórka − tradycyjny biało-różowy cukierek domowej roboty, zawijany w papierek i sprzedawany głównie w Warszawie m.in. przy cmentarzach podczas święta Wszystkich Świętych albo odpustów. Z czego zrobiona jest pańska skórka? Podobno zawiera cukier (lub miód albo melasę), białka jaj kurzych (ubite na pianę), ocet (lub sok z cytryny) i wodę albo sok np. malinowy do barwienia. A tutaj link do obrazków: http://www.google.pl/search?q=pa%C5%84ska+sk%C3%B3rka&hl=pl&biw=1280&bih=834&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Cz-4TsOYGcvZ4QSm3PX_BQ&sqi=2&ved=0CDcQsAQ Pzdr. Pańska skórka to jest to!!!!!!! Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Kiedyś lubiłam, obecnie - obawiam się o moje uzębienie... no i te war. higieniczne... Pzdr. Quote
M&S Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Asiaczek napisał(a):Kiedyś lubiłam, obecnie - obawiam się o moje uzębienie... no i te war. higieniczne... Pzdr. pańska skórka łączy się nierozeewalnie z miom dzieciństwem, odkąd siegnę pamięcia, to zawsze na Wszystkich Świętych na Starych Powoązkach, po wizycie na cmentarzu obowiazkowo była pańska skórka i tak jest do dziś. Mania przywiozła mi też ostatnio.....:p Quote
M&S Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Asiaczek napisał(a):I co? Smakowała? pzdr. Baaardzo, jak zawsze;):) A co u Asiaczkowych basków? Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Romcia juz spox. Żelka nie "cieknie", ale tak pachnie, że chłopcy poświrowali... A z Erka - zobaczymy jutro/pojutrze... Pzdr. Quote
M&S Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Asiaczek napisał(a):Romcia juz spox. Żelka nie "cieknie", ale tak pachnie, że chłopcy poświrowali... A z Erka - zobaczymy jutro/pojutrze... Pzdr. A Felcia dobrze się czuje? Quote
A&L Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 A w ogóle to zapowiadają się jakieś dzieci Asiaczków? :) Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Więcej śpi, ale generalnie jest OK. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 A&L napisał(a):A w ogóle to zapowiadają się jakieś dzieci Asiaczków? :) Zobaczymy jutro/pojutrze. No i nie wiem, co z tą cieczką u Żelki, jakoś taka ona dziwna... pzdr. Quote
M&S Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Asiaczek napisał(a):Więcej śpi, ale generalnie jest OK. Pzdr. To dobrze:) Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 M&S napisał(a):To dobrze:) W tym roku musiałam usunąć jej 3 zęby, więc jest trochę wybrakowana;) A te, co zostały tez nie wyglądają najlepiej... Chyba znowu musze iść z nią do stomatologa;) pzdr. Quote
A&L Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Asiaczek napisał(a):Zobaczymy jutro/pojutrze. No i nie wiem, co z tą cieczką u Żelki, jakoś taka ona dziwna... pzdr. Dlaczego dziwna? To czyje dzieci są w planach? I od czego zależne jest czy dojdzie do krycia? Może głupie pytania, ale ja nie w temacie :P Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Erka została pokryta, ale nie wiem, czy jest w ciąży... będę robiła USG jutro/pojutrze:) Taka dziwna cieczka (bez krwawienia) może byc cieczką bezowulacyjną... Pzdr. Quote
M&S Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Asiaczek napisał(a):Erka została pokryta, ale nie wiem, czy jest w ciąży... będę robiła USG jutro/pojutrze:) Taka dziwna cieczka (bez krwawienia) może byc cieczką bezowulacyjną... Pzdr. Czyżby bunt? Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Zobaczymy, bo broszka jest ciut opuchnięta, ale do "super opuchnięcia" to jeszcze sporo brakuje... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Przed chwilą doczytałam, że po kilkudniowej walce pies mojej koleżanki z DGM poddał się i parę minut po 4 rano odszedł za TM (serduszko+ nerki...). Tak bardzo mi smutno, popłakałam się z tej żałości... Dla Atoska ["]... Pzdr. Quote
M&S Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Asiaczek napisał(a):Zobaczymy, bo broszka jest ciut opuchnięta, ale do "super opuchnięcia" to jeszcze sporo brakuje... Pzdr. To trzeba czekać...... Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Alez ja nic innego nie robię, tylko czekam;) Pzdr. Quote
Recommended Posts