Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Guest papillonek
Posted

te kradzieże są straszne i sprzed sklepów kradną...
ja nigdy nie chodzę z psem do sklepów i staram się pilnować,ale to rożnie bywa.
Tyle się tych przypadków słyszy,ze nie wiadomo co jeszcze im odwali.

Posted

[quote name='ewelinabuck']tez dostalam to na poczte straszne to co sie dzieje[/QUOTE]

[quote name='papillonek']te kradzieże są straszne i sprzed sklepów kradną...
Tyle się tych przypadków słyszy,ze nie wiadomo co jeszcze im odwali.[/QUOTE]

[quote name='unikatowydiament']Ja też nigdy Oscarka samego nie zostawiam i często zwracam ludzią uwagę aby właśnie nie zostawiali psów samych,a w szczególności jak robią zakupy[/QUOTE]

Straszne, straszne, kradzieży nie popieram oczywiście żadnej ale, ale...kto kochający swojego psa zostawia go przywiązanego przed sklepem....chyba tylko ktoś, kto nie kocha i nie ma wyobraźni!!!
Powinni tego zabronić! Nie rozumiem jak można!!! Mieszkanie na klucz i alarm, samochody na parking strzeżony i do garażu a...psiaka pod chmurką, samego, do słupa lub jakiegoś innego "wiązadła", a później zdziwienie, że psiaka nie ma!!! może sam się uwolnił i odszedł do kogoś mądrzejszego - proste!

Posted

[quote name='Bundustar']Straszne, straszne, kradzieży nie popieram oczywiście żadnej ale, ale...kto kochający swojego psa zostawia go przywiązanego przed sklepem....chyba tylko ktoś, kto nie kocha i nie ma wyobraźni!!!
Powinni tego zabronić! Nie rozumiem jak można!!! Mieszkanie na klucz i alarm, samochody na parking strzeżony i do garażu a...psiaka pod chmurką, samego, do słupa lub jakiegoś innego "wiązadła", a później zdziwienie, że psiaka nie ma!!! może sam się uwolnił i odszedł do kogoś mądrzejszego - proste![/QUOTE]

Co racja to racja tylko niektórzy mają takie głupie myślenie po co wychodzić 2 razy z domu wyprowadzę psa i przy okazji zrobię zakupy. A to, że chodnikowy spacer to żaden spacer to już mają gdzieś. Myślę, że jednej czwartej społeczeństwa należało by zabronić posiadana zwierząt.

Posted

[quote name='ewelinabuck']tez dostalam to na poczte straszne to co sie dzieje[/QUOTE]
W takich sytuacjach cieszę się, że nie mam yorka...

[quote name='Maalwi']jasne,ze nie!
ale to co nierozumiałam, teraz już kumam w 100% :)[/QUOTE]
I tak trzymać:)

[quote name='papillonek']te kradzieże są straszne i sprzed sklepów kradną...
Tyle się tych przypadków słyszy,ze nie wiadomo co jeszcze im odwali.[/QUOTE]
Jak w 1988 r. kupiłam sobie mojego pierwszego psa (sznaucerke olbrzymkę), to już wtedy wiele zaprzyjaźnionych osób uprzedzało mnie, aby nie zostawiać psa przed sklepem. Jak widac mentalność ludzka nigdy się nie zmieni...
Nieraz to mam ochote pozbierac te wszystkie piesy siedzące i wpatrzone w drzwi sklepowe a właścicielom wlepić mandat (gdybym tak mogła...)....

Dodatkowo, jak kogoś nie stac na dodatkowy "kurs" do sklepu, to niech nie kupująsobie psa!!!!

pzdr.

Guest papillonek
Posted

[quote name='Bundustar']Straszne, straszne, kradzieży nie popieram oczywiście żadnej ale, ale...kto kochający swojego psa zostawia go przywiązanego przed sklepem....chyba tylko ktoś, kto nie kocha i nie ma wyobraźni!!!
Powinni tego zabronić! Nie rozumiem jak można!!! Mieszkanie na klucz i alarm, samochody na parking strzeżony i do garażu a...psiaka pod chmurką, samego, do słupa lub jakiegoś innego "wiązadła", a później zdziwienie, że psiaka nie ma!!! może sam się uwolnił i odszedł do kogoś mądrzejszego - proste![/QUOTE]

No normalnie czary,ludzie to jednak nie mają wyobraźni ;)
W Łomży <nie pamiętam kiedy to było rok,dwa lata temu> starszej kobiecie siedzącej na przystanku ,podjechało samochodem dwóch facetów odcięli smycz ,zabrali yorka do samochodu i gdzie popełniła błąd?A psa nie ma,pewnie sprzedali gdzieś na giełdzie,bo nie sądzę żeby dla siebie do domku ,,do kochania'' dla dzieci zawieźli :roll:

Guest papillonek
Posted

Bo jest kolorowa i taka zastanawiająca przynajmniej dla mnie ;) niby jest,ale jej nie ma...

Posted

[quote name='Asiaczek']OJ, a ja tak dawno u Was nie byłam. Musze to nadrobić:)
[/QUOTE]
Wiem ze jestes zabiegana :) na razie i tak tej teczy jeszcze nie ma bo z tego co wiem to Tz nie zgral z karty :)