Zuza i Noddy Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='A&L']To będę Cię szukać, bo chciałabym zobaczyć baska na żywo :)[/QUOTE] Na pewno nas gdzieś wypatrzysz, o ile się nie mylę to ty chyba na MP idziesz? Ja chyba też pójdę. Quote
Asiaczek Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 O, chyba, że przy ringu MP się znajdziecie:) pzdr. Quote
A&L Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Może to głupie, ale nie wiem czym jest MP :D To jest pierwsza wystawa na jaką idę, więc mam nadzieję że dostanę rozgrzeszenie :P Quote
Asiaczek Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 [quote name='A&L']Może to głupie, ale nie wiem czym jest MP :D To jest pierwsza wystawa na jaką idę, więc mam nadzieję że dostanę rozgrzeszenie :P[/QUOTE] Jasne! MP- skrót od konkurencji Młody Prezenter:) Pzdr. Quote
Zuza i Noddy Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='A&L']Może to głupie, ale nie wiem czym jest MP :D To jest pierwsza wystawa na jaką idę, więc mam nadzieję że dostanę rozgrzeszenie :P[/QUOTE] Chodzi o Młodego Prezentera, musiałam źle cie skojarzyć. Quote
A&L Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Pewnie tak :) A to jest o jakiejś konkretnej godzinie czy jak? Quote
Asiaczek Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 Zuzka, bierz się za solidne tłumaczenie co i jak z tym Młodym Prezenterem i ustalcie sobie miejsce spotkania, bo inaczej cienko to widzę... Znasz może nr ringu i godzine sędziowania? pzdr. Quote
A&L Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Sorry, ale ja jestem totalnym laikiem :oops: Chyba muszę iść na jakieś korepetycje :P Quote
Cienka Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='A&L']Sorry, ale ja jestem totalnym laikiem :oops: Chyba muszę iść na jakieś korepetycje :P[/QUOTE] Nie przejmuj się ja do dzisiaj się w tych BOBach, BOSach nie orientuje dokładnie o co chodzi:evil_lol: Na szczęście zawsze Asiaczek czy inni bardziej obcykani wystawowcy (o nowomowa:crazyeye:) mi tłumaczą co i jak nawet po 3 razy. Quote
A&L Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Pocieszyłaś mnie :D Tylko ja bym się chciała w tym odnaleźć. Muszę troszku poczytać ;) Quote
Zuza i Noddy Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='Asiaczek']Zuzka, bierz się za solidne tłumaczenie co i jak z tym Młodym Prezenterem i ustalcie sobie miejsce spotkania, bo inaczej cienko to widzę... Znasz może nr ringu i godzine sędziowania? pzdr. Jesteśmy na ringu 13 przed nami Chow Chow, Akita, Akita Amerykańska, Alaskany, czyli w sumie 29 psów. Quote
Cienka Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='A&L']Pocieszyłaś mnie :D Tylko ja bym się chciała w tym odnaleźć. Muszę troszku poczytać ;)[/QUOTE] Ja jak przeczytałam regulamin wystaw to skumałam warunki wystaw bo to było napisane (czarno na białym po Polsku) co i jak. Ale te skróty jakoś obijają o mi o głowę ale nie potrafię tego zapamiętać. Quote
A&L Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Ja póki co przeczytałam tylko regulamin hodowli, ale czas się zabrać za resztę - może coś zrozumiem :P Quote
kaskaSz Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='A&L']Pocieszyłaś mnie :D Tylko ja bym się chciała w tym odnaleźć. Muszę troszku poczytać ;)[/QUOTE] ja byłam na wszystkich pięciu białostockich wystawach i do tej pory się nie znam na tych oznaczeniach ;) Ale to pewnie dlatego, że teraz nie jest mi to do niczego potrzebne. Ważne żeby znaleźć konkretny ring i znajomych :D Quote
A&L Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 A ja tam chciałabym już zacząć powoli się wdrążać :) W Częstochowie chyba nie będzie nikogo znajomego ;/ Quote
Asiaczek Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 [quote name='A&L']Sorry, ale ja jestem totalnym laikiem :oops: Chyba muszę iść na jakieś korepetycje :P Nie, powoli sama dojdziesz co do czego:) [quote name='Cienka']Nie przejmuj się ja do dzisiaj się w tych BOBach, BOSach nie orientuje dokładnie o co chodzi:evil_lol: Na szczęście zawsze Asiaczek czy inni bardziej obcykani wystawowcy (o nowomowa:crazyeye:) mi tłumaczą co i jak nawet po 3 razy. Powoli i to rozgryziesz:) [quote name='A&L']Pocieszyłaś mnie :D Tylko ja bym się chciała w tym odnaleźć. Muszę troszku poczytać ;) Szczególnie Regulaminy, dostępne na stronie www.zkwp.pl [quote name='Zuza i Noddy']Jesteśmy na ringu 13 przed nami Chow Chow, Akita, Akita Amerykańska, Alaskany, czyli w sumie 29 psów. O, i to sa najwazniejsze informacje:) [quote name='Cienka']Ja jak przeczytałam regulamin wystaw to skumałam warunki wystaw bo to było napisane (czarno na białym po Polsku) co i jak. Ale te skróty jakoś obijają o mi o głowę ale nie potrafię tego zapamiętać. Powoli, powoli... [quote name='A&L']Ja póki co przeczytałam tylko regulamin hodowli, ale czas się zabrać za resztę - może coś zrozumiem :P Na pewno:) [quote name='kaskaSz']ja byłam na wszystkich pięciu białostockich wystawach i do tej pory się nie znam na tych oznaczeniach ;) Ale to pewnie dlatego, że teraz nie jest mi to do niczego potrzebne. Ważne żeby znaleźć konkretny ring i znajomych :D Przyjdzie czas, i wsio okaże isę jasne:) [quote name='A&L']A ja tam chciałabym już zacząć powoli się wdrążać :) W Częstochowie chyba nie będzie nikogo znajomego ;/ Jak to nie bedzie nikogo znajomego? A Zuzka...?:) pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Dzisiaj na mojej poczcie mailowej znalazłam taka oto informację. Przeklejam, bo wydaje mi się ważna. "Z przeprowadzonych w ostatnim czasie obserwacji i po analizie danych, które codziennie napływają do SAFE-ANIMAL wynika, że w tym roku mamy do czynienia z największym odsetkiem zaginięć i kradzieży psów rasy Yorkshire Terrier. Yorki wysunęły się na pierwsze miejsce w tej niechlubnej klasyfikacji, prześcigając rasę Syberian Husky. Przyczyną zaginięć Syberianów są samowolne, długie spacery. Natomiast Yorki najcześciej giną z powodu kradzieży. Dlatego apelujemy, by nigdy nie zostawiać tych psów samych w naszych przydomowych ogrodach. Starajmy się również nie zabierać ich na zakupy i przywiązywać pod sklepem. To w tych okolicznościach najczęściej znikają. Niestety rasa tych psów, cechująca się dużą sympatią i uznaniem wśród właścicieli, stała się popularnym towarem handlowym szarej strefy.:. Pzdr. Quote
jamnicze Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='Asiaczek']Czy może byc cos lepszego niz makaron z pieczarkami...? Posypany serkiem i posypany natką pietruszki...? Mniam.... Pzdr. Za mną wczoraj chodziły pieczarki :) Chciałam sobie zrobić z kaszą ale w końcu udusiłam je z polędwiczką i podałam z ziemniaczkami, mniam, mniam :) [quote name='Asiaczek']Wiesz, ja generalnie jestem zimnolubna. Ale jak mi było chłodno i załozyłam wczoraj polar do chodzenia po domu, to juz znaczyło, że jest jednak zimno;) I akurat tak pieknie się złozyło z tym grzaniem, bo dzisiaj już sobie siedze w krótkim rękawku w domu:) Pzdr. Cha, cha, wiem coś o tym ;) [quote name='Asiaczek']Dzisiaj na mojej poczcie mailowej znalazłam taka oto informację. Przeklejam, bo wydaje mi się ważna. "Z przeprowadzonych w ostatnim czasie obserwacji i po analizie danych, które codziennie napływają do SAFE-ANIMAL wynika, że w tym roku mamy do czynienia z największym odsetkiem zaginięć i kradzieży psów rasy Yorkshire Terrier. Yorki wysunęły się na pierwsze miejsce w tej niechlubnej klasyfikacji, prześcigając rasę Syberian Husky. Przyczyną zaginięć Syberianów są samowolne, długie spacery. Natomiast Yorki najcześciej giną z powodu kradzieży. Dlatego apelujemy, by nigdy nie zostawiać tych psów samych w naszych przydomowych ogrodach. Starajmy się również nie zabierać ich na zakupy i przywiązywać pod sklepem. To w tych okolicznościach najczęściej znikają. Niestety rasa tych psów, cechująca się dużą sympatią i uznaniem wśród właścicieli, stała się popularnym towarem handlowym szarej strefy.:. Pzdr. To jest przerażające, też słyszała, że coraz więcej psów jest kradzionych z własnych ogródków :( Quote
Buszki Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Dlatego ja swoich nigdy samych nie zostawiam.Nawet jak do sklepu dwie ulice dalej chcę wyskoczyć,to dziewczyny w domu zamykam. Quote
A&L Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Będę musiała się przejachać do kuzynki - ona ma białą sznaucerkę, która właśnie kończy championat. Myślę, że ona udzieli mi korepetycji :D Właśnie jestem w trakcie czytania regulaminu wystaw ;) Zuzka będzie, ale poza nią chyba nikt za forum z kim miałam przyjemność "zamienić" kilka słów :) Quote
Asiaczek Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 [quote name='jamnicze']Za mną wczoraj chodziły pieczarki :) Chciałam sobie zrobić z kaszą ale w końcu udusiłam je z polędwiczką i podałam z ziemniaczkami, mniam, mniam :) Cha, cha, wiem coś o tym ;) To jest przerażające, też słyszała, że coraz więcej psów jest kradzionych z własnych ogródków :([/QUOTE] Pieczarki z kasza - super połączenie. Tez je lubię:) [quote name='Buszki']Dlatego ja swoich nigdy samych nie zostawiam.Nawet jak do sklepu dwie ulice dalej chcę wyskoczyć,to dziewczyny w domu zamykam.[/QUOTE] Prawidłowo. Ja, jak widze, że ludzie chodza ze swoimi malutkimi yorkami bez smyczy, ida... ida... ida.... a pies gdzie się snuje po krzakach, z tyłu właściciela, to az mnie ciarki przechodza, bo juz widze skradającego się złodzieja, który hyc! i york u niego w rękach. a potem płacz i ludzie pomóżcie... [quote name='A&L']Będę musiała się przejachać do kuzynki - ona ma białą sznaucerkę, która właśnie kończy championat. Myślę, że ona udzieli mi korepetycji :D Właśnie jestem w trakcie czytania regulaminu wystaw ;) Zuzka będzie, ale poza nią chyba nikt za forum z kim miałam przyjemność "zamienić" kilka słów :)[/QUOTE] E, na pewno kilka osób z forum bedzie:) pzdr. Quote
A&L Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Ja się domyślam, że będą, ale ja na forum nie znam jeszcze za wiele osób :) Moja kuzynka będzie - będę się dokształcać :D Quote
Maalwi Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 A ja sądze,ze jeśli chodiz to te BOB-y czy BOS-y t każdy musi sam dojsć lub doświadczyc tego. Ja zanim nie zaczęłam wystawiać Bibi to nie wiedziałam co to jest i mogli mi tłumaczyć 120000 razy ja i tak nie rozumiałam :) Quote
Asiaczek Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Maalwi - a teraz juz wsio wiesz? pzdr. Quote
ewelinabuck Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 tez dostalam to na poczte straszne to co sie dzieje Quote
Recommended Posts