Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Może to głupie, ale nie wiem czym jest MP :D To jest pierwsza wystawa na jaką idę, więc mam nadzieję że dostanę rozgrzeszenie :P

Posted

[quote name='A&L']Może to głupie, ale nie wiem czym jest MP :D To jest pierwsza wystawa na jaką idę, więc mam nadzieję że dostanę rozgrzeszenie :P[/QUOTE]
Jasne!
MP- skrót od konkurencji Młody Prezenter:)

Pzdr.

Posted

[quote name='A&L']Może to głupie, ale nie wiem czym jest MP :D To jest pierwsza wystawa na jaką idę, więc mam nadzieję że dostanę rozgrzeszenie :P[/QUOTE]
Chodzi o Młodego Prezentera, musiałam źle cie skojarzyć.

Posted

Zuzka, bierz się za solidne tłumaczenie co i jak z tym Młodym Prezenterem i ustalcie sobie miejsce spotkania, bo inaczej cienko to widzę... Znasz może nr ringu i godzine sędziowania?

pzdr.

Posted

[quote name='A&L']Sorry, ale ja jestem totalnym laikiem :oops: Chyba muszę iść na jakieś korepetycje :P[/QUOTE]

Nie przejmuj się ja do dzisiaj się w tych BOBach, BOSach nie orientuje dokładnie o co chodzi:evil_lol: Na szczęście zawsze Asiaczek czy inni bardziej obcykani wystawowcy (o nowomowa:crazyeye:) mi tłumaczą co i jak nawet po 3 razy.

Posted

[quote name='Asiaczek']Zuzka, bierz się za solidne tłumaczenie co i jak z tym Młodym Prezenterem i ustalcie sobie miejsce spotkania, bo inaczej cienko to widzę... Znasz może nr ringu i godzine sędziowania?

pzdr.
Jesteśmy na ringu 13 przed nami Chow Chow, Akita, Akita Amerykańska, Alaskany, czyli w sumie 29 psów.

Posted

[quote name='A&L']Pocieszyłaś mnie :D Tylko ja bym się chciała w tym odnaleźć. Muszę troszku poczytać ;)[/QUOTE]

Ja jak przeczytałam regulamin wystaw to skumałam warunki wystaw bo to było napisane (czarno na białym po Polsku) co i jak. Ale te skróty jakoś obijają o mi o głowę ale nie potrafię tego zapamiętać.

Posted

[quote name='A&L']Pocieszyłaś mnie :D Tylko ja bym się chciała w tym odnaleźć. Muszę troszku poczytać ;)[/QUOTE]
ja byłam na wszystkich pięciu białostockich wystawach i do tej pory się nie znam na tych oznaczeniach ;) Ale to pewnie dlatego, że teraz nie jest mi to do niczego potrzebne. Ważne żeby znaleźć konkretny ring i znajomych :D

Posted

[quote name='A&L']Sorry, ale ja jestem totalnym laikiem :oops: Chyba muszę iść na jakieś korepetycje :P
Nie, powoli sama dojdziesz co do czego:)

[quote name='Cienka']Nie przejmuj się ja do dzisiaj się w tych BOBach, BOSach nie orientuje dokładnie o co chodzi:evil_lol: Na szczęście zawsze Asiaczek czy inni bardziej obcykani wystawowcy (o nowomowa:crazyeye:) mi tłumaczą co i jak nawet po 3 razy.
Powoli i to rozgryziesz:)

[quote name='A&L']Pocieszyłaś mnie :D Tylko ja bym się chciała w tym odnaleźć. Muszę troszku poczytać ;)
Szczególnie Regulaminy, dostępne na stronie www.zkwp.pl

[quote name='Zuza i Noddy']Jesteśmy na ringu 13 przed nami Chow Chow, Akita, Akita Amerykańska, Alaskany, czyli w sumie 29 psów.
O, i to sa najwazniejsze informacje:)

[quote name='Cienka']Ja jak przeczytałam regulamin wystaw to skumałam warunki wystaw bo to było napisane (czarno na białym po Polsku) co i jak. Ale te skróty jakoś obijają o mi o głowę ale nie potrafię tego zapamiętać.
Powoli, powoli...

[quote name='A&L']Ja póki co przeczytałam tylko regulamin hodowli, ale czas się zabrać za resztę - może coś zrozumiem :P
Na pewno:)

[quote name='kaskaSz']ja byłam na wszystkich pięciu białostockich wystawach i do tej pory się nie znam na tych oznaczeniach ;) Ale to pewnie dlatego, że teraz nie jest mi to do niczego potrzebne. Ważne żeby znaleźć konkretny ring i znajomych :D
Przyjdzie czas, i wsio okaże isę jasne:)

[quote name='A&L']A ja tam chciałabym już zacząć powoli się wdrążać :) W Częstochowie chyba nie będzie nikogo znajomego ;/
Jak to nie bedzie nikogo znajomego? A Zuzka...?:)

pzdr.

Posted

Dzisiaj na mojej poczcie mailowej znalazłam taka oto informację. Przeklejam, bo wydaje mi się ważna.

"Z przeprowadzonych w ostatnim czasie obserwacji i po analizie danych, które codziennie napływają do SAFE-ANIMAL wynika, że w tym roku mamy do czynienia z największym odsetkiem zaginięć i kradzieży psów rasy Yorkshire Terrier. Yorki wysunęły się na pierwsze miejsce w tej niechlubnej klasyfikacji, prześcigając rasę Syberian Husky. Przyczyną zaginięć Syberianów są samowolne, długie spacery. Natomiast Yorki najcześciej giną z powodu kradzieży. Dlatego apelujemy, by nigdy nie zostawiać tych psów samych w naszych przydomowych ogrodach. Starajmy się również nie zabierać ich na zakupy i przywiązywać pod sklepem. To w tych okolicznościach najczęściej znikają. Niestety rasa tych psów, cechująca się dużą sympatią i uznaniem wśród właścicieli, stała się popularnym towarem handlowym szarej strefy.:.

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Czy może byc cos lepszego niz makaron z pieczarkami...? Posypany serkiem i posypany natką pietruszki...?
Mniam....

Pzdr.
Za mną wczoraj chodziły pieczarki :) Chciałam sobie zrobić z kaszą ale w końcu udusiłam je z polędwiczką i podałam z ziemniaczkami, mniam, mniam :)
[quote name='Asiaczek']Wiesz, ja generalnie jestem zimnolubna. Ale jak mi było chłodno i załozyłam wczoraj polar do chodzenia po domu, to juz znaczyło, że jest jednak zimno;)
I akurat tak pieknie się złozyło z tym grzaniem, bo dzisiaj już sobie siedze w krótkim rękawku w domu:)

Pzdr.
Cha, cha, wiem coś o tym ;)
[quote name='Asiaczek']Dzisiaj na mojej poczcie mailowej znalazłam taka oto informację. Przeklejam, bo wydaje mi się ważna.

"Z przeprowadzonych w ostatnim czasie obserwacji i po analizie danych, które codziennie napływają do SAFE-ANIMAL wynika, że w tym roku mamy do czynienia z największym odsetkiem zaginięć i kradzieży psów rasy Yorkshire Terrier. Yorki wysunęły się na pierwsze miejsce w tej niechlubnej klasyfikacji, prześcigając rasę Syberian Husky. Przyczyną zaginięć Syberianów są samowolne, długie spacery. Natomiast Yorki najcześciej giną z powodu kradzieży. Dlatego apelujemy, by nigdy nie zostawiać tych psów samych w naszych przydomowych ogrodach. Starajmy się również nie zabierać ich na zakupy i przywiązywać pod sklepem. To w tych okolicznościach najczęściej znikają. Niestety rasa tych psów, cechująca się dużą sympatią i uznaniem wśród właścicieli, stała się popularnym towarem handlowym szarej strefy.:.

Pzdr.

To jest przerażające, też słyszała, że coraz więcej psów jest kradzionych z własnych ogródków :(

Posted

Będę musiała się przejachać do kuzynki - ona ma białą sznaucerkę, która właśnie kończy championat. Myślę, że ona udzieli mi korepetycji :D Właśnie jestem w trakcie czytania regulaminu wystaw ;) Zuzka będzie, ale poza nią chyba nikt za forum z kim miałam przyjemność "zamienić" kilka słów :)

Posted

[quote name='jamnicze']Za mną wczoraj chodziły pieczarki :) Chciałam sobie zrobić z kaszą ale w końcu udusiłam je z polędwiczką i podałam z ziemniaczkami, mniam, mniam :)
Cha, cha, wiem coś o tym ;)
To jest przerażające, też słyszała, że coraz więcej psów jest kradzionych z własnych ogródków :([/QUOTE]
Pieczarki z kasza - super połączenie. Tez je lubię:)

[quote name='Buszki']Dlatego ja swoich nigdy samych nie zostawiam.Nawet jak do sklepu dwie ulice dalej chcę wyskoczyć,to dziewczyny w domu zamykam.[/QUOTE]
Prawidłowo.
Ja, jak widze, że ludzie chodza ze swoimi malutkimi yorkami bez smyczy, ida... ida... ida.... a pies gdzie się snuje po krzakach, z tyłu właściciela, to az mnie ciarki przechodza, bo juz widze skradającego się złodzieja, który hyc! i york u niego w rękach. a potem płacz i ludzie pomóżcie...

[quote name='A&L']Będę musiała się przejachać do kuzynki - ona ma białą sznaucerkę, która właśnie kończy championat. Myślę, że ona udzieli mi korepetycji :D Właśnie jestem w trakcie czytania regulaminu wystaw ;) Zuzka będzie, ale poza nią chyba nikt za forum z kim miałam przyjemność "zamienić" kilka słów :)[/QUOTE]
E, na pewno kilka osób z forum bedzie:)

pzdr.

Posted

Ja się domyślam, że będą, ale ja na forum nie znam jeszcze za wiele osób :) Moja kuzynka będzie - będę się dokształcać :D

Posted

A ja sądze,ze jeśli chodiz to te BOB-y czy BOS-y t każdy musi sam dojsć lub doświadczyc tego. Ja zanim nie zaczęłam wystawiać Bibi to nie wiedziałam co to jest i mogli mi tłumaczyć 120000 razy ja i tak nie rozumiałam :)