Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dagaa111']świetne fotki z tego spaceru :)
http://img31.imageshack.us/img31/2488/zmianarozmiaruimg9937.jpg
a fontanny robią wrażenie :)
Niestety, słońce było b.ostre i nie chciało mi sie juz zmieniać ustawień i dlatego fotki nie powalają ostrością;)

[quote name='AgataP']http://img692.imageshack.us/img692/2277/zmianarozmiaruimg9845.jpg
jakie krótkie łapki mają w wodzie :cool1: basenji jamnikowaty :eviltong:
Tak, tez się z tego śmieję:)

[quote name='Maalwi']hehehhee faktycznie ;)
No to miłęgo meczu i udanych zakupów :)
Zakupy zrobione, ale niestety nie w Tesco, lecz w Carrefourze. Bo.... metro dzisiaj-jutro i pojutrze omija moją stację. I jeszcze jedną. Jakieś prace czy cos takiego...
Zakupy zrobione, nalesniczki posmażone, szpinak doprawiony. Teraz tylko zawinąć. Ale coś Ajlu ma problemy żołądkowe i nie wiem, czy odwazy się spróbować naleśniczków... buuuuu....

[quote name='jenis']Świetne foty wodnych basków, bardzo mi się podobaja :)
Oj, to rzeczywiście było wodne towarzystwo....

[quote name='Buszki']Ale się psiarstwo wymoczyło :evil_lol:.
Fakt:) Baski moczyły łapeczki a i Boo - mimo niedowierzania w oczach Ajlu - też sie pomoczył:)

[quote name='kaskaSz']http://imageshack.us/photo/my-images/808/zmianarozmiaruimg9927.jpg/ o proszę jakie koziołki, lepsza wersja niż w Poznaniu.
A ta woda to w miarę czysta jest, że się tam kąpią? Czy ludzie wchodzą na własne ryzyko?
Miłego dnia!
Woda jest czysta, ale tez nigdy nie wiesz, co tam w gruncie rzeczy siedzi w niej. Ja też za każdym razem jak tam jestem - mocze nogi:) A jak miałam sznaucery to i kąpałam się, serio:)
Dzieci i psy wchodza tam i jakoś nie słyszałam o chorobach skórnych....

[quote name='Alicja']rewelacyjnie
http://img30.imageshack.us/img30/8262/img9934es.jpg
super sprawa z tymi fontannami , że możecie bez problemu psiaki tam puścić ...u nas nie ma takiego miejsca w mieście
Hm, generalnie to tam jest zakaz puszczania luzem psów. Chodziła SM (kiedyś) i upominała. Nie słyszałam, aby komuś wlepiła mandacik;) Ja staram się spacerowac z psami na PM raczej z rana; sobota i niedziela - mnie tam nie uświadczysz - za dużo ludzi.... A stanie w miejscu, to nie dla mnie. Wtedy i psom głupoty do głowy przychodzą...

[quote name='understandme']świetne zdjęcia ;)
Nie ma jak to trochę pomoczyć łapki w wodzie ;)
Ja swoje łapki dolne tez pomoczyłam:)

[quote name='lourdnes']Sesja wodna super a ten z sikawką to by sie ucieszyl hihi.Zdjęcie ala baranek bomba:)
Ależ skrótowo skomentowałaś fotki. Ale trafnie!

pzdr.

Posted

Wczoraj po raz pierwszy byłam na meczu piłkarskim i po raz pierwszy widziałam z bliska mecz futbolu amerykańskiego.
Mecz odbył się na stadionie Bemowskiego Ośrodka Piłki Nożnej przy ulicy Obronców Tobruku 11 w Warszawie, w meczu ostatniej, 9. kolejki Polskiej Ligi Futbolu Amerykańskiego II (PLFA II). Grały 2 druzyny warszawskie: Warsaw Spartans (nasi!) i Warsaw Werewolves (Wilkołaki). Spartansi to już uznana drużyna, jak dotąd niepokonana w tegorocznych rozgrywkach i była faworytem tego spotkania. Wilkołaki dopiero szukają swojego miejsca w rozgrywkach. I to rzeczywiście było widać na boisku…
Dla niecierpliwych napiszę, że mecz zakończył się wynikiem 66:0 (jeżeli dobrze pamiętam, albo 61:0). Może Ajlu będzie dokładniej pamiętała;)

Wstęp dla dzieci do lat 12 pod opieką dorosłych gratis!
Powyżej 12 roku życia - 10 złotych (bilety i karnety do kupienia przy wejściu)

Patron medialny:
Radio Kampus (https://www.facebook.com/r[FONT=&quot]​[/FONT] adiokampus?ref=ts)

Partnerzy:
Klub Muzyczny Progresja, MROZEK Photography, MKart, Mississippi Blues Real American BBQ (catering) , Samorząd WAT, Ad Verbum, Potris, Crystal.
Wypatrzyłyśmy 3 psy(!): labrador, westik i… maskotka drużyny – Sparta, czyli bernardynka, młodziutka, skora do zabawy… Cudo!
To tyle tytułem wprowadzenia.

Dla mnie , totalnego laika, mecz był średniego rodzaju przeżyciem. O ile w I połowie byłam ciekawa gry jako takiej, o tyle podczas drugiej połowy meczu – zaczęłam się już nudzić. Tym bardziej, że Spartanie uzyskawszy już w I połowie 50 punktów ( wymóg awansu w rozgrywkach!), później już próbowali różnych ustawień, składów, taktyki… Mecz polegał na:
Namawianiu się w kupie
Ustawieniu się graczy w szereg
Wykopie piłki
Pobiegnięciu za piłką i docelowo dobiegnięciu poza linię 40 czy 50 jardów. Jak się uda , to drużyna dostaje 6 pkt (tzw. przyłożenie). Dodatkowo można zdobyc jeszcze 1 pkt za strzał między 2 tyczki (bramka).
To jest wariant optymistyczny;), bo bywa z tym różnie.

Zdjęcia z komórki robiła Ajlu; mój kolega też robił, ale kiedy je obrobi i udostępni – tego on sam nie wiem.
Następny mecz 3 września, ale ja na pewno będę nieobecna, bo w tym czasie walczę na innym ringu w Kownie;). Może uda mi się być na jeszcze następnym meczu, jakoś jesienią…

Posted

*anusia&ajlu* napisał(a):
Asia napewno relację zaraz napisze, ja musze uciekać
mi się podobało nie było żadnych kiboli :D

A Ty szybciutko dawaj foteczki, niech będą nawet byle jakie, ale będą. Następnym razem będzie juz zdecydowanie obszerniejsza relacja;)

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Wstawiam fotkę, jeszcze naprawdę cieplutką. A czyją?
No, prosze, zgadujcie:)

Uploaded with ImageShack.us

Pzdr.
Ponawiam.... ode mnie mo
I od razu informuj, że sunia nie mieszka ze mną...

[quote name='Alicja']no to Asia zaczęła nam się udzielać sportowo ;)
Gdyby nie to, że kolega pozyczył ode mnie aparat, to w życiu bym tam nie pojechała;)

Pzdr.