jamnicze Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Teraz mam trochę mniej czasu , bo mam gości, a w czwartek ... ;) Kolejna podróż :) Quote
gosiaja Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Asiaczek napisał(a): gosiaja - i co z suczką? Znalazł się właściciel? Pzdr. niestety nie GRATULACJE !!!!!!!! Quote
Czoko Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Serdecznie gratuluję Asiu podboju Paryża a jamnicze BOG-a Sajdusi! Quote
Zuza i Noddy Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Asiaczek napisał(a):A tu wsie rezultaty.Okazało się, że z PL były jeszcze 2 inne baski... [FONT=Verdana]Basenji Classe INTERMEDIAIRE MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8512 ENIGMA JUST WATCH ME1er EXCELLENT RCACS 8513 KIMWITU'S ABRAU DJURSO3e EXCELLENT 8514 KIMWITU'S AZZARO2e EXCELLENT 8515 OFI CHILD OF THE STARS ASIACZEK4e TRES BON [FONT=Verdana]Basenji Classe OUVERTE MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8516 DAY DREAM OF SWALA PALA3e EXCELLENT 8517 DOUBLE LINE MAN DES TERRES OCEANES4e EXCELLENT 8518 JUMA MONGO ASIACZEK2e EXCELLENT 8519 KANIBARU FROMAJE FRAIS - TRES BON 8520 KHANI'S EVERYBODY LOVES RAYMOND1er EXCELLENT CACS Meilleur de Race 8521 TIM SPIRIT MAN IN BLACK - TRES BON 8522 TIM SPIRIT ORLANDO FURIOZO - TRES BON 8523 ZAHLEKA EMILE EMILION - TRES BON 8524 ZAHLEKA MERRIC MERLOT - ABSENT [FONT=Verdana] Basenji Classe CHAMPION MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8525 BARTAN GOLDEN DELI AFRIKA - ABSENT 8526 FARAOLAND BLUETOOTH ENIGMA1er EXCELLENT 8527 FARAOLAND POINT TAKEN - ABSENT [FONT=Verdana] Basenji Classe JEUNE MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8528 CATATAU ITAPUCA1er EXCELLENT [FONT=Verdana] Basenji Classe PUPPY MALE Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8529 FIRE'N LINES OF SWALA PALA - PROMETTEUR 8530 FORCE-ONE OF SWALA PALA - PROMETTEUR 8531 FURYO OF SWALA PALA - PROMETTEUR 8532 GUERLAIN TO KIMWITU OF SWALA PALA - TRES PROMETTEUR 8533 TIM SPIRIT NEW EIDGE - TRES PROMETTEUR [FONT=Verdana] Basenji Classe INTERMEDIAIRE FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8534 EBELE AMARA OF SWALA PALA - EXCELLENT 8535 EMBE OF SWALA PALA3e EXCELLENT 8536 EMOTION OF SWALA PALA4e EXCELLENT 8537 ETOILE D'AMOUR OF SWALA PALA1er EXCELLENT CACS 8538 FOREST BELL OUT OF AFRICA - TRES BON 8539 KIMWITU'S NADEZHDA - TRES BON 8540 MATABICHI FILA NGANGA-TRUE - TRES BON 8541 MSUMARIS AZA ALOUA - BON 8542 SALONGA INDIGA STAR2e EXCELLENT RCACS 8543 SISCOS ANGEL OUT OF AFRICA - ABSENT 8544 WAZIN RED GAMBAI - TRES BON [FONT=Verdana]Basenji Classe OUVERTE FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8545 AFRIKANSKIY MOLCHUN RODEZIA - ABSENT 8546 CHAGMAS LADY IN BLACK - ABSENT 8547 DARK LINE DES TERRES OCEANES - TRES BON 8548 FATAL ATTRACTION OUT OF AFRICA - TRES BON 8549 KHANI'S MIDNIGHT STAR3e EXCELLENT 8550 KIMWITU'S AMY W. - TRES BON 8551 KIMWITU'S DANCINGQUEEN ANGEL CONGO - TRES BON 8552 KLASSIC'S TRI-FECTA - EXCELLENT 8553 MEISTERHAUS SIGNET HIGHER N'HIGHER4e EXCELLENT 8554 MUTABARUGA'S JAH GLORY2e EXCELLENT 8555 SILJVERBROOK1er EXCELLENT 8556 TIM SPIRIT ALDJEBA - TRES BON 8557 USTOU DU HOULME - ASSEZ BON 8558 VIOLET FLOWER DREAM - TRES BON [FONT=Verdana] Basenji Classe CHAMPION FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8559 ANGEL CONGO AISHA AIDZHIA - TRES PROMETTEUR 8560 JASIRI-SUKARI VERMILLION - TRES PROMETTEUR 8561 NIRSE KIBIBI - TRES PROMETTEUR [FONT=Verdana] Basenji Classe JEUNE FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8562 DJUVANSTAR GAKLIN LADY SCHARM1er EXCELLENT Meilleur Jeune [FONT=Verdana]Basenji Classe PUPPY FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8563 FROU-FROU OF SWALA PALA - TRES PROMETTEUR 8564 GUCCI KIMWITU OF SWALA PALA - TRES PROMETTEUR 8565 SIGNET MEISTERHAUS INNUENDO - TRES PROMETTEUR Meilleur Puppy 8566 TIM SPIRIT TIMBERLAND - TRES PROMETTEUR [FONT=Verdana]Basenji Classe VETERAN FEMELLES Juge : M. MATTERA Cassandre[/FONT] 8567 TAIKUSU OF SWALA PALA1er EXCELLENT Jak widać, sędzia nie szafował ocenami doskonałymi, zdarzyły się nawet oceny "bon" i "assez bon".... Generalnie, w zdecydowanej większości tylko psy na lokatach dostawały oceny najwyższe.... Według Zuzki sędzia nie miał swojego typu i zwycięzcy z poszczególnych klas różnili się od siebie... Edit - dlaczego w kl.championów w sukach sędzia dał ocenę "tres prometteur"? Czyli wybitnie obiecującą...? Bład sekretarza czy wprowadzającego oceny do netu...? Pzdr. To ja tak króciutko co do sędziowania przez pana Cassandre widzianego na żywo. Moim zdaniem było mocno przesadzone, sędzia kierował się tylko wielkościa, gabarytami psiaków. Im mniejsze/drobniejsze tym lepsze lokaty. Oceny w ruchu praktycznie nie było, bo tylko kawałeczek po prostej i koniec. Psiaki były mierzone, ale z jakiej racji psiak miał dostać oceną bardzodobrą skoro jego wzrost był zgodny z wzorcem. Unbelievable napisał(a):omijać bo daje bardzo dobre? to po co się wystawiać? omijać jeżeli daje nieadekwatne opisy i nieuzasadnione oceny, ale nie dlatego że złe ;) a może widzi coś innego czego inni sędziowie nie zauważyli? może bardziej wnikliwie spojrzał na psa? Unbelievable nie omijać bo daje bardzo dobre tylko dlatego, że kompletnie nie pasujemy z naszymi psami do jego zminiaturyzowanego typu. Właśnie te oceny które dawał w większości przypadków były nieadekwatne do danych psów.. Quote
Zuza i Noddy Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 A tak poza tym to ja jestem ogromnie dumna z ofikowego wyniku na światówce, co prawda byliśmy drudzy, ale stawka była całkiem niezła, a pies z którym przegraliśmy na prawdę ładny, może jak na moje oko ciut za delikatny, ale to dopiero pośrednia, wiec może jeszcze nabrać masy, a prezentował się niesamowicie efektownie. Quote
Unbelievable Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Zuza i Noddy napisał(a): Unbelievable nie omijać bo daje bardzo dobre tylko dlatego, że kompletnie nie pasujemy z naszymi psami do jego zminiaturyzowanego typu. Właśnie te oceny które dawał w większości przypadków były nieadekwatne do danych psów.. ale ja nie mówiłam o tym konkretnym sędziu, tylko ogólnie ;) jeżeli sędzia propaguje inny typ psa to jak najbardziej się z tym zgadzam Quote
Cerber Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Asiaczek napisał(a):Zapowiadana rewelka:) WDS 2011 Paryż OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - dosk.2 w kl. pośredniej!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi: Kanibaru FROMAJE FRAIS - dosk.1 w kl. otwartej!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi: Dzisiaj, zdecydowanie lepiej niz wczoraj. Wierzę, że i na twarzy Zuzki pojawi się uśmiech. Bardzo dziękuję Zuzi, że zdecydowała się pojechac na WDS 2011 i że wzięła pod swoja opiekę również i Serka. Dziękuję Jej za cierpliwość w odpowiadaniu na moje SMS'y i za całokształt:) Serek dzisiaj był prezentowany przez Alę Nowak:) Ali tez serdecznie dziękuję - zrobiła wszystko, co mogła, a nawet więcej!!!!! Pzdr. gratuluje serdecznie! Quote
bianka19 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 wielkie gratulacje Asiaczki! ;) a w jakich dniach WDS się odbywało? możliwe, że wtedy też byłam w Paryżu. Quote
Zuza i Noddy Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Unbelievable napisał(a):ale ja nie mówiłam o tym konkretnym sędziu, tylko ogólnie ;) jeżeli sędzia propaguje inny typ psa to jak najbardziej się z tym zgadzam Myślałam, ze rozmowa rozpoczęła się od naszego sędziego na championacie. Quote
Asiaczek Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 bianka19 napisał(a):wielkie gratulacje Asiaczki! ;) a w jakich dniach WDS się odbywało? możliwe, że wtedy też byłam w Paryżu. Światowa Wystawa Psów była w dniach 7-8-9-10 lipca br.:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 Jeszcze trochę Światówki:) OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Kanibaru FROMAJE FRAIS...prezentowany przez Alę Nowak:) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Pzdr. Quote
jamnicze Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Czoko napisał(a):Serdecznie gratuluję Asiu podboju Paryża a jamnicze BOG-a Sajdusi! Dziękuję :) Quote
bianka19 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Asiaczek napisał(a):Światowa Wystawa Psów była w dniach 7-8-9-10 lipca br.:) Pzdr. ah, no to mnie nie było, ja 8 już byłam w domku. ;) no, no jakie dumne na tych zdjęciach. :cool3: Quote
Czoko Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Asiu czy Ty i Ktokolwiek z Twoich Gości mógłby i do nas dołączyć - chodzi o bannerek z mojego podpisu – wewnętrzne głosowanie w ankiecie na dogo i wybór wspólnego kandydata do Konkursu Krakevet.! Pipi staruje kolejny raz jak do tej pory bez efektu – może ten miesiąc okaże się lepszy. Znam Ją z dwu forum. Bardzo Was proszę! W sobotę zaczyna się kolejny etap ale dla nas może okazać się już za późno bo przegramy kolejny raz. Z góry bardzo dziękuje i przepraszam za OT - czasem nam bardzo pomagaliście! Quote
Asiaczek Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 Weszłam, ale tam nie ma nic, na co mogłabym kliknąć... Pzdr. Quote
bianka19 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 cześć. :) czy u was też taka zimna pogoda, jak u nas? Quote
Asiaczek Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 bianka19 napisał(a):cześć. :) czy u was też taka zimna pogoda, jak u nas? U nas jest cieplutko:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 [quote name='Czoko']Asiu czy Ty i Ktokolwiek z Twoich Gości mógłby i do nas dołączyć - chodzi o bannerek z mojego podpisu – wewnętrzne głosowanie w ankiecie na dogo i wybór wspólnego kandydata do Konkursu Krakevet.! Pipi staruje kolejny raz jak do tej pory bez efektu – może ten miesiąc okaże się lepszy. Znam Ją z dwu forum. Bardzo Was proszę! W sobotę zaczyna się kolejny etap ale dla nas może okazać się już za późno bo przegramy kolejny raz. Z góry bardzo dziękuje i przepraszam za OT - czasem nam bardzo pomagaliście! Znalazłam taki link, z którego zagłosowałam na Pipi:) Ankieta: http://www.dogomania.pl/threads/2108...data-na-lipiec Kto może - proszę o zagłosowanie! Może tym razem uda się Pipi i wygra jedzonko dla swoich tymczasów:) Pzdr. Quote
bianka19 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Asiaczek napisał(a):U nas jest cieplutko:) Pzdr. no to fajnie macie, bo u nas niby ciepło, a takie chmury na niebie.. :shake: Quote
Czoko Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 [quote name='Asiaczek']Znalazłam taki link, z którego zagłosowałam na Pipi:) Ankieta: http://www.dogomania.pl/threads/2108...data-na-lipiec Kto może - proszę o zagłosowanie! Może tym razem uda się Pipi i wygra jedzonko dla swoich tymczasów:) Pzdr. Asiu jeszcze raz bardzo dziękuję! Bardzo ważny jest każdy jeden głos dla Pipi! Quote
Asiaczek Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 Nie ma sprawy. Na watku Pipi jestem regularnie i wiem, że u Pipi to zawsze każdy psiak znajdzie pełna miseczkę i nocleg;) pzdr. Quote
Recommended Posts